- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.306
- 528
- Konu Sahibi tombilibaykus
-
Çocuk kendisinde değilÇocuk ne ayol, sarı saçınızın dibi gelmiş, dip boyaya para lazım, oradan birkaç bine de kozmetik alışverişi. Kalan parayla kuru ekmek, peynir yiyip, battaniye altında çocuğunuza sarılıp oturursunuz. Bebek sarısı röfle ve her ay kıyafet alışverişi en önemlisi.
İşte herkesin anne baba olmaması gerektiğinin kanıtıÇocuk ne ayol, sarı saçınızın dibi gelmiş, dip boyaya para lazım, oradan birkaç bine de kozmetik alışverişi. Kalan parayla kuru ekmek, peynir yiyip, battaniye altında çocuğunuza sarılıp oturursunuz. Bebek sarısı röfle ve her ay kıyafet alışverişi en önemlisi.
Aslında sorun bunlar değil, ben de bir kadın olarak bakımıma, kuaförüme para harcıyorum. Örneğin bir çocuğu var ve bundan bahsetme gereksinimi bile duymuyor. Ayrıymış gayrışmış mühim değil, bir çocuğu var ve çocuğunun babası kadar kendi de anne olarak o çocuğun ihtiyaçlarından, geleceğinden sorumlu.İşte herkesin anne baba olmaması gerektiğinin kanıtı
Ne alakaaaBu konuya yazan kadınların çoğu kira/fatura vs hariç ayda 10-15 bin harcıyo sanırım gezmeye tozmaya, giyinmeye
Aynen öyle katılıyorum. Ben de düşkünümdür giyim çanta ayakkabıya sitede de yazarım zaten ama önceliğim çocuğumdur daima. Mesela bu haftasonu para harcamayacağım o parayla covid yüzünden okula gidemediği için 2 saat matematik dersi aldıracağım. Eski koltukta oturuyorum seneye ki okul masrafını biriktiriyorum. Evladım yok demeyi anlamam mümkün değillAslında sorun bunlar değil, ben de bir kadın olarak bakımıma, kuaförüme para harcıyorum. Örneğin bir çocuğu var ve bundan bahsetme gereksinimi bile duymuyor. Ayrıymış gayrışmış mühim değil, bir çocuğu var ve çocuğunun babası kadar kendi de anne olarak o çocuğun ihtiyaçlarından, geleceğinden sorumlu.
Kalan 3 bin lira kuş kadar para İstanbul’da ama her ihtimale karşı, çocuğu için, olabilecekler için biraz da birikim konuşması gerekirken hala yok ben az yiyorum, yok battaniyeye sarılırım, ışık yakmam mum yakarım diyip, kalan paranın büyük bir kısmını sarı röflelerine her ay kıyafet alışverişine ayırması ve vazgeçmemesi beni çok güldürdü. Ben böyleleri için ayranı yok içmeye faytonla gider su içmeye diyorum. Günü birlik yaşıyor; yarını düşünmüyor. Evet kendi hayatı;ama fikir için buraya yazıyorsa her türlü yoruma açık olacak. İsteyen linçleyebilir.
Bayanların çoğu geçinemezsin, yaşarsın ama buna yaşamak denir mi vs yazmış, hatta biri daha yazmış geçinemezsin diyenlerin ayda ne kadar harcadığını merak ettim, herkes bu kadar zengin mi cidden diye, katılmamak mümkün değil, cidden herkes bu kadar zengin mi? Kirası hariç eline 4000 tl kalan bi bekar insan, yemeğe çok düşkün değilmiş üstelik, bu parayla sürünür mü? Geçinemezsin diyen %90 lık kesim ayda ne kadar para harcıyo ki? Sonuçta arzu sabancı gibi yaşamayacaksa bu parayla gezer tozar da, makul ölçülerde alışveriş de yapar, sanırım herkes 50 bin falan maaş alıyorNe alakaaa
