aynadaki goruntu ve foto arasinda fark

Eşimin yeğeni çok güzel bir genç kız. Kalp şeklinde bir yüzü var. Minicik kalkık bir burnu, küçücük ağzı, hülyalı bakışları. Ama fotoğraflarda güzel çıkmıyor. Fotoğraf hiç bir ifadesini yakalayamıyor. Aynı ortamda kimse ondan gözünü alamaz, o kadar güzel. Ama fotoğrafla sıradan görünüyor.

İşte benim konum
Ama artık çok takılmıyorum, kendimi fotojenik değilim diye telkin ediyorum

Ben daha kötü durumdayım. Zaten fotojenik falan değilim o hak getire de. Bir de etrafımdaki insanlar ortalama 160 boyunda. Ben 170. Ağzım yüzüm de iridir benim. Toplu çekilmiş fotolarda bildiğin insan azmanı bişeyim ya.

Ben özçekim yapınca kendimi tanıyamıyorum o derece çirkin çıkıyorum. Göz altlarım mor çıkıyor,aynada ben bunu farketmiyorum yada gözüme batmıyor ama özçekimde gayet var. Başkası çekince daha iyi çıkıyorum ve başkasının çektiği fotoğraflarda beğeniyorum kendimi ama özçekimde ben ben değilim.

O zaman neymiş, hepimiz güzeliz kahrolsun kameralar

Kime sorsam iki gozun arasinda hic fark yok der. Her fotografta sag gozum daha kucuk ve daha yesil sol gozum normal boyutta daha mavi cikar..

Makyaj yapmayi bilmiyorum. Muhtemelen yapip cekilsem ayni durumu ben de yasarim. Birakin tek derdimiz bu olsun

Yok ayna banyoda varmışta oranın ışığından iyi görünüyomuşta foto gerçekmişte ....

Çirkinliğin dibi olup hiç oynamadan foto çekip prens prenses gibi çıkanlar var hemde her fotoda ama gerçekte öyle değil aynada da değil biz bakıncada değil

Karşıdan insanlar bizi nasıl görüyosa aynada öyle gerçek olan ayna foto değil

Açı değiştikçe fotoda ki görüntü değişir yan çekmek aşağıdan çekmek vs

50 kilo insan açıyla 80 kilo gibi de çıkar 80 kilo olan 50de boyu kısa olan uzunda çıkar uzun olan kısada
Siz bi insana açı değiştirip bakınca boyu uzuyo zayıflıyo mu hayır
Ozaman?

bir not daha ekleyeyim, boydan ve tek çekildiğim bütün resimlerde hobbit gibi çıkıyorum (boyum 1.68)
benden çok daha kısa olup bacak boyu 2 metre gibi çıkan hatunlar nasıl beceriyor bunu bilmiyorum

Insanin aynada gordugu kendi yuzu ile fotografta gordugu yuzu ayni olmazmis bunun bi aciklamasi vardi okumustum, ama unutmusum,int.arastirin cikacaktir karsiniza.

Ayyyynenn böyleyim. Fotoğraftan soğudum. Videoda bile öyle görünmüyorum yani ayna bir değişik diye de değil. Fotojenik değiliz demek ki.

Oluyor tabi :) aynaya bakarim "Heh tam fotoluk" der aynı şekilde kameraya bakarım sonuç hüsran :) açıyı değiştirip çekmek zorundayım. Fotoğraflarda soldan poz verince daha iyi çıkıyorum :) ayna da fark etmiyor ama fotoğraflarda şart oldu.

Bence bunun fotojenik olmaktan çok, görüş kalitesiyle ilgisi var. Allah insanlar için kusursuz gözler yarattı ve hiçbir bilim adamı insan görüşüne en yakın olabilecek bir kamera pikseli tasarlayamadı. En iyi kamera pikseli bile mükemmel değil. Yani kısacası bizim ayna da gördüğümüz şekliyle kamerada görememizin sebebi, tamamiyle bizim gözlerimizin bir yaratılış mucizesi olmasından kaynaklı diye düşünüyorum

Bence bu durum yani yansıma meselesi kişiye göre değişiyor galiba.mesela eşim aynaya bakarken ve fotoğrafta yüzünün sağ tarafı hafif asimetrik duruyor ama normalde öyle değil.

aynada paris kamerada mus sendromuna bende dahilim kendi cekimlerime zor zar alistim zaten hele baskasi cekiyosa fotografi tamam diyorum yuzlesme vakti geldi tipsizligimle

Bende aynada taş gibi olduğumu düşünürken fotolarda kötü çıkanlardanım. Saana şöyle izah edeyim. İnsaan yüzü aynı orantıda değildir ağız burun gözler vs. Aynada kendini gördüğünde fotoda gördüğün birbirinin paralel hali zıttı yani. Ama herkes seni fotodaki gibi gördüğü için onlara normal geliyor senin tuhaf sandıoğın hal

Bende varıım aynazedelerden
Nette yaptığım bir araştırma da karşılaştığım yazıda ; aynadaki görüntünün beynimiz tarafından 5 kat güzel gösterdiği yönünde , gerçekte olan görüntü kameradki ve video ses kaydı gibi ortamlarda çıkan ses te karşınzdakinin sizi o şekilde duyduğu yönündeydi. O bilgiden sonra sesli konuşasım gelmiyordu ama olsundu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…