- 2 Mayıs 2017
- 1.589
- 398
- 53
- 43
- Konu Sahibi Sabir_tasi
-
parayla ilintili herşey.sağlık bile.yeterli param olduğunu düşünmüyor.forumda bugün kaç konu okudum.ayrı eve çıkan benimle aynı maaşlı arkadaş kredi kartı borcuna düşmüş.ben bunun olmasını istemiyorum.temkinliyim.Önceki konularınızı çok net biliyorum. Çok değişik bi düşünce yapınız var. İstiyorsunuzki arkamı dayayacağım biri olsun. Siz ebeveyn olmuşsunuz annesiniz artık. Neden kendinize güven duymuyorsunuz İllaki baba ya da eş mi olmalı. Bence aileniz çocuğunuza bakabileceğiniz endişesi için çocuğu istiyorlar. Çünkü güvenmiyorlar size çünkü güçlü görmüyorlar sizi. Aldığınız hiç bir kararın arkasında durmuyorsunuz.
Yani ben anlamıyorum. Türkiye'de yaşıyoruz hepimiz. Hayat şartlarını ne kadar ile geçinebilineceğini biliyoruz. Şartları belirleyecek olan sizsiniz. Yani ne diyelim ki...
Ankara'da yaşıyorum oturduğum semtte yani mahallede 1+1 eve 2000 tl verende var eski 35-40 yıllık 3+1 eve 800-900 verende var. Geçinirsiniz....
Ama önce net olun. Bir karar verin çocuğunuzda bir öyle bir böyle olmasın. Yazık çocuğa ya
yemek yiyemiyorum burda.göze batıyorum sanki.zamanında bir sucuk mevzusu olmuştu.bu sucuk nedne bitti diye babam yere fırlatmıştı.bunları aklımdan silmek mümkün değil.akabinde yanlış bir evlilk yaptım.belki bir yuvam olur diye ama oda böyle oldu.artık vereceğim her kararı öle irdeliyorum ki.hata yapma lüksüm yok artık.Dayağın olduğu yerde erken diye düşünmek bence doğru değil ama eşiniz tedavi görür öfke kontrolü için ona bişey diyemem
Maaşınız ev geçindirmek için bence az değil zaten meyve sebze yarım kilo bile yeter yiyecek masrafınız çok olmaz yani
Babanızın evinde huzursuz 3 lokma yiyeceğinize kendi evinizde bir lokma yersiniz
o 1+1 ev merkezden çok uzakta.500 liraya kombili büyük bir ev var biraz eski ama o evi de nasıl doldurum bilmiyorum...üstelik başka bir yere tayin çıksa il dışına eşyaları ne kadara götürürürüm bilmiyorumDaha önce bu tarz bi konu vardı.Şu kadar maaşım var ayrı eve çıkabilir miyim diye.Orda da söyledim tekrar söylüyorum.Asgari ücretle ev geçindiren çocuk okutan aileler var ve de kira ödüyorlar.Siz tabi ki çok rahat çıkabilirsiniz.900 kirası olan eşyalı evi tutun bence.1+1 yeter size.Baba evinde sığıntı olmaktansa kendi huzurunuz olsun çocuğunuzla.
Ya siz o evin kızıydınız evlenmeden once de bomemıydı ? Neden cocuk kalsın sen git nasıl zihniyet bnlar ama yok anlarım bazı aileler cocugu sırf olesine hava olsun dye yapıyor snrada ne hali varsa görsün inanlmaz snrlenıyorum bakmak zorunda deil dyenler var brda ben asla ailenin 90 yasınada gelsen destegini bekleyen ve kendi cocugumada destek olan biri olucam haliniz insallah guzel olur cocugunuzla yeni bir hayat kurarsınız o evde durdukca delirirsiniz cıkın kurtulun daha mutlu olursnuzKonularımı bilen bilir.sürekli koca-baba evi arasında mekik dokuyan ben tekrar baba evine gelmek zorunda kaldım.Kız kardeşim ve annem iyi de babam sürekli sorun çıkartıyor.bana burada ufak bir oda verdiler.bu odadan fazla dışarı çıkmıyorum.yemek yemem bile sıkıntı oluyor...babam bardakta azıcık su kalsa bu neden kaldı diyor, içe suyundan tasarruf ediyormuş, evde pek istenmiyorum.aslında kimseye de bişi yapmıyorum ama babam oldum olası sevmiyor beni.
