- 19 Nisan 2014
- 4.605
- 13.651
- 498
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Nasıl olmuş bilmiyorum ama yanlış anlamış arkadaşlar.Nerde yıkanıyor bu insanlar yaf?
İtiraf ettiNihayi planı bu olabilir gayet de haklısın ama tüp bebek yapacak da, tutacak da, doğuracak da, boşanacak da....nerden baksan iki yilı var...iki yıl boş bırakır mı bu kadın sence o daireyi?....illa verecek kiraya....hele dublexi boş tutucaz, ailecek toplasicaz asla kiraya vermiycez demesine inanan varsa onu da bilemem
Yalanlar ,dolanlar, hakaretler, öfkeler falanlar filanlarOysa ki konunun girisinde annenizin aldigi kira ile gecinemedigini yazmistiniz.
Ay çok sağolun, banyosuz ev mi olur zaten yav, ev sahibi gelecek evinde yatacak falan bi de ne alaka, sanki ev kiralamadın da ev sahibi seni evine aldı gibi bişey olurdu.Nasıl olmuş bilmiyorum ama yanlış anlamış arkadaşlar.
Kiralanan ev, banyosu falan olan normal bir ev.
Üstünde dublex var, konu sahibinin ailesi yaşıyor. Bu dublexin banyosu ve yatak odaları üst katta. Konu sahibinin dediğine göre annesi merdivenlerde zorlandığı için alt katta salonda yatıyor bazen.
Yani bazı arkadaşların anladığı gibi kiracının evinde yatmıyor, ya da kiralanan ev banyosuz değil.
Konu sahibine diğer hususlarda hak vermiyorum, sadece bu kısma açıklama yapmak istedim.
Ama kitabına uygun gitmek istiyorlarmış… kitabına uygun olmasa da yapacağı gün gibi ortada. Art niyet diye bana diyen ki öyle bir söz bile kullanmamıştım kendisine. Allah çevresindekilere yardım etsin, sanır versin.Buna hukuk karar verir. Zaten bir kardeşim kirada oturuyor. Evin kötü olması mazeret değilse kardeşimi gösterip yine annemi oturtacağız . Ama kitabına uygun gitmek istiyoruz
İtiraf etti bana, kendi oturacak tüp bebek tutsa da tutmasa da, kocayı başından atıpKoca buna yıkıldı, görümce yıkılmaya çalıştı, konu sahibi de anasına yıkılma planları yapıyor, ailede maşallah yıkılan yıkılana.
Yalanlar ,dolanlar, hakaretler, öfkeler falanlar filanlar
Bütün bunları eve kiracıyı sokmadan önce düşünmeleri gerekmez miydi? Deneyimlemedikleri evi kiraya vermişler. Bir kış deneselerdi. Gelen kiracıda şartlarına uygun ev arıyor neticede. Ev sahibi de bir kiracı gibi şartlarını başta gözden geçirseydi.Arkadaşlar konu sahibine söylediğiniz tüm laflar duvardan sekiyor farkındayız değil mi?
Zira gerçekten yaşlılar dubleks evlerde yapamıyor, soğuk artı merdiven sağlam dizleri de mahvediyor.
Allah korusun kiracı da böyle konuşsa konu sahibi elinde doktor raporuyla 3 ay sonra kış ortasında kiracıyı çıkartır.
Konu sahibi kiracı mağdur olmak istemez elbette, zaten kışa da az vakit var.
Annenizi olmazsa ev bulunana kadar misafir etsinler ya da günlük işlerinde yardımcı olsunlar. Süreyi yayın ya da zaten kira düşük diyorsunuz birkaç aylık kira ile taşınsınlar. Alışverişinde bile yardımcı olsalar, iki kap yemek gelse kışı çıkartır.
Bu arada kiracı düzgün fiyata ev bulup, helalleşip ayrılırsınız.
Bu vaka iki tarafın da haklı olduğu olaylardan, iki taraf da iyi niyetle yaklaşırsa güzel çözüm bulunur.
