Aydın, Eskişehir, İzmir

Bodrum en fazla , taş çatlasa 300 bin nüfusu kaldirabilecekken oldu 1 milyon insan , geçen yaz 4 gün suyumuz kesildi zaten iki haftada bir gidiyordu ama temmuz sıcağında 4 gün boyunca hiç şu verilmedi, düşünsene damacana ile duş almaya çalıştık o sıcakta, yazın o milyon dolarlık evlerin olduğu yalikavakta kanalizasyon yollara taşıyor, mok kokuları icinde dolaşıyor millet , pislik ötesi, pandemide cılkı çıktı gercekten

Eskisehir ise tam tersi , tam bir Avrupa şehri, insanlar çok eğitimli ve kibar , inanılmaz saygili ve yardımsever, heryer yemyesil , park , orman
Eğitim desen mükemmel ötesi, okulları çok çok iyi zaten şehirde hemen hemen herkes üniversite mezunu
Sağlık ise bambaşka bir dünya, ben 45 yaşındayım hayatımda bir kere korona olunca bodrumda devlet hastanesine gitmek zorunda kalmıştım, onun dışında adım atmadım devlet hastanesine ama burda her hastalığımızda devlet hastanesine gidiyoruz , ozellerden temizlik ve güleryuz anlamında hiçbir fark yok ,doktorlar çok iyi , sıra beklemiyorsun, hemen randevu alabiliyorsun
Bodrumdan sonra burası ilaç gibi geldi bize , biliyorsun avrupada da yaşadım, burasi gercekten Avrupa in herhangi bir şehrini aratmiyor
Daha çok anlatmiyım -nemesis ile eşim kiziyor
Bir gün yolun düşerse, seve seve ağrılarım seni , gezdiririm sehri

Ben olsam Aydın ve Eskişehir arasında kalırdım herhalde. Eskişehir de güzel şehir, ben de sevdim ama soğuğu sevmem. Sıcak insanıyımdır. O nedenle Aydın'ı seçerdim herhalde. Bir de haftasonları ailecek deniz keyfi yapma şansı var Aydın da. Egenin her yerine kurban olurum ya.

Konuyla da bağlantısı var, belki atama isteyeceklere de faydası dokunur diye yazıyoruz, bunun altını çizeyim ki konuyu sohbete çevirdik sanılmasın :)

Eskişehir’le Bodrum mukayese bile edilemez, gitmediğim ama az çok fikir sahibi olduğum bir şehir Eskişehir, mukayese edilemez çünkü her bölgede olduğu gibi Ege’de de şehirlerle küçük ilçeleri veya tatil beldeleri çok başka, herkes kendi kriterlerine göre yer belirlemeli.

Okul çağında çocukları olan, sosyal hayatları renkli olsun isteyen aileler Ege’de küçük şirin tatil beldelerinde yapamaz, Ege’nin şehirleri veya şehire yakın gelişmiş ilçelerini tercih etmeliler çünkü Ege‘nin tatil beldelerinin çoğunluğu vakti zamanında köydü, alt yapı köy alt yapısı, şehirlerdeki gibi kanalizasyon yok, genelde evlerin atıkları önlerindeki çukurlardan belediye araçlarıyla çekilir, daha yeni yeni kanalizasyon yapılıyor, hastaneleriyse çok eski ve o dönemin nüfusuna göre inşa edilmiş, kiminde yoğun bakım ünitesi bile yok, acil durumlarda hastalar en yakın şehire sevk ediliyor.

Şebeke suyu büyükşehirlerdeki gibi değil, artezyenlerden sağlanan kuyu suyu, aşırı kireçli ve sert bir su’dur, yaz mevsimi aşırı sıcak ve kurak geçtiğinden sezonun açılmasıyla nüfus patlaması da yaşanınca suyu mecburen kesiyorlar, elektrik trafoları bile yetersiz, böyle beldelere kaldırabileceğinden fazla insan gelince ısınma ve serinleme yalnızca klimayla yapılabildiğinden elektrik kesintileri de yaşanır.

Eskişehir öyle değil, zaten orası Büyükşehir ve Cumhuriyet kurulduğundan beri il statüsünde, alt yapısı, hastaneleri, okulları ona göre.

Yöneticileri de şehri ileri götürmeyi başaran insanlar olduğundan birçok şehire göre de yaşanabilir güzellikte bir yer oldu.

Misal İstanbul’da eğitim olsun, sağlık hizmetleri olsun birçok yere göre imkanları geniş bir şehir, sosyal hayatı çok renkli, her şey elinizin altında ama aşırı göç aldığından güvenlik zaafiyeti var artık, trafiği, insan kalabalığı, pahalılığı derken adına şiirler yazılan muhteşem şehir kabus şehrine dönüştü.

Kaos mu istiyorsunuz o zaman İstanbul diyorum :))

en uygun şehir bilecik Ekonomi bakımdan çok rahat... :) tabiki gezilecek bir yer degilVe Eskişehir istanbula yakın.. haftasonu gezmeye gidersin
kiralarda en az 2 binden başliyor bilginiz olsun.

izmiri boşverin, eskişehir güzeldir. nezih mahallleri var.. ücra dip köşe mahalleleri de var tabi, tüm illerde olduğu gibi... gezebilirsiniz de, sosyal imkanları da var. aydını bilmiyorum...

eskişehir soğuk ama.. aralık ayında gece balkonda oturan arkadaş nerelisin. donarım ben yaa