dün işler zıvanadan çıktı.4 yaşında oğlum anneme bişi demiş, onun dediği bişi üzerinden çok haksız bir şekilde beni yargıladılar.konuyu anlatmak istemiyorum ama yuh artık dersiniz.Sinirlerim laçka oldu, çocuk bu, bazen olmayan şeyleri anlatıyor...4 yaşındaki çocuğumun dediklerine göre beni öyle bir şeyle suçladılar ki, evde suratlar asılmış falan.
ben anladım ki ben bu evde yaşamıyorum, sığıntı gibiyim.öte yandan çocuğuma çok iyi davranıyorlar...Babam zaten ayrı ev tutmamın daha iyi olacağını söyledi.çocuğa bakarlarmış vs amaç ben gidiyim.onlar çocuğu büyütelim ama sen gite getirdiler.ben buna müsade etmeyeceğimi, ben gidersem çocuğumun da gideceğini söyledim.
öte yandan ev aradım.eşyalı evler 900,1+1, sıfır.çocuğumla bir yaşam kurmak istiyorum ayrı evde.öte yandan çocuk 4 yaşında.hasta olduğu anlar olacak vs vs, aile desteği olmadan tek başıma idare edebilir miyim bilmiyorum.ya da nasıl bir yol izliyim.açıkçası babamla görüşmek istemiyorum.Çünkü gerçekten burası koca evinden de kötü...eşimle de olmaz artık.şiddet hakaret tehdit, sinirlendiğinde gerçekten tanınmıyor.öfke kontrolü sıfır.
bu evde babam benim buraya ait olmadığımı defalarca ima ediyor, söylüyor vs vs
3200 lira maaşla ayrı eve çıkılır mı, söyleyin, ne yapıyım,benim burada bir düzenim olamadı.en ufak bir çorba bile yapamam bu mutfakta.yapsam babam oradan karışır.bu durumdayım.
anladım ki kızlar ben bu evde yaşamıyorum sadece nefes alıyorum.sığıntı gibiyim.aslında ayrı eve nedne çıkıyorum diyorum.yeterince büyük bir ev ama babam beni istemiyor, sadece çocuğu istiyor.daha şimdiden tayin konusunda baskı yuapıyor.istanbula yakın olmalıymış, peşimde gezemezmiş.şaşırdım.ama buradan çocuk on yaşına gelmeden ayrılmam.zira babası burada.ortaklaşa bakarız.babam hep beni yarı yolda bıraktı...bana eğer güven aşılasaydı ben çoooktan boşanmıştım...ama yok...kızlar ne yapıyım ben
bekarken de böyleydi.beni evden kaçırtmak için herşeyi yaptı.evden çıktım rahatladı.izine gelince bu sefer baskı yapardı.üzerime yürürdü falan.hatırlamak bile istemiyorum.memuriyete atandım kurutldum derken sonra da yanlış bir evlilik yaptımYa siz o evin kızıydınız evlenmeden once de bomemıydı ? Neden cocuk kalsın sen git nasıl zihniyet bnlar ama yok anlarım bazı aileler cocugu sırf olesine hava olsun dye yapıyor snrada ne hali varsa görsün inanlmaz snrlenıyorum bakmak zorunda deil dyenler var brda ben asla ailenin 90 yasınada gelsen destegini bekleyen ve kendi cocugumada destek olan biri olucam haliniz insallah guzel olur cocugunuzla yeni bir hayat kurarsınız o evde durdukca delirirsiniz cıkın kurtulun daha mutlu olursnuz
Şehir dışına gitmeyin şimdilik.Boş ev zor olur birden o zaman daha zorlanacağınızı düşünürsünüz bence o yüzden eşyalı mantıklı.Yani babanız çok gaddarmış nasıl insan o öyle evladısınız siz onun.Evliliğinizi mi istemiyordu da böyle davranıyor diycem insan kızının elinden tutar bi.Valla Allah yardım eder siz kendi düzeninizi kurun bence küçücük çocuk bile yazık olan bitenin farkında.Allah yolunuzu açık etsin.Sadece çocuğunuzla ilgilenin.o 1+1 ev merkezden çok uzakta.500 liraya kombili büyük bir ev var biraz eski ama o evi de nasıl doldurum bilmiyorum...üstelik başka bir yere tayin çıksa il dışına eşyaları ne kadara götürürürüm bilmiyorum
parayla ilintili herşey.sağlık bile.yeterli param olduğunu düşünmüyor.forumda bugün kaç konu okudum.ayrı eve çıkan benimle aynı maaşlı arkadaş kredi kartı borcuna düşmüş.ben bunun olmasını istemiyorum.temkinliyim.
