- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.311
- 598
- Konu Sahibi Winnethepooh
-
Türk kadınları maalesef mahallesi baskısı ve küçüklükten beri kafamıza işlenen ahlak kuralları yüzünden cinselliği çok kötü bir şeymiş gibi algılıyor.Belki de bilmiyorum. Aşsırı çok cinsel tecrübesi olan biri değilim. Ama olmazsa da neden yok demem diye düşünüyorum
Kızlar selam benim 5 aylık bir ilişkim var. Aslında uzaktan bakıldığında her şey mükemmel ben ne desem yapan ben üzülmeyeyim diye şikayetçi olduğum her şeyi dinleyip bana göre şekillenen bir adamla birlikteyim. Ancak aşamadığımız bir konu var ki o da cinsellik. Cinsellikten kastım iliskiye girmiyoruz ancak yakınlasıyoruz. Ama bu durum beni gercekten bitiriyor. Ona bunu bir kaç kez izah ettim bir kaç hafta duruluyor ama sonrasında yine bir şeyler.. birşeyler. Yani ben bunu istemiyorum. Adama baktıgımda bunun dışında tek bir kötü huyu yok. Bu durumu da aşmak için çabaladığinı söylüyor ancak bilemiyorum. Sizce ayrılmalı mıyım?
Eğer benimle konuşma kararı alırsa tekrardan anlatacağım yok yapamam derse ikimizinda hayatını zindana çevirmeye gerek yok sanırımGörmek gibi değil . Basite indirgemesin .
Onun açısından siz birlikte olduğunuzda erkeğe bir şey olmaz ama maalesef burası Türkiye bir de gerçek hayat normları var . Yarın ne olacağını bilemeyiz .
Bana kalırsa izin vermeyin . Beğenmiyorsa da sizin kararınıza saygı duyup bunları yaşayabileceği biriyle birlikte olsun .
Onunki nasıl kararsa sizinki de sizin hayatınızın kararı .
bence erkek arkadaşınızın tutumu çok normal insan sevdiğiyle yakınlaşmak ister sonuçta
zaten hiç anlamadım sevişmeyen öpüşmeyen çiftleri
ne bileyim çok enteresan geliyo bana
insan nasıl tutar kendini sevdiğine sarılmadan öpmeden nasıl durur
Vicdan azabı diyebiliriz kesinlikle. Bazı zamalardaysa bu yakınlaşmalar sadece o istediği için oluyor. Bu durum beni ürkütüyor fazlasıyla hemde.Kaldıramıyorum’dan kastınız ne?
İstiyor ama ileri gidince inanç vs gibi sebeplerle vicdan azabı mı çekiyorsunuz?
Yoksa hiç mi isteğiniz Yok? Onun istegi ile hareket ettiğiniz için kötü mü hissediyorsunuz?
Bunu zaten biliyor. Söylediğimde de ben sana o yönde bir zarar vermiyorum ki diyor. Yani acıkcası bence o şekilde bir zararla yüzeysel yakınlaşmanın hiç bir farkı yok. Kirli hissettiriyorSiz istemeyince suratını asması ve gününüzü mahvetmesi de baskı oluyor. Yani düpedüz size psikolojik baskı yapıyor. Bugüne kadar, evlenmeden önce cinsellik istemediğinizi bilmesi gerekirdi. Buna rağmen böyle davranmasını art niyetli buldum ben. Pek tekin gelmedi bana.
Denedim kendimi de dinledim kendimi ilişkiye tamamen bırakmayı da. Açıkcası bana acıdan başka bir şey vermiyor. Her daim daha farklı hayal etmiştim ve ilerde evlenince bir sonraki noktaya taşıyamamaktan korkuyorum açıkcasıTürk kadınları maalesef mahallesi baskısı ve küçüklükten beri kafamıza işlenen ahlak kuralları yüzünden cinselliği çok kötü bir şeymiş gibi algılıyor.
Yetişkin bir kadın olarak önce kendinizi tanıyın. Vücudunuz sevgilinizin dokunuşlarında neler hissediyor? Hangi sebeple ona yaklaşmak istemiyorsunuz? Bunları kendi içinizde çözmeden kesin bir karar almayın derim.
Aseksüellik ve evlenmeden önce cinsel ilişkiye girmeyi uygun bulmamak çok farklı şeyler. Bedeninize kulak verin öncelikle.
Belki de bilmiyorum. Aşsırı çok cinsel tecrübesi olan biri değilim. Ama olmazsa da neden yok demem diye düşünüyorum
Hayır baskı altında büyümedim aksine bunlar bana her daim anlatıldı. Ancak dediğiniz gibi çılgın bir çekim hissetmiyorum ona karşı yani bütün gün aynı evde dursak ve birbirimize hiç dokunmasak herhangi bir şekilde bu beni rahatsız etmez.Ben tam anlayamadım sorununuzu. Yani siz erkek arkadaşınızın yanında heyecanlanıp etkilenmiyor musunuz?
Ya da cinsel bir şeyler yaşamayı vicdanen kaldıramam diye yaklaşmıyorum mu diyorsunuz?
Hangisi birini yazın lütfen..
Ben de eşimden önce cinsel hiç bir yakınlık yaşamadım ama o zamanlarımızı hatırlayınca hiç de soğuk nevale değildim veya ondan kaçmadım :) Tabi ölçülü olmak suretiyle.
Siz cinsel çekim hissetseydiniz gizlenemez bir heyecan duyardınız mutlaka.
Baskı altında falan mı büyüdünüz? Toplumumuzda kızları cinsel konuda aşırı baskılamak, sonrasında cinsel problem olarak ortaya çıkıyor genelde.
Sonra da vajinismus ile savaşan tazecik çiftler oluyorlar..
Geçmiş olsun.. Umarım yaşamam öyle bir durum elimden geldigince kendimi sankinleştirecegim bu konudaBoyle dusundukce psikolojik olarak evlenincede kendinizi salamayabilirsiniz. Devamida vajinusmusa kadar gider. Istemiyor olabilirsiniz ama kendinizi şartlamayin cunku beyin herseyi kaydediyor sonrasi kacinilmaz.. not 4 yil vajinusmusla ugrasan biriyim
Vicdan azabı diyebiliriz kesinlikle. Bazı zamalardaysa bu yakınlaşmalar sadece o istediği için oluyor. Bu durum beni ürkütüyor fazlasıyla hemde.
Ona baskı yapmıyorum sadece anlatıyorum ama baya sert çıkışıyor banaSadece o istediği için olmasın.
Sizi mecbur bırakıyorsa size saygısı da Yok demek bu.
İkinizde istiyorsanız, ama siz sonrasında pişman oluyorsanız yine olmasın.
Nedenlerinizi açıklayın, anlamıyorsa yapacak bir şey Yok.
İlişkiden beklentileriniz farklı demekki.
O size bu konuda baskı yapamayacağı gibi siz de ona isteklerini değiştirme konusunda baskı yapmamalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?