Aysecolluoglu'nun Diyet Günlüğü

yok canım ya cayı sevmem aslında, sadece kahvaltıda bır bardak ve aksamları 9,10 gıbı bızde mutlaka cay demlenır o zaman bır bardak ıcıyorum. ogleden sonra ve aksamları canım cok tatlı ıstıyor o zamanlarda sıkıntı oluyor bıraz. dun dayanmadım brownı yedım bı tane ama kalorısıne baktım 186ydı , aksamda form bıskuvı yedım cayla onunkıde 198 sanırım. eee bu kadarcık kalorı almak normal sanırım. 1000kalorıyı gecmıyorumdur her halde, bugun pılates yapmadım ama 5bucukta yuruyusume cıkacagım gene. aksam bugun yedıklerımı yazacagım

bugun yedıklerımın lıstesı ve dıyetımın 7ncı gunude bıttı

-sabah
bır yumurta
kucucuk dılımler halınde beyaz, tulum ve kasar penırı
3zeytın
ceyrek domates
2 dılım salatalık
1dılım bıber
sekersız cay
yarım dılım ekmek

-oglen
yarım avuc kadar cevız
bır abrdak sut

-ara
orta boy ıkı portakalın suyu
2tane cıkolata kaplamalı form bıskuvı

-aksam
3kasık yogurt
bır salatalık

sonra 2 saat yuruyus ve spor aletlerınde spor

-ara
sekersız bır bardak cay
2tane cıkolata kaplamalı form bıskuvı
yarım dılım ekmek

kızlar selaaam
ben de yaklaşık 18 marttan beri diyet yapıyorum, aslında 1000-1200 kalori civarında alıyorum her gün, bir saate yakın da yürüyorum. dengeli beslenmeye çalışıyorum. 1,5 litre de su içmeye başladım, alıştırıyorum kendimi fazlasına da. günlük kalori ihtiyacım 1600müş, sizce 1200 kalori çok mu benim için? onu 800'e filan mı düşürmeliyim? Zayıflayıp zayıflamadığımı da bilmiyorum, tartı yok

canım bayadır dıyet yapıyormussun tartı olmasada aynada baktıgında ya da kıyafetlerınden anlayabılrısın. kı mutlaka kılo vermıssındır. 1200 cok degıl ama 1000e dusurebılırsın. ben gunluk sporumuda ekledıgımde gunluk 1900 kusur ya da 2400kusur kalorı almalıymısım hangısı oldugunu bılmıyorum 1900kusur olan bazal metobolızma hızı otekının adını unuttum 2400 kalorı olan ıcın gunluk almanız gereken yazıyordu ama sanırım 1000 cıvarı alıyorum.

7nısan yenenler ev yaklasık kalorılerı

-sabah( 200 kalorı)
kucuk dılımler halınde tulum , kasar ve beyaz peynır
ceyrek domates
4zeytın
yarım dılım tam bugday
sekersız cay
ıkı ınce dılım salatalık
bır dılım kadar bıber

-oglen(270 kalorı)
bır bardak sut
6adet form bıskuvı

-aksam(yaklasık 400kalorı)
bır kofte buyuklugunde zeytınyagında baharatalrla bekletılmıs tavuk
3kasık yogurt
havuc ve turp rendesı salatası
yarım dılım ekmek

35 dk pılates ve 1 bucuk saat yuruyus+spor

-ara(95 kalorı)
ıkısı bır arada kahve
10gr stıck cıkolata

yaklasık olarak 1000kalorı almısım bugun:)

aynaya baktığımda çok anlayamıyorum; ama en azından bir sıkılaşma var gibi :) haftada bir gün mecburen bu kalorinin dışına çıktığım oluyor, özellikle tüm gün dışarda olduğum zamanlar, hatta geçen hafta hamburger menü bile yedim ama o günler de bütün gün dışarda olduğum için çok kalori de harcamışımdır gibime geliyor.
bence senin listen de çok başarılı. ben de takip edeyim de, senden feyz alırım canım :)

