aylık gelir sizce ne kadar olmalı?

Benim de demek istediğim buydu...Önceki yaşadığın yani baba evinde yaşadığın hayatla evlendiğin zaman yaşadığın hayat arasında çok büyük uçurumlar olursa mutsuz olunur..Bu sadece daha düşük yaşam standartlarına geçiş yaptığında değil,alışık olduğun yaşam standartlarının çok üstünde bir yaşam standartına geçtiğin zaman için de geçerli..İnsan ikisinde de bocalar ....

Uçurum olmamalı.....

Bence..........

Son düzenleyen: Moderatör:

allah allah
çok mu iyi olmuş
sor bakalım o anneye onları yaparken neler hissetmiş
kalbi nasıl acımış bi sor bakalım

Asgari ücretle çalışan adamcıklar evde kaldı desenize :2:

Ama evde iki tane asgari ücret olursa,geçinilir bir şekilde..

Asgari ücretle çalışan adamcıklar evde kaldı desenize :2:

Ama evde iki tane asgari ücret olursa,geçinilir bir şekilde..

mesele burda zaten
ben yatayım adam bana baskın dersen
nasıl isterse ya da nasıl yeterse öyle bakar
yok iki taraf da daha iyi yaşayayım daha iyi geçineyim derse çabalarsa
işte o zaman aşk da olur sevgi de huzur da sağlık da

bence istanbul ankarada yaşamıyorsan 2 memur maaşı geçinmek için gayet yeterli
özeldeyse zor :26:

Ufak bir hikaye anlatıyım size. Benim babam 68 kuşağından, dönemin hevesleri yüzünden üniversite eğitimini tamamlayamamış, şans eseri bir bankada ufak bir maaşla memur olarak işe girmiş, sonra annemle evlenip babamın bekar evine taşınmışlar. Annem o dönemle ilgili hep şunu anlatır. O ısrar edene kadar babam işe gitmeden önce eve bıraktığı maaşından sadece bir gidiş-gelişlik dolmuş parası alarak çıkıyormuş. Hatta yanına daha fazla para alması için ısrar ettiği günün akşamında gelip ''İyiki ısrar etmişsin bugün bir bayan arkadaş benimle dolmuşa bindi onunkini de ödemeseydim ayıp olurdu'' demiş

Neyse sonradan babamın içinde bir işkolik yattığı ortaya çıkmış, sürekli dönemin teknolojisini öğrenmeye çalışan, üstlerinin yaptıklarını inceleyen biri olarak hızlı yükselmiş, emekli olduğunda cidden kaydadeğer bir pozisyonda emekli oldu ve şuan 35 yıllık filan evliler. 2sininde arabası var, iyi semtlerde kendi birikimleriyle satın aldıkları 3 tane evleri var. Bol bol seyahat ediyorlar. Maddi açıdan bir zorluk çekmiyorlar pek.

Diyeceğim o ki bu pek belli olmuyor, ne genç bir insanın az kazanıyor olması onun ailesine iyi imkanları sunamayacağı anlamına geliyor ne de ev araba sahibi olmak hayatının tamamını güvence altına aldığın anlamına geliyor. Hayat çok değişken birşey ve maddeye takılıp kalmak yaşayabileceğin farklı olasılıkları sınırlamak olur.

Son düzenleme:
Evliliklerde maddi eşitlik ya da erkeğin varlıklı olmasını gözetmek yerine,
Sağlıklı evlilik için; eğitim,görgü benzerlikleri ve memleketler de önemli bana kalırsa..
Ailelerin de kültür ve eğitim farkları,yaşamı algılayış ve kucaklayıştaki farklar gözetilmeli..
Genç, çalışır ve ilerler nasılsa.. Hep ilk tanıştığınızdaki gibi kalacak değil ya.. Diğer koşullar tamamsa..

