- 22 Ocak 2017
- 2.817
- 4.745
- 83
- Konu Sahibi NeuroCathy
-
benim kuzenim de öyle annesi hiç kızı ders filan çalıştırmazdogasinda olanlar var ya.
bir kuzenim var kiz bir ders caliyordu anlatamam gormeniz lazim yani.
o ders calisma sistemine boyle cok zeki olan insanlar uysa atomu parcalarlar heralde
Ankara'dayım evet. Belki de bahane mi yapıyorum acaba tembelliğimi travmaya bağlayarak...Tembellik huyumdan nasıl kurtulacağım o halde...Çok zeki olup da çok çalışabilen pek görmedim zaten. Tıpa girseydiniz bence baya mutsuz olurdunuz çünkü o bölüm tamamen oturup ezberlemeye dayalı uzardi okul muhtemelen.
Ama bence sizin çalışamamanız ailenizde olan şiddet sorunuyla tam olarak alakalı değil.cunku onların size baskı yapmaları zaten sizin çalışmadığınızı görmeleriyle baslamıs. Yani sizin çalışmadığınızı görüp onlar size kizmislar sonra siz onlara kızıp calismamışsınız falan. Öyle bir döngüye girmiş.ailenize olan kızgınlığınızı ve kırgınlığınızı çalışmama bahanesi olarak görmeyin öncelikle. Bunu kendinizi doldurmamanız açısından söylüyorum.
Çalışmak için de, iyi bir üniversitede olduğunuza göre Ankara ve ya istanbul'dasınız muhtemelen. İki şehirde de güzel kütüphaneler var oralara gidin bence. Ses rahatsız etmiyorsa zincir kahvecilere ya da kitap kafelere de gidebilirsiniz. Evde durmayın insanların çalıştığı yerlere gidin kısacası.
oda oyle 2 dk oturup dolmus beklerdik o sirada bile test falan cozerdi hemen. ama dayimlar cok destekleyiciydi oyle git basimdan muhabbeti hic olmamistir eminim. hangi bolumu okuyacagina bile karismadilarbenim kuzenim de öyle annesi hiç kızı ders filan çalıştırmaz
kız yaz tatilinde bile elinde kitapla gezer anne şu sorunun cevabı neden böyle diye sorar annesi git şimdi kızım başımdan der... maalesef böyle aileler de var
Elbette ki güçlü bir kadın gibi davran, ama güçlü kadın olmak her daim mutlu kadın olmak değildir bunu unutma. Gücü sadece kariyerin için değil, kendini mutlu etmek içinde kullan. O kadar güzel bir yaştasın ki, kendini baştan başa değiştirebilirsin. Yapıştırdıklarını tekrar kırmalarına izin verme.,sizi atlamışım özür dilerim
çok teşekkürler
enerjimi yükseltmem lazım çok zorlanıyorum demesi kolay da yapması zor
burada bir arkadaşımızın dediği gibi evet olan oldu yaşanan yaşandı ama artık o kız çocuğu değilim güçlü bir kadın gibi davranmam lazım
EMDR tavsiye ederim psikoloğunuza sorun lütfenhipnoz denemedim korkuyorum aslında bir yandan:)) bilinçaltım çöplükse ya?
şaka bir yana psikologlara gidip ben hipnozla bu sorunumu aşmak istiyorum mu demek lazım ki? ben gittim psikolog ama hipnoz yapmadı hiç? bir teklif edeyim cuma randevum var
Yok zaten iyi ki doktor olmamışım ben bölümümü seviyorum.Orada zoruma giden ne biliyor musunuz kardeşimin dayak yememiş olması benim yemiş olmam çünkü doktor olma yolunda emin adımlarla ilerleyen o olduğu için. Evet, ilginç şekilde zaten bütün bunlara rağmen akademisyenim, başarılı bir işteyim. Ama depresyon var işte. Ben kendi bunalımlarımdan çıkamıyorum ki başkasına bir yararım olsun.Kusura bakmayın gerçekten şu sıra depresyondayım da atlatma çabasındayım.
Ama şunu söyleyebilirim genel olarak üstün zekalı insanlar öğrenmeye çok açık oluyor aşırı derece. İlgi alanları spesifik oluyor ama mesela bilgisayar oyunları bu öğrenme açlığını doyurabiliyor.Ki bu çok zararlı.Çünkü deli gibi detaylı yapılan o oyunlara kafa yoran çocuk evet gerçekten reel hayata ilgisini kaybedebilir. Orada başarılı olmaya odaklanırsa hele 10 yaşında gerçekten yazık olur o çocuğa.Önerim şu; psikolojik, fiziksel hiçbir şekilde şiddet uygulamadan yardımcı olmaya çalışın çünkü normalden çok çok daha fazla duyarlı oluyorlar. Yani bir çocuğa kızsan belki o gün üzülür geçer ama bu çocuklar sürekli düşünüp annem bana böyle dedi diye ara ara içlenebilecek hassasiyette maalesef.
Yerinizde olsam ne yapardım? Ona nasıl yaklaşmam gerektiğine dair uzman fikirleri alırdım.Mesela zor bir çocuğu olan bir hocam vardı ona şunu demişler çocuğunuz dediğinizi asla yapmaz karakterine ters o yüzden ona alternatifli konuşursanız ancak dediklerinizi uygular.Mesela ne? İşte bugün mavi ya da kırmızı gömleği seç onu giyeceksin.Yok seçmedi mi yeşil mi istedi o zaman dışarı çıkmak yok bugün gibi gibi. Her çocuğun huyuna karakterine özel davranış belirlemek gerekiyor maalesef zor biliyorum ama:/ annelik bu yüzden zor biraz da zaten..
