Ayrılamiyorum :(

Bende oyleyım yaa kızım babannesıne gıdınce bı kac saat evde duramıyorum sureklı bıseyler yapıyorum zaman gecsın dıye. Esım anluyr halmden hemen gıdıp alıyor. Ama gecen annemle benım memlekete gıttı bn ders calısıyım oda denıze fılan gırsın dıye bır hafta dıye gonderdık bı ay gelmedı cadı esımle konusup konusup aglıyorduk artık en son aldık getırdık. Bıdahada gondermem cocuk anneden ayrı duruyorda anne yapamıyor evlatsız

Asla olmak istemeyeceğim bir annelik hali .
Sizin gibi çocuğuna aşırı düşkün, 'ona bir şey olursa ben de kendimi camdan atarım' anneleri ile ilgili bir araştırma yazısı okumuştum, bu tarz çocuğuna aşırı bağlı ve çocuğu için yaşayan-bunu hissettiren annelerin cocuklarinda 'ya bana bir şey olursa, ailen ne yapar' şeklinde bir panik bozukluk-anksiyite olma olasılığı inanılmaz fazlaymış.
Aslinda konuyu araştırmanın sebebi de kendi korumaci anne problemimle ilgili yazılar okumak istememdi. Tahmin edemeyeceğiniz kadar böyle araştırmalar var .
ki ben bile bir örnek sayılırım. Annem benim evden ayrılmamdan ,tek başıma ya da yaşitlarimla tatile gitmemden o kadar korkar ki, midesine vurur her seferinde. İstisnasız her zaman bana ' İçimde kötü bir his var,gitmesen mi' der.
Ve ben dünyada en sevdiğim şey seyahat etmek olmasına rağmen her yolculuktan önce aşırı stres olurum,asla uyuyamam. Genelde ateşim çıkar, gece boyu lavobadan çıkamam, huzursuz halde olurum, neyse ki gideceğim yere varınca anında duzelirim (hatta bu konu ile ilgili zamanında psikiyatri gittim ve agarofobi tedavisi gördüm)
Ve işte bunların hepsinin temel sebebi annemin aşırı kaygılı bir insan olup bunu da benim üzerimde fazlasıyla hissettirmesi.
Bu yaptığınız şey çocuğunu sevmek de değil iyi annelik de degill.
Lütfen yapmayın. Eğer bu sorununuzla mücadele edemiyorsanız psikologdan destek alabilirsiniz. Çünkü inanin ki bes yaşında boylesyseniz onbeş ve yirmibes yaşında da böyle devam edeceksiniz. Elbette bir yerden patlayacak.
Ne gerek var?

neler cektin annen benim gibi sana bağlı miydi mesela
Ornegin ,ankarada cok iyi bir okul kazandim olmaz senden ayrılamam dedi tekrar istanbulda bir okul kazandim,evlenmek istedik cok erkrn dedi dedi sevgilim baskasiyla evlendi ,bunjn gibi neler

İkinci doğumumu yaptığımda kızım babaannesindeydi. normalde hafta içi kalacak hafta sonu getireceklerdi. Onun yokluğu öyle içime dokunduki dayanamadım. Eşimden hemen alıp gelmesini istedim.
Sanıyorum lohusa olmanın getirdiği duygusallık ve hormonların tavan yapmasından.
Geçici bir durum. Kendinizi üzmeyin.

aynı şeyi yaşamışız bende hemen almasını istedim hemde aglama krizleriyle ..dört gün görmemiştim ve gozume büyümüş gibi geldi eve geldiğinde okadar icerlemistim ki

Bebek bakımına dahil edin derken ? O cocuk daha farkinda misinuz ? Cocuk bakimi onun sorumluluğu değil.
Ya simdi bir sey diyeceğim mune gelip banlayacak. Konusup konusup ağlamak ne ya. Cocuk denize girmiş güvenilir bir yerde tatil onun da hakkı. Ne dramatize etmissiniz.
------------------------
Bu kk de sık sık sorunlu ailelerden konu açıyor bi rahat bırakın çocukları, onlar sizin tapulu malınız, kuklanız ya da kopyanız değil. Onlar da fikri ve vicdanı hür küçük yetişkinler. Kendi iradeleri ve istekleri var. Sadece sosyal iliskilerine zarar veriyor böyle aileler

Teyzem ve eniştemde sizin gibi mesela asla bir gece bile kalmadı kuzenim bizde koca kızız yani ne olacak takılsak. Şimdi kızı şehir dışınada yollamıyorlar burda kazan ne kazanacaksan diyolar. Ne kadar sıkışmış ve mutsuz bir hayata mahkum ediyorlar aslında. Doğurmuş olabiliriz ama mutsuz etme hakkımız yok bir gece anneannesinde kalmasından ne olabilir ki? Sizi hep ağlayan güçlü duramayan biri olarak hatırlar.

Yeni bir bebek olunca sanki büyük çocuğa bir haksızlık yapılmış gibi bir duygu oluyor insanda. Geçer bu duygu yogumlugu

Ilk defa ve uzun sure ayrı kaldıgımız ıcın olabılırmı. Ben babasıyla bıle bıyere gıdınce cok guvenemıyorum. Ve cok özledıgım ıcın aglamam normal cunku daha 5 yasında. Dramatıze degıl ozlemek. Bır saat bıyere gıdınce tabıkı aglamıyorum ama evımızde yanımda olsun ıstıyorum en azından kendını koruyabılecek yasa gelene kadar

Neden güvenemiyorsunuz ? O onun babası yapımda ve yayımda emeği var özlemek normal ağlamak anormal. İlk defa uzun süre ayri kalıyorsaniz daha cok özlersiniz ama ağlamak normal bir davranış değil. Güvensiz bağlanmissinız cocugunuz su an küçük ama bi 5-6 yıl sonra artık bıkacak. 15-16 yaslarinda ise bu tavrinizdan dolayı size düşman bile kesilebilir.

Bu sevmek değil ama zarar vermek. Bu kadar kapatmayın onu da kendinizi de.

Evet haklısın. Ben kucuk dıye sımdı oyleyım 15 16 yasında yapmam okadar da abartmam.

peki size şunu sorayim
çocuğunuz varmı ? ve kız evlat mi

peki size şunu sorayim
çocuğunuz varmı ? ve kız evlat mi
Kız erkek ayrımı da baydı artık. Beni kızım diye kafesin icinde büyütürken erkek kardeşlerimi paşalar gibi büyüttüler. Sonucta ikiz kardeşim odtüyü kazanirken ben cok calismama rağmen kiytirik bir üniye gittim. Bu zeka farkından değil endişeden sınav kaygisindan aile baskisindan kaynakli. Cocuklarinizim fiziksel sağlığını bu kadar düşüneceğinize biraz da psikolojisini düşünün.

siz ne kadar önyargılı siniz burda sürekli sataşma tarzında önerilerde bulunuyorsunuz ..bı sakin ....
ben duygusallık acisindan , anne kız arasındaki o bağı tahmin edebiliyormusunuz onu soracaktım...erkek çocukları daha dışarıya dönük babanin peşinde falan olabilirler ...kız çocuğu anneyle arkadaş gibidir , yokluğu da anneyi etkiler kanımca ,

Yoo her gün forumda ana kuzusu olan onlarca erkeğin konusunu ailesinin ona yaptığı kısıtlamalardan yakınan onlarca kadının konusunu okuyoruz. Bu cinsiyetle değil yetiştirilme tarzıyla alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…