Konu derindir arkadaşlar,deşseniz neler konuşulur..
Bu geç saatte algılarım çok da açık değil esasen.. Umarım aklımdakini aktarabiliyorumdur..:26:

Son düzenleme:

seyyahalemi istanbul zor evet ama ankara zor değil..
oturacağın semti çankaya değil de batıkent eryaman gibi bir yer secersen 4+1 ev değilde 3+1 ev istersen alışverişini migrostan değil de gimsadan yaparsan hımm sonra çantanı matmazel'den değil de tu&da'dan alırsan alışverişini gordion avm'den değil de optimum avm'den yaparsan....
sözün özü yaşamayı idare etmeyi azıcık bilirsen bide aynen dediğin gibi rahatı yatmayı değilde yükü paylaşmayı bilirsen ankaradada yaşarsın.. bilmeyenler için bilgiydi sakın yanlış anlama seni destekler nitelikte bu anektot

Son düzenleme:
beni istemeye gelen biri 850 maaş diğeri ise öğrtmen di..bende kararsızdım maddi açıdan düşününce.fakat ilk az maaşı alanı tanıdığım için onu reddedemedim bana olan sevgisini gördüm huzur bulacağımı anladım kader ona sürükledi öğretmen olanı gelsinler tekrar demedim bile..çevre baskısına rağmen..şuan evliyim 3 ay olucak kırk kanaat geçinyrz 1100 alıo şuan fakat taksitlr var 200 250 yine aynı maaşa denk gelio..üzerine hamileyim hastne filn 1 kez özele gittim 75 tl verdik çıktık.insaf yani bakıcm artık.ama evt maddi sıkıntı bazen insanı strese sokuyo tabi ama maddiiden çok beni seven değer veren evt iyiki bunu seçmişim dediğim eşim var ..çok şükür açç deiliz..tabi benm ailemin desteğide var ailemn durumu iyi çok şükr..400+15 aidat ev bizde isteriz lüks yaşamayı ama zoru görmedn yaşanmıyormş kaderinse çekersin..ki ben kaloriferli evden elektrkli sobaya klimayla idare eden biri oldum..buna da şükür ..cnm önce seni seveni bul kıymet bilenii herşetden önemlisi mutlu olacağın biri olsun..gerisi olur her türlü geçiniliyo emin ol çok kazannda geçinemiyo ona göre harcamalar oluyo..ALLAH gönlüne göre evrsin ne diyim..

Bütün yorumları okudum.bence herkes haklı.Ama ne kadar maaş alırsa insan ,o kadar da harcar.

günümüzde bu pek geçerli değil olasılıklara göre yaşayamayız ki 68 kuşağından bahsediyosunuz 50 sene önce o zaman ilk okul mezunları memur oluyoduz lise mezunları profosör muamelesi görüyordu üniversite okumaya gerek yoktu anarşi var diye kapalıydız zaten koşullar insanlar çok farklı bana anlamsız gelir 50 sene önceki zenginlik hikayeleri ee 68 kuşağından çıkımış biri çalışmış çok yükselmiş sen neden yükselemedin hemde üniversite okumuşssun salak damgasını yersin başkada bişey olmaz konuya gelincede evet para önemli bazı arkadaşların dediği gibi hergün ne pişirsem diye düşünürsen ayda 1 kere et pardon tavuk yersen aşkın kalacağını pek sanmam yani bunları düşünmekten aşka vakit kalmaz aşk için bile paraya ihtiyaç var bana göre :)

Tek cümle; "bu çağ"da karşıdan yüksek maaş beklerken sorarlar adama; kızım senin kazancın ne kadar? diye

Günümüzde daha kalifiye olmak gerektiği konusunda haklısınız belki ama genel olarak katılmıyorum size. Arkasında ailesi olmadan iyi yerlere gelen 2000lerden örneklerim de var verebileceğim. Bir tanıdığım babasını kaybettikten sonra yazları inşaatta çalışmış, şimdi uluslararası bir şirkette yazılım mühendislik yapıyor, 5000 üzerinde bir maaşı var, çalışma saatlerini kendi belirleyebiliyor, sürekli eğitim için yurtdışına gönderiliyor, ama biryandan da eşşek gibi çalışıyor adam.

