- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
- Konu Sahibi NeuroCathy
-
Bu erteleme hastalığı bende de var, bir çözüm bulursanız ne ala... Ben bugüne kadar bulamadım da...inceliyorum, teşekkür ederim:)
Yok zaten iyi ki doktor olmamışım ben bölümümü seviyorum.Orada zoruma giden ne biliyor musunuz kardeşimin dayak yememiş olması benim yemiş olmam çünkü doktor olma yolunda emin adımlarla ilerleyen o olduğu için. Evet, ilginç şekilde zaten bütün bunlara rağmen akademisyenim, başarılı bir işteyim. Ama depresyon var işte. Ben kendi bunalımlarımdan çıkamıyorum ki başkasına bir yararım olsun.Kusura bakmayın gerçekten şu sıra depresyondayım da atlatma çabasındayım.Merhaba . Durumunuza çok üzüldüm benim 10 yaşında bir oğlum var o da üstün zekalı. Sizin anlattığınız durumu yaşıyor o da okulla pek bir ilgisi yok ve ders çalışmak hiç mi hiç istemiyor . En iyisi olsun birinci olsun diye bir düşüncem de yok ama çocuğun ne kadar kapasitesi varsa onu kullanması gerektiğini düşünüyorum. Sonrası için lise ve üniversite hayatında belki de biz gerektiği gibi destek olamadığımız için daha sevebileceği ve imkanları iyi olan okullarda okumak yerine orta düzey bir okula gidip sonunda da hiçbir şeyden memnun yada mutlu olamamasından korkuyorum. Ona kalsa tüm gününü bilgisayar başında oyun oynayarak harcayarak geçirebilir. Tabi öncelikle o çocuk ama zaten bu kadar bilgisayar oynama başlı başına zararlı. Oğlumun dur tuşu yok sanki bıraksam 10 saat dahi oynayabilir .. akademik başarısı çok iyi öğretmenlerden sıkılma okuldan sıkılma öğretmenin hatasını bulma kitaptaki çözümün hatasını bulup bir daha o kitaba güvenmeme herşeyini sorgulama gibi durumları var. Biraz da çok bildiğinin farkında ve bazen ukalalık yapabiliyor (sözüm meclisten dışarı) . Siz bu durumda olan biri olarak bana ve oğluma ne önerebilirsiniz? Bu arada oğlum matematik ve İngilizcede çok ileri. Yorumunuzu ona göre yaparsanız sevinirim.
Durumunuza gelecek olursak; ailenizi bilmiyorum yaşınızı da . Ama mesela bu zamanlarda çocuğa fiziksel şiddet uygulamak hiç kimse tarafından hoş görülmese de maalesef bizim zamanımızda çok daha yaygındı (32 yaşındayım bu arada) . Mesela bana karşı tahammülsüz olan annem çocuklarıma çok daha anlayışlı davranıyor. Ben çocukken asla böyle anlayışlı değildi. İstemeden de olsa iz bırakıyor yaşananlar. Belki de siz de içinizdeki bir yerde size yapılan baskıdan dolayı ailenizi hayal kırıklığına uğrattığınızı düşünüyorsunuz. Kardeşinizin doktor olduğu ayrıntısını da paylaşmışsınız. Her başarılı kişi doktor olacak diye bir kaide yok. Akademik başarısı bir kenara doktor olmak herkese uygun birşey değil bence. Siz de kendi yolunuzu seçmişsiniz kaldı ki akademisyen olmak kötü birşey mi? Psikoloğa da gitseniz psikolog da üstü kapalı olarak nasıl başa çıkabileceğinizi söylüyor ama hangi yolları seçeceğinize yine siz karar veriyorsunuz. Yani iş sizde bitiyor. Ama şunu oğlumdan da gördüm sizden de teyit ettim ki üstün zekalı olmak gerçekten zor bir durum çünkü çoğu durumda sizi anlayamayan insanlar oluyor bu durum sık sık depresyonu çağırıyor... bölümünüzü bilmiyorum ama hiç üstün zekalı çocuklar için birşey yapmayı düşündünüz mü bu arada?
ama psikolog bana hiç bu tanıyı söylemedi kiDikkat eksikliği bence bu. Kendimden biliyorum.