aldığım kara şu ki ben bu evden gidecem.ve babamın yüzünden gidecem.önceden kreş deneyimlerim var.hepsi kötü idi.endişelerim var tabi...bu sefer nasıl olacak demekten kendimi alamıyorum.aslında yarım gün kreşe gidip yarım günde anane dedeyle zaman geçirse süperdi ama olamıyor maalesef
sen diyor istediğim gibi çıkmadın.ben torunumu benim istediğim gibi yetiştirecem ve o benim gibi istediğim gibi olacak.o benim tek varisim diyo.bakış açısı çocuk sadece benim olsun diyorYa siz o evin kızıydınız evlenmeden once de bomemıydı ? Neden cocuk kalsın sen git nasıl zihniyet bnlar ama yok anlarım bazı aileler cocugu sırf olesine hava olsun dye yapıyor snrada ne hali varsa görsün inanlmaz snrlenıyorum bakmak zorunda deil dyenler var brda ben asla ailenin 90 yasınada gelsen destegini bekleyen ve kendi cocugumada destek olan biri olucam haliniz insallah guzel olur cocugunuzla yeni bir hayat kurarsınız o evde durdukca delirirsiniz cıkın kurtulun daha mutlu olursnuz
bak çocuğuma öyle özel davranıyor ki görmelisin.çocuğu o hayalindeki gibi yetiştirecek.hatta çocuk onun varisi olacak vs...bense istediği gibi değilmişim.İşte tam olarak bunu söylüyorum. Farzedin anneanne dede yok. Eee o zaman ne olacak. Bence çocuğunuzun kendi evinde sizin kurallarınızla onun için sağlanacak özel bir alanda büyümesi önemli. Siz babanızdan şikayetçiyken neden çocuğunuz onunla büyüsün. Lütfen kandırmayın kendinizi bana öyle davranıyor başkasına değil çocuğuma ayrı davranıyor diye. İnatçı adam inatçı, sinirli adam yine sinirli...
Anlamıyorum ki ben pazara gittiniz ne kadarlık şey alacağınızı zaten siz biliyorsunuz, kasap markette öyle. Faturalarıda bunca yıl ödediğinize göre. İşte gelir gider tablosu
Iyi de adam zaten para vermiyor, siz buradan gidemem babası burada birlikte bakarız diyorsunuz. Kusura bakmayın ama ben de yigenlerimi dişarı cikardigimda tüm ihtiyaclarini karsiliyorum, size gore bu babalık mı?Konularımı bilen bilir.sürekli koca-baba evi arasında mekik dokuyan ben tekrar baba evine gelmek zorunda kaldım.Kız kardeşim ve annem iyi de babam sürekli sorun çıkartıyor.bana burada ufak bir oda verdiler.bu odadan fazla dışarı çıkmıyorum.yemek yemem bile sıkıntı oluyor...babam bardakta azıcık su kalsa bu neden kaldı diyor, içe suyundan tasarruf ediyormuş, evde pek istenmiyorum.aslında kimseye de bişi yapmıyorum ama babam oldum olası sevmiyor beni.
dün işler zıvanadan çıktı.4 yaşında oğlum anneme bişi demiş, onun dediği bişi üzerinden çok haksız bir şekilde beni yargıladılar.konuyu anlatmak istemiyorum ama yuh artık dersiniz.Sinirlerim laçka oldu, çocuk bu, bazen olmayan şeyleri anlatıyor...4 yaşındaki çocuğumun dediklerine göre beni öyle bir şeyle suçladılar ki, evde suratlar asılmış falan.
ben anladım ki ben bu evde yaşamıyorum, sığıntı gibiyim.öte yandan çocuğuma çok iyi davranıyorlar...Babam zaten ayrı ev tutmamın daha iyi olacağını söyledi.çocuğa bakarlarmış vs amaç ben gidiyim.onlar çocuğu büyütelim ama sen gite getirdiler.ben buna müsade etmeyeceğimi, ben gidersem çocuğumun da gideceğini söyledim.
