- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.311
- 598
- Konu Sahibi Winnethepooh
-
Ona baskı yapmıyorum sadece anlatıyorum ama baya sert çıkışıyor bana
Sanırım son kez konuşup saygı göstermesini bekleyeceğim. Yok derse uzatmanın mantıgı yokİzin vermeyin. Ne demek yahu? İstemiyorsanız bu tartışmaya açık bir şey değil ki. Hangi hakla sert çıkar? Sizi mecbur bırakır?
Beklentileriniz farklı ama birbirinize saygılısınız idare ediyor olsanız neyse.
Adam üzerinizde baskı kuruyor, istemediğiniz şeylere zorluyor yada psikolojik baskı ile sizi mecbur hissettiriyor, sizin zaaflarınızı biliyor ve kullanıyor ise izin vermeyin.
Evlilik öncesi yakınlaşma kişileri baglar ama burada isteğiniz dışındaki bir şeyden bahsediyorsunuz.
Hayır baskı altında büyümedim aksine bunlar bana her daim anlatıldı. Ancak dediğiniz gibi çılgın bir çekim hissetmiyorum ona karşı yani bütün gün aynı evde dursak ve birbirimize hiç dokunmasak herhangi bir şekilde bu beni rahatsız etmez.
Sanırım gitneliyim.Onunki bekaret bozulmasın da ne olursa olsun hesabı sanırım. Bu bakış açısına uyuz olurum!
Bu arada, sizin de cinselliğe bakış açınız doğru değil bence. Cinsellik size kendinizi kirli hissettiriyorsa bir psikologla görüşün acilen. Evliliğinizde vajinismus vb. yaşama ihtimaliniz yüksek.
Yukarda yazdığınız kirli hissettiriyor cümlesi bana aseksüellikten çok toplumsal baskılar nedeni ile cinsellik algınızın olumsuz yönde etkilendiğini hissettirdi.Denedim kendimi de dinledim kendimi ilişkiye tamamen bırakmayı da. Açıkcası bana acıdan başka bir şey vermiyor. Her daim daha farklı hayal etmiştim ve ilerde evlenince bir sonraki noktaya taşıyamamaktan korkuyorum açıkcası
Çok teşekkür ederim desteğiniz için :)Yukarda yazdığınız kirli hissettiriyor cümlesi bana aseksüellikten çok toplumsal baskılar nedeni ile cinsellik algınızın olumsuz yönde etkilendiğini hissettirdi.
Cinsellik insanın doğasında var olan en kuvvetli duygulardan bir tanesi. Evlenmeden yaşamamak çok doğal bir tercih ve karşınızdaki insanın buna saygı duyması gerekir. Fakat sizin kirli hissetmeniz hiç doğru değil. Yetişkin bir kadın olarak sizinde cinsel istekleriniz olabilir. Evlilik dışı birliktelikte yaşayabilirsiniz, bunu sizin paşa gönlünüz bilir. Cinsellik sadece erkeklerin zevk aldığını bir durum değil hatta kadınlar erkeklerden daha fazla haz alırlar.
Biran önce bu düşüncelerden kurtulmanız gerekiyor. Kendinizi lütfen suçlu hissetmeyin bu konuda.
Kendinizi ne zaman cinselliğe hazır hissederseniz o zaman yaşayın, birilerinin sizi zorlamasıyla değil. Fakat sakın kendinizi sevgilinizle yakınlaştığınız için suçlamayın. Yetişkin bir kadın olarak en sağlıklı kararı vereceğinize eminim.
Bir miktar daha bekleyelim bakalım. Sonumuz ne olacak:)O zaman aranızda tensel bir çekim yok. Ona göre var ama size göre yok.
Bana göre uyumsuz bir çiftsiniz. Bir süre daha kendinizi dinleyip ona göre ayrılmanız daha iyi gibi..
Bunu zaten biliyor. Söylediğimde de ben sana o yönde bir zarar vermiyorum ki diyor. Yani acıkcası bence o şekilde bir zararla yüzeysel yakınlaşmanın hiç bir farkı yok. Kirli hissettiriyor
Hayır baskı altında büyümedim aksine bunlar bana her daim anlatıldı. Ancak dediğiniz gibi çılgın bir çekim hissetmiyorum ona karşı yani bütün gün aynı evde dursak ve birbirimize hiç dokunmasak herhangi bir şekilde bu beni rahatsız etmez.
yüzeysel yakınlaşmayı bile arzu etmiyor olmanız,
aynı evde olup sarılıp öpüşmek dahi istememeniz garip geldi bana
ya sizi aşırı bunaltmış ki sizde tepki oluşmuş, ya gerçekten ona karşı cinsel çekim hissetmiyorsunuz ya da psikolojik bir sorununuz var
Kızlar selam benim 5 aylık bir ilişkim var. Aslında uzaktan bakıldığında her şey mükemmel ben ne desem yapan ben üzülmeyeyim diye şikayetçi olduğum her şeyi dinleyip bana göre şekillenen bir adamla birlikteyim. Ancak aşamadığımız bir konu var ki o da cinsellik. Cinsellikten kastım iliskiye girmiyoruz ancak yakınlasıyoruz. Ama bu durum beni gercekten bitiriyor. Ona bunu bir kaç kez izah ettim bir kaç hafta duruluyor ama sonrasında yine bir şeyler.. birşeyler. Yani ben bunu istemiyorum. Adama baktıgımda bunun dışında tek bir kötü huyu yok. Bu durumu da aşmak için çabaladığinı söylüyor ancak bilemiyorum. Sizce ayrılmalı mıyım?
Genel olarak böyleyim aslında. Geriliyorum bu durumlarda. Arzulamak tarzında bir his şimdiye kadar yaşamadım açikcası. Ama ben bunun hep karşımdakini yeterince sevmiyorum ondan olmuyor diye düsünmüştüm..Kimse için kendinden ödün vermek zorunda değilsin. Rahatsız oluyorsan ayrıl ama önce ciddi bir konuşma yap ima etmeden. "Bak X ben evlilik öncesi cinsel birliktelik yaşamak istemiyorum, bu ısrarın da beni rahatsız ediyor. Beklentin evlilik öncesi cinsellik yaşamaksa ben bu beklentini karşılayamam, ayrılmak istersen ayrılabiliriz seni de suçlamam" şeklinde.
Edit: Yüzeysel yakınlaşma dahi istemiyormuşsun. Genel olarak mı böylesin yoksa sırf bu çocuğa karşı mı? Genel olarak böyleysen aseksüel olabilirsin. Sırf bu çocuğa yönelikse arzulamıyorsun demektir o zaman kesinlikle ayrılmalısın. Duygusal bir ilişkide sırf "iyi bir insan olması" yeterli değildir.
Sakin kafayla düsününce dedikleriniz çok mantıklı. Ama yaşadıktan sonra perişan oluyorum resmen. Sanırım bunu aşmak için bir doktorla görüşmeliyimWinnethepooh
bu mesajları yeni gördüm.
hiç cinsel çekim duymamanız çok anormal. aseksüel olabilirsiniz ve bu ciddi bi hastalıktır. biri ile sadece iyi çocuk aman her dediğim yola geliyor diye sevgili olunmaz.
cinselliğin de kirli bi tarafı yok. bu düşünce yapısı ile bence sağlıklı bi ilişki yürütemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?