Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
slm kızlar ben de ateş ölçüyorum adet olduktan 1 gün sonraki sabah başladım.ama ne anlama geleceğini merak ediyorum.bu ay olsun istiyorum artık.

sırayla ölçümlerimi yazayım
35,4 / gece çalışıyordum bakamadım / 36,2 / 36 / 36 /

toplamda suana kadar 5 gün geçti.ben haziran 15ine kadar nasıl dayanıcam.

bi de bişey sorcam arkadaşlar.ateş yükselmesi ne zaman olur sizce.

ateşini sabah 6-7 arası yataktan kalkmadan ölç.ateş yükselmen 28 günde bir adet oluyorsan
13,14.günler arasında olabilir ateş yükselmesi birden olduğu zaman yumoş çatladı demek.
yumurtladığın günleri daha iyi anlaman için ff ateş tablosu dediğimiz bir site var
site üye olup oradaki ateş tablosuna bakarak yumurtlama gününe bakabilirsin.

Günaydın kızlaaaaaar...

Tahmin ettiğim üzere ateşim bugün düşüşe geçti.. Yarın ya da en geç pazartesi kırmızılar geliyor yolda hissetmeye başladım da zaten.. Neyse bari bir an önce gelsinlerde yeni döngüm başlasın..
ehehehe dön dön döngüler arasında nevrim de dönmeye başladı ya neyse.
Ama olaya pozitif açıdan bakıp, kendimi avutuyorum. bir ay daha boş geçti evet ama bu aynı zamanda dil okuluma bir ay daha devam edebilme imkanı veriyor bana züğürt tesellisi işte
Bu da tablom..
My Ovulation Chart

bekleyen herkese bol şans..

Okkesa, ateşin yüksek giderse belki yarına çeker çizgiyi FF.. ovülasyon testi kullanıyor musun? aslında kullansan daha rahat olur için. ben de geçen ay başladım kullanmaya..

Son düzenleme:

doğru diyorsun çok bilmek iyi değil bazen de artık öğrendik bir kere unutma şansımız kalmadı
İnşallah güzel haberlerin paylaşmak nasip olur mayıs ayında..

okkesanın anlattığı şekilde yapacaksın hayatım. sabah uyanınca hiçbir şey yapmadan ateşni ölç not et. FF sitesini kullanırsan daha rahat olur tabloyu görüp takip etmen kolaylaşır. Yumurtlama öncesinde ateşin önce düşer sonra birden yükselişe geçer. O düştüğü gün ve önceki 2 günü iyi değerlendirmiş olman önemli ve tabii yükseldiği günle ertesi 2 günü.. Ateş yükselmen de eğer ortlama 28 günde bir adet oluyorsan 13, 14. günlerde olur büyük ihtimalle ama tabii bünyeden bünyeye veya bazı aylar değişkenlik gösterebiliyor. en güzeli ateş ölçümü yaparken 9. günden itibaren gün aşırı deneme yapman, böylece ıskalama şansın olmaz.. Bol şans şimdiden

Son düzenleme:

teşekkürler canım cevabın için.ama bana o site ingilizcem olmasına rağmen biraz karışık geldi açıkçası.bide oraya gün gün ekleyebiliyor muyuz.ben 4-5 gün ölçüm yaptım şu ana kadar.hepsi bittikten sonr mı kaydediyoruz.

hayır canım site hiç karışık değil sadece ilk başta biraz yardım gerekiyor ingilizce bilsekte.
sonrası çok kolay zaten kendin bile ne zaman çatladığını anlıyorsun.
ve ilişki takibi akıntı takibi yapıyorsun ki herşey net olarak kalıyor kafanda.
anlamadıklarını sor mutlaka biri yardımcı olacaktır.ayrıca şimdiye kadar ölçtüklerini tarihleriyle birlikte girebilirsin.
her gün kaydetmene gerek yok.ateşin adet ortalarına doğru yükselişe geçer yumurtlama olunca.

canım hakkında hayırlısı olsun elbet bizlerinde bebişi olacak.
ovu testi kullanmıyorum. her ay yumurtladığımı biliyorum ama hepsağ tarafta.
benim hamile kalmam için sol tarafta yumurtlamam lazım.sağ tarafım tıkalı.

HEyooo arkidisler ates BATa kac gun kala dususe gecer en erken, gicik oldum ya daha DPO11 deyim atesim 35.9lardan 35.7ye dusmus bugun, yani 1-2 gune adet mi olcam demek? Normalde luteal fazim gecen ay 14 gundu

banu-k merhaba...
hemen hemen aynı günlerdi adet günlerimiz geçen ay 27 nisan ama ovulasyon hesaplamaya göre mayıs 22 gösteriyor...

dün ateş 36.7 den 36,5 e düştü bugün yine 36,5 gösterdi sabah...

adet belirtilerim de hemen hemen var yani... karnım şişti cildim yağlandı bel ağrısı falan bakalım rabbim neylerse güzel eyler..
senin ateşi tablodan anlayamadım hangisi hayırlısı inş...

merhaba arkadaşlar uzun zamandır girmemiştim. Hatırlarmısınız bilmiyorum bir macundan bahsetmiştim. ben nisanda adetim bittikten sonra başladım o macuna 2 ay önce adetim 26.gün olmuştu geçen ay 24.gün oldum bu ay bugün 31.günüm daha adet olmadım çok sancım oldu bu hafta adet olucak gibi henüz bişey yok bel ağrısı var devam eden nedendir bilmiyorum bu ay hamileyim gibi hissediyorum sizinlede paylaşmak istedim

canım bence 13.gün çatlamış.muhtemelen yarınki ateşini girdiğinde çizgiyi çekecek istersen yarına gir bi ateş dene.umarım değerlendirmişsindir.

