sevgili konu sahibi kardeşim, dışardan bir göz olarak ve ben o kişinin yerinde olsaydım ne yapardım kısmını adım adım anlatacağım. umarım faydam olur:
- öncelikle senin yaptıklarını yapardım elbet. üzülme, tekrar eşi arama, özür dileme, geri döndürmeye çalışma kısımları.
- yukardaki adımdan bir iş çıkmayacağını anladığımda ancak hala kendimi aşık ve çaresiz hissediyorsam psikoloğa giderdim zira bu hissinin adı AŞK değil ONURUN KIRILMASI hissi. bu histen kurtulmaya çabalardım.
- giderek güçlenirdim. ona hak vermemeye başlardım.
- güçlenme aşamasında aileme de diklenirdim. onlara, onların da haksız olduğunu, diğerinin el oğlu olduğunu, elimi sallasam ellisini bulacağımı, gururumu kırdıklarını anlatırdım.
- kendi aileme de eğer onurumu kıracak en ufak harekette bulunurlarsa onları da sileceğimi söylerdim (bunu illaki yapacaksın anlamında demiyorum, senden gizli saklı arayıp da o herifin kıçını kaldırmasınlar diye bu ültimatomu vermen gerekiyor. Ailene de bir DUR demen gerek. bu SENİN hayatın, SENİN kararların)
- geldik işin hukuki boyutuna. deli gibi avukatlarla görüşür, interneti talan eder, o heriften ne koparırsam almaya çabalardım.
- iş bulurdum. bulduğum işin parasına puluna bakmaksızın atlardım. çalışman gerek. yoksa kafayı tekrar bulandırabilirsin.
- dava gününe dek asla ve asla artık ne sözlü ne yazılı iletişime geçerdim. avukatını yollasın görüşmek için, avukatınla görüşsün.