Atlatamadığım Travmam

NeuroCathy

❤.❤ Çoook şükür Allah'ım ❣
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
2.817
4.745
83
Merhaba arkadaşlar,
Her şeyi kısaca özetleyeceğim.
Ben üstün zekalı bir çocuk olarak doğmuşum. İşte klasik 1.5 yaşında akıcı konuşma 3 yaşında resim yapmaya başlamak vs vs gibi şeyler. Bunu keşfeden ailem bana hep aşırı büyük ümitlerle baktı. Mesela babamın en büyük hayali hep doktor olmamdı, olmadı. Çünkü her sınava aşırı heyecan, baskı ve stresle giriyordum, yapamadım kısacası.
Aşırı bir ergenlik geçirdim.Bu dönemde neler oldu: Ailem benimle başedemediğine inanıp bana fiziksel şiddet uyguladı.Çünkü okul 2.siydim birincisi olabilecekken sağda solda geziyordum, halbuki oturup ders çalışmalıydım. Kendi ders çalışmama eylemimi yaptım yıllarca... Sürekli bir çatışma oldu ailemle bu ders çalışma konusunda sürekli.. Ne ödevlerimi yapardım ne de bir saatten fazla oturup test çözerdim.
Kız kardeşime gelecek olursak o uslu bir ergenlik geçirdi.Akıllı düzgün bir kızdı, oturdu, çalıştı adam gibi doktor oldu.O hiç dayak yemedi benim gibi hiç hem de.. Fiziksel şiddeti sadece ben gördüm ailede tek ben.
Şu an akademisyenim hem de epey iyi bir üniversitede. Ancak bu ders çalışamama hali hala bende devam ediyor. Hala ders çalışmak benim için çok stresli, işkenceli... Ve sürekli bir erteleme hali var yapamıyorum işte. Hala aşamadım o gördüğüm fiziksel şiddetin travmasını. Ve çok çalışmam lazım çünkü doktora ders dönemindeyim.
Son yıllarda psikolog ve psikiyatr gittim epeyce ama konu dönüp dolaşıp aynı, yok işte aşamıyorum. Başka çaresi yok mu? Ne yapmak lazım? Bana fikriniz olur mu?

Aslında Türkiye'de fiziksel şiddet çok yaygın.Siz nasıl atlattınız ki? Hiç yok mu forumda yaşayan ve atlatan?

Insan bilincalti cidden cok ilginc. Hayatta durekli o travmayi besleyecek secimler yapiyoruz o kismimizi iyilestirmedikce.

Hipnoz vs. Denediniz mi?
hipnoz denemedim korkuyorum aslında bir yandan:)) bilinçaltım çöplükse ya?
şaka bir yana psikologlara gidip ben hipnozla bu sorunumu aşmak istiyorum mu demek lazım ki? ben gittim psikolog ama hipnoz yapmadı hiç? bir teklif edeyim cuma randevum var

Hipnozu hepsi yapamiyor ama bunun belli bi egitimi var bu konuda iyi birine gitmek lazim. Bence bilincaltimiz zaten copluk. Hicbir sey yasamayan bir insanin bile bu donemde izledigi okudugu gordugu seyler yeter

Bilinç altı temizleme terapilerine gidebilirsiniz herşey bilinç altıyla başlıyor
Faydasınıda görürsünüz inşallah

Hipnozu hepsi yapamiyor ama bunun belli bi egitimi var bu konuda iyi birine gitmek lazim. Bence bilincaltimiz zaten copluk. Hicbir sey yasamayan bir insanin bile bu donemde izledigi okudugu gordugu seyler yeter
Bilinç altı temizleme terapilerine gidebilirsiniz herşey bilinç altıyla başlıyor
Faydasınıda görürsünüz inşallah
Ankara'da önereceğiniz bir isim olursa alabilirim

ben de aynısıydım. 3 yaşında okuma yazma,4 yaşında 4 işlem yapıp, 1000’e kadar sayıyordum
ilkokula birkaç sınıf ileriden başlayabilir dediler. Ya da özel eğitim. Haliyle özel eğitim falan nerede? Genelde çocuklukta üstün zeka, aile bilinçli bir aile olmazsa hiperaktivite ve dikkat bozukluğuna sebep oluyor, hala çekiyorum o illeti.
Ve Türk eğitim sistemi biz gibilere yaramıyor.
Öğretmenden sıkılıyorum dedim diye dayak bile yedim.
zamanla yok olup, vasatlaşıp gittim.

