Ayrılmaz değil mi?

ben çok vesvese yaptığım takıntı yaptığım için kafamda kurduğum için 5 yıl tedavi gördüm psikolojik olarak şimdi de parkinson hastalığı başlangıcı olduğu için işimde dikkat işi tedavi sürecinde işten ayrıldım bende psikolojik bir yıkım söz konusu çünki bu benim 21 yaşımdaki ilk ciddi ilişkim ilk defa bir erkeğin annesi ile tanıştım bugüne kadar değer verdiklerimin hiçbir zaman karşılığını alamadım kime bir his beslemeye başlasam hemen giderlerdi buda bende bir yıkım oluşturdu
Bak canım öncelikle geçmiş olsun
Emin ol yazım tarzından anlattığın olaydan her şekilde belli ki bu şuan sende olan şey yine vesvese. O yüzden bu düşünceleri kafanda rafa kaldır, düşünme bile

Ama başka bir şeyler saha söylemek istiyorum
1. Bir erkek değer verdiğini annesi ile tanıştırarak göstermez, tamam bu da bir şey, önemi yok demiyorum ama yanında bir sürü şey ile beraber olmalı. Ve tabi kimsenin verdiği değeri tam olarak anlamak için 1.5 ay malesef yeterli değil. Geçici heves de olabilir. Ama sen şimdi bu çocuğa kendini kaptırırsan bi sebepten ayrıldığınızda yıkılıcaksın. Senin yıkılmaman lazım normal insanlar x kere yıkılmaması lazımsa senin 3x yıkılmaman lazım çünkü ciddi sağlık problemlerini tetikler. Sana tavsiyem kendini kimseye bu kadar kaptırma. Benim ilişkim nerdeyse 4 yıllık ama mesela biliyorum ki ayrılırsak ölmem, ondan iyisini yada onun dengini yada bir şekil başkasını bulabilirim. Evlenmeyi düşünüyoruz beni seviyor ben de onu seviyorum bu yeterli ama ayrılırsak peşindem sürüneceğim biri değil.
Aşık olmamak olarak algılama bunu, sadece temkinli olmak.
Sen de aynı şekilde bu çocuktan ayrılırsan inan bana çoook daha iyilerini bulabilirsin, o asla senin için bulunmaz hint kumaşı değil. Kendi değerinin farkında ol, kendindeki güzellikleri görmeye çalış huyunu güzel tut özgüvenli ol inan bana yeter. Daha genceciksin, dürüst olalım büyük ihtimalle b adamla da evlenmeyeceksin. Ya da evlenirsin bilemiyorum ama asla kendini yıpratma. Seni yıpratacak bir evliliğe de asla adım atma. Burda o kadar mutsuz evlilik konuları var ki, onları oku biraz ders almak ve aynı hataları yapmamak için. Mesela bir hata örnek vereyim tanışıp hop iki üç aya evlenen herkes pişman sanki. Bunun gibi. Bu hayata bir kere geliyoruz bir kere bu şansın var asla unutma, harcama hiç kimse için

Lafı çok uzattım ama ikinci söyleyeceğim de fazla takıntılı bir insan olduğunu sen söyledin, Malesef takıntılı insanlarda (yani bana denk gelen) gördüğüm bir şey söyleyeceğim eğer sende varsa düzeltmen için. Ellerinde olmadan karşısındaki insanı boğuyorlar çok sıkıyorlar benim gözlemlediğim. Aynı şeyi bin kere sormak açıklamak söylemek darlamak arka arkaya sürekli yazmak vs vs
iyi niyetle tabiki ama karşıdaki insan çok darlanıyor ve ister istemez konuşma hevesi kaçıyor insanın.

Evet çok uzun yazdım gerçekten, umarım faydalı olur

Bak canım öncelikle geçmiş olsun
Emin ol yazım tarzından anlattığın olaydan her şekilde belli ki bu şuan sende olan şey yine vesvese. O yüzden bu düşünceleri kafanda rafa kaldır, düşünme bile