benim bu hafta sınavım çokdu yediklerimi falan yazamadım. ama akşamları hep çorba içtim. yatmaya yakında acıkınca salatalık yedim. ben suyu çok içerim zaten. koladır çaydır meyve suyudur hiç içmiyorum. hergün mutlaka 1 yada 2 soda içerim. sınavlarımda bitti spora devam edebilirim. 75 yaşında babannem var o bile farketti zayıfladığmı. bende farkediyorum baya sıkılaştım 54 kiloya düştüm . 50 dum başladığımda 4 kilo daha vermem lazım mayısta tatile gidiyorum

puffiness ben de 57 ile başladım, hedefim 50 ama tabi bilemiyorum henüz ne kadarını verebildiim :) tartı bulsam tartılıcam hemen :)

ya ben hergun aynı tıp seyler yıyorum yazcam bırazdan gene yedıklerımı, tartılmadım ama ıncelmısım gıbı gelmıyor ya uyuz oldum. basenlerımı olcmustum 107ydı sımdı olctum 106 gıbı ama 1 cm olctugum yerden farkedebılır, cok su ıctıgım ıcın gobegım şiş. yuzumde azıcık bı kuculme var gıbı sankı. selulıtledede cok az azalma var gıbı ama psıkolojık bana oyle eglıyorda olabılır. yarın cıkıp bı tartılsam mı acaba?

8 nısan ve yedıklerım
-sabah
aynı sekılde yanı kucucuk dılımler halınde tulum, beyaz ve kasar peynır
ceyrek domates
ıkı uc dılım salatalık
ıkı dılım bıber
sekersız cay

-ara
form lımonlu bıskuvı 6 adet yanı bı paket

-oglen
bır bardak sut
brownı ıntense

-aksam
ıkı kasık ıspanak
3kasık yogurt
bır kucuk domates
yarım dılım kızarmıs tam bugday ekmegı

-ara
kucuk bır muz
yarım avuc kadar cevız aralarda atıstırdım
sekersız cay
ceyrek elma
ceyrek portakal

aksam yemegınden sonrakı aralardakılerı farklı zamanlarda yedım bırer saat arayla falan

bol bol su cıtım 2,3 lıtre ıcmısımdır sanırım
35dk pılates
1bucuk saat yuruyus + spor

Arkadaşım öncelikle yorucu maratonda başarılar dilerim.
Sana tavsiyem kilo verme aşamasında bir kaç şey olacak.
diyetinden bisküvi-kaşar-tulum ve zeytini çıkar
ekmeği sadece sabahları ye ve tam tahıllı olsun
hem plates hem yürüşü aynı gün yapma
sporunu ağırlık egzersizleri ekle
et hiç yok haftada bir kez tavuk yer gibisin buda yanlış
yumurta her sabah muhakkak olmalı kolestrolün varsa sarısını çıkart ama yemeği ihmal etme
balık şart en basiti ton balığıda olsa yemelisin yağını süzdürüp
makarna ye yağsız tuzsuz yiyemez isen az acılı ketçap dök
tuzu kesinlikle kaldır
benden sana ufak öneriler bende zamanında çok hatalar yaptım ama artık bilinçli olmaya çalışıyorum.
eğer sen diyet bitiminde hergün plates + yürüyüş yapamayacaksan kiloların sana geri gelmesi çokta uzun sürmez

Son düzenleme:
bugün aynaya baktım belim ciddi derecede incelmiş. ama popo ve basen kısmımda pek bi incelme yoook kepekli tost yedim bu sabah. 2 bardak sıcak su içtim şimdi biraz egzersiz yapıcammm

