Ayrılmalı mıyım?

Ona baskı yapmıyorum sadece anlatıyorum ama baya sert çıkışıyor bana

İzin vermeyin. Ne demek yahu? İstemiyorsanız bu tartışmaya açık bir şey değil ki. Hangi hakla sert çıkar? Sizi mecbur bırakır?
Beklentileriniz farklı ama birbirinize saygılısınız idare ediyor olsanız neyse.
Adam üzerinizde baskı kuruyor, istemediğiniz şeylere zorluyor yada psikolojik baskı ile sizi mecbur hissettiriyor, sizin zaaflarınızı biliyor ve kullanıyor ise izin vermeyin.
Evlilik öncesi yakınlaşma kişileri baglar ama burada isteğiniz dışındaki bir şeyden bahsediyorsunuz.

Sanırım son kez konuşup saygı göstermesini bekleyeceğim. Yok derse uzatmanın mantıgı yok

O zaman aranızda tensel bir çekim yok. Ona göre var ama size göre yok.
Bana göre uyumsuz bir çiftsiniz. Bir süre daha kendinizi dinleyip ona göre ayrılmanız daha iyi gibi..

Sanırım gitneliyim.

Yukarda yazdığınız kirli hissettiriyor cümlesi bana aseksüellikten çok toplumsal baskılar nedeni ile cinsellik algınızın olumsuz yönde etkilendiğini hissettirdi.

Cinsellik insanın doğasında var olan en kuvvetli duygulardan bir tanesi. Evlenmeden yaşamamak çok doğal bir tercih ve karşınızdaki insanın buna saygı duyması gerekir. Fakat sizin kirli hissetmeniz hiç doğru değil. Yetişkin bir kadın olarak sizinde cinsel istekleriniz olabilir. Evlilik dışı birliktelikte yaşayabilirsiniz, bunu sizin paşa gönlünüz bilir. Cinsellik sadece erkeklerin zevk aldığını bir durum değil hatta kadınlar erkeklerden daha fazla haz alırlar.

Biran önce bu düşüncelerden kurtulmanız gerekiyor. Kendinizi lütfen suçlu hissetmeyin bu konuda.

Kendinizi ne zaman cinselliğe hazır hissederseniz o zaman yaşayın, birilerinin sizi zorlamasıyla değil. Fakat sakın kendinizi sevgilinizle yakınlaştığınız için suçlamayın. Yetişkin bir kadın olarak en sağlıklı kararı vereceğinize eminim.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için :)

tensel çekim yada toplum baskısından ziyade her şeyin bir zamanı var . Sonradan pişman olacagınız şeyler yapmayın . İstediği kadar kızsın . Yarın sizi neler bekliyor bilmiyorsunuz.

Bunu zaten biliyor. Söylediğimde de ben sana o yönde bir zarar vermiyorum ki diyor. Yani acıkcası bence o şekilde bir zararla yüzeysel yakınlaşmanın hiç bir farkı yok. Kirli hissettiriyor

yüzeysel yakınlaşmayı bile arzu etmiyor olmanız,
aynı evde olup sarılıp öpüşmek dahi istememeniz garip geldi bana
ya sizi aşırı bunaltmış ki sizde tepki oluşmuş, ya gerçekten ona karşı cinsel çekim hissetmiyorsunuz ya da psikolojik bir sorununuz var

adamın istemesi de normal. senin evlilik harici istememen de.

adam bu çeşit bi ilişki istiyorsa ve sen istemiyorsan ayrılmalısın. hep yapıp hem de pişman olmanın bi manası yok. çocuk değilsiniz. iradenizi kullanın.

Winnethepooh
bu mesajları yeni gördüm.

hiç cinsel çekim duymamanız çok anormal. aseksüel olabilirsiniz ve bu ciddi bi hastalıktır. biri ile sadece iyi çocuk aman her dediğim yola geliyor diye sevgili olunmaz.

cinselliğin de kirli bi tarafı yok. bu düşünce yapısı ile bence sağlıklı bi ilişki yürütemezsiniz.

Kimse için kendinden ödün vermek zorunda değilsin. Rahatsız oluyorsan ayrıl ama önce ciddi bir konuşma yap ima etmeden. "Bak X ben evlilik öncesi cinsel birliktelik yaşamak istemiyorum, bu ısrarın da beni rahatsız ediyor. Beklentin evlilik öncesi cinsellik yaşamaksa ben bu beklentini karşılayamam, ayrılmak istersen ayrılabiliriz seni de suçlamam" şeklinde.

Edit: Yüzeysel yakınlaşma dahi istemiyormuşsun. Genel olarak mı böylesin yoksa sırf bu çocuğa karşı mı? Genel olarak böyleysen aseksüel olabilirsin. Sırf bu çocuğa yönelikse arzulamıyorsun demektir o zaman kesinlikle ayrılmalısın. Duygusal bir ilişkide sırf "iyi bir insan olması" yeterli değildir.

Erkek arkadasiniz size bu konuda sert cikisamaz, surat asamaz, bozulamaz. Bu konuda sinirlarinizi net cizin. Sizin tam tersi durumunuzu ben yasadim. Eski sevgililerimden biri bir gun yakinlasmak istedigimde bir anda 'Ben daha once boyle bir sey yasamadim ve bana cok agir geldi. Inandigim degerlere ters ve evlenene kadar ileri gitmek istemiyorum' dedi. Ilk anda ben de sok oldum cunku hic beklemiyordum ve bozuldum ilk tepki olarak yalan yok. Ama sonra kesinlikle o istemeden bir kadin olarak ona yakinlasmayacagimi, saygi duydugumu soyledim ve yanagindan opmekten ileri gitmedim. Surekli surekli sansini denemek, sizi buna zorlamak cok cirkin. Kendinize bunu yapmayin, yaptirmayin. Istemiyorsaniz istemiyorsunuzdur bitti.

Sen bu konuyu acmistin ben de yazdim ama degisen bir sey olmamis.

Bence ne erkek arkadasin kendi isteginden vazgecicek ne de sen onun istegine hayir diyeceksin bu dongu devam edicek galiba...

Ben erkek arkadasinizdan yeterince hoslanmadiginizi dusunuyorum, bu sebeple ayrilmaniz iyi olur sizin icin. Vaktinizi yanlis kisilerle harcamayin, gercekten hoslandiginiz kisilerle gorusun derim.

Bence ayrılın. Bu yakın zamanda “sen beni sevmiyorsun. Sevsen böyle tepki vermezsin”e dönecek. Boşu boşuna aranızdaki bağı kuvvetlendirmeyin. İki gün sonra vazgeçmemek adına istemediğiniz bir şeyi yaparsanız kaldıramazsınız.

Izin vermeyin yakinlastirmayin sonrasinda cok pisman olursunuz. Evleneceginiz bie garanti degil. Inanin bir anda istemediginiz bir boyutada gelebilir is. O yuzden kuserse kussun siz taviz vermeyin. İnsan yasarken ve onunla birlikteyken gozu gormuyor ama sonrasinda cok vicdan azabi cekiyor bittiginde.

Genel olarak böyleyim aslında. Geriliyorum bu durumlarda. Arzulamak tarzında bir his şimdiye kadar yaşamadım açikcası. Ama ben bunun hep karşımdakini yeterince sevmiyorum ondan olmuyor diye düsünmüştüm..

Sakin kafayla düsününce dedikleriniz çok mantıklı. Ama yaşadıktan sonra perişan oluyorum resmen. Sanırım bunu aşmak için bir doktorla görüşmeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…