Aynı binadaki kiracının evine çıkmak mümkün mü?

Nerde yıkanıyor bu insanlar yaf?
Nasıl olmuş bilmiyorum ama yanlış anlamış arkadaşlar.

Kiralanan ev, banyosu falan olan normal bir ev.

Üstünde dublex var, konu sahibinin ailesi yaşıyor. Bu dublexin banyosu ve yatak odaları üst katta. Konu sahibinin dediğine göre annesi merdivenlerde zorlandığı için alt katta salonda yatıyor bazen.

Yani bazı arkadaşların anladığı gibi kiracının evinde yatmıyor, ya da kiralanan ev banyosuz değil.

Konu sahibine diğer hususlarda hak vermiyorum, sadece bu kısma açıklama yapmak istedim.

İtiraf etti

Ay çok sağolun, banyosuz ev mi olur zaten yav, ev sahibi gelecek evinde yatacak falan bi de ne alaka, sanki ev kiralamadın da ev sahibi seni evine aldı gibi bişey olurdu.

Buna hukuk karar verir. Zaten bir kardeşim kirada oturuyor. Evin kötü olması mazeret değilse kardeşimi gösterip yine annemi oturtacağız . Ama kitabına uygun gitmek istiyoruz
Ama kitabına uygun gitmek istiyorlarmış… kitabına uygun olmasa da yapacağı gün gibi ortada. Art niyet diye bana diyen ki öyle bir söz bile kullanmamıştım kendisine. Allah çevresindekilere yardım etsin, sanır versin.

Katip durumdan siyrilmak icin yapmistir o itirafi. Yoksa konu sahibinin bosanacagini hic sanmam. Adam kiraya verdigi evin fiyatini bile eksik soyluyor, tup bebege masraf edemem diyor konu sahibi kocam cimri diye konu aciyor. Olay cimrilikten cikmis ortada yalan var ama yalani goren yok adi cimri olmus. :)

Bütün bunları eve kiracıyı sokmadan önce düşünmeleri gerekmez miydi? Deneyimlemedikleri evi kiraya vermişler. Bir kış deneselerdi. Gelen kiracıda şartlarına uygun ev arıyor neticede. Ev sahibi de bir kiracı gibi şartlarını başta gözden geçirseydi.

Bir ev bulmak, tutmak kolay değil. Benim yaşadığım şehir batıya göre uygun olmasına rağmen taşınırken zorlandım. Ben ev sahibi yüzünden taşınmak zorunda kalanlardanım. Bana taşınmak 8 bine patladı. Yazık günah değil mi? Eşyam her taşındığında yıpranıyor. Ve yeni eve geçince halı, perde uygunsuzluğu oluyor. Buna da ekstra masraf yapıcam. Mobilyam çöp oldu artık. Yenilemem gerekiyor.
Demem o ki Onların yardımcı olacağı masraf taşınma masraflarını karşılamaya yetmez maalesef.

Belliydi zaten her cevaba kılıf uydurmaya çalışmasından ve işine gelmeyen kısma açıklama yapamamasından.

Çocuk olursa işi zor konu sahibinin, kendi de bipolar hastası, o adam ne yardımcı olur ne de tek kuruş verir, çocuk olmasa da durum farklı değil, kendini iyi hissetmemeye başladı zaten, bi sıkıntı olursa kendini atacak yer arıyor, bipolar hastası biri için tek başına çocuğa bakmak her şeyine yetişmek zor çünkü. Çocuğu da ilerde bana bakar diye istemiyorsa gel beni bul zaten.

İyi niyetinizden şuphem yok ama siz de kiracıyı mağdur etmeyeyim, sevap kazanayım derken, sağda solda misafir kalarak misafir kaldığınız evsahiplerinin hakkına girmiyor musunuz?

