Aylik 3 bine buyuk sehirde gecinebilir miyim?

Çocuk kendisinde değil
 
İşte herkesin anne baba olmaması gerektiğinin kanıtı
 
Kira ve faturalar yoksa ve tek kişiyse geçim olabilir. Ama şöyle mutfak masrafı giyinme sağlık ve de bir anda ortaya çıkabilecek ekstra durumlarda epey zorlanırsınız. Eskiden olsaydı yani 2 sene falan önce çooook rahat geçinirdiniz para bile biriktirirdiniz. Ama şimdi bence zorlaya zorlaya geçim olur. Ben İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorum burası Avrupa yakasına göre daha makul mekanlar anlamında konuşuyorum. Ama artık giyim kuşam bile zor. Acil durumda taksiye binmek isteseniz kısa mesafler bile trafikle uzuyor. Dışarda bir yemek yiyim dediğinizde ayda bunu en fazla birkaç kere yapabilirsiniz. Kitap alayı okurum derseniz en fazla 3-4 kitap alır belki ayda bir tiyatroya gidebilirsiniz. Çünkü her ne kadar olmaz deseniz de büyükşehirin ihtiyaçları çoktur.
 
İşte herkesin anne baba olmaması gerektiğinin kanıtı
Aslında sorun bunlar değil, ben de bir kadın olarak bakımıma, kuaförüme para harcıyorum. Örneğin bir çocuğu var ve bundan bahsetme gereksinimi bile duymuyor. Ayrıymış gayrışmış mühim değil, bir çocuğu var ve çocuğunun babası kadar kendi de anne olarak o çocuğun ihtiyaçlarından, geleceğinden sorumlu.

Kalan 3 bin lira kuş kadar para İstanbul’da ama her ihtimale karşı, çocuğu için, olabilecekler için biraz da birikim konuşması gerekirken hala yok ben az yiyorum, yok battaniyeye sarılırım, ışık yakmam mum yakarım diyip, kalan paranın büyük bir kısmını sarı röflelerine her ay kıyafet alışverişine ayırması ve vazgeçmemesi beni çok güldürdü. Ben böyleleri için ayranı yok içmeye faytonla gider su içmeye diyorum. Günü birlik yaşıyor; yarını düşünmüyor. Evet kendi hayatı;ama fikir için buraya yazıyorsa her türlü yoruma açık olacak. İsteyen linçleyebilir.
 
Aynen öyle katılıyorum. Ben de düşkünümdür giyim çanta ayakkabıya sitede de yazarım zaten ama önceliğim çocuğumdur daima. Mesela bu haftasonu para harcamayacağım o parayla covid yüzünden okula gidemediği için 2 saat matematik dersi aldıracağım. Eski koltukta oturuyorum seneye ki okul masrafını biriktiriyorum. Evladım yok demeyi anlamam mümkün değill
 
Bayanların çoğu geçinemezsin, yaşarsın ama buna yaşamak denir mi vs yazmış, hatta biri daha yazmış geçinemezsin diyenlerin ayda ne kadar harcadığını merak ettim, herkes bu kadar zengin mi cidden diye, katılmamak mümkün değil, cidden herkes bu kadar zengin mi? Kirası hariç eline 4000 tl kalan bi bekar insan, yemeğe çok düşkün değilmiş üstelik, bu parayla sürünür mü? Geçinemezsin diyen %90 lık kesim ayda ne kadar para harcıyo ki? Sonuçta arzu sabancı gibi yaşamayacaksa bu parayla gezer tozar da, makul ölçülerde alışveriş de yapar, sanırım herkes 50 bin falan maaş alıyor
 
Konu sahibini tanıyor çoğu. Estetik mi yaptırsamm 1000 tl ye parfüm mü alsammm saçımın dibi şu fiyat diyen bir üye. Var olan çocuğunu reddetti ayol . Bambaşka bir kafa yapısı var. Çoğu üye ondan yazdı. Normal şartlar altında lüks şeyler almayarak düzenli harcayarak elbette geçinir tek kişi. Bu üye evi 3500 e tutup doğalgaz yakmayıp battaniye altında yaşarım ama pahalı parfüm alırım diyor. Yani dışarıya kendini varlıklı gösterme çabasında. Başka üye yazsa inanın herkes mantıklı akıllar verirdi
 
Dolar olmuş 10Tl o saydıklarını yaparsan gecinemezsin dedik çoğumuz. Şimdi h.sonu dışarı cikayim 300 gidiyor. Sinemaya gitsen kişi başı 60dan aşağı zor çıkıyorsun vs. Yoksa geçinir ama konu sahibi biraz uçuyor.
 
tabii ki geçinilir ama birikim yapılmaz... öyle çok rahat röfleymiş parfümmüş alamaz yani.. olay bu...ben de kaç senedir parfüm almıyorum gayet de yaşanıyor...yani lüksler geçinilirse yaşanır..ama konu sahibi lükslere devam edip temel ihtiyaçtan kısmaktan bahsediyor o yüzden bana bir tuhaf geldi bilemiyorum.
 
