- 2 Mayıs 2017
- 1.589
- 398
- 53
- 43
- Konu Sahibi Sabir_tasi
-
benim ayağımı bağlayan çocuk.bu çocuk yarım gün anaokuluna gidiyor.onun düzenini bozamam.arkadaşları var, hazirana kadar gidecek.ve annem getiriyor götürüyor.hazirandan sonra tam gün kreşe vereceğim.ilkokul zamanında da bakacak biri gerekecek yarım gün.çocuk bu hasta olur vs vs bakım gerekir.ben çalışıyorum.kim nasıl bakacak.uzaktan görüldüğü gibi değil.O parayla insanlar iki çocuk büyütüyor. Eşlerine de bakıyor. Çıkacak cesareti olan 2000 tl ile de çıkar. Kuzenim asgari ücretle çalışıyor, iki çocukla aldı başını gitti. Annesinin evine dönmedi bile. Direk ayrı eve çıktı. Bu kadınların illa bir yerlere başlarını sokma ihtiyaçlarını da anlamıyorum. Tek başınıza neden yaşamıyorsunuz?
Çocuğun yanında mı konuşuluyor bunlar çok üzüldüm gerçekten... Tabi ki çocuğu bırakmayın, insan böyle zamanlarda ailesinden destek görmeyecekse ne zaman görecek, anlamıyorum niye ailenin yanına döndün diyenleri. Zaman içerisinde iyice toparlanıp ayrı eve çıkabilirsiniz elbette ama buradaki sorun sizin ailenizin yanında kalmanız değil onların , gerçek bir anne baba gibi davranmamasi.benim ayağımı bağlayan çocuk.bu çocuk yarım gün anaokuluna gidiyor.onun düzenini bozamam.arkadaşları var, hazirana kadar gidecek.ve annem getiriyor götürüyor.hazirandan sonra tam gün kreşe vereceğim.ilkokul zamanında da bakacak biri gerekecek yarım gün.çocuk bu hasta olur vs vs bakım gerekir.ben çalışıyorum.kim nasıl bakacak.uzaktan görüldüğü gibi değil.
ama annem babam çocuğa ne kadar iyi davranırsa davransın, babam bana kötü davrandığından, çocuk ikisini de istemiyor.bugün sen gidersen ben de gidiyorum...beni burda bırakma dedi.düşünün yani
babamın bakışı böyle.dayımın oğlu geçinemeyince babasının yanına geldi.babam ona diyor ki sakın onu kabul etme, senin düzenini bozacak...düşünün.Çocuğun yanında mı konuşuluyor bunlar çok üzüldüm gerçekten... Tabi ki çocuğu bırakmayın, insan böyle zamanlarda ailesinden destek görmeyecekse ne zaman görecek, anlamıyorum niye ailenin yanına döndün diyenleri. Zaman içerisinde iyice toparlanıp ayrı eve çıkabilirsiniz elbette a buradaki sorun sizin aileniin yanında kalmanız değil onların , gerçek bir anne baba gibi davranmamasi
konuşulmasa da bu çocuk 4 yaşında.anlıyor herşeyi.evde bana haksızlık yapıldığını anlıyor ve babamın yüzüne bakmıyor.sevmiyorum onu diyor...Çocuğun yanında mı konuşuluyor bunlar çok üzüldüm gerçekten... Tabi ki çocuğu bırakmayın, insan böyle zamanlarda ailesinden destek görmeyecekse ne zaman görecek, anlamıyorum niye ailenin yanına döndün diyenleri. Zaman içerisinde iyice toparlanıp ayrı eve çıkabilirsiniz elbette ama buradaki sorun sizin ailenizin yanında kalmanız değil onların , gerçek bir anne baba gibi davranmamasi.
Annenize yakın ev tutsaniz okuldan sonra yine anneniz ilgileneceksiniz siz işten dönene kadar olmaz mı?
aslında ailemle görüşmek istemiyorum.babam ayrı eve çıkmam için baskı yapıyor.inanamıyorum....normalde insanlar çocukları ayrı eve çıkmasın ister.o bana git diyor.sana kapım kapalı ama çocuk gelsin diyor...o zaman nefret ediyorum ondanÇocuğun yanında mı konuşuluyor bunlar çok üzüldüm gerçekten... Tabi ki çocuğu bırakmayın, insan böyle zamanlarda ailesinden destek görmeyecekse ne zaman görecek, anlamıyorum niye ailenin yanına döndün diyenleri. Zaman içerisinde iyice toparlanıp ayrı eve çıkabilirsiniz elbette ama buradaki sorun sizin ailenizin yanında kalmanız değil onların , gerçek bir anne baba gibi davranmamasi.