Bir de öğrenme açlığını dışarıda gidermeye çalışın(çünkü evde bilgisayar oynamak isteyecek bağımlılığı varsa) haftasonları özellikle büyükşehirdeyseniz çok güzel atölyeler ya da kurslar oluyor; seramik atölyesi, sinema atölyesi işte ne bileyim deri cüzdan yapma atölyesi çeşit çeşit.
Ve mutlaka belli bilimsel araştırma enstitüsü, dernek gibi yerleri takip edin etkinliklerine katılın. Tübitak çocuk etkinlikleri, tüzder etkinlikleri gibi. Özellikle ilgi alanı olan etkinlikleri takip edin ki onun öğrenme açlığını besleyin.Mesela ben deli gibi köpek severdim.Ansiklopediden köpeklerin türlerini öğrenirdim tek tek çizerdim her köpeğin latince isimlerini söyleyebilirdim ilgi alanlarımdan biri oydu:)) onun da varsa ki eminim vardır bunları besleyecek kitaplar alın.Tübitak'ın çok güzel bilim dergisi ve kitapları var çocuklar için. Umarım her şey güzel gider sizin için.Ama önce lütfen çocuğunuzu bilgisayar oyunundan kurtarın çünkü o dediğim gibi öğrenme açlığını doyurabileceği en tehlikeli yer..
Yalniz bu mesajınız normal değil hocam yüksek yapacak yasa gelmiş birine anne babası bu şekilde davranamaz sorumluluk size ait zaten . Bende yurtdışı mastere hazırlanıyorum geçmem gereken bir dil sınavı var 26 yaşındayım annem babam asla çalış su bu demiyor eskiden çok derlerdi ama şimdi asla sen bilirsin sorumluğunu diyorlar bunu bakın bana böyle deniyor demek icin yazmadım sizin durum anormal çünkü. Konuşmayı denediniz mi hiç? Ve bence çıkın ayrı eve daha iyi olur sizin icin .Mesela bu dediğiniz yüksek lisans tez döneminde tezimi yazmıyorum bilgisayar oyunu oynuyorum diye evet fiziksel şiddet direkt görmedim ama oda kapımı kırdı babam sonra annem kollarımdan tutup yatağa fırlattı:) yani hala bi değişik şiddet türü görüyorum aslında sanırım.
Ayrı eve çıkmak istedim hep cesaret edemedim sanki yapamam gibi geliyor. Param yetmez ya da düzeni kuramam gibi beceremem gibi geliyor.
Evlenmek üzereydim annem o kadar çok sen evlenirsen beceremezsin yapamazsın şu bu diyordu ancak ben evliliği erteleyince şoka girdi kadın:)) iyi de hani beceremezdim ne diye üzülüyorsun demi... ah ah
aslında şöyle bir hayatımı ters düz edesim gelmiyor değil içimden belki rahatlatır ama sonra durup düşünüyorum doktoramın bitmesi lazım diye ve tekrar başa sarıyorum
Benm evladımı anlatmıssnz sanki cok akıllı zeki cocuktu 1.sınıfa basladı cok sıkılmaya basladı derslerden yapmak istemedi için ögretmeni cok kızdı sonrda hiperaktivite dkkat eksikliği dendi tecrübeleriniz neler acaba merak ettm bize gösterebilecegnz bi yol var mıben de aynısıydım. 3 yaşında okuma yazma,4 yaşında 4 işlem yapıp, 1000’e kadar sayıyordum
ilkokula birkaç sınıf ileriden başlayabilir dediler. Ya da özel eğitim. Haliyle özel eğitim falan nerede? Genelde çocuklukta üstün zeka, aile bilinçli bir aile olmazsa hiperaktivite ve dikkat bozukluğuna sebep oluyor, hala çekiyorum o illeti.
Ve Türk eğitim sistemi biz gibilere yaramıyor.
Öğretmenden sıkılıyorum dedim diye dayak bile yedim.
zamanla yok olup, vasatlaşıp gittim.
Benm evladımı anlatmıssnz sanki cok akıllı zeki cocuktu 1.sınıfa basladı cok sıkılmaya basladı derslerden yapmak istemedi için ögretmeni cok kızdı sonrda hiperaktivite dkkat eksikliği dendi tecrübeleriniz neler acaba merak ettm bize gösterebilecegnz bi yol var mı
İlkokulda cabuk sıkılma ve yazmak istememe sorunlarınız varmıydı?ögretmen değişme aklıma geldi cünkü bizim kıza ayak uydurabilen biri lazım ama öyle bir ögretmende bulmak kolay degil.acıkcası ne yapacagmızı sasırdık normalde cok zeki bir cocuktur ama ödevleri yapmak istememesi derste sıkılması akademik başarısını etkiliyoerken tedavi. Ve mutlaka öğretmeni değiştirin, ben hala ilkokul öğretmenimden nefret ediyorum kaç sene geçmesine rağmen.
daha ilgili, sıkılsa bile çocuğunuzun ilgisini tekrar kendisine çekebilen bir öğretmenle olması gerekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?