Direkt aile odaklı anlattiginiz içindir bence.ama psikolog bana hiç bu tanıyı söylemedi ki
ya ben öğrenmeyi seviyorumAklima baya radikal bi fikir geldi: ders calismaktan hoslanmiyorsaniz neden doktora yapiyorsunuz? Akademiyi bilerek isteyerek mi sectiniz? Hala ders calismaniz icin baski yapan bir Anne baba var ortada. Belki evden tasinip Ben me istiyorum seceneklerim neler vb dusunup biraz uzaklasmak, ozgurlesmek faydali olabilir. Anne babaniza cok sinir oldum. Ama Turk aile yapisi boyle malesef. Gelecek kaygisiyla psikolojimizin icine ediyorlar.
Aklima baya radikal bi fikir geldi: ders calismaktan hoslanmiyorsaniz neden doktora yapiyorsunuz? Akademiyi bilerek isteyerek mi sectiniz? Hala ders calismaniz icin baski yapan bir Anne baba var ortada. Belki evden tasinip Ben me istiyorum seceneklerim neler vb dusunup biraz uzaklasmak, ozgurlesmek faydali olabilir. Anne babaniza cok sinir oldum. Ama Turk aile yapisi boyle malesef. Gelecek kaygisiyla psikolojimizin icine ediyorlar.
Aklima baya radikal bi fikir geldi: ders calismaktan hoslanmiyorsaniz neden doktora yapiyorsunuz? Akademiyi bilerek isteyerek mi sectiniz? Hala ders calismaniz icin baski yapan bir Anne baba var ortada. Belki evden tasinip Ben me istiyorum seceneklerim neler vb dusunup biraz uzaklasmak, ozgurlesmek faydali olabilir. Anne babaniza cok sinir oldum. Ama Turk aile yapisi boyle malesef. Gelecek kaygisiyla psikolojimizin icine ediyorlar.
taşınmayı istiyorumAklima baya radikal bi fikir geldi: ders calismaktan hoslanmiyorsaniz neden doktora yapiyorsunuz? Akademiyi bilerek isteyerek mi sectiniz? Hala ders calismaniz icin baski yapan bir Anne baba var ortada. Belki evden tasinip Ben me istiyorum seceneklerim neler vb dusunup biraz uzaklasmak, ozgurlesmek faydali olabilir. Anne babaniza cok sinir oldum. Ama Turk aile yapisi boyle malesef. Gelecek kaygisiyla psikolojimizin icine ediyorlar.
ya ben öğrenmeyi seviyorum
çelişkim öyle derin ki
ben zaten annem babam dövse de dövmese de akademisyen olmak isterdim
en büyük hayalim bilim adamı olmaktı
ama evet ders çalışmayı sevmiyorum
Aynı ders çalışamama problemi ben de de var
Bekliyorum yorumları
Ders çalşma isteği nasıl geliyor merak edıyorum
Doğasında olan var bu arada ben de babamdan baskı gormuş biriyimHic dogal bisey diil ya ders calismak. Dogamizda oldugunu dusunmuyorum
sizi atlamışım özür dilerimNe kadar değerli olduğunu,
Bunca insanın çabalayarak aldığı ünvanı çalışmama isteğine ve reddine rağmen yapabildiğini,
Hayatta yaşadığın şansızlıkların seni yanlışa sürüklemediğini, yerinde saydırmadığını,
Her insanın çocuk büyütürken yanlışlar yapabildiğini ama bunun kötü kalpleri yüzünden değil bilgisizliklerinden kaynaklandığını,
İç dünyanda eleştirdiğin anne ve babanın eksilerinin artılarından daha az olduğunu,
gördüğün
Kendinle, herkesle barıştığın zaman daha iyi hissedeceksin.
En önemlisi sen bir kadınsın, her uzvunla üretkensin. İçinde ki küçük kızı besle, kötü düşüncelerin onu kaygılandırmasına izin verme. Olan, olmuş ve olacaklara şükret. Tüm hepsi seni farkındalığı yüksek bir kadın yaptı unutma. Sevgiler
Dipnot: Enerjini yükselten şarkılar dinle, bağıra bağıra söyle, dans et. Bak gör olumsuz herşeye nasıl s.....i çekiyorsun...
dogasinda olanlar var ya.Hic dogal bisey diil ya ders calismak. Dogamizda oldugunu dusunmuyorum
onların hangisi ne kadar normal bilmiyorum pekBen başka birşey sormak istiyorum biraz alakasız olacak ama bunlar normal değil mi yani üstün zekalı diye adlandırdığınız durum mesela benim kızım 1 yaşında cümle kuruyordu 2 yaşında gayet normal bizim gibi konuşuyordu ilk çocuğumda etrafta başka çocuk görmediğim için normal böyle oluyor diye düşünmüştüm 2 yaşında renkleri işte sayıları şekilleri falan biliyordu ama normal değil mi bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?