ayrım yapan kayınvalide

Ben olaya şöyle bir bakış açısı getireyim, eşimin abisi de sürekli eşimden için onu daha çok seviyorsunuz vay efendim küçükken de ona değil bana bağırırdınız gibi bir trip içinde, bunları biz de duyduk,ailesini bu konuda baskı altına alıp maddi yardım aldığını düşünüyorum, ilk zamanlar kiralarını kv ödedi, 60 küsür yaşındaki kp im hala çalışıyo, şimdi elim bir de 2.ye hamile ilk bebeği 7 aylık 2 aylıkta hamileymiş, istedikleri zaman kp in arabasını alıp geziyorlar falan...şimdi ben ne düşüneyim

Belki eltim konu açsa o da diyecek kaynımı daha çok seviyorlar diye

Anneler bazen çocuklarından birini kendine daha yakın görebiliyor. Senin buna engel olman mümkün değil, sadece mesafe koyarak aranıza, bu durumdan etkilenmeni minimuma indirebilirsin.

çocuk ayırmak nedir bir türlü anlamıyorum ??? Benim anneannemde ayırır çocuklarını baya biz napıyoruz uzak duruyoruz gerekmedikçe görüşme ne çok samimi ne de buz ol
ama şunu gördümki hayatta çocuklarını ayıran annelerin ayırdıkları çocuklarının başına hep bi müsibet geliyor

Ayrım yaptığı sizlik bir durum yok.evlatları yani sorun etmesi gereken kişi eşiniz.çocuğunuza bakmak zorunda değil,baktırıyorsanız da suratını,lafını çekersiniz.kaynınızın çocuğuna isterse askere gidrne kadar bakar.siz kadını zorla çocuğunıza baktırıyorsunuz bir de sevgi gösterisi mi bekliyorsunuz.dünyaya getirdiğiniz çocuğu bakacaksınız,ya da bakıcı bulacaksınız.zorla ky'ye baktırısanız olacağı bu.
Nor:benim kendi annem abimin çocuklarına yıllarca baktı,benim kızıma 30gün bakabildi.annem evlat ayırıyor hiç sorun etmedim.

umarım bizde mesafe koymayı başarırız... inşallah evlatlarımız arasında ayrım yapmayız ...

etmezseniz bu sizinle ilgili bişi siz burda ancak afra yaparsnız bana... zorla baktırdığımı nerden çıkardınız bilmiorum insan bir torununa gonul rahatlığı ile bkaarken birine bakmak istememesi normal yani... ya da bizim evimizi onun sozune güvenerek taşımamız normal ... sizlik bir durum yokta ne demek azıcık yorumları okuyun ... askere gidene kadar bakabilir ama kendi evinde anlıomusun benim evimde deil :d

sizin anneniz sizin çocuğunuza 30 gün bakıp rahat ediosanız bu sizle ilgili bir durum benim çocuğuma haksızlık edilmesi benim hoşuma gitmior... hazmedip edememekle alakalı...

bu ne ki? siz ayrım yapan anne görmemişsiniz. 3 hayırsız durumu iyi evladına ev alıp oturtup, ona bakan hayırlı fakir evladına totosunu dönen gördüm. evlat ayrımı öyle birşeydir ki cehennemi garantilediklerine eminim.

konuyu çok anlamadım.

çocuğunuza haksızlık edilmesini istemediğinizi söylemişsiniz.
ne yapıyor tam olarak, diğer torunlarına çok iyi davranıp sizinkini küstürüyor mu?

kardeş ayrımcılığı maalesef yapılabiliyor. bilinçli bir kötülük söz konusu değilse kabullenmek bu durumda çözüm oluyor. ama eğer çocuğunuza bilinçli bir kötü davranış söz konusu ise görüşmemek de bir çözüm olabilir.

hep anlatılır benim çevremde, özellikle erkek çocuktan edinilen torunlara, kız çocuktan edinilen çocuklardan daha iyi davranıldığı yönünde. ben de bazen şöyle düşünüyorum. aynı evde, aynı muhitte birlikte yaşadığı torunlara hak geçebiliyor, çok da büyütmemek lazım bu tarz durumları.

şimdi torun kısmında böyle düşünüyorum.

eşiniz konusunda ise, aslında trajik bir durum yok. gülüp geçebileceğiniz bir konu. benim eşimin ailesinde de 3 erkek kardeşler, hepsi bir diğerine atar bu suçu. işte annem x i çok seviyor, ona şunu yapıyor da bana şunu yapmıyor diyerek. örnekleer açıldığında görülüyor ki, bir konuda bir evladını tutmuş, diğer konuda başka evladını, aslında bilinçli bir ayrım söz konusu değil. hatta şöyle olduğunu düşünüyorum, kimi dönem psikolojisi kötü olduğunu düşündüğü evladını kayırmış, diğer dönem başkasını. tabi çok doğru bir tutum değil, insanın kafasındaki adalet algısını bozuyor. ama doğru veya değil, çok büyük bir kötü niyet yoksa böyle kabullenmek herkesin işine gelecektir.

çok doğru demişsiniz

yazdıklarım sadece iğnenin ucu daha niceleri var çok bunaldım o yuzden yazdım buraya ferahlatıcı yorum yapanlara tşk ediorum olumsuz yorumlara saygı duyuyorum...

3 aylık bebeğe bakıcı baksın ben 5 yaşındakine bakarım demek . torunu olacak diye sevinmemek haberi ilk ona verdik yüzü gülmedi biliomusunuz ? ben diğer torunu annesiyle ya da anneannesiyle 1 gün geçirseydi bir kez bizimle hastaneye gelseydi ben hamile iken? düşük tehlikemde annemlerde kaldığımda birkez yanıma gelmedi... yediğimiz yiycekler laf oldu ... daha neler neler...

malesef çocuğuma bakıo bakıoda nasıl yani kadın elinden gelse boşan diycek o derece ... çocuğa bakıo die hertürlü tavrı çemkirmeyi hakediorum sanki yaşadıklarımı yazsam roman olur...
Ben inşallah pılımı pırtimı toplayıp gidicem artk kimseyle ugrasmicam tavsiye ederim uzak durun ne yaparsak yapalım sev-me-cek-ler

Herhalde bu ayrımcılığın farkindadir eşiniz. Ona göre de tavir almaniz gerek bence eşinizle birlikte. Bizim durum daha vahim. Kv esime cok düşkündür, esim hepsinin harcliklarini verir,arabayla heryere götürür. Gel gor ki esimi cok sevdiklerini de soylerler ama uygulamada. .. enisteye hizmetler,kizlarina hediyeler.. bize gelince dogacak bebegime orecegi yelegin ip parasini istediler daha yeni. Benim saf eşim hala övünür birbirimize cok düşkünüz diye... bence sizin kv davranışı iki yuzlu olmasindan iyi gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…