Konu sahibini tanıyor çoğu. Estetik mi yaptırsamm 1000 tl ye parfüm mü alsammm saçımın dibi şu fiyat diyen bir üye. Var olan çocuğunu reddetti ayol . Bambaşka bir kafa yapısı var. Çoğu üye ondan yazdı. Normal şartlar altında lüks şeyler almayarak düzenli harcayarak elbette geçinir tek kişi. Bu üye evi 3500 e tutup doğalgaz yakmayıp battaniye altında yaşarım ama pahalı parfüm alırım diyor. Yani dışarıya kendini varlıklı gösterme çabasında. Başka üye yazsa inanın herkes mantıklı akıllar verirdiBayanların çoğu geçinemezsin, yaşarsın ama buna yaşamak denir mi vs yazmış, hatta biri daha yazmış geçinemezsin diyenlerin ayda ne kadar harcadığını merak ettim, herkes bu kadar zengin mi cidden diye, katılmamak mümkün değil, cidden herkes bu kadar zengin mi? Kirası hariç eline 4000 tl kalan bi bekar insan, yemeğe çok düşkün değilmiş üstelik, bu parayla sürünür mü? Geçinemezsin diyen %90 lık kesim ayda ne kadar para harcıyo ki? Sonuçta arzu sabancı gibi yaşamayacaksa bu parayla gezer tozar da, makul ölçülerde alışveriş de yapar, sanırım herkes 50 bin falan maaş alıyor
Dolar olmuş 10Tl o saydıklarını yaparsan gecinemezsin dedik çoğumuz. Şimdi h.sonu dışarı cikayim 300 gidiyor. Sinemaya gitsen kişi başı 60dan aşağı zor çıkıyorsun vs. Yoksa geçinir ama konu sahibi biraz uçuyor.Bayanların çoğu geçinemezsin, yaşarsın ama buna yaşamak denir mi vs yazmış, hatta biri daha yazmış geçinemezsin diyenlerin ayda ne kadar harcadığını merak ettim, herkes bu kadar zengin mi cidden diye, katılmamak mümkün değil, cidden herkes bu kadar zengin mi? Kirası hariç eline 4000 tl kalan bi bekar insan, yemeğe çok düşkün değilmiş üstelik, bu parayla sürünür mü? Geçinemezsin diyen %90 lık kesim ayda ne kadar para harcıyo ki? Sonuçta arzu sabancı gibi yaşamayacaksa bu parayla gezer tozar da, makul ölçülerde alışveriş de yapar, sanırım herkes 50 bin falan maaş alıyor
Kafam karıştı bilemedim şimdiKonu sahibini tanıyor çoğu. Estetik mi yaptırsamm 1000 tl ye parfüm mü alsammm saçımın dibi şu fiyat diyen bir üye. Var olan çocuğunu reddetti ayol . Bambaşka bir kafa yapısı var. Çoğu üye ondan yazdı. Normal şartlar altında lüks şeyler almayarak düzenli harcayarak elbette geçinir tek kişi. Bu üye evi 3500 e tutup doğalgaz yakmayıp battaniye altında yaşarım ama pahalı parfüm alırım diyor. Yani dışarıya kendini varlıklı gösterme çabasında. Başka üye yazsa inanın herkes mantıklı akıllar verirdi
Kıyasladığınız mertebe güldürdü beni.Bayanların çoğu geçinemezsin, yaşarsın ama buna yaşamak denir mi vs yazmış, hatta biri daha yazmış geçinemezsin diyenlerin ayda ne kadar harcadığını merak ettim, herkes bu kadar zengin mi cidden diye, katılmamak mümkün değil, cidden herkes bu kadar zengin mi? Kirası hariç eline 4000 tl kalan bi bekar insan, yemeğe çok düşkün değilmiş üstelik, bu parayla sürünür mü? Geçinemezsin diyen %90 lık kesim ayda ne kadar para harcıyo ki? Sonuçta arzu sabancı gibi yaşamayacaksa bu parayla gezer tozar da, makul ölçülerde alışveriş de yapar, sanırım herkes 50 bin falan maaş alıyor
Yaşarsın ama buna yaşamak denmez demek de fazla abartı bi yorum değil mi sizce de? Şehir önemlidir elbette ama 3000 lirayla sürünürsün tarzında onlarca msj okudum, 3000 lirayla niye sürünülsün demek istedimKıyasladığınız mertebe güldürdü beni.
A plus plus bir kadının bahşiş diye verdiği rakamı, siz elinde kalıp 1 ay yaşayacakla değerlendiriyorsunuz.
Bakın bu tarz durumlarda şehir, bilgi ve alışkanlık çok çok önemlidir.
Rahat hayat yaşayan biri x şehrinde 3 bin lirayla istediklerini yapabilir lakin iş metropole gelince değişir çünkü aynı standartlarına 3 katı ödemek zorundadır.
Tüm anlatmaya çalıştığımız bu.
Hanımefendi hamsi 5 10 lira diyor, aha İstanbul’da 30 tl diye cevap geldi, ötesi var mı bunun?
Bir şekilde eski yaşam tarzından ödün vermesi gerektiğini ve bunu da alışveriş kozmetik gibi lüks alanlarından kısması gerektiğini söylüyoruz.
Kim diyor aç kalır diye, kimse.
Neyi uzatıyoruz o zaman, neyin yarışına giriyoruz millet nasıl yaşıyor falan diye.