Annenize yakın ev tutsaniz okuldan sonra yine anneniz ilgileneceksiniz siz işten dönene kadar olmaz mı?
eşimde ben boşanmam.burada ayrı eve çıkarsan sana o... diyecekler dedikodusu olacak diyor.bu aşamada maddi olarak ondan da destek alamam.iş hep maddiyeta bakıyor.para çok önemliymiş.öyle hakaretleri yuttum ki param olsa çeker giderdim.olmuyor işte.Ayrı eve çıkın 900 tl kira iyi bence
Çocuk hasta falan olduğunda babasından veya ailesinden yardım istersiniz
Maksat işiniz görülsün
Allah yardımcınız olsun
2 gün konuşurlar 3. gün susarlar merak etmeeşimde ben boşanmam.burada ayrı eve çıkarsan sana o... diyecekler dedikodusu olacak diyor.bu aşamada maddi olarak ondan da destek alamam.iş hep maddiyeta bakıyor.para çok önemliymiş.öyle hakaretleri yuttum ki param olsa çeker giderdim.olmuyor işte.
dün beynimde ışık yandı.artık bu evde olmaz dedim.
elalemin ne diceği umrumda değil.ben daha çok çocuğun düzeni nasıl olacak derdindeyim.geçinebilecek miyim vs vs2 gün konuşurlar 3. gün susarlar merak etme
Eşinden boşanırken de mutlaka nafaka talep et o da seni rahatlatır herşey rayına girer zamanla
acaba sinirle mi karar veriyorum diyorum.babama bugün söyledim ben ev arıyorum dedim.bana deid ki ne yapıyım paran var dedi.böyle bir adamla artık ilişkimi koparmak istiyorum.çocuğumun ve bnim ilişkim kopsun böyle bir baba ile.yoksa boşanma işine erken mi girdim acaba.çocuk biraz daha büyük olaydı birçok şey çözülürdü.2 gün konuşurlar 3. gün susarlar merak etme
Eşinden boşanırken de mutlaka nafaka talep et o da seni rahatlatır herşey rayına girer zamanla
Eşinizin dediğine istinaden yazdım onuelalemin ne diceği umrumda değil.ben daha çok çocuğun düzeni nasıl olacak derdindeyim.geçinebilecek miyim vs vs
Dayağın olduğu yerde erken diye düşünmek bence doğru değil ama eşiniz tedavi görür öfke kontrolü için ona bişey diyememacaba sinirle mi karar veriyorum diyorum.babama bugün söyledim ben ev arıyorum dedim.bana deid ki ne yapıyım paran var dedi.böyle bir adamla artık ilişkimi koparmak istiyorum.çocuğumun ve bnim ilişkim kopsun böyle bir baba ile.yoksa boşanma işine erken mi girdim acaba.çocuk biraz daha büyük olaydı birçok şey çözülürdü.
benim ruh sağlığım gerçekten bozulacak onu anladım.kira vermiyim vs vs derken babam olanca gücüyle baskıları yapıyor.ve herşeyden soğudum yemin ediyorum.hayattan soğudum.Allah görüyor...oysa bu ev ne d egüzel, ne de büyük ve hepimize yeter.gitmek de istemiyorum aslında.özgür olayım diye bir amacım da yok da olamıyor işte.maalesefEşinizden niye boşanamadınız kısmını anlayamadım ama o parayla çok rahat olmasada geçinirsiniz. 900₺ kira, işterinizden kreş yardımı alıyor musunuz bilmiyorum ama almıyorsanız bugün tam gün kreş devlette 700-800₺ olmuş. O da en geç 5-5.5 ta almanız gerek. Özel kreşlerde maalesef el yakıyor. Yani üzülerek para önemli diye kabul ediyorumama akıl sağlığı daha önemli. Bi deneyin derim. Boşanma durumunuz mümkünde dava açın tedbir nafakası, mal paylaşımı, velayet, şiddetin varsa delilleri ki akabinde tazminat uzun sürer ama çocuğa 300-500 bi şey bağlanır hemen akmaz ama damlar bu süreçte. Babanızın yanında çocuğunuzla ruh sağlığınızın bozulmasından iyidir. Kimseyi de takmayın elalem kim? kim onlar karnınızı mı doyuruyor da hayatınızda ne yapabileceğiniz konusunda ahkam kessinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?