Belliydi zaten her cevaba kılıf uydurmaya çalışmasından ve işine gelmeyen kısma açıklama yapamamasından.İtiraf etti bana, kendi oturacak tüp bebek tutsa da tutmasa da, kocayı başından atıpKoca buna yıkıldı, görümce yıkılmaya çalıştı, konu sahibi de anasına yıkılma planları yapıyor, ailede maşallah yıkılan yıkılana.
Çocuk olursa işi zor konu sahibinin, kendi de bipolar hastası, o adam ne yardımcı olur ne de tek kuruş verir, çocuk olmasa da durum farklı değil, kendini iyi hissetmemeye başladı zaten, bi sıkıntı olursa kendini atacak yer arıyor, bipolar hastası biri için tek başına çocuğa bakmak her şeyine yetişmek zor çünkü. Çocuğu da ilerde bana bakar diye istemiyorsa gel beni bul zaten.Katip durumdan siyrilmak icin yapmistir o itirafi. Yoksa konu sahibinin bosanacagini hic sanmam. Adam kiraya verdigi evin fiyatini bile eksik soyluyor, tup bebege masraf edemem diyor konu sahibi kocam cimri diye konu aciyor. Olay cimrilikten cikmis ortada yalan var ama yalani goren yok adi cimri olmus. :)
Onu görmedimbeddua etti mi? Etmediyse saymam
İyi niyetinizden şuphem yok ama siz de kiracıyı mağdur etmeyeyim, sevap kazanayım derken, sağda solda misafir kalarak misafir kaldığınız evsahiplerinin hakkına girmiyor musunuz?Şimdi konu sahibi bayan size ne desek az kalacaktır. Burdaki birçok kişi kiracı yada ev sahibi. Ben de ev sahibiyim hemde altı üstü 1 adet evim var. Eski evimi satarak yeni ev aldım içinde kiracı var 1 buçuk ay önce çıkması gerekiyordu çıkmadı. Ben çıkmak zorundaydım. Kiracının evine bir odasına eşyamı koydum. Ben 15 gündür misafir olarak orda burda kalıyorum. Üstüne üstlük 1.5 aydır kira almıyorum ve öyle 1.500 falan değil 4500. Sırf kışa girerken çıkartmak zorunda kaldığım için. Ben evsizken gece vicdanım rahat olsun diye kimsenin hakkına girmeyeyim küçücük çocukla ortada kalmasın diye düşünürken. 2 kuruş para için insanları sokağa bırakıyorsunuz. Ki geçmiş konuklarınıza parayı ne çok sevdiğinizi gördük. Allah akıl fikir ve en çok vicdan versin lütfen
Kaldığım kişi eşimin ablası oluyor. Onlar evi alırken durumdan haberdardı evimizi satarken hatrı güzel bir para elimizde kaldı. Biz kiracı çıkana kadar günlük kiralık dairelerle aylık anlaşma yapacaktık. Ancak görümcem orda burda kimlerin girip çıktığı yerde kalmamızı asla istemediğini onda kalmamızı istedi. 10 gndür civarı oradayız. Bazen diyorum ki abla birkaç gün gidelim ev kiralayalım. Gitmemize asla izin vermiyor. Benden başka yerde kalmayacaksınız bize de arkadaş oluyorsunuz diyor. Zaten evimizi taşımadan öncede 2 3 günde bi hep birbirimizde oluyorduk. 2 görümcem var ikisini de öz ablam gibi severim çok şükür. Onlarda kalıyoruz mecburiyetten gönderilmediğimiz için. Kiracı çıksa badana vs işlerimiz var yatak odamızı kurar idare ederiz diyoruz ancak ev tamamen kurulmadan gitmemize izin verilmiyorİyi niyetinizden şuphem yok ama siz de kiracıyı mağdur etmeyeyim, sevap kazanayım derken, sağda solda misafir kalarak misafir kaldığınız evsahiplerinin hakkına girmiyor musunuz?