Ama başka bir şeyler saha söylemek istiyorum
1. Bir erkek değer verdiğini annesi ile tanıştırarak göstermez, tamam bu da bir şey, önemi yok demiyorum ama yanında bir sürü şey ile beraber olmalı. Ve tabi kimsenin verdiği değeri tam olarak anlamak için 1.5 ay malesef yeterli değil. Geçici heves de olabilir. Ama sen şimdi bu çocuğa kendini kaptırırsan bi sebepten ayrıldığınızda yıkılıcaksın. Senin yıkılmaman lazım normal insanlar x kere yıkılmaması lazımsa senin 3x yıkılmaman lazım çünkü ciddi sağlık problemlerini tetikler. Sana tavsiyem kendini kimseye bu kadar kaptırma. Benim ilişkim nerdeyse 4 yıllık ama mesela biliyorum ki ayrılırsak ölmem, ondan iyisini yada onun dengini yada bir şekil başkasını bulabilirim. Evlenmeyi düşünüyoruz beni seviyor ben de onu seviyorum bu yeterli ama ayrılırsak peşindem sürüneceğim biri değil.
Aşık olmamak olarak algılama bunu, sadece temkinli olmak.
Sen de aynı şekilde bu çocuktan ayrılırsan inan bana çoook daha iyilerini bulabilirsin, o asla senin için bulunmaz hint kumaşı değil. Kendi değerinin farkında ol, kendindeki güzellikleri görmeye çalış huyunu güzel tut özgüvenli ol inan bana yeter. Daha genceciksin, dürüst olalım büyük ihtimalle b adamla da evlenmeyeceksin. Ya da evlenirsin bilemiyorum ama asla kendini yıpratma. Seni yıpratacak bir evliliğe de asla adım atma. Burda o kadar mutsuz evlilik konuları var ki, onları oku biraz ders almak ve aynı hataları yapmamak için. Mesela bir hata örnek vereyim tanışıp hop iki üç aya evlenen herkes pişman sanki. Bunun gibi. Bu hayata bir kere geliyoruz bir kere bu şansın var asla unutma, harcama hiç kimse için

Lafı çok uzattım ama ikinci söyleyeceğim de fazla takıntılı bir insan olduğunu sen söyledin, Malesef takıntılı insanlarda (yani bana denk gelen) gördüğüm bir şey söyleyeceğim eğer sende varsa düzeltmen için. Ellerinde olmadan karşısındaki insanı boğuyorlar çok sıkıyorlar benim gözlemlediğim. Aynı şeyi bin kere sormak açıklamak söylemek darlamak arka arkaya sürekli yazmak vs vs
iyi niyetle tabiki ama karşıdaki insan çok darlanıyor ve ister istemez konuşma hevesi kaçıyor insanın.

Evet çok uzun yazdım gerçekten, umarım faydalı olur
çok ama çok teşekkür ediyorum gerçekten tek siz anlayabildiniz beni,söylediklerinizde çok haklısınız bu kadar uzun yazmanız önemsemeniz beni çok mutlu etti evet bende de o darlama olayı var biraz sanki yarın akşam aramamayı düşünüyorum o arayana kadar diğer günde aramazsa yazmıyım diyorum ama bu seferde bak aklına bile gelmiyorum mantığı olur diye de yazmamazlık etmek istemiyorum 🙏🏻

çok ama çok teşekkür ediyorum gerçekten tek siz anlayabildiniz beni,söylediklerinizde çok haklısınız bu kadar uzun yazmanız önemsemeniz beni çok mutlu etti evet bende de o darlama olayı var biraz sanki yarın akşam aramamayı düşünüyorum o arayana kadar diğer günde aramazsa yazmıyım diyorum ama bu seferde bak aklına bile gelmiyorum mantığı olur diye de yazmamazlık etmek istemiyorum 🙏🏻
Ne demek🌸Bence de yarın değil ama diğer gün yazabilirsiniz..

son bir abla sayılmasam da birkaç yıl ilerinden bir tavsiyeyle bitireyim. Kültürlerinizin ailelerinizin uyuşmadığı yada maddi manevi aranızda başka uçurumların olduğu “filmlerde olur”luk ilişkilere nasılsa ayrılırız diyerek yada ben onun için her şeyi göğüslenirim diyerek hiiiiç başlama. O iş öyle olmuyor inan çok pişman oluyorsun kendimden biliyorum 😅😅kendinden gururundan onurundan doğrularından da asla taviz verme. İnan erkekler her ne kadar tersini iddia etseler de kişilik olarak güçlü kadınlardan etkileniyorlar her zaman

Ne demek🌸Bence de yarın değil ama diğer gün yazabilirsiniz..

