- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi thebutterflyeffect
-
Ben erkek arkadaşının tam olarak hangi saikle böyle bir istekte bulunduğunu bilmiyorum ,mesele yalan söylemek bunun farkındayım özellikle bu kısımdan başladım şöyle ki;
şimdi bu kızcağız bu kişi ile 3 sene geçirmiş belli ki seviyor ve benim hissettiğim-her ne kadar kendi kararlarımla yaşıyorum dese de- ailesinin doğrularıyla yaşıyor. Diyorum ki ailesine sevgi bağı bulunan,saygı ile yaklaşan genç bir kız sevgilisinin evine gittiğini yaşadığımız toplum ve aile gereği söyleyemeyebilir bu durumda kocaman yalanlar olmasa da detay eksilterek bunu gerçekleştirebilir çünkü ben aslında kendisinin de bunu isteyebileceğini ama ailesine yalan söyleyip büyük sorumluluk almak istemediğinden yapmadığını düşünüyorum.
Yani, iyi evlat olmak sevgilisinin evine gideceğini ailesine net bir şekilde tüm detayıyla söyleyemediği için sadece ''buralarda'' olunmayabiliyor.Çünkü mecbur kalabiliyor,ailesi de evladını eminim korumak gibi sebeplerden böyle kısıtlamak ister ancak atıyorum Danimarka'da yaşayan bir genç bunu rahatlıkla dile getirip aile bağını korurken burada tek bir sebepten bir evladın gerçeği tüm detayıyla açıklayamaması onu KÖTÜ evlat yapmaz,yapmamalı. Bence hayat siyah beyaz değil zira
Saygı duyarım,beklenti meselesi diyorsunuz zira. Ancak diğer bir arkadaşa da açıkladığım gibi hayatın siyah beyaz olduğunu düşünmüyorum.Diğer yandan insanın kendi doğrusu olmalı,kaç yaşından sonra kendi düşünceleriyle yaşayabilir o zaman? Siz buna sınır koyuyorsunuz sanıyorum çünkü eğer kendi düşünce yapısıyla hareket edebilecek olduğumuza inanıyorsanız buna bir yaş sınırı koymuşsunuz demekki,bu konuda farklı düşünce kapısına açık o yüzden. Yani ailesi müspet,iyi niyetli insanlar olabilir ama atıyorum dövme yaptırılmasına karşıdır,evlat gider bunu yaptırır ve ''boom!'' kötü evlat olur?
Polemiğe girmiyorum. Burda karşılıklı fikirlerimizi yaziyoruz. Ben sadece madem bukadar seviyorsun güveniyorsan evine git dedim. Ev ortamindada gorursun huylarini bilirsin dedim. Sevişirler yada baska birsey yaparlar bu onu baglar. Eve gitmek kötü birsey değil. Sonuçta gizli gizli parkta orda burda olanlarıda biliyoruz.
Sanada sevgiler canim
Çoğu konuda size katılıyorum,henüz anne değilim ama olsam evladımı nasıl korurdum tam kestiremiyorum.Şimdi ben çocuğun yaklaşımını baskıyla karışık şikayet gibi anladım yani hadi bu adamla olmadı,ayrıldı bu kızımızın karşısına bir adam çıktı flört dönemi geçti gitti dedi ki gel bana yarın kahvaltı edelim,yine olmaz diyebilir ben diyorum ki elbette her önüne gelen teklifi kabul etme,ev özel alandır korunmak daha zordur ama 3 sene verilmiş bu çocuk senden cinsellik bekliyor ve bu yüzden böyle bir teklifte bulunuyorsa,sen de cinselliğe karşıysan bunu belirt ve hemen ayrıl ancak konu sahibi olayın ''aileye yalan'' olduğunu ve bunu istemediğini belirtiyor.Iyi veya kötü evlat olgusunu ben konu sahibi özelinde degerlendiriyorum. Yoksa benim icin de bu kötü evlat kategorisine girmiyor. Ama konu sahibi ailesine sevgilisi ile ilgili hicbir yalan söylemek istemiyor. Bu sekilde bu iliskiye başlamış. Ailesinin amacı da kızlarının iyiliginden emin olmak, çünkü görüyorsunuz insanlarn icinden nasıl manyaklar çıkıyor.