Kafam karıştı bilemedim şimdi Tüm yorumları okuyamadım ama ilk 1-2 safyadakilere göz atmıştım, çocuğum yok demişti sanki, üyeliği de silinmiş galiba
 
Kıyasladığınız mertebe güldürdü beni.
A plus plus bir kadının bahşiş diye verdiği rakamı, siz elinde kalıp 1 ay yaşayacakla değerlendiriyorsunuz.
Bakın bu tarz durumlarda şehir, bilgi ve alışkanlık çok çok önemlidir.
Rahat hayat yaşayan biri x şehrinde 3 bin lirayla istediklerini yapabilir lakin iş metropole gelince değişir çünkü aynı standartlarına 3 katı ödemek zorundadır.
Tüm anlatmaya çalıştığımız bu.

Hanımefendi hamsi 5 10 lira diyor, aha İstanbul’da 30 tl diye cevap geldi, ötesi var mı bunun?
Bir şekilde eski yaşam tarzından ödün vermesi gerektiğini ve bunu da alışveriş kozmetik gibi lüks alanlarından kısması gerektiğini söylüyoruz.
Kim diyor aç kalır diye, kimse.
Neyi uzatıyoruz o zaman, neyin yarışına giriyoruz millet nasıl yaşıyor falan diye.
 
Yaşarsın ama buna yaşamak denmez demek de fazla abartı bi yorum değil mi sizce de? Şehir önemlidir elbette ama 3000 lirayla sürünürsün tarzında onlarca msj okudum, 3000 lirayla niye sürünülsün demek istedim
 
Kafam karıştı bilemedim şimdi Tüm yorumları okuyamadım ama ilk 1-2 safyadakilere göz atmıştım, çocuğum yok demişti sanki, üyeliği de silinmiş galiba
Şikayet ettik üyeliklerimi başkalarına kullandırıyorum dedi. Bence bu doğru değildi. Evli patronuma aşığım konusunu yok dediği çocuğuyla ilgili yazdıklarını bulunca üyeler o şekilde söyledi. İnsan evladıyla yaşamasa ayrılmak zorunda kalsa bile nasıl yok der?
 
İstanbul’da yaşayanlar detaylı yazdı bunu.
Ya da yenGEnC gibi bir guru olarak nerede ne yapılır, hayattan nasıl zevk alırı çözüp, ona göre bir hayat stilini benimsemek gerekir.

Ben başkent olarak aynı şeyi söylemiyorum mesela sürünmez niye sürünsün, haftada 1 gezer tozar ama yine eski rahatında olamaz diyorum ve diğer alanlardan kendisine para aktarması gerekir diye yineledim.
En basiti benim ilçe değiştirmem toplu ulaşımla en az 2 3 vesait, günlük git gel 20 liraya yakın ulaşım masrafı ve evet toplu ulaşım bu. Sadece bir kahve içip eve dönsem cebimden 40 tl çıkacak.
Demek istenen bu. Bunun gibi hesapta olmayan şeylet olabilir.
 
Senin gibi naif biri bile çıldırdıysa
 

Ay bi de ben böyle şeylerden korkarım
Allah korusun ama Allah elimden alır diye
Manyağım sanırım
Çocuğum yok diyemem
 
Eneee ben mesajları tamamlayana kadar konu karışmış.
Çok alakasız olacak ama yine de gönder tuşuna basıyorum:))
kim hayran değil ki ona.yurtdışını da böyle geziyor çok uyguna.cannes de bim konservesi yemiş kadın o.çocuk olmasa valla peşini bırakmazdımm.
Hahaha benim gezdirdigim turistler de Türkiye'ye bir bütçe ayırıyorlar, ama benimle tanışınca resmen ülkeye döviz birakamadan günü 5 euroya kapatıyorlar:) hatta yine İstanbul'un ulaşımı zor olmayan bir gölünde kano yapiyoruz bazen. O da sadece 70 TL - bir saat sürüyor. Manzarası şu şekil

Aslında Ankara da çok güzel bir şehir etkinlik açısından. Ankara'da da devlet tiyatroları var.
Hatta önümüzdeki hafta İstanbul'dan turneye UÇMAK geliyormuş. Lütfen bilet bulmaya çalış, 7'den 70'e herkesi hayran bıraktıracak bir oyun.
Ayrıca cimri de çok güzel , Ankara dt'de. Çok hoş şeyler var.
Ve Ankara'da başkent tiyatro var. Eskiden ucretsizdi sanırım,ama şimdi tam bilet 7 TL
Bak 17 Kasım cumartesi "sinek kadar kocam olsun başımda dursun" oyunu var. +18 bir oyun,keyifli olabilir sanki. Ben olsam bilet alirdim. Ayrıca Ankara'da da opera bale binası var diye biliyorum. Bence bir takipte kal^^
Hala kitapçi ya, ve hala çok güzel:) hatta aynısından Karaköy iskelesinde de var.
Tavsiye ederim
Instagram'da Kultur_istanbul sayfasını takipte kal,bazen muzik etkinlikler de oluyor içeride


Son bir tavsiye; yer kalmış mıdır bilmiyorum ama cumartesi şerefiye sarnicinda arp - flüt ve vals etkinliği var. Ve tabii ki ücretsiz. Üstelik ücretsiz biletler önceden alındığı için biletsiz insanlarin geldiği,kalabalık bir etkinlik de olmuyor. Umarım yer kalmıştır, ilgisini çeken paylastigim sayfadan kaydolur. Gelen varsa tanışırız da hem:)))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…