öte yandan ev aradım.eşyalı evler 900,1+1, sıfır.çocuğumla bir yaşam kurmak istiyorum ayrı evde.öte yandan çocuk 4 yaşında.hasta olduğu anlar olacak vs vs, aile desteği olmadan tek başıma idare edebilir miyim bilmiyorum.ya da nasıl bir yol izliyim.açıkçası babamla görüşmek istemiyorum.Çünkü gerçekten burası koca evinden de kötü...eşimle de olmaz artık.şiddet hakaret tehdit, sinirlendiğinde gerçekten tanınmıyor.öfke kontrolü sıfır.
bu evde babam benim buraya ait olmadığımı defalarca ima ediyor, söylüyor vs vs
3200 lira maaşla ayrı eve çıkılır mı, söyleyin, ne yapıyım,benim burada bir düzenim olamadı.en ufak bir çorba bile yapamam bu mutfakta.yapsam babam oradan karışır.bu durumdayım.
anladım ki kızlar ben bu evde yaşamıyorum sadece nefes alıyorum.sığıntı gibiyim.aslında ayrı eve nedne çıkıyorum diyorum.yeterince büyük bir ev ama babam beni istemiyor, sadece çocuğu istiyor.daha şimdiden tayin konusunda baskı yuapıyor.istanbula yakın olmalıymış, peşimde gezemezmiş.şaşırdım.ama buradan çocuk on yaşına gelmeden ayrılmam.zira babası burada.ortaklaşa bakarız.babam hep beni yarı yolda bıraktı...bana eğer güven aşılasaydı ben çoooktan boşanmıştım...ama yok...kızlar ne yapıyım ben
bir ara teklif ettim, kiraya ortak olayım diye.şu an resmen evli olduğum için benim paramı almadılar.sen yeter ki git dedi babam ama çocuğa bakarım.Merak ettim su anda eve ekonomik katkiniz oluyor mu?
eşyalı evlere sordum 1+1 evlere.evde ne var diye, yatak, koltuk, mini bızdoalbı,çAMAŞIR Makinası.eşyalar bu.Şehir dışına gitmeyin şimdilik.Boş ev zor olur birden o zaman daha zorlanacağınızı düşünürsünüz bence o yüzden eşyalı mantıklı.Yani babanız çok gaddarmış nasıl insan o öyle evladısınız siz onun.Evliliğinizi mi istemiyordu da böyle davranıyor diycem insan kızının elinden tutar bi.Valla Allah yardım eder siz kendi düzeninizi kurun bence küçücük çocuk bile yazık olan bitenin farkında.Allah yolunuzu açık etsin.Sadece çocuğunuzla ilgilenin.
Baştan kabul sorunu olan bir baba benm babamda sıfır ilgi alaka biridir hic konusmazdı bzlr hatta bende memur oldum baslaıdı bana kredi cekdirmeye borc istemeye bende gttm evlendm erken yasta pişman deilim esim iyidir bebemde var şkür ama daha iyi b hayat sunmadılar hic bana hep kendim cabalaıdım durdum sizi anlayablıyorumbekarken de böyleydi.beni evden kaçırtmak için herşeyi yaptı.evden çıktım rahatladı.izine gelince bu sefer baskı yapardı.üzerime yürürdü falan.hatırlamak bile istemiyorum.memuriyete atandım kurutldum derken sonra da yanlış bir evlilik yaptım
babalık değil tabi.ama en başta çocuk benden değil diyen bir adamdan bahsediyoruz...gebelikte şiddet vs vardı.bugün kıyafetlerini değiştiriyor onun, acaba oğlu olarak sahipleniyor mu sorusuna yönelikti bu açıklamam.bu sorunun cevabını bilmiyorum.Iyi de adam zaten para vermiyor, siz buradan gidemem babası burada birlikte bakarız diyorsunuz. Kusura bakmayın ama ben de yigenlerimi dişarı cikardigimda tüm ihtiyaclarini karsiliyorum, size gore bu babalık mı?
Küçuk bi ilceye tayin isteyin, 500 e bile ev bulursunuz. Hayat da daha kolay olur.
