- 18 Nisan 2021
- 1.527
- 3.900
- 63
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Üstü boş olduğu için yine ısınmayacak. Neresinden tutarsanız tutun. Şuana kadar tüm öne sürdüğünüz gerekçeler sizi haklı çıkarmıyor. Yukarıda da anlattım. Sözleşme yaparken bu mazeretleri kabul etmiş oluyorsunuz.
Örneğin yatırım için altın alırken 1000 tl ye aldığınızı farzedersek, siz bu altının piyasasının düşme/çıkma olacağını bilerek alıyorsunuz değil mi?. Ve 500 e düştüğünü varsayarsak ve o ay bozdurmak zorunda olsanız ne hak iddia edebilirsiniz?
Neticede alırken avantaj/dezavantajlarını bilerek alıyorsunuz demi?
Benzer bir durum. Kiraya verirken şartları bilerek veriyorsunuz. Şartlar uygun değilse vermezsiniz. Verdiysenizde ben pişman oldum deme lüksünüz yok. Zararı da kârı da bilerek anlaşma yapıyorsunuz ve şartlar istediğiniz dışında gelişmezse birşey yok, gelişirse çırpınıp duruyorsunuz. Kiracıyı düşünen yok. Sanki ekonomik zamlar bir tek ev sahiplerine vuruyor gibi davranıyorsunuz. İyiki kiracı yasaları var. Şu durumda bile nasıl mağdur ederimin yollarını arıyorsunuz. Bu yasalar olmasa yaka paça sokağa dökersiniz.
Altın satmak isteyen herkes için aynı fiyattır. Bir kuyumcu 500 e diğeri 1000 tlye satmaz. Konu para değil. Merdiven ve soğuk. En büyük sorun merdiven .
Düzgün konuş. Yorum yapmak zorunda değilsin. Konuyu kisisellestirip konuyu acana saldırmak saygisizca. Sizinle ilgisi dahi yok. Bahsi geçen kiracı siz değilsiniz.Altının düşüşünden çıkışından bahsediyorum. Anlamıyorsunuz sanırım. Kuyumcuların farklı fiyata altın satıp satamayacağından söz etmiyorum. Siz verdiğim örneğin zar/kâr kısmını bile anlamak istemiyorsunuz. Ne desek boş. Ne haliniz varsa onu görün.
Konunun parayla ne alakasi var acaba? Merdiven ve soğuk olmasa taşınmak diye bir gündemimiz olmayacak çünkü.para kazanmak kadar bereketi de önemli. bugün bir hasta olsan tonlarca para gidiyor. Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin.
ciddi bir hastalığa yakalanan yakınımız bir ev parası harcadım ama şükür sağlığıma kavuştum demişti hep o aklıma gelir. bir arabana bursalar bir dünya yine masraf. bir evine hırsız girse yine masraf. geçen telefonum suya düştü gitti hiç yoktan. al sana 5 bin masraf nerdeyse. ben korkuyorum böyle şeylerden. vicdanlı olmaya çalışıyorum. bana da babamlar çok kızıyor kiracıma düşük zam yapıyorum diye. Allah ordan vermez başka yerden verir diyorum. veya ordan alırım gereksiz yerlere gider. ben yasal oran neyse o kadar yapıyorum.
Düzgün konuşuyorum. "Ne halin varsa gör" İyi niyetliysen iyi niyet, kötü niyetliysen kötü niyet gör demektir. Ama sen niyetin konusunda düzgün davranıp davranmadığın konusunda vicdanınla yüzleş. zira benim cevabım hangi niyeti taşıyorsan oraya giderDüzgün konuş. Yorum yapmak zorunda değilsin. Konuyu kisisellestirip konuyu acana saldırmak saygisizca. Sizinle ilgisi dahi yok. Bahsi geçen kiracı siz değilsiniz.
Keşke ilk farkettiğinde harekete geçseymişsiniz. Şimdi herkes bunu daha yüksek kira geliri elde etmek için yaptığınızı düşünüyor haklı olarak.Taşınır taşınmaz fark etti de 2 yıldır kiracı yeni taşındı diye katlanıyor
Eve ihtiyacı olursa o da cık der. Biliyorsunuz değil mi?
Şimdi ki zaman da maalesef öyle olmuyor öyle olsa idi siz durup dururken kiraciyi çıkarmanin yollarini aramazdinizAltın satmak isteyen herkes için aynı fiyattır. Bir kuyumcu 500 e diğeri 1000 tlye satmaz. Konu para değil. Merdiven ve soğuk. En büyük sorun merdiven .
Keşke ilk farkettiğinde harekete geçseymişsiniz. Şimdi herkes bunu daha yüksek kira geliri elde etmek için yaptığınızı düşünüyor haklı olarak.