son bir abla sayılmasam da birkaç yıl ilerinden bir tavsiyeyle bitireyim. Kültürlerinizin ailelerinizin uyuşmadığı yada maddi manevi aranızda başka uçurumların olduğu “filmlerde olur”luk ilişkilere nasılsa ayrılırız diyerek yada ben onun için her şeyi göğüslenirim diyerek hiiiiç başlama. O iş öyle olmuyor inan çok pişman oluyorsun kendimden biliyorum 😅😅kendinden gururundan onurundan doğrularından da asla taviz verme. İnan erkekler her ne kadar tersini iddia etseler de kişilik olarak güçlü kadınlardan etkileniyorlar her zaman
Dediklerinize çok dikkat edeceğim çok teşekkür ediyorum zaman ayırdığınız için 🙏🏻💕

Bence karşı tarafa kendinizi çok cepte göstermişsiniz ayrıca daha iyi birisi çıkar önüne demesi sizle evlenmeye niyeti olmadığını gösteriyor bence bu kadar üstüne düşmeyin

Sizi denemek mi ? O kim oluyor ki sizi deniyor ? Size güvenmiyor ... Sizde onu deneyin ona guvenmeyin ..kendinize azıcık sayginiz yok ..kadınların değerini iyice yerler altına almissiniz ....ama size kizamiyorum çünkü narsist bir kişi ile beraberken bende böyleydi m sizin yaslarinizda aynı bu dusuncelerdeydim ne kadar gerzekmisim...sonra o iğrenç ksiilikle evlendim o yaşlarda 1 çocukla boşandım sonrada işte...o adam size gram saygı duymayacak... Bende hemsireydim ahh ah ..yaşanmışlıklar tecrübe dinlersen ayrıl bu olgunlaşmamış adamdan kendini geliştirecek filmler izle kişisel gelişim kitapları oku dicemde yok sen evlnemye zorlarsin bu adamı... Çocuk yapar mutsuzlukta bogulursun ..gencecik yaşta gezip eğlenmek varken.. bu kadar özgürlüğünü kısıtlamak niye birde aman neyse sen bildiğini yapican çok eminim...en azından bu bir derdim var konuları oku günde 1. Saat felan da azcik gerçek dünyayı gör ne deyim

güven probleminden dolayı bende göze aldığım için bana güvenmiyorsun ama bak ben bunları göze alıyorum demek istediğimdendi bekleme beni dediğinde tamam deyip çekilseydim zaten gözünden iyice düşerdim
Gözünden düşeceğin kim ? 1.5 aydir sevgili olduğun oz guveni olmadığı icin surekli seni sorgulayan bir tip. Boyle devam et. Gozunde yukselmek için. Tam gaz mutsuzluğa .

Sakın nikah kıyıp da ailesinin yanında kalmak gibi bi hataya düşmeyin.. İnsan deli çağlarında düşünemiyor aşırı fedakar davranışlar sergileyebiliyor.

Evlenme meraklısı kadınların hikayelerini burada bulun ve okuyun.
28lik punto ile yazıyorum zira gözünüzde ki perde ,okuduklarınızı da anlamanıza engel olmuş.
Kendi düşen ağlamaz diyorum sadece.
Bu bir fragmandı ,devamında size hiç değer vermeyen , sizi kendine köle zanneden bir gerizekalı ile uğraşacaksınız.
Ha siz sonra buna kader diyeceksiniz orası da ayrı.

Güven vermek için evlenip annenin evinde bekleyeyim dediniz. Ve bunu 1,5 aydır tanıdığınız, aslında tanımadığınız adama dediniz. Bu toyluk, cahillik değil de ne? Kendinize dışarıdan eleştirel gözle bir bakın, ben ne yapıyorum, bunlar mantıklı mı, akıl işi mi diye.

Sevgililerimizi, eşlerimizi kendimizden tavizler vererek, onlara kul köle olarak yanımızda tutmaya çalışıyorsak, bu kendimize saygımız yok demektir. Kendine saygısı olmayan insana da kimse saygı göstermez. Şuan tam da böyle hastalıklı, saygısız bir ilişkinin temellerini atıyorsunuz. Güven zamanla, birbirinizi tanıdıkça oluşur. Daha yeni tanımaya başladığınız insana bana güven diye sürekli bir şeyler ispatlamaya çalışıyorsanız ve karşınızdaki de bunu normal görüyorsa, uzun vadede bu sizin sömürüleceğiniz, ezileceğiniz ve asla saygı görmeyeceğiniz bir ilişki şekline dönüşür.

Ve hangi aklı selim insan evlilik işini böyle aceleye getirmeye çalışır. Bence evlenmeyi düşünmeden önce bir fırın ekmek yeyip, olgunlaşmanız gerekiyor. Acelenizin sebebini de anlayamadım.

