- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
bizim bi tanıdık vardı eşi işten atıldı ve oğlu öyle bir hasta oldu ki küçücük daha hastaneye götürecek ilaç alacak parası yoktu naptı biliomusun antibiyotik alamadı çocuğuna bolbol sarımsaklı yoğurt yedirdi nefesi tıkanda kelkör bir fırının üstüne bir kazan suyu koydu buhar kadar yaptı
şimdi durumları okadar iyiki 2. evlerini alıyorlar çocukta maşallah sapa sağlam
bakmasını yapmasını bilceksin
benim annemin babamında çok parası yokmuş evlerini bile kendileri döşemişler ilk evlendiklerinde kıtkanaat ben astım hastasıydım bana bişey mi oldu hayır maşallah çok sükür iyiyim
annem öle tutumlu bir kadın ki benim şimdi çook çook rahatız Allaha binlerce kere şükürler olsun
Asgari ücretle çalışan adamcıklar evde kaldı desenize :2:
Ama evde iki tane asgari ücret olursa,geçinilir bir şekilde..
canım konumuz bu değil ki..
Allah elbet yardım etsin bu kışta yakacak parası olmayanlara, ekmek bulamayanlara asgari ücretle geçinmeye çalışanlara..Bu başka konu..
Mesela sizin şu anda evlenecek yaşta kızınız olsa ve asgari ücretle geçinen birisiyle evlenmek istese ne derdiniz: olsun kızım Alllah yardım eder, boşver parayı.. mi? hiç sanmıyorum.........
.tabii ki asgari ücretle geçinenler de insan, belki milyonerlerden daha huzurlular başka konu ama kızınızın en azından, sizin sağladığınız şartlarda yaşamaya devam etmesi için belki onay bile vermezdiniz..
Konu sahibi de alıştığı yaşam tarzından sonra daha düşük seviyede bir yaşam tarzında yapamayacağını söylüyor ve henüz bekar olduğu için de fikir istiyor..(belki yapar belli olmaz)
mesele burda zaten
ben yatayım adam bana baskın dersen
nasıl isterse ya da nasıl yeterse öyle bakar
yok iki taraf da daha iyi yaşayayım daha iyi geçineyim derse çabalarsa
işte o zaman aşk da olur sevgi de huzur da sağlık da
bence istanbul ankarada yaşamıyorsan 2 memur maaşı geçinmek için gayet yeterli
özeldeyse zor :26:
Ufak bir hikaye anlatıyım size. Benim babam 68 kuşağından, dönemin hevesleri yüzünden üniversite eğitimini tamamlayamamış, şans eseri bir bankada ufak bir maaşla memur olarak işe girmiş, sonra annemle evlenip babamın bekar evine taşınmışlar. Annem o dönemle ilgili hep şunu anlatır. O ısrar edene kadar babam işe gitmeden önce eve bıraktığı maaşından sadece bir gidiş-gelişlik dolmuş parası alarak çıkıyormuş. Hatta yanına daha fazla para alması için ısrar ettiği günün akşamında gelip ''İyiki ısrar etmişsin bugün bir bayan arkadaş benimle dolmuşa bindi onunkini de ödemeseydim ayıp olurdu'' demiş
Neyse sonradan babamın içinde bir işkolik yattığı ortaya çıkmış, sürekli dönemin teknolojisini öğrenmeye çalışan, üstlerinin yaptıklarını inceleyen biri olarak hızlı yükselmiş, emekli olduğunda cidden kaydadeğer bir pozisyonda emekli oldu ve şuan 35 yıllık filan evliler. 2sininde arabası var, iyi semtlerde kendi birikimleriyle satın aldıkları 3 tane evleri var. Bol bol seyahat ediyorlar. Maddi açıdan bir zorluk çekmiyorlar pek.
Diyeceğim o ki bu pek belli olmuyor, ne genç bir insanın az kazanıyor olması onun ailesine iyi imkanları sunamayacağı anlamına geliyor ne de ev araba sahibi olmak hayatının tamamını güvence altına aldığın anlamına geliyor. Hayat çok değişken birşey ve maddeye takılıp kalmak yaşayabileceğin farklı olasılıkları sınırlamak olur.
günümüzde bu pek geçerli değil olasılıklara göre yaşayamayız ki 68 kuşağından bahsediyosunuz 50 sene önce o zaman ilk okul mezunları memur oluyoduz lise mezunları profosör muamelesi görüyordu üniversite okumaya gerek yoktu anarşi var diye kapalıydız zaten koşullar insanlar çok farklı bana anlamsız gelir 50 sene önceki zenginlik hikayeleri ee 68 kuşağından çıkımış biri çalışmış çok yükselmiş sen neden yükselemedin hemde üniversite okumuşssun salak damgasını yersin başkada bişey olmaz konuya gelincede evet para önemli bazı arkadaşların dediği gibi hergün ne pişirsem diye düşünürsen ayda 1 kere et pardon tavuk yersen aşkın kalacağını pek sanmam yani bunları düşünmekten aşka vakit kalmaz aşk için bile paraya ihtiyaç var bana göre :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?