Baba Evi

Meral Ak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
2.111
2.022
63
Kızlar evliliğim 5.ayına girmek üzere, ve ben eşime evime alıştım hatta fazla alıştım, öyle ki aile evime gitmek istemiyorum, sıkılıyorum orada, gideyim göreyim istyorum annemleri ama gittikten yarım saat sonra bana basıyorlar evime gitmek istiyorum. ve daha kötüsü dün annemler bize geldi, bide ben zorla çağırdım, ama uzun uzun oturunca bunaldım, rahat etmek istedim biraz da rahatsızdım, onlar da bozuldu sanırım, bilmiyorum gerçi hasta olduğumu biliyorlardı.

burada başkalarının yazdıklarını okuyorum, ailelerinden kopamıyorlar bende sanki 10 senelik evli gibi evimden kopamıyorum, eşim evde bile olmasa evimde oturasım geliyor, yengem (abimin karısı) her haftasonu aileme gider, ben gitmiyorum mesela, gerçi ben çalışıyorum o ev hanımı. dün akşamdan sonra iyice içime dert oldu, bende sorun mu var kızlar? niye böyleyim? normal mi bu durum? bu arada annemi babamı çok severim asla bir sorunumuz yok.

Ben de senin gibiydim eğer evinde huzuru bulduysan annenleri aramıyosun pek demekki bence böylesi güzel zamanla normale dönecek herşey
Eşim annenlere gidelim derdi hiç gidesim yok derdim evde onunla vakit geçirmeyi tercih ederdim
Bu sadece kendi ailem içim geçerli değil tabi hiçbiyere gidesim gelmezdi
Şimdi evde durmuyoruz

evinde mutluysan, huzurluysan hissettiğin şeyler çok normal canım. evet senin kadar baba evinde olanlarında geçirdiği bi alışma devresi var işte. hele de anneler çok alıngan oluyorlar.annem de bana kızardı''korkma evini yemezler'' derdi. hatta sabahın köründe arar ''daha gelmiyo musun, gelme tamam boşver boşver!!! '' diye bağırırdı. şimdi gidin de biraz kafa dinleyim diyor ilk zamanlar bunlar çok normal yani

normal. herkesin huyu suyu bir olmaz ki. benim aynı evin içinde günlerce ailemi görmediğim oluyor. sevmiyorum odadan çıkmayı mesela.

ayy kızlar içimi rahatlattınız gerçekten ben de kendimi hayırsız evlat gibi görmeye başlamıştım, sürekli ben de bir anormallik mi var diye kendi kendimi sorguluyordum

Ne güzel bir sey bu hem sizin açınızdan, hem eşinizin. Birbirinize cabuk bağlanıp cabuk ısınmışsınız. Yani bu sizin aslında evde durmayı değilde evde esinizde huzur bulduğunuzu gösterir..

evet evimi çok seviyorum diyorum ya eşim evde olmasa bile evde durmak istiyorum, yani annemlerin evine gidince sanki yıllarca orada değil de bugün ki kendi evimde yaşamış gibi hissediyorum, daralıyorum resmen 30 sene yaşadığım evde

Yeni evlilerin evden çıkmak istemeyip , evde uzun süreli misafir istememesi normal sanki

hahah o açıdan hiç düşünmemiştim canım, haklısın cidden istemiyorum, ne çok gitmeyi ne de bana çok gelinmesini ama sonra da vicdan azabı çekiyorum

ama sonra da vicdan azabı çekiyorum

Bir kişiye ona olan özlemini sadece gidip gelerek anlatmazsın ki ...
Gün içinde fazlaca ara . Gideceksen meyve saatine git .
Davet edeceksen akşam yemeğinden sonra çaya çağır . Anneni al sinemaya git mesela . Hep evde olmak ta iyi değil