Kendini ona ispatlamak icin goze aldigi duruma bak.
Cahil cesareti bu olsa gerek.
Daha cok konu acar buraya konu sahibi.

kaybetme korkusunun bu kadar tavan yaptığı ilişkiler yürümüyor bir şekilde kaybediliyor ı kişi....cok gençsin henüz "nikah kkıyalım annenle yasayayim" diyecek kadarda aklın havada sanirim. fazla kaptirmissin kendini ucusuyorsun su an. ama sanki karşı tarafta hisler o kadar kuvvetli değil...birde nedense erkekler hep aldatildim ayrıldım guvenemiyirum der nedense...aldatilmayani yok

tanışalı 1.5 ay olmuş adama hem de askerdeyken izninde nikahlanalım ve annenin evinde bekleyeyim mi dedin ?
arkadaşlar siz hayatı oyuncak mı sanıyosunuz acaba çok merak ediyorum.
bi dönsün askerden, psikolojisi toparlansın konuşursunuz.
yani insan 1 ayda bile evlenebilir de askerdeki adama bu tavır neden ?

Merhaba sevgilimle 1,5 ay tanıştık ve askerlik olayı çıkyı 21 temmuz günü askere gönderdim ilk gittiği 4 gün boyunca bir sorun yoktu sevgilim çok kıskanç ve kafasında kuran bir yapıya sahip daha yeni tanıştığımız için banada tam güvenemiyor aslında kimseye güvenmediğini söylemişti kısa süreli 3 günlük bir ayrılma dönemi yaşadık bekleme beni bekleyemezsin sen gibi konuştu bende bekleyeceğimi basarak söyledim istersen izne geldiğinde nikah kıyalım öyle annenin evinde bekliyim gibi güven sözcükleri kullandım daha sonra 3 gün sonra konuşurken normal seni seviyorum dedim bende seni seviyorum dedi ve barıştık psikolojisi bozulmuş durumda sanırım normalde askere gitmeden çok ciddi ve evliliğe hazır ve istekliydi ,bugün annem ile konuştuğumda istemeye gelebilirler demişti akşam konuştuğumuzda bunu ona söyledim ve sevindim mutlu oldum dedi ama sanki isteksiz gibiydi daha sonra karşına daha iyi biri çıkar senin belki falan dedi bende saçmalama dedim oda yanlış mıyım dedi yanlışsın dedim bu konuyu çok uzatmayacağım zaten üzerine gitmek istemiyorum ama işler ciddi oldu diye ayrılmasından yarın akşam aramamasından çok korkuyorum arkadaşlarım sıkmamam gerektiğini söyledi zaten bu konuda asla ısrarcı olmam aramamasından çok korkuyorum ayrılmasından askere gitmeden 1.5 ay hep hergün birlikteydik son gün bile yola çıkmadan 1 saat önce beraberdik beni unutmasını istemiyorum hergün dua ediyorum fikirleriniz nedir?
Neden bir buçuk ay tanıdığınız bir adam in gözüne girmek istiyorsunuz ki adam tabiki kaçar ayrıca bu yaptıklarınızı yaşınıza veriyorum zira hala cocuksunuz ve öyle davranıyorsunuz biraz kendinizi çekin mesleğimizin değerini bilin gezin tozun gençliğin tadını çıkarın ne bu acele yahu koca kaçmıyor ki ama gençliğinizgidecek elinizden bu arada ne iş yapıyordu sevgiliniz?

kaybetme korkusunun bu kadar tavan yaptığı ilişkiler yürümüyor bir şekilde kaybediliyor ı kişi....cok gençsin henüz "nikah kkıyalım annenle yasayayim" diyecek kadarda aklın havada sanirim. fazla kaptirmissin kendini ucusuyorsun su an. ama sanki karşı tarafta hisler o kadar kuvvetli değil...birde nedense erkekler hep aldatildim ayrıldım guvenemiyirum der nedense...aldatilmayani yok
Evet ya benimde cevremde hep böyle butuuuuuun erkekler aldatılmış 😀

Kafanıza takmayın. Daha çok yeni bir ilişki. Güven sorunu yaşıyorsa bunu kendi çözsün. Onun güven sorunu için bu kadar çırpınırsanız ilerde siz sıkıntı yaşarsınız. Askerden gelsin hele. Görürsünüz ilerisi nasıl olacak.

Back
X