Ek olarak 3200 de cok az bi maaş degil. Babanizin evine donmeniz hata zaten, arkanizda da durmuyormuş. Eşyaniz yoksa da spotcularda binbir ceşit eşya var uygun fiyata. Yeterki siz yapmak isteyin. Bosaninca zaten nafaka da baglanir çocugunuza
babam beni çocuğu olarak kabul ediyor.sadece beni istemiyor.olay bu.Baştan kabul sorunu olan bir baba benm babamda sıfır ilgi alaka biridir hic konusmazdı bzlr hatta bende memur oldum baslaıdı bana kredi cekdirmeye borc istemeye bende gttm evlendm erken yasta pişman deilim esim iyidir bebemde var şkür ama daha iyi b hayat sunmadılar hic bana hep kendim cabalaıdım durdum sizi anlayablıyorumen iyisi tasınmanız orda durmanız daha zarar size
Hanimefendi sakamisiniz yanlis yazamdiysaniz 40 bin nakit param var demissiniz 3200 de maasjniz.gerekli esyalari uzun vadeli taksitle alin aylik odemesi cok olmaz 900 tl kira verin nakit paranizda dursun kenarda o parayla hem gecinilir hemde kenara 100 lira bile olsa atilir.benim anmemler 2000 maasla hem kardesimi okutuyolar hem ozel ing. Kursuna gonderiyolar hemde ustune basina enn guzel seyleri aliyolar ustune ustluk benim cocugumada hediyeler alirlar hep iki bin liralik kredi kartlari var giyim masrafini ordan taksitle alirlar kira vermiyolar tek fark olarak.zaten bosanirsanizda cocugunuza nafaka baglanir gul gbi gecinirsiniz bence siz tek basiniza hayat surmeyi goze alamiyosunuzbabalık değil tabi.ama en başta çocuk benden değil diyen bir adamdan bahsediyoruz...gebelikte şiddet vs vardı.bugün kıyafetlerini değiştiriyor onun, acaba oğlu olarak sahipleniyor mu sorusuna yönelikti bu açıklamam.bu sorunun cevabını bilmiyorum.
500 e kombili ev var.merkeze yakın.mahalle biraz arada gibi.boş ev biraz eski.yarın bakıcam oraya.110 m2. nasıl dolduruurum orayı bilmiyorum.40000 lira da nakit param var.sorun para da değil ama tek başıma nasıl düzenimi kracam.bunlar sorun.bir de birikmnişimi hemen harcamak istemiyorum.çocuk kalp hastası...bir takım ihtiyaçlar çıkabilir.çok temkinliyim.çok kararsızım.aslında ayrı eve çıkmayı hiç istemiyorum ama hayat beni zorluyor.vardır bunda da bir hayır
şaka falan değilim.kenarda param var ama hazıra dağ dayanmaz.o para bizim tek dayanağımız.bir daha biriktiremem.kısacası korkuyorum...Hanimefendi sakamisiniz yanlis yazamdiysaniz 40 bin nakit param var demissiniz 3200 de maasjniz.gerekli esyalari uzun vadeli taksitle alin aylik odemesi cok olmaz 900 tl kira verin nakit paranizda dursun kenarda o parayla hem gecinilir hemde kenara 100 lira bile olsa atilir.benim anmemler 2000 maasla hem kardesimi okutuyolar hem ozel ing. Kursuna gonderiyolar hemde ustune basina enn guzel seyleri aliyolar ustune ustluk benim cocugumada hediyeler alirlar hep iki bin liralik kredi kartlari var giyim masrafini ordan taksitle alirlar kira vermiyolar tek fark olarak.zaten bosanirsanizda cocugunuza nafaka baglanir gul gbi gecinirsiniz bence siz tek basiniza hayat surmeyi goze alamiyosunuz
500 e de ev var.ona da bir bakıcam.kombili büyük ama eskiHanimefendi sakamisiniz yanlis yazamdiysaniz 40 bin nakit param var demissiniz 3200 de maasjniz.gerekli esyalari uzun vadeli taksitle alin aylik odemesi cok olmaz 900 tl kira verin nakit paranizda dursun kenarda o parayla hem gecinilir hemde kenara 100 lira bile olsa atilir.benim anmemler 2000 maasla hem kardesimi okutuyolar hem ozel ing. Kursuna gonderiyolar hemde ustune basina enn guzel seyleri aliyolar ustune ustluk benim cocugumada hediyeler alirlar hep iki bin liralik kredi kartlari var giyim masrafini ordan taksitle alirlar kira vermiyolar tek fark olarak.zaten bosanirsanizda cocugunuza nafaka baglanir gul gbi gecinirsiniz bence siz tek basiniza hayat surmeyi goze alamiyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?