Eskişehir her açıdan harika bir şehir. Aydın da çok güzel büyğk şehirler. İzmir daha keşkemekş geliyor bana ama çok iyi bildiğimi de söyleyemem. Ama eskişehr ve aydını, tavsiye ederim. Eskişehirin tek dezavantajı kışın manyak bir soğuğu var. Türkiyenin hemen hemen heryerini bilirim erzurum da dahi kaldım, bir süre ama eskişejirin soğuğu acaip aydın o anlamda daha rahat olabilir. Tatil yerlerine yakın. Eskişehir sosyal açıdan çok aktfif ve modern bir şehir. Mutlu bir hayat dilerim

Çok güzel anlatmışsın aynen de öyle, mila bebekken kışın ortasında elektrikler kesildiğinde donardik evde , insanlara deniz , temiz hava çok cazip geliyor ama gerçekten goturusu getirisinden fazla sahil seridinde

en uygun şehir bilecik Ekonomi bakımdan çok rahat... :) tabiki gezilecek bir yer degilVe Eskişehir istanbula yakın.. haftasonu gezmeye gidersin
kiralarda en az 2 binden başliyor bilginiz olsun.
Babam Bilecik'li,küçükken acayip sıkıcı gelirdi ama şimdi çok özlüyorum oraları.Sakin,güvenli bir yer.İnsanlari da çok cana yakındır.

Kesinlikle Eskişehir. İstanbul'da senelerce yaşamış, söylediğiniz yerlere gitmiş biri olarak. Evlendim Eskişehir'e yerleştim.
Hayat kalitesi, insan kültürü, çevre yakınlık herşeyiyle Eskişehir.
Doğru düzgün bir ev artık en az 3.5 bu arada. 2 maaşla gayet güzel yasarsiniz.
Her hafta ciktiginiz çarşıdan adalardan asla bikma imkaniniz yok.

Kış gelmedi bu sene Eskişehir'e. 5 senedir buradayım ilk defa böyle bir kış geçiriyorum.

Kar soğuk değil de yağmur bile yok

Babam Bilecik'li,küçükken acayip sıkıcı gelirdi ama şimdi çok özlüyorum oraları.Sakin,güvenli bir yer.İnsanlari da çok cana yakındır.
bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanim demiş misali.
bilecik basbaya degişti.. ama çok sakin bir şehir:)

karakedi bozasini hamamyolu.. iki eylül caddesi doktorlar caddesi espark... kentpark... bitonik bahçesi caffefour... ne varsa var.. ben bi gün 9 saat hiç bıkmadan gezdiğimi bilirim oda bekarken:)

karakedi bozasini hamamyolu.. iki eylül caddesi doktorlar caddesi espark... kentpark... bitonik bahçesi caffefour... ne varsa var.. ben bi gün 9 saat hiç bıkmadan gezdiğimi bilirim oda bekarken:)
Eskiden çok daha ucuzdu, İstanbul'dakiler gelir burda alışveriş yapardı şimdi fiyatlar nerdeyse aynı ama gerçekten insan kalitesinden bile huzur doluyor insan ya.
Ben kaç senedir burdayım hâlâ kesfedicek o ksdar güzel yerler var ki.

Eşim Aydın li, benn İzmir, yaşadığımız sehir ise eskisehir.

İzmir i tavsiye etmem
Şu nedenle, aşırı pahalı, sosyal olanakları güzel elbet ama maddi anlamda zorlar diye düşünüyorum. Aydın da ev fiyatları kira ve almda semte göre değişiyor. Ama en güzel yanı herseyi doğal yiyebiliyorsunuz .insanı çok sıcaktır. Haftasonu atla Denize git. Benim en sevmediğim yanı sıcak oluşu. Yoksa güzel ve sakin sehir.

Eskisehir de yaşıyorum. Elit ve ucuz bir sehir. Ama son 2 yıldır aşırı kalabalık halde. Tramvayda dudak dudağa gideceğiz neredeyse. Hamile olduğum halde bazen insanlar yer bile vermiyor. O kadar kalabalık.8 senedir buradayım.ulasim kolaydır. Kalabalık olması dışında. Her yere 40 dk da ulaşabilirsin
Semt pazarı vardır her gün
Kiraları aparatları 3500 , diğerleri 4000 ve 7000 e kadar çıkıyor. Oturduğun semte bağlı aslında. 3 tane büyük hastanesi ve sayısız özel okulu var
3. TNe de üniversite. Üniversite olanakları aşırı iyi . Tramvay ücretini aşırı buluyorum ben mesela. Suan yetişkin 7.50 ogrenci 4 TL.

Sormak istediğin bisey olursa yazabilirsin

Şu da var. Burada opera ve tiyatro faaliyetleri çok fazla. 5 tl ye bilet alıp tiyatroya gideebiliyorsunuz . Adalar da her daim canlı müzik olur. Kafeler ve gece kulüpleri desen öyle.
Ayrica atla tren e heryere git. Merkezi konumda bir sehir. Tek sorun Suriyeliler. Elinde bir tane, kucağında 1 tane, karnında bir tane, hastane de sıra bulamıyorsun bazen oar yüzünden.surekli üreme halindeler:)
Ama eskisehir i tavsiye ederim yine de

Eskişehir aşırı göç alıyor, bir kaç sene daha böyle giderse ne ucuz ne kolay olacak. Suç oranı da artacak. Yerli eskişehirli olarak artık yeter nolur gelmeyin diyorum. Otobüs kalabalık tramvay kalabalık. Tramvayın kalabalığı metrobüsle yarışır. Cumartesileri trafik sorunu var, şehir içinde her daim park yeri sorunu var. Nolur gelmeyin valla yeter yani diyoruz biz artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…