Baba evimi özledim, evliliğe alışamıyorum

nası az görüşüm canım aynı evin içinde yaşıyorum alışamam ben 2 yıl 3 yıl geçsede alışamam

öncelikle çok üzüldüm. her bayanın yaşadığı sorunlar malesef. eşinin ailesinin senin hayatına müdahale etmesine asla izin verme. sen onlarla bi hayat kurmak için evlenmedin. annenlere eşinle git yada tek git çevrenin söylediklerinede dikkat etme. bu hayat sonuçta senin hayatın.

annen baban çok iyi bakmış sana bir yandan böyle ailen olması çok iyi ne güzel şevkat dolu bizimkilerde hasta olunca böbrek taşı sorunum var doktor parayla diye bağırıp çağırıyolar nerdeyse yediğim yemeğin parasını isticekler diye korkuyorum artık ondan az yiyorum zaten

alışırsın inşallah böyle olmaz çünkü ilerde seninde çocukların olucak sende çocuklarını aynı şevkatle büyüt bak ne güzel örnek bir ailen varmış mutlu olursun inşallah

Kocasıyla aynı evde yasamaya alısamayan kadınlar...

Anasının evını ve yemeklerını özleyen erkekler...

Evlenmeyın o halde. Hadı evlendınız bosanın gıtsın. Cok sımarıkca hareketler bunlar.

Maalesef bu bizim orf ve adetlerimizin kotu yonlerinden biri.. Kizin kinasi olacaktir, aglatilir anne evinden gidiyor.diye, dugun gunu dramatik aglamalarla vedalasma olur.. Iki ev ileriye bile gitse kiyamet koparilir.. Ha tabi bu konu sadece kizlar icin gecelidir.. Damat icin boyle bisey yok..

Sen esini severek.begenerek sectinmi arkadasim? Mutlumusun? Gelecegini adamla gecirmek istiyomusun? Bu sorulara cevabin evetse o zaman kendini biraz toparla, daha mantikli dusun.. Daha ozguvenli ol.. Anne babanin evinden.cikip kendi yuvani kurdun..

Tabiki ozleyeceksin ama.bu kadar duygusala baglamak kendini yipratmak cok sagliksiz.. Kiz cocuklarimizi bu kadar 'prenses' gibi buyutmek cok da dogru degil galiba..

ben evleneli 2 yıl olacak neredeyse, hala her baba evinnden dönüşte gözlerim dolar, çoğunda otobüsten eve gelene kadar ağlarım.
bu durumumu evliliğmde beklentilerimi pek bulamadım, maddi çok sıkıntı yaşıyorum, huzursuz hissettiğim çok oluyor kendimi ona da bağlıyorum.
baba evine gidince ne dert kalıyor, ne keder. her şey bol, neşe, güleryüz. her haftasonu bir gün mutlaka giderim.
sabahın köründe gider gece saatine kadar kalırım ama sanki hemen zaman geçiyor gibi.
o gece eve gelince de sabaha kadar dört dönerim yatakta ah zamanı geri alma şansım olsa

evliliğimin ilk iki yılında benzer duygulardaydım. aileme çok yakın oturmamın da etkisi vardı. onlar oradayken benim kendi evimde yalnız oturmam çok saçma geliyordu ve evde duramıyordum bu sebepten. hep oraya gitmek istiyordum. ama yedi yıl geçti şimdi eşim şehir dışına cıkınca annemlerde kalmam gerektiğinde o kadar zoruma gdiyor ki.

alişılıyor yani sıkma canını.. :)

Şükür etmek lazım, sene de bir kez bile olsa görebilmek, sesini duyabilmek iyidir hiç göremeyecek olmaktan..
Sanırım evliliğe alışana kadar veya beklentilerinin dışında gelişen olaylar karşısında herkes aynı duyguları yaşıyor..

tatlım üzüldüm yaa ama sana öle geliodur anne baba böleyapmaz inanki.....evet cnm ailemle şükür şevkat doluyum rabbim yokluklarını göstermisin sanada huzur versin ailenle

bende 5 senelik evliyim neredeyse hala aynı duyguları yaşıyorum..ve benim babam yaşlandıkça daha merhameti olmaya başladı ben şuan onun yanında olup şuanki baba kız ilişkimizi yaşamayı çok isterdim..22 yaşındayım çokda duygusalım ablam evden üniversite için ayrılalı 6 sene oldu..biz artık 4 kişilik her hafta sonu mangal yakan film seyreden bi aile değiliz..ben geliyosam ablam gelemiyo o geliyosada ben burda olamıyorum hep bi eksiğimiz var..baba şevkatini tartışmanın mümkünatı kıyaslamanın mümkünatı varmıdır?bence hayır...kıyaslanması çok zor çünkü eşsizdir bana göre...bazen rüyamda görüyorum babamın evinde olduğumu okuluma gittiğimi arkadaşlarımı daha sonra uyanıyorum..ela yapma diyorum o hayat yok artık senin için ki gerçekten de öyle tek şansım kabullenmek başka çare yok kızlar..ama herkez demekki aynı duyguları yaşıyomuş benmi sadece derdim bazen...
şuan 1 haftalığına geldim buraya hep içim bi buruk..hayat bu sanırım

Son düzenleme:
ah canım sanki benim hislerimi alatmışsın bende sabahın köründe gidiyorum onlarla kahvaltı yapmayı okadar özlüyorumki ..sabah annecim balkondan bakıo kimooo diyo beni görünce nasıl şaşırıp seviniyo..hemen beraber kahvaltı hazırlayıp yapıyoz...ama zaman su gibi akıp geçio işte tutamıyorum zamanı onlarlayken...şimdi yeni geld,im yanlarından çok kötü oldum yine...ama kaynanam bu masm duygularımın önüne geçmeye çalışıyo kendisi kızını hergün görmeden yapamıyor ben gidince bi garip oluyo