Eger erkek arkadaşı gayet medeni bir şekilde bu isteğini iletseydi ben ona da suc bulmazdım. Bu da onun tercihi derdim. Ama burada bir baskı söz konusu. Bu yüzden ben iyi niyetli bulmuyorum bu adamı. Bu nedenle de ailesinin güvenini kıracak bir hareket yapmaması gerektigini savunuyorum.
Sevgilisi oldukça ılımlı ve sakin bir şekilde istese tamam. Böyle iliskiden sıkıldım vs durumlarına girdiginde burada psikolojik bir baskı devreye giriyor. Ne yani evine gitmiyor diye sıkılmak normal mi seven 2 kişi arasında. Hadi diyelim bu tarz bir iliski istemiyor bunu daha olgun bir sekilde ifade edemez miydi.
Konu sahibinin ailesinin de sadece kızlarının iyiligi için izin vermeyeceklerini düşünüyorum. Eğer mutaasıp bir aile olsaydı türkiye şartlarında, kızlarının sevgilisi olmasını bile sorunsuz karşılamazlardı. Böyle medeni bir ailesi varken, bu şekilde yıkıcı tavrı olan bir erkek için onlara yalan söylemek bana doğru gelmiyor.
Sen öyle yazdın demedim ben, ama öyle bir algı oluşuyor burda. Sevgilisi abaza oldu burda resmen. Diğer konusunda anlattığı kadarıyla bir baski yoktu, sadece bir istek vardi. Gelmezsen senden ayrılırım dememiş cocuk. Sıkıldığını belirtmiş. Kimse ailesine seve seve yalan konusmaz. He ben bugün aileme yalan soyliyimde ilerde benim kızım olursa oda bana aynisini yapar demez. Ama söylenecek seyler var, söylenmeyecek seyler var. Belki evlenmelerine var 5 sene 6 sene. Yanı sürekli cafelerde bulusupta bir iliski surmez. Ailesine yalan söylemesine gerek yok ayrica. Ailesi evine gittinmi demez. Erkek arkadaşımlaydım der olur biter. 3 yıldır elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar zaten. Ailenin tahmin etmesi lazım bunca yıl sonra belki bi yakınlaşma veya eve gitme gibi bi samimiyet olabilir diyeBen de seninki gibi bir aileye en kral aşk için yalan söylemeye değmez dedim.
Haaa ben doğru buluyorum dese zaten ilişkilerinde böyle bir sorun olmaz.
Kendisi de istemediğini söylüyor.
Ailesine yalan söylese içi rahat etmeyecek.
Bunu bile bile baskı yapan ayrılığa süren adamın sevgisine de inanmam net.
Bana yazarken benim söylemediğim şeyler üzerinden gidilmesin.
En nefret ettiğim şeydir.
Dinsiz imansız diyen kimse ona alıntı yapın o halde.
Ben böyle bir ithamda bulunmadım. Bulunmam.
Sen öyle yazdın demedim ben, ama öyle bir algı oluşuyor burda. Sevgilisi abaza oldu burda resmen. Diğer konusunda anlattığı kadarıyla bir baski yoktu, sadece bir istek vardi. Gelmezsen senden ayrılırım dememiş cocuk. Sıkıldığını belirtmiş. Kimse ailesine seve seve yalan konusmaz. He ben bugün aileme yalan soyliyimde ilerde benim kızım olursa oda bana aynisini yapar demez. Ama söylenecek seyler var, söylenmeyecek seyler var. Belki evlenmelerine var 5 sene 6 sene. Yanı sürekli cafelerde bulusupta bir iliski surmez. Ailesine yalan söylemesine gerek yok ayrica. Ailesi evine gittinmi demez. Erkek arkadaşımlaydım der olur biter. 3 yıldır elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar zaten. Ailenin tahmin etmesi lazım bunca yıl sonra belki bi yakınlaşma veya eve gitme gibi bi samimiyet olabilir diye
Sağlıklısı budur zaten,önce kendimiz sonra karşısı. Ama aile başka oluyor siz de tahmin edebilirsiniz, sorduğum soruya sizden tam net cevap alamadım ama takıldığım nokta olduğu için tekrar değiniyorum; insan kendi düşünceleriyle yaşamalı yanlış da olsa yaşayabilmeli ve aile yanlış da olsa arkanda durabilmeli çünkü o aile... Ha tabii bu derin ve telafisi olmayan hatalar ise bunlar beklenebilir. Ve tam da bu sebepten, kendi hayatını yaşamak isteyen bir insan varsa, kendi doğrusu varsa aslında yüze çarpacak kadar haşinlikte olan ''yalan'' gibi değil de,detaylara girmeyerek ortalık toparlanabilir.Eğer ben dövme yaptıracağım siz istemeseniz de.
