Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
merhaba kizlar
ates olcme yontemi nasil oluyor..:44:
bende 2. bebisimi istiyorumda
nasil takip ediliyor :44:
beni bi aydinlatirsaniz sevinirim

merhaba kizlar
ates olcme yontemi nasil oluyor..:44:
bende 2. bebisimi istiyorumda
nasil takip ediliyor :44:
beni bi aydinlatirsaniz sevinirim

öncelikle eczaneden 5 6 liraya digital ateşölçer almalısın
sonra sabahları 6 8 arası bi saatte hergün aynı saatte yataktan kalkmadan en az 3 saatlik bölünmemiş uyku ile dilaltından ölçüm yapmalısın
yaptığın ölçümleri hergün bi kağıda not edersin yada fertility frend.com dan tablo yaparsın.
burada paylaşırsın ve herkes yorumlar.
adet günlerinde ve sonrasında yumurtlamaya kadar ateş düşük gider yükselmeye başlayınca çatlamış olduğun anlaşılıyor.

canım ben gece yatağa başımı koydum uyumaya çalışırken ateşimi ölçtüm 36,4. kafama işle ilgili bi konu takıldı 1 saat döndüm durdum ölçtüm 36,4 sabah uyanır uyanmaz ölçtüm 36,4. benim genelde gece hiç değişmiyor saat kaçta yattığım kaçta ölçtüğüm hiç önemli değil. ben en geç 5 de ölçerim ateşimi. 3 te kalkıp ölçsem 5 de yine ölçsem yine değişmez. sen de az çok tanıyorsundur kendini. yani bence o konuda problem yok. ama gelgelelim hastalık mevzusuna. bazen burnum filan akar benim ateşimi çok etkilemez ama bazı hastalıklar da var ki etkiliyor şekil a benim geçenki durumum. o yüzden yarını beklemekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.
kendini tanırsın çok hasta değilsen ateşin doğrudur. ben resmen dökülüyordum.

işte senin ne güzel değişmiyor ben bazen erken ölçüyorum yüksek çıkıyor sonra ölçtüğün düşük oluyor yada tam tersi değişiyor.
neyse dediğin gibi yarını falan bekliycem dün ama tam adet modundaydım yüksek çıkınca yine kafam karıştı.ne zaman çatladığımdan hiç emin olamıyorum ama
18diye umuyorum akıntı ve ağrıdan dolayı.çokkkk sağol canımmmmm

özellikle yumurtlamadığımdan beri sabitlikler daha fazla
ben bu ay da çatlamadım baharım yaa hissediyorum. akıntım ve sancım hissedilile hissedilmez arasında oldu.:26:
bakar mısın işe eşim de proxeed kullanıyor bi buçuk aydır dünyanın da parası
bu sefer de ben yumurtlayamıyorum:26:
3628ff Ovulation charts on FertilityFriend.com

cevab icin sagol.canim cok iyi anlatdin.supersun

karanfilcim yaa acaba 20.gün olmuş olamazmı çünkü artarak gidiyor baksana.
yani çatlamasan böyle artması normalmi.
ya sana nazan değdi kesin kuzum sen yumurtlardın neden böyle oldu acaba.
klomenlerden sonra seninde düzenin değişti.
evet eşinin kullandığının pahalı olduğunu biliyorum gerçekten çok para.
allahım yardım etsin bizlere maddi manevi yorgunuzzz.
aslında ilaç falan bahane zamanı gelince olacak elbet ama ya olmazsa korkusu bizi dahada korkutuyor.
inşallah yarından itibaren normal seviyeye gelirde ateşin çatlamış olduğun kesinleşir..
aşılamayıda iptal etmişsin aslında yaptırsan iyiydi çünkü allah korur heleki onun yoluna gidiyorsun bişeycik olmaz allahın izniyle

canım 16 yada 20. gün yumurtlamış olamazmısın çok hissedilmedi demişsin ama
belkide bu defa sessiz sessiz gelmiştir yımırtan
ateşin artışta çünkü. derece olarak düşük ama bu ay bnmde öyle bak anlam veremedigim bi şekilde düşük ateşliyim.
sen yine de boş verme çalışmaları fln canım, belkide yumurtan çatladı bikaç güne anlaşılır.
bu arada aşılamayı umre sonrasına bırakmakla bencede iyi etmişsin, uzun yola gidiceksin sonuçta
allah korusun orda aklında kalır hep rahat olamazsın.
inş dönüşte bebeğin geliverir hemencik.
dualarında biizide unutmaa emi.