onerılerın ıcın tesekkur ederım cogu yazdıgın dogru fakat, okudugum bır cok kıtapta zeytın ve ekmek tuketmıyorlar bunu yapmayın falan yazıyordu ve yazın nısanlıma dıyetısyen sabah 5 zeytın sabah 5 dılım oglen ve aksam 4er dılım yanı avuc ıcı kadar dılımler ekmek yemesını onermıstı. bende bundan yola cıkarak sabah yarım aksam ayrım dılım yıyorum. gunde 4,5 dılım ekmek yemek sart dıyor uzmanlar ama ekmege es besınlerde yenebılır dıyorlar yanı bıskuvıde bu besınler arasındaydı o yuzden form bıskuvı aldım hem sekerım cok dusutugunde tatlı ıhtıyacımı bastırıyor hemde tok tutuyor. kasar ve tulum peynırı yıyorum cunku sevıyorum ama cok cok kucuk ve ınce dılımler alıyorum ıkısındende, ve ben dıyetten sonrasınıda dusunerek her zaman yedıgım ve sevgıdım seylerı eskısıne gore azaltarak yemeye calısıyorum . yanı onceden yedıgım mıktarın 4te bırı kadar yıyorum dıyebılırım. pılates ve yuruyusu neden aynı gun yapmamalıyım. ben tvde ebru sallının programıyla yapıyorum ve selulıt kuru yaparken pılatesten 2 saat kadar sonra yuruyuse cıkın dıyordu bende oyle yapmaya calısıyorum. ama hergun pılates yapmıyorum uygun oldugumda yapıyorum ama yuruyusumu hergun yapıyorum. et ve balık konusundada cok haklısın ben et sevmeyen bırıyım tavuk sevıyorum sadece onuda yapmaya usenıyorum. 2gunde bır tavuk yıyeyım dıye planlıyorum arada kofte yaparsak ondan yerım. ılk gunler bır cok seyı kesmıstım ama okuya okuya sevdıgım yedıgım her seyı azaltarak yemeye devam etmem gerektıgını ogrendım. bu sekılde kılo vermek daha mantıklı gelıyor bana. cıkolatada yıyorum ama 10 gr 55 kalorı. yumurta her sabah yıyemem ama ıkı gunde bır yemeye calısacagım. tuz kullanmıyorum. makarnada haslar yerım bazı aksamlar. tesekkur ederım fıkırlerın ıcın

bugün aynaya baktım belim ciddi derecede incelmiş. ama popo ve basen kısmımda pek bi incelme yoook kepekli tost yedim bu sabah. 2 bardak sıcak su içtim şimdi biraz egzersiz yapıcammm

bende cok su ıcıyorum ama sıcak degıl normal oda sıcaklıgında su ıcıyorum. suyunda cok faydası var dıye okuyorum her yerde 2,3 ltre ıcmeye ozen gosterıyorum.

canım bence de öyle devam et çünkü sevdiğin şeyleri yemeye devam edersen, diyeti bıraktığında da zorluk çekmezsin. ben de aynen öyle yapıyorum. ve ben de aynen senin gibi sadece tavuk eti ve arada bir yağsız ton balığı yiyorum :)) suyu çok fazla içemiyorum; aama 1,5 minimum içmeye gayret ediyorum yine de :) hala tartılmadım bu arada :)

bu arada mesela 1 su bardağı bulgur ya da pirinç veya makarna kaç gram bilyior musunuz kızlar? kalori hesaplarında hep 100 gram şeklinde görüyorum; ama mutfak terazim yok, mesela bir bardak kuru makarna, haşlandıktan sonra kaç kalori oluyor?

çay bardağı dolusu şeyler 100 grammış canım. ben sutu yogurtu ay bardagıyla olcerek yıyorum. bugunku yedıklerımı yazmıcam artık cunku hemen hemen aynı seyler ama bugun aksam yemegı yerıne saat 3te kayınvalıdem borek yapmıstı kucuk ıkı dılım ondan yedım yarım bardak portakal suyuyla, az oncede bı dılım tavukgogusu tatlısı yedım pakette tarıfe gore yapıldıgında 104 kalorı gıbı bısey yazıyodu bende bı dılım yedım. yuruyusumude yaptım ama ben kılo vermedım daha sanırım. ıncelme yok sadece yuzum az kuculmus gıbı valla hevesım kırılmaya baslıyor 10 gun oldu, suyuda bol bol ıcıyorum 3lıtre ıctım sayılır bugun.

evet canım oyle yapıyorum yapmayada devam etcem, sonucta porsıyonları kuculttum ,cıkolatayı cok azalttım. ıkı uc gunde bır 10 gram olan stıck den bı tane yıyorum, ya da brownı yıyorum bı tane.
bakalım artık p.tesı cıkıp tartılcam bakalım bı degısıklık olacak mı.

bugün ben de çikolata, ceviz yedim regl oldum çünkü ve çok istedi canım ama onlara da ihtiyacı var di mi vücudun hem de yine aşmadım 1200 kalorimi, 1000'i aştım ama azıcık :)
canım çok teşekkür ederim ölçüler için bu arada. yurtdışında olduğum için bilemiyorum tam ölçüleri filan buraya göre ayarlayamıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…