Çünkü ben istiyorum deyip yaptırsa hiç de kötü evlat olmaz.
Çünkü görüşünü paylaşıyor ve dürüst oluyor.
Benim için tüm ilişkilerde dürüstlük önemlidir.
Burada bana göre kötü evlat yapan kısım sana karşı gereken anlayışı gösteren, güveniyorum sana
bize dürüst ol diyen aileye yalan söylemek..
Gizli iş çeviren..
Neyse ben de size saygı duyarım.
Durum şu ki ben fazla empati kuran bir insanım.
Henüz olmamış evladımdan ne görmek istersem öyle bir evlat olmak hedefimdir.
Sorumsuz bir insan olup sorumluluk sahibi bir eş istemeye hakkımız olmayacağı gibi,
Yalancı bir evlat olup dürüst aile istemeye de hakkımız yoktur.
Sağlıklısı budur zaten,önce kendimiz sonra karşısı. Ama aile başka oluyor siz de tahmin edebilirsiniz, sorduğum soruya sizden tam net cevap alamadım ama takıldığım nokta olduğu için tekrar değiniyorum; insan kendi düşünceleriyle yaşamalı yanlış da olsa yaşayabilmeli ve aile yanlış da olsa arkanda durabilmeli çünkü o aile... Ha tabii bu derin ve telafisi olmayan hatalar ise bunlar beklenebilir. Ve tam da bu sebepten, kendi hayatını yaşamak isteyen bir insan varsa, kendi doğrusu varsa aslında yüze çarpacak kadar haşinlikte olan ''yalan'' gibi değil de,detaylara girmeyerek ortalık toparlanabilir.
Yani konu sahibi biraz gecikeceğim deyip gidebilir, çünkü ailesi atıyorum görücü usulü evlilik benimsese ve konu sahibinin sevgilisi olsa ancak bunu gizlemek zorunda kalsa bence kötü evlat olmazdı. Yani aile bu görücü usulünü benimseyip çok çok iyi insanlar olabilir,evladını baş üstünde taşıyabilir ama bu konuda bu düşünceden yanadır,kızcağız katılmıyor diye bence o yargıyı haketmez.
Demem o ki anne-baba da insan ve kusursuz değil,yaş almak kusursuzluk kazandırmaz ve ''aile'' hiç bir zaman kendi evladına tam anlamıyla objektif bakamaz bu yüzden onu yetişkin olarak görmekte zorlanabilir ama ailesi sırf bu genç vatandaşın düşünceleri kendilerine uymuyor diye belirli bi yolu ona sunarsa ve o yol o kişinin tercihen yolu değilse arada''detaydan kaçınmak'' onu kötü evlat yapmamalı diyorum :)
Yok o baskı kısmında hepimiz okeyiz zaten :)Bir ailenin evladını korumak adına bu kadar koruyucu olmasından daha doğal bir şey olamaz.
İnsanlar 10 yıllık kocamı hiç tanıyamamışım derken 3 yıllık sevgilini iyi tanımışsındır yavrum git baş başa ortamı rahatlıkla yarat demek yürek yemek olur zaten.