Şikayet ettik üyeliklerimi başkalarına kullandırıyorum dedi. Bence bu doğru değildi. Evli patronuma aşığım konusunu yok dediği çocuğuyla ilgili yazdıklarını bulunca üyeler o şekilde söyledi. İnsan evladıyla yaşamasa ayrılmak zorunda kalsa bile nasıl yok der?Kafam karıştı bilemedim şimdiTüm yorumları okuyamadım ama ilk 1-2 safyadakilere göz atmıştım, çocuğum yok demişti sanki, üyeliği de silinmiş galiba
İstanbul’da yaşayanlar detaylı yazdı bunu.Yaşarsın ama buna yaşamak denmez demek de fazla abartı bi yorum değil mi sizce de? Şehir önemlidir elbette ama 3000 lirayla sürünürsün tarzında onlarca msj okudum, 3000 lirayla niye sürünülsün demek istedim
Senin gibi naif biri bile çıldırdıysaYahu hanımefendi, siz beni çıldırtmak mı istiyorsunuzbir de güya bizim aklımızla dalga geçiyor ya,köprü öncesi son çıkış çabaları falan mı bu??
Kendi hesabınızdan kendiniz bir başkası için konu açabilirsiniz. Ama şifrenizi başkalarına veremezsiniz. Bir hesabı ortak olarak kullanamazsınız. Yasak olan bu. Aşağıya ekledim.
Hoş , siz de biliyorsunuz neyden bahsettiğimizi ama işte, ban öncesi son kıvranmalar olarak görüyorum bu çabanızı
Aynen öyle katılıyorum. Ben de düşkünümdür giyim çanta ayakkabıya sitede de yazarım zaten ama önceliğim çocuğumdur daima. Mesela bu haftasonu para harcamayacağım o parayla covid yüzünden okula gidemediği için 2 saat matematik dersi aldıracağım. Eski koltukta oturuyorum seneye ki okul masrafını biriktiriyorum. Evladım yok demeyi anlamam mümkün değill
Hahaha benim gezdirdigim turistler de Türkiye'ye bir bütçe ayırıyorlar, ama benimle tanışınca resmen ülkeye döviz birakamadan günü 5 euroya kapatıyorlar:) hatta yine İstanbul'un ulaşımı zor olmayan bir gölünde kano yapiyoruz bazen. O da sadece 70 TL - bir saat sürüyor. Manzarası şu şekilkim hayran değil ki ona.yurtdışını da böyle geziyor çok uyguna.cannes de bim konservesi yemiş kadın o.çocuk olmasa valla peşini bırakmazdımm.
Aslında Ankara da çok güzel bir şehir etkinlik açısından. Ankara'da da devlet tiyatroları var.Keşke İstanbul’da yaşasaydım diye hayatım boyunca düşündüğüm tek an, yazını okurken oldu. Pr şirketlerine çağrıdır, müthiş bir yetenek var burada
Turistik 3 5 günlük gezi hariç, hiç şahsi bilgimin olduğu bir şehir değil yaşam açısından.
Sanırım kozmopolit olması yelpazeyi oldukça geniş tutuyor çünkü biz başkentte bu kadar açık bir alana sahip değiliz.
Evet üstün sınırı yok ama altın bir sınırı var.
En en uygun olması gereken sanayi içi esnaf dükkanlarında bile 25 lira altına bir yemek yiyebilmek kalmadı ki cafeye gideceğiz hele böyle manzarada yenecek 35 lira olacak falan filan.
Tantuniye tek dürüm tantuniye yakın zamanda 25 lira verdiğimi belirtmek isterim ki sokak lezzetleri, araba ürünleri bunlar.
İmkan, heves ve çaba takdire şayan.
Geçen ay bir sanatçı, başkentte konser verilen birkaç mekandan birine çıkacaktı, baktım biletler 250 den başlıyor, dalga mı geçiyor bunlar Allahın jolly jokeri dedim ama şaka değilmiş.
Bizdeki konser vb etkinlikler maalesef böyle 3 5 mekanla sınırlı.
Yalnız konudaki durum şu, ekonomik olarak rahat bir alandan dar alana geçiş yapmak.
Hayat çok zor hemfikiriz, değil 8 bine aylık cebinde bin tl si kalmadan her şeye yetişmeye çalışan var ama güllük gülistanlık bir mecradan kısıtlı imkana geçmek olayın özü.
Yoksa bu parayla İstanbul’dan küçük bir şehre taşınan insan nasıl göbek atar, niye atarsa aynı şekilde tersi olmalı, pür dikkat ve evdeki hesabın çarşıya uymayacağını çünkü o çarşının dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biri olduğu unutulmamalıdır.
Senin gibi işin piri olmak için de sağlam bir yaşanmışlık gerekir, daha önceki hayatından bambaşka alışkanlıklar geliştirmesi gerekir.
Hala kitapçi ya, ve hala çok güzel:) hatta aynısından Karaköy iskelesinde de var.Sefan olsun
Kadıköy rihtimdaki iskele üzerindeki İstanbul kitapçısında her gidişimde oturuyordum,üst kat olduğu için manzaraaaaa
İnanılmaz güzeldi,kapatıldı şimdi,kitapçı değil de sadece çay içip kurabiye pasta yenilebilir,ama büyüsü bozuldu yani..
Gozlerin bayram ettiği güzellikler,kim ne derse desin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?