Aslında Türkiye'de fiziksel şiddet çok yaygın.Siz nasıl atlattınız ki? Hiç yok mu forumda yaşayan ve atlatan?
Aslında psikoloğa da gitmişsin demek ki doğru terapi uygulanmamamış.Benim tavsiyem şu olabilir. Sen artık o küçük kız değilsin. Kimse sana yapmadıkların ya da yapamadıkların için kaba kuvvet uygulayamaz. Ne yapmak istiyorsan onu yap. Kendin istediğin için. Beklentileri umursama. Seni ne mutlu ediyorsa ona yoğunlaş. Birileri istiyor diye değil sen istediğin için yapmaya başlarsan o durum eziyet olmaktan çıkar. Kendini ispatlamayı ve doktor olamamış olmanın verdiği içindeki ezikliği bi kenara bırak. Kendini kasmayı bırakırsan mutlu olmaya başlarsın. Benim travmam var kalıbından çıkar ruhunu. Kendimizi o kalıplara biz sokuyoruz ve fark etmeden kendimizi haklı görmeye çalışıyoruz. Evet gördün acısını ve bedelimi ödedin ve bitti. Artık yetişkin ve ayakları üstünde durabilen güçlü bir kadın olarak önüne bak

öyle oluyor zaten kendimi öyle o eski zeki kız çocuğu olarak göremiyorum:)
kaldı ki artık yaştan dolayı da sanırım artık daha zor yeni şey öğreniyorum diye düşünüyorum

Mesela bu dediğiniz yüksek lisans tez döneminde tezimi yazmıyorum bilgisayar oyunu oynuyorum diye evet fiziksel şiddet direkt görmedim ama oda kapımı kırdı babam sonra annem kollarımdan tutup yatağa fırlattı:) yani hala bi değişik şiddet türü görüyorum aslında sanırım.
Ayrı eve çıkmak istedim hep cesaret edemedim sanki yapamam gibi geliyor. Param yetmez ya da düzeni kuramam gibi beceremem gibi geliyor.
Evlenmek üzereydim annem o kadar çok sen evlenirsen beceremezsin yapamazsın şu bu diyordu ancak ben evliliği erteleyince şoka girdi kadın:)) iyi de hani beceremezdim ne diye üzülüyorsun demi... ah ah
aslında şöyle bir hayatımı ters düz edesim gelmiyor değil içimden belki rahatlatır ama sonra durup düşünüyorum doktoramın bitmesi lazım diye ve tekrar başa sarıyorum

Paran yetmezse nolucak kendi parana göre yaşayacaksın. Evet evlenme. Önce ruhunu o hapishaneden çıkar özgürleş. Eğer bunu yapmadan evlenirsen anne babanın yaptığına eşin devam edecek. Kimsenin senin yerine seni hırpalanmasına izin verme. Cesaretini topla ve hayatına sahip çık. Aksi halde hayatın boyunca birileri senin yerine düşünüp istedikleri olmadığında kolundan tutup yatağa fırlatacak ya da kapılarını kıracak ve sen bunu normal sanacaksın. Annen baban sana verdikleri zararın farkında değiller. Onlara göre senin için doğru olanı yapıyorlar ancak bu onların doğrusu cesaretini topla ve kendi doğrularını bul. Değerinin farkına var. Kimsenin seni un çuvalı gibi ordan oraya fırlatmasına izin verme

O kadar haklısınız ki

Ne kadar değerli olduğunu,
Bunca insanın çabalayarak aldığı ünvanı çalışmama isteğine ve reddine rağmen yapabildiğini,
Hayatta yaşadığın şansızlıkların seni yanlışa sürüklemediğini, yerinde saydırmadığını,
Her insanın çocuk büyütürken yanlışlar yapabildiğini ama bunun kötü kalpleri yüzünden değil bilgisizliklerinden kaynaklandığını,
İç dünyanda eleştirdiğin anne ve babanın eksilerinin artılarından daha az olduğunu,
gördüğün
Kendinle, herkesle barıştığın zaman daha iyi hissedeceksin.

En önemlisi sen bir kadınsın, her uzvunla üretkensin. İçinde ki küçük kızı besle, kötü düşüncelerin onu kaygılandırmasına izin verme. Olan, olmuş ve olacaklara şükret. Tüm hepsi seni farkındalığı yüksek bir kadın yaptı unutma. Sevgiler

Dipnot: Enerjini yükselten şarkılar dinle, bağıra bağıra söyle, dans et. Bak gör olumsuz herşeye nasıl s.....i çekiyorsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…