AİLENİZ size geldiler ve sen bir zaman sonra bunaldın,
Rahat edemedin ve bunu da ailene hissettirdin ve ailenizde size bozuldu öyle mi?
Kendi ewine ve eşine bağlı olman güzel ama bu kadarı bana fazla geldi.
Evliliğiniz bozulsa ve babanızın ewine dönmek zorunda kaldığınız zaman, aileniz rahatsız olsa ve size bunu hissettirse,
Buraya şu konuyu açarsınız kesin;
"Baba ewinde kendimi sığıntı gibi hissediyorum çok bunaldım"

canım zaten öyle yapıyorum mesela bilerek Pazartesi yada Cuma günü gidiyorum ki haftasonu beklemesinler, kendime çagıracaksam Cumartesi kahvaltıya çağırıyorum böylece günün geri kalanı bize kalıyor, yada eşim iş gereği şehir dışına gttiğimde onlarda kalıyorum, yada mesaideyken onlarla vakit geçiriyorum, yani bende bir şekilde dengelemeye çalışıyorum. mutlaka haftada 1 kez görüşüyoruz ama onlara yetmiyor, üzülüyorlar ben tabii çalıştığım için bana fazla fazla yetiyor.

buldumcuk olarak gördüm nedense görmemişn kocası olmuş hesabı

ilahi sabah sabah güldürdünüz beni, iki gün öncede annesinin evinden çıkmayan evli bir arkadaşımız konu açmıştı ona da sürekli annesine gidiyor diye neler söylenmişti, gülesim geldi şimdi.

hanımefendi şunu söylüyorum, kocam evde olmasa da hatta aramız bozuk olsa da ben evimde durmak istiyorum, sanki yıllardır o evde yaşamış gibi, hiçbir yabancılık hissetmiyorum ama baba evinde hissediyorum diyorum, bu normal mi değil mi diye de sizlere sordum? insanlara hakaret ederek konuşunca bundan keyif mi alıyorsunuz anlamıyorum ki? kendmi evimde daha rahat hissediyorum, ailemin evinde misafir gibi hissediyorum diyorum ne var bunda?

evet bende o yüzden kötü hissettim ama dün raporluydum hastaydım baya, hatta onları ben zorla çağırdım ama ben hani gündüz oturmasına çağırdım, akşam yemeği de birlikte yedik, sonra çay vakti geldi saat 9 u geçti, ben de baya kötü oldum, gidip yatmak istedim, annem de "keşke çay içmeseydik, sen dinlenseydin" dedi yani dün ki olayda hastalıgımın da çok katkısı oldu

Bende sizin gibiyim kendi evimden başka hiçbiryerde rahat edemiyorum ama ben liseyi bitirdiğimden beri üniversite,sonra iş ardından evlilik derken zaten ailemle yaşamıyordum. Bekarken de şehirdışında çalışırdım, ailemi ziyaret ettiğimde 2. gün kendi evime dönmek isterdim. Ben benimkini buna bağlıyorum.

Ben sizi gayet normal buldum konu sahibi. Ailenizdir elbet gider gorursunuz ,onlar da size gelir ama her seyin bir dozu vardir. Misafirlik bile saatlerce olmaz gorgusuzluktur.
İnsallah cok cok mutlu olursunuz evliliginizde

hahah o açıdan hiç düşünmemiştim canım, haklısın cidden istemiyorum, ne çok gitmeyi ne de bana çok gelinmesini ama sonra da vicdan azabı çekiyorum

5-10 yıllık evli olursun bu hisleri yaşarsın tamam vicdan azabını çek ama yeni evlisin ve bir heves kurmuşsun evini ince ince.. daha kendi evine doyamamışsın bence bu duyguların normal.

ben ailemden en fazla 15 gün ayrı kaldım, hep birlikteydik, ben de evimi çok beğenerek seçtim, yani aşırı çok seviyorum, eşim de ona bağlıyor, evi sevdin o yüzden gitmek istemiyorsun başka bir yere diyor, bu kadar kısa sürede alışmamı açıklayamıyorum çünkü, belki yaşın da etkisi vardır tabii.

5-10 yıllık evli olursun bu hisleri yaşarsın tamam vicdan azabını çek ama yeni evlisin ve bir heves kurmuşsun evini ince ince.. daha kendi evine doyamamışsın bence bu duyguların normal.

çok teşekkürler, hevesten sanırım değil mi :) beni anlayan birilerinin olması ne güzel, evet gerçekten evime doyamadım, fazla düşkünüm, çok heveslenerek kurmuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…