HEyooo arkidisler ates BATa kac gun kala dususe gecer en erken, gicik oldum ya daha DPO11 deyim atesim 35.9lardan 35.7ye dusmus bugun, yani 1-2 gune adet mi olcam demek? Normalde luteal fazim gecen ay 14 gundu
canım herkeste farklı oluyor düşüş mesela benim son gün olur.senin dün testte ikinci çizgiyi de görmüşsün belki yerleşme düşüşüdür.yarınki aateşin yükselir inşallah.

canım bi test yapsana için rahatlar.

Daha önce ekim ayında hamile kalmıştım aynı bu şekilde 2 gün geçe test yaptım hamileydim. ama aradan 2 3 gün geçti düştü tutunamamış bebek. şimdide ağrılarım olduğu için ya adet olursan ya hamile değilsem diye test te yapamıyorum
pazartesiye kadar en azından bekliyim diyorum

Cnm bi pembelik gormustm ama test biraz tuhafti netten arastrdim o tip testlerde cizginin ciktigi yerle benimki ayni yerde degiller.. Sanirm benim atesim 3-4 gun onceden falan dusuyo demekki, hassas test yaptm sabah bisey yok poff

O zaman inşallah bu ay sol taraftan gelmiştir yumurtacan ve tutar inşallah bebiş çıkar 9ay sonra

değişiyor hayatım. kişiden kişiye değişiyor hatta aynı kişide aydan aya da değişebiliyor. Yani mesela ben mart ayında gayet yüksek ateşle adet olmuştum ama son 2 ay 2-3 gün kala düşmeye başladı.. İnşallah seninki yerleşme düşüşüdür ve hamilesindir..

Merhaba...:)
en üstteki 3 çizgi olan tablo son 3 ayın genel grafiği gibi bir şey, hemen onun altındaki , ikinci tablo ,24 april yazan , son tablom.. Bende de bugün tam gaz adet belirtileri başladı, karnım ağrıyor, baş ağrım başladı, inanılmaz halsizim.. sanırım yine 26 günlük döngüyle adet olacağım yarın gelecek gibi duruyor çünkü..

Hayırlısı olsun inşallah hakkımızda... En kısa zamanda gelir bebişlerimiz..

İnşallah hamilesindir tatlım.. test yapmışsın gerçi ama imkanın varsa kan testi yaptır , belki idrarda gözükmüyordur. üzerinden geçmiş çünkü varsa kanda çıkar artık.. Güzel haberlerin olsun inşallah..

Son düzenleme:

Canim insallah hamilesindir senin sorunun neydi nekadardir istiyosunuz sen de kist veya esinde bi sorun varmiydi insallah ise yaramistir macun bizede anlatta bizde baslayalim hamileysen

canım bende yaptım soğan kürünü bende de bi işe yaramadı sanırım bende sağdaydı kist şimdi küçücük soldada çıkmış sağdak,i büyük 6cm dr ameliyat dedi 17 yaşından beri kaçıyodum ameliyattan ama artık kaçmıycam 1yıl 1 aydır bebiş istiyoruz olmadı eşimdede hız problemi var bu haziranın 29 da ameliyat günüm hayırlısyla sağsalim çıkarım inşAllah amilaytan ve aksaklık olmaz inşAllah.inşAllah senin ameliyata gerek kalmaz ve hamile kalırsın :)

canım anlamadım tüpte demi kist oluyo bende yumurtalık diyo dr lar ama ben artık ameliyata hazırladım kendimi resmen bu hafta ovulasyon haftası ve ateş ölçmeye başladım ama yapamıycaz ilişki eşim pehrize başladı ayın 22 de sperm örn. vercek düzelme oldumu diye inşAllah olmuştur Rabbim daha fazla bekletmez inşAllah.

canım sıkma kendini bak sorun yok böle yapıyosun biz ne yapalım ;eşimde hız problemi ,bende kist problemi ve haziran 29 amilay tarihi düşün artık ne hale geldi moralim sen tahmn et .yapcak bişey yok bende sıkıldım artık milletin hamilelik haberi bana o kadar acı geliyoki artık .sevinceğim yerde kıskandığımı hissediyorum resmen bu da beni üzüyo.3ay sonra evliliğimz 2 yıl olcak ve milletin dedikodusuda yetiyo zaten ...Allahım sabır versin hepimize vede SAĞLIK..haaaaa bu arada dr a söledim tüplerede bakcak ameliyat sırasında onlarıda kontrl etcm dedi:)başka bişey varmı bakılması gerek kızlar ya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…