Bana göre yanlış yaptığımda arkamda duracak aile istiyorsam aileme karşı belli sorumluluklarım
olduğu gerçeğini unutmamalıyım mesela.
Bir de öyle bir zamandayız ki bence herkes aile yapısına bakmadan kendi hayatını yaşıyor artık yaa.
Valla bak.
Biz boşa kendimizi yoruyoruz :)
Ben konu sahibinin ailesinden ötürü değil kendisinin de bunu doğru bulmadığını hissettim mesela.
Başka arkadaşlar da tam tersini düşünmüş.
Gerçek konu sahibinde gizli orda bir netlik yok.
Ama netlik olan bir kısım var ki bence tartışılması gereken konu bu.
Erkek arkadaş baskı yapıyor.
Hayırdan anlamıyor.
3 yıllık ilişkiyi ayrılık aşamasına getirmekten çekinmemiş.
Nerede saygı sevgi?
Ben seninle bunu yaşamak isterim der zamana bırakırsın anladık.
Hakkındır da evet..
Üzerine üzerine gidip sıkıldım deyip kestirip atmak yakıştı mı 3 yıla?
Bence yakışmadı.
Sinir bozucu kısım bu.
Yok o baskı kısmında hepimiz okeyiz zaten :)
Ama ben mesela hakikaten konu sahibinin bu konuda bir acabası olduğunu ama aileden çekindiğini düşünüyorum bana da öyle geldi.
Yani evet aslında herkes istediği hayatı yaşıyor ama maalesef son derece dürüst olunmuyor.Ha bir de ailesi sormadan bilhassa bu cinsellik konusunu yaşayan hemcinslerim sanmıyorum gidip koşarak anlatsın...Yani bu ev mevzuu bence böyle bir şey,öyle her şey sorulmaz sevgilisi olan kadına/erkeğe.
Şimdi o zaman konu sahibi de hatalı,uzun süreli flört istiyorsa e sonu zamanı gelince evlilik olsun istiyorsa yalan söylemek zorunda kalacak öyle ya da böyle...Çünkü bir yorumda okudum,hava kararmadan eve girmek zorundaymış şu devirde bu istek bence muhafazakar aile yapısıdır fazla da esnek,anlayışlı falan olamaz üzgünüm... O zaman bu yoldan çıkacak,hiç girmesin sevgili mevgili olayına,girerse tam girsin evlensin çıksın uzamasın allah aşkına 3-5 sene sadece dışarıda,akşam ezanıyla eve girerek ilişki sürdüren bir yetişkin örneği varsa nolur bana bir söyleyin :)
Kesinlikle...Orası doğru..
Evine gitmesi şart değil ama hava kararmadan ayrılma kısmı bana da fazla geldi mesela..
Bence de ufukta evlilik görünmüyorsa bir 3 sene daha varsa.
Bu ilişki yürümez böyle.
Erken sevgililik konu sahibi için değil.
Nişan düğün yakınsa çıksın yola.
Öyle seviyorumlar yetmiyor ilişki yürütmeye.
Beklentiler aynı olacak vs..
Burda iki taraf olustu. Bi taraf git dedi bi taraf gitme dedi. Ve gitme diyenlerin tarafından genelleme yaparak yazdim. Senin yazdigin birsey demedim.Yazdıklarım açık ve net.
Kimse benim üzerimden istediği algıları oluşturmasın.
Sevgilisi abaza değil.
Artık sevişmek isteyen ve sevgilisinin isteklerini önemsemeyen baskıcı biri.
Sevgilisinin evine ailesinden gizli giden evlat da dinsiz imansız değil.
Ama anlayışlı bir aileye sahip olup yalan söylediği için bence iyi bir evlat da olmuyor.
Seve isteye gittiyse iyi eğlenceler, bol muhabbetler.
Baskıyla gittiyse geçmiş olsun.
Hepsi bu.
Yemişim algısını.
Ben çok açık yazarım zaten.
Algıya iş bırakmam hiç.
Zorlamasın kimse.