Beynini raftan al , kafana tak tekrar oku. Oda kiralamak derken? Önce okuduğunu algıla sonra kin kus. Hadsizlige bak ya. Dubleksin ilk katından bahsediyorum alt kat daireden değil.iki artı bir orası. Oda kiralayan da var ayrıca. Ve tek odalar da 4 binden başlıyor. 1500 değil.tuvalet banyo yok diyorsunuz evde, 1500 ucuz mu oraya? kiracı az veriyor anneniz geçinemiyorsa kiracı çıkıp kira geliri de kesilince nasıl geçinecek anneniz? dublekste kira deyince iki katı da yaşamsal fonksiyonlara sahip diye düşündüm ama siz bildiğiniz oda kiralamışsınız sadece. bu yaptığınız da şark kurnazlığı, milletten tepki toplamadan akıl almak için başta mazeretlerle sormuşsunız soruyu sonra da o korkunc yüzünüzü gene gizleyememişssiniz. kimseye kötülük dilemek adetim değildir ama siz de umarım muhtaç duruma düşersiniz
Yasal olarak hiçbişey yapamazsınız, devletin verdiği zam oranında artış yapar, düzenli kirasını öder. Zaten evin sahibi siz değilsiniz. Size ne.Kiracıyı mağdur etmemek için 2 yıl bekliyoruz zaten. Eve taşınır taşınmaz pişman oldu kadın. Ben alt katı ne olur ne olmaz boş tutalım demiştim ama çok masraf vardı hemen kiraya verdi mecburen.ayrica ucuza oturtmak zorunda da değiliz. Annem eve taşınmayacak olsa bile ödediği kira yetersiz .
Kendisine yer yapıyor şimdiden. Çocuğu yapınca adama tekmeyi basıp anasının altına yerleşecek.Ee anneniz nasıl geçicenecek o zaman kira olmadan. Maaşı az ya hani. Öyle diyordunuz. Şimdi boş tutucaz diyorsunuz.
B planınız nedir?Erkek kardeşim var kirada. Onu da gösterebiliriz ama annem oturacağı için merdiven iyi bir gerekçe mi onu merak ediyorum. Usül açısından yetersizse b planı var
Haklı değil art niyetliler. Evler aynı anda anahtar teslimi yapıldı. Aynı anda taşındılar. Farketse vermezdi zaten. Daha eve tasinmamisken çok soğuk olabileceğini farkettim. Bekletmek istedim ama kısmetKeşke ilk farkettiğinde harekete geçseymişsiniz. Şimdi herkes bunu daha yüksek kira geliri elde etmek için yaptığınızı düşünüyor haklı olarak.
Aynı il sınırları içerisinde başka evi yok ise geçerli bu dediğiniz. Ev sahibi zaten kiracısının üst katında oturuyormuş. Sağlık sorunu, soğuk olması filan da hikaye, yorumlarından okursanız esas derdi kiranın az gelmesiEv sahibi ihtiyaç halinde kiracının olduğu eve taşınmak zorunda ise önceden ihtarname verip (3 ay) kiracıyı çıkartabilir.
Bu ihtarname yasal ve yazılı olmalıdır, avukattan format konusunda mutlaka destek alın. Telefonla söylemek ya da mesaj atmak yeterli değildir, öbür türlü kiracı oturmaya devam eder.
Dublekslerde merdiven inip çıkmak yaşlılar için ciddi problem ne yazık ki, bu şekilde evini küçülten çok vaka duydum.
Önemli olan anneniz taşındığında mutlaka ikametgahını değiştirsin, aynı apartmandayım daire farketmez demesin.
Aynen öyle. Çocuğum olsa da olmasa da tekmeyi basıp oraya geçeceğim. Annem yalnız sonuçta. Seni rahatsız eden ne acaba?Kendisine yer yapıyor şimdiden. Çocuğu yapınca adama tekmeyi basıp anasının altına yerleşecek.
O senin art niyetin. Mesele kira olsa dubleksi boş tutmayız oranın kirası daha yüksek. isterse 5 kat fazla versin. Bize ev lazım.Aynı il sınırları içerisinde başka evi yok ise geçerli bu dediğiniz. Ev sahibi zaten kiracısının üst katında oturuyormuş. Sağlık sorunu, soğuk olması filan da hikaye, yorumlarından okursanız esas derdi kiranın az gelmesi
Kardeşim kirada. Onun ihtiyacı olduğunu söyleyeceğiz ihtar çekeceğiz.B planınız nedir?
Senin gibilerin içini biliyorum. Kalbinin ekmeğini yiyorsun, bu yaşadıkların hep ondan, hep de o kalbinin ekmeğini ye inşallah .Aynen öyle. Çocuğum olsa da olmasa da tekmeyi basıp oraya geçeceğim. Annem yalnız sonuçta. Seni rahatsız eden ne acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?