İyi niyetinizden şuphem yok ama siz de kiracıyı mağdur etmeyeyim, sevap kazanayım derken, sağda solda misafir kalarak misafir kaldığınız evsahiplerinin hakkına girmiyor musunuz?
Kaldığım kişi eşimin ablası oluyor. Onlar evi alırken durumdan haberdardı evimizi satarken hatrı güzel bir para elimizde kaldı. Biz kiracı çıkana kadar günlük kiralık dairelerle aylık anlaşma yapacaktık. Ancak görümcem orda burda kimlerin girip çıktığı yerde kalmamızı asla istemediğini onda kalmamızı istedi. 10 gndür civarı oradayız. Bazen diyorum ki abla birkaç gün gidelim ev kiralayalım. Gitmemize asla izin vermiyor. Benden başka yerde kalmayacaksınız bize de arkadaş oluyorsunuz diyor. Zaten evimizi taşımadan öncede 2 3 günde bi hep birbirimizde oluyorduk. 2 görümcem var ikisini de öz ablam gibi severim çok şükür. Onlarda kalıyoruz mecburiyetten gönderilmediğimiz için. Kiracı çıksa badana vs işlerimiz var yatak odamızı kurar idare ederiz diyoruz ancak ev tamamen kurulmadan gitmemize izin verilmiyor

Kitaba hukuğa uygun gidin eyvallah da, ama insanlığa da uygun olsun yaptığınız. Dubleksi kiraya verip, annenize uygun düz ayak ufak bir daire kiralayın. Boşta duran evin, geçinemeyen annenize nasıl bir faydası olacak?

Annesine değil, kendisine faydası olacak zaten o evin. Kendi yerleşecek.

Niyet okuması yapamam zira konu sahibinin bazı konularda para istiyor diye bu konuda da istiyor demem uygun olmaz.

Zaten para istese anneyi sana bakacağım bak üşüyorsun diye ikna edip dublekse yerleşmeye çalışır, evine alıp kirayı sahiplenir bir şekilde o dublekse kurulur. Her ay çok ciddi kira geliri gelecek çünkü. Olmadı evleri sattırıp ortak işe falan sokar.

Yoksa kiracıyı bir şekilde çıkardı diyelim, o dubleks boş kaldıkça konu sahibine de para akmayacak.

Sağlık durumunda nasıl bir istisna olur incelenmesi lazım, mesela doktor raporuna göre emsal karar var mı yok mu?

Bu konu uzman avukatlara göre, benim hukuk bilgim sıkıntılı.

Zaten eğer diz ağrısı gerçekse olmadı annesi dubleksi satar, ihtiyaç çıkar o zaman.

Benim buradaki derdim kiracının mağdur olmadan ağzının tadıyla kışın ortasında helak olmadan evden çıkabilmesi. Yoksa yıllar boyu çıkartamaz diye bir durum yok.

dubleks ev denince müstakil düşündüm direkt, katta vs diye belirtilmemişti, benim hatam olabilir. ama hep beraber toplanırız kiraya verme dediği yorumları görünce de desteklenmişti bu düşüncem. konu sahibi çemkirmese ona da afedersiniz derdim. teşekkür ederim yine de tekrar açıkladığınız için

O zaman süper, kalacak yer sıkıntınız yoksa kiracıyı darlamaniza gerek yok sahiden...Rahatınız yerindeyse, kalacak yeriniz garantiyse kiraci evden çıkmasa da, kirayı odemese de koymaz size birkaç ay , başınızın gözünüzün sadakasi olur ne guzel..... Gorumceler de harikaymış bu arada, kıymetini bilin derim maasallah

Son düzenleme:
Buraya kadar herşey çok hoş güzel kalacak yerimde paramda sorun sıkıntım yok aksine eve geliyorum çoluk çocuk kalabalık çok güzel ancak kiracı bize 1 hafta 10 güne çıkacağım dediği için biz birer valiz eşya ile çıktık kış geldi kısa kollularla işe gelmeye devam ediyoruz maalesef ufak tefek sıkıntılarımız da oluyor kiracımıza arada ısrarcı olmak durumundayız çünkü kendisi kış boyunca asla çıkmak istemiyor. Ve kaldığımız kişi çok istese bile ev üstüne ev kurulmuyor. Ablam neyse ama enişte var ufak çocuk var. Eşimle yumurtlama yakalamaya çalışıyoruz. Bekliyoruz ki herkes uyusun, el evinde sürekli duşa giremiyorum. Ee hep bi uyanırlar mı çocuk odaya dalar mı korkuları hep iyi niyetli davranıyor olsam dahi kiracıma ısrar edip çıkartmak zorundayım. Ancak Allah böyle aç gözlü parayı seven tapan insanlardan korusun bu kiraciları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…