Yok o baskı kısmında hepimiz okeyiz zaten :)
Ama ben mesela hakikaten konu sahibinin bu konuda bir acabası olduğunu ama aileden çekindiğini düşünüyorum bana da öyle geldi.
Yani evet aslında herkes istediği hayatı yaşıyor ama maalesef son derece dürüst olunmuyor.Ha bir de ailesi sormadan bilhassa bu cinsellik konusunu yaşayan hemcinslerim sanmıyorum gidip koşarak anlatsın...Yani bu ev mevzuu bence böyle bir şey,öyle her şey sorulmaz sevgilisi olan kadına/erkeğe.
Şimdi o zaman konu sahibi de hatalı,uzun süreli flört istiyorsa e sonu zamanı gelince evlilik olsun istiyorsa yalan söylemek zorunda kalacak öyle ya da böyle...Çünkü bir yorumda okudum,hava kararmadan eve girmek zorundaymış şu devirde bu istek bence muhafazakar aile yapısıdır fazla da esnek,anlayışlı falan olamaz üzgünüm... O zaman bu yoldan çıkacak,hiç girmesin sevgili mevgili olayına,girerse tam girsin evlensin çıksın uzamasın allah aşkına 3-5 sene sadece dışarıda,akşam ezanıyla eve girerek ilişki sürdüren bir yetişkin örneği varsa nolur bana bir söyleyin :)
Burda iki taraf olustu. Bi taraf git dedi bi taraf gitme dedi. Ve gitme diyenlerin tarafından genelleme yaparak yazdim. Senin yazdigin birsey demedim.
Senin yazdıklarında bana ters degil. Ev konusunda anlaşamadık sadece. Konu sahibini ben niyetli gördüm. Ailesine yanlis yapmak istemiyor bunuda anlıyorum ama burda çoğu kişinin geçtiği yollar bunlar. Hergun evine gitmesine gerek yok ama ayda bir gitseler birlikte zaman gecirseler bunu aileden saklayabilir. Yani bir iliskiden insan ne beklerki. 19 yasinda sevgili olmuslar yani 25 yasina kadar parkta gezelim, öğle yemeğini birlikte yiyelim diye gecmezki. Akşamları kiz arkadaşlarıyla cikabiliyormus. Ozaman sevgilisiylede çıkabilir en azindan bunu yapabilir cocugun evine gitmek istemiyorsa. 3 yıllık ilişki yaşayabilen akşam sevgiliyle bi cafedede oturabilir. Sonuçta ailesi varlığından haberdar.
Sevgilin şu saatte eve bıraksın derler olur biter. Bence sevgili sıkılmakta hakli
Aman babaya her şey rahatça anlatılmıyor zaten, benimki de bilir bilmemezliğe verir.Niye? Öyle rahat ediyor çünküBu arada bir itirafta bulunayım benim özellikle annem öyle bir kadındı ki bizimle çok kolay konuşurdu bu konuları.
Ben birinden daha hoşlanırken yakışıklı mı diye resim gösterirdim, buluşmaya giderken de söylerdim bilirdi yani
tabi ki babamdan gizlerdi :)
Ama her ikisi de bana sonsuz güvenirdi babama sorsan sevgilimiz olacağını aklından geçirmezdi.
Annemse görüştüğümüzü bilirdi ama asla bir yanlış yapmaz sınır koymayı bilir derdi ve buna inanırdı.
Ve ben gerçekten kendime onların düşündüğünden çok daha keskin sınırlar koyardım.
Hatta bugün çok gülüyorum ama ''Arabasına bindiğim erkek benim eşim olacak erkek olmalı.'' gibi bir düşüncem vardı.
Hatta bir buluşma sonrası aynı yola gittiğimiz halde oğlanın arabasına binmedim.
Aynen düşüncemi açıkça söyledim. Çocuk yanımda arabayla gitti ben otobüse yürüdüm komik komik hahaha
Sonra mı?
Düşünceme saygı duymuş hatta takdir ettim bu zamanda demişti ama sonrası gelmedi.
Neden?
Bu manyak bana uymaz demiştir muhtemelen :)
Beklentiler uyuşmadı bakınız.