Onun dışında ne demek istediğinizi pek anlayamadım yazınızdan üniversite okuyup yükselemeyen salak bensem ben daha üniversite okuma kısmındayım olayın, ama 2001 krizinde mezun olup geçen yıl müdürlüğünü alan bir ablam var günümüzde de insanların zengin koca beklemeden istediklerine sahip olabileceklerini gösteren o sayılır mı?

bazıları hatta çoğu kişi 3000 4000 liralık maaştan bahsetmiş. O kocayı nerden buluyorsunuz pardon varda biz mi göremedik benim ablam falan hep gerizekalıymış sanırım gidip 750 liralık adamlara vardılar gözüm seyridi elim ayağım titredi şuan 3000 liralık maaşı olan kocayı bulursanız banada haber verin lütfen kardeşi falan varsa bi bende görişiym

bu tamamen sizin ve eşinizin yaşam tarzıyla alakalı bır durum .

elbette buyuk sehırlerde yasamak cok zor ,ama ben 1.500tl'ye

gecınenıde gordum ,4000tl ıle gecınemeyenıde gordum .

sızın harcamalarınızla yasam bıcımınızle alakalı bır durum bu .

Bir eve ne kadar çok para giriyorsa , o kadar çok da gidiyor....
Çok glince çok harcıyorsun , az gelince az harcıyorsun... :129:

aylık gelir ne kadar olmalı diye bir soru biraz garip olmuş aslında.tüm yorumları okuyamadım ancak kimi 1000L.ile geçinebilirken kimine 5000L.az gelir.bu kişiye göre değişir.

ayrıca benim gözlemlediğim şu;gelir ne kadar artarsa kişilerin harcama oranı ve doyumsuzluğu da o derece artıyor.o yüzden hep daha fazlasını istiyor insanoğlu.

ayrıca madem iyi bir geliriniz olsun,rahat yaşayayım istiyorsunuz sizde taşın altına koyacaksınız elinizi o zaman.

biz iki öğretmeniz,iki de çocuğumuz var.küçük bir şehirde yaşıyoruz ve şu anda sadece ev kredisi ödüyoruz o da bitmek üzere zaten.ama istanbul da falan yaşasaydık geçinmemiz biraz daha zor olurdu.

Son düzenleme:
sana tavsiyem müstakbel eşinin karakterine bak ......çalışmayı düşünüyormusun bilmiyorum ama kendini geçindirecek kadar kazanmaya bak...........eşim iyi kazanır ailesi de zengin pintiliğinden ödün vermedi gitti sınavı kazanamayacağım diye ödü kopuyor ya 10 sene sonra işsiz kalırsam bunları düşünüyor bizimkisi bu karaktere çocuk yapmadım işte ...oysaki herşeyimiz vardı.....bu yüzden kriterlerin biraz karakter üzerine olsun

Eşimin ve benim aylık toplam maaşımız 3560 tl rahat rahat geçiniyoruz..

Üstelik bir çocugum var ve kreşe veriyorum, evimiz de kira..

İstanbul'da ikamet ediyoruz varın siz düşünün.

Rahat geçinme kriterin nedir? Bu çok göreceli bir kavram insanın doyumsuzluğu, alışkanlıkları, istekleri, beklentileri, planlarıyla bağlantılıdır.
Ama kısa yoldan bakarsa olaya bence iki gönül bir olunca samanlık artık seyran olmuyor. Aşk tökezlemeye başladığı zaman bunların hepsi sorun oluyor. Çünkü “aşk” da etkileniyor maalesef paradan. Diyelim çocuğun hasta ve sen alınması gerekenleri alamıyorsun, başlıyorsun sağından solundan aşka veriştirmeye.
İkinci olarak babanın evinde nasıldın? Bu da önemli eğer şimdi evleneceğin insan sana daha azını veriyorsa bunu göğüsleyecek olgunlukta olman lazım. Yani zengin kız, fakir ve gururlu genç modası geçti. Hayat gerçeklerle yürüyecek kadar acımasız hale geldi.
Doğru olanı sen bilirsin elbette ama biraz da gerçekleri görmeye çalış. Durumunuz ne tam olarak bilmiyorum, işleriniz ne bilmiyoruz ama ülke standartlarına göre ortalama bir şey düşün..

ya adam kazandı dıyelım 10bın ama okuzun tekı napayım onun parasını mutsuz olduktan sonra ben 1700 alıorum esım 1000 alıo ıkımızn yol parası 500'ü gecıo akşam onun yuzunu görmek pahaaaaaaa biçilemez ya benım ıçın onemlı olan o dıye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…