geçen ay da yükseklerdeydi özellikle adete göre, ama yumurta yoktu.
işin ilginci seropheneyi bıraktığım aydan sonra gayet normal yumurtlamıştım. sonradan böyle oldu haklısın o da etkilemiştir.
ben bebiş olmamasına alıştım ama yumurtlayamamak da kötüymüş.
inşallah çatlamıştır canım ya.. Allah güç versin gün aşırı devam ettik hep.. o yönden korkum yok ama işte..
bilmem ki canım. aşılam işini bi de doktorumla görüşcem ona sorcam.
bu ay adet olunca gitmeyi planlıyorum
o şeker mi ne onu belirleyen testi,
fsh,lh, prolaktin hormonlarımı yeniden ölçtürcem,
bir de eşimi içine şüphe düşüyo onda hepatit C çok az seviyede çıkmıştı. 3 ayrı laboratuarda 2negatif 1 pozitif çıkmıştı. sana da bulaştırdım mı diye şüpheleniyor bir de o testi yaptırcam

bu arada ben derecemi 3 aydır değiştirdim. eskiler cıvalıydı. cıvalı olanı buna göre 0,2 fazla gösteriyordu

Son düzenleme:

sende pko yok dimi canım.
hormonlarını ölçtürmen iyi olur belkide prolaktin falan var ve o yumurtlamanı engelliyor.
hepatit b ne oluyordu.birde agnucaston diye bi bitkisel ilaç var kızlar hayıt hapı oda çok ii bi hap bi çok kişi sadece onu kullanarak gebe kaldı.
hormonları falan düzenliyor kaliteli yumurtlamayı sağlıyor.bende aylarca düşündüm aama almadım.9 10lira falan.yani bi sürü şey deniyoruz bunuda denemekten zarar gelmez hem bitkisel.

derecen değiştiğine göre önceki tablolarla kıyaslama canım o zaman şimdi ateşin 36,6 olmalı ve bu ateşte çatlamış olmak için ideal
yarın ikisiylede ayrı ayrı ölçsene

Son düzenleme:
evet canım o günlerden ben de şüpheleniyorum şüphelenmesine ama mıy mıy gidiyo ya insan düşünüyo istemeden.. öncekiler ok gibi fırlardı da benim.
yaz aylarında vücut ısısında genel bi düşme oluyo canım ama benim dereceden de kaynaklandı. tabi önemli olan hep ortalam
umreden önce aşılama olayını doktoruma danışcam
unutmam canım inşallah özelden isteyenlerin ismini toplıycam gitmeye yakın hepiniz için dua edicem inşallah..

en son 1 yıl önce yapılmış ölçümlerim. tabloların da düzgünlüğünden şimdiye kadar pko olacağını düşünmedim ama bundan sonra düşünmeye başladım açıkçası.
sonuçlar şöyleydi
e2 70
fsh 6,16
lh 5,41
prolaktin 12,51
benim eşime bi arkadaşı kavonozla karışım getirdi ona başlıycaz yakında onu bitirince dediğin şeyi de düşünürüm canım. çünkü aynı anda herşeyi denemeyin diyorlar.
eşiminki hepatit b değil C yanlış yazmışım. Allah korusun öbürü daha kötü. bağışıklıkla ve karaciğerle ilgili bi hastalıktı sanki. o zamanlar deli gibi araştırmıştım. evliliğimin ilk zamanlarıydı günlerce ağlamıştım ilk pozitif çıktığında. arkadaşı aramıştı hastaneden senin kanın alınmadı kan bağışı olarak böyle böyle çıktı haberin olsun diye aramıştı.

nerdesiniz kızlar yaaa herkes yemek derdiyle mi uğraşıyor bakiim :) bende sulu topalak köfte yaptım ama yanına ne gider bilemedim yaa :)

unmre sıcak olacak diye endişeleniyorsun sanırım di mi?

Son düzenleme:
unmre sıcak olacak diye endişeleniyorsun sanırım di mi?
sağlıkçı arkadaşlarım öyle demeseydi aklımda yoktu öle bişey. hele ki biri umreye gittiğinde hamileydi..
nerdesiniz kızlar yaaa herkes yemek derdiyle mi uğraşıyor bakiim :) bende sulu topalak köfte yaptım ama yanına ne gider bilemedim yaa :)

evvvet balkonumu misler gibi yıkadım çamaşırlarımı astım sıra yemekte...
diyecektim ki...
elektrikler gitti. kalktım. dışarda yağmur yağıyor. astığım çamaşırlar al bayrağımız gibi dalgalanıyo.. çıktım dışarı bir fırtınayla karşılaştım sanki üstüme biri kovayla su döküyorlar. o arada askılık da çoştu tabi hızla topladıklarımı kardeşime verirken balkon üzerime yıkılacak sandım. arkadan sesler baktım çiçekler saksılarıyla birlikte yerde.. ve benn deterjanla köpürte köpürte balkon yıkamıştım
kardeşim diyoki eskiden bundan temizdi.
hala yağıyo ardından da dolu yağdı ben de sırılsıklam tabi..

işin en gıcık tarafı karşı apartmandakiler balkonda çaylarını yudumlarken müthiş doğa olayını seyrederken askıdaki çamaşırlarının kılı bile kıpırdamazken benim bunları yaşamamdı

canımsın yaa tüh o kadar uğraştın boşa gitti desene :)
bu arada bende bu ayın 27.sinde gidiyorum umreye bu ay olursa inş. bende meleğimle gideceğim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…