Bu anlattığım 7 yıl önce.
Yaş 24 yani :)
Sadece dışarıda görüşerek 2 buçuk yıl ilişki yürüttüm sonra da evlendim zaten..
3 yılı geçseydi de evliliği öne alırdım yine de evine gitmezdim diye düşünüyorum.
Yok küçüksem zaten gerek yok öyle uzun flörtlere..
Aman babaya her şey rahatça anlatılmıyor zaten, benimki de bilir bilmemezliğe verir.Niye? Öyle rahat ediyor çünkü
Birşey söyleyeyim mi 1 sene neyse de 1 sene üstü,asker bekleme hariç 2 seneyi geçen ve evlilikle sonuçlanan ilk tanıdığımsınız şu an,bu bir yetenek :)) sabır sırlarınızı bir ara dinlemek isterim
Sorma ya burda birbirimizi yedik. Allah bilir bunlar barıştı ve şuanda telefonda konuşuyorlarSevgili sıkılabilir.
Artık seninle akşamları da görüşelim istiyorum hiç değilse..
Birlikte evde film izleyelim isterim deyip kıza bıraksa ben ona kızmazdım zaten baskıya kızıyorum.
Evet arkadaşı ile akşam çıkan sevgilisiyle de çıkar bence de.
Eve gitmeye gerek yok ama uzun ilişkilerde bu şart diye bir düşüncem yok benim..
Neyse mutluluklar dileyelim bari.
Biz onlardan çok düşündük he :)
Ne mutlu sana. Benim anam 1500 kez arardı. Allahtan benim zamanımda whatsapp falan yoktu. Görüntülü arar kontrol ederdi kesin. Gerisini sen düşünBu arada bir itirafta bulunayım benim özellikle annem öyle bir kadındı ki bizimle çok kolay konuşurdu bu konuları.
Ben birinden daha hoşlanırken yakışıklı mı diye resim gösterirdim, buluşmaya giderken de söylerdim bilirdi yani
tabi ki babamdan gizlerdi :)
Ama her ikisi de bana sonsuz güvenirdi babama sorsan sevgilimiz olacağını aklından geçirmezdi.
Annemse görüştüğümüzü bilirdi ama asla bir yanlış yapmaz sınır koymayı bilir derdi ve buna inanırdı.
Ve ben gerçekten kendime onların düşündüğünden çok daha keskin sınırlar koyardım.
Hatta bugün çok gülüyorum ama ''Arabasına bindiğim erkek benim eşim olacak erkek olmalı.'' gibi bir düşüncem vardı.
Hatta bir buluşma sonrası aynı yola gittiğimiz halde oğlanın arabasına binmedim.
Aynen düşüncemi açıkça söyledim. Çocuk yanımda arabayla gitti ben otobüse yürüdüm komik komik hahaha
Sonra mı?
Düşünceme saygı duymuş hatta takdir ettim bu zamanda demişti ama sonrası gelmedi.
Neden?
Bu manyak bana uymaz demiştir muhtemelen :)
Beklentiler uyuşmadı bakınız.
Bu anlattığım 7 yıl önce.
Yaş 24 yani :)
Sadece dışarıda görüşerek 2 buçuk yıl ilişki yürüttüm sonra da evlendim zaten..
3 yılı geçseydi de evliliği öne alırdım yine de evine gitmezdim diye düşünüyorum.
Yok küçüksem zaten gerek yok öyle uzun flörtlere..
Ne mutlu sana. Benim anam 1500 kez arardı. Allahtan benim zamanımda whatsapp falan yoktu. Görüntülü arar kontrol ederdi kesin. Gerisini sen düşün
Ben ev kuşu olup, hic cikmayip, sürekli evde kitap okuduğum icin benimki anlıyordu birsey karistirdigimiSabah gönderirdi akşam eve gelene kadar bir kere bile aramazdı.
Akşam öğrenirdi detayları :)
O kadar güvenirdi bana.
Ama ben de güvenilmeyecek evlat değildim şimdi hakkımı yemeyeyim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?