Annesine değil, kendisine faydası olacak zaten o evin. Kendi yerleşecek.Kitaba hukuğa uygun gidin eyvallah da, ama insanlığa da uygun olsun yaptığınız. Dubleksi kiraya verip, annenize uygun düz ayak ufak bir daire kiralayın. Boşta duran evin, geçinemeyen annenize nasıl bir faydası olacak?
Aynı il sınırları içerisinde başka evi yok ise geçerli bu dediğiniz. Ev sahibi zaten kiracısının üst katında oturuyormuş. Sağlık sorunu, soğuk olması filan da hikaye, yorumlarından okursanız esas derdi kiranın az gelmesi
dubleks ev denince müstakil düşündüm direkt, katta vs diye belirtilmemişti, benim hatam olabilir. ama hep beraber toplanırız kiraya verme dediği yorumları görünce de desteklenmişti bu düşüncem. konu sahibi çemkirmese ona da afedersiniz derdim. teşekkür ederim yine de tekrar açıkladığınız içinNasıl olmuş bilmiyorum ama yanlış anlamış arkadaşlar.
Kiralanan ev, banyosu falan olan normal bir ev.
Üstünde dublex var, konu sahibinin ailesi yaşıyor. Bu dublexin banyosu ve yatak odaları üst katta. Konu sahibinin dediğine göre annesi merdivenlerde zorlandığı için alt katta salonda yatıyor bazen.
Yani bazı arkadaşların anladığı gibi kiracının evinde yatmıyor, ya da kiralanan ev banyosuz değil.
Konu sahibine diğer hususlarda hak vermiyorum, sadece bu kısma açıklama yapmak istedim.
O zaman süper, kalacak yer sıkıntınız yoksa kiracıyı darlamaniza gerek yok sahiden...Rahatınız yerindeyse, kalacak yeriniz garantiyse kiraci evden çıkmasa da, kirayı odemese de koymaz size birkaç ay , başınızın gözünüzün sadakasi olur ne guzel..... Gorumceler de harikaymış bu arada, kıymetini bilin derim maasallahKaldığım kişi eşimin ablası oluyor. Onlar evi alırken durumdan haberdardı evimizi satarken hatrı güzel bir para elimizde kaldı. Biz kiracı çıkana kadar günlük kiralık dairelerle aylık anlaşma yapacaktık. Ancak görümcem orda burda kimlerin girip çıktığı yerde kalmamızı asla istemediğini onda kalmamızı istedi. 10 gndür civarı oradayız. Bazen diyorum ki abla birkaç gün gidelim ev kiralayalım. Gitmemize asla izin vermiyor. Benden başka yerde kalmayacaksınız bize de arkadaş oluyorsunuz diyor. Zaten evimizi taşımadan öncede 2 3 günde bi hep birbirimizde oluyorduk. 2 görümcem var ikisini de öz ablam gibi severim çok şükür. Onlarda kalıyoruz mecburiyetten gönderilmediğimiz için. Kiracı çıksa badana vs işlerimiz var yatak odamızı kurar idare ederiz diyoruz ancak ev tamamen kurulmadan gitmemize izin verilmiyor
Senin gibilerin içini biliyorum. Kalbinin ekmeğini yiyorsun, bu yaşadıkların hep ondan, hep de o kalbinin ekmeğini ye inşallah .
Buraya kadar herşey çok hoş güzel kalacak yerimde paramda sorun sıkıntım yok aksine eve geliyorum çoluk çocuk kalabalık çok güzel ancak kiracı bize 1 hafta 10 güne çıkacağım dediği için biz birer valiz eşya ile çıktıkO zaman süper, kalacak yer sıkıntınız yoksa kiracıyı darlamaniza gerek yok sahiden...Rahatınız yerindeyse kiraci kirayı odemese de koymaz size birkaç ay , başınızın gözünüzün sadakasi olur ne guzel..... Gorumceler de harikaymış bu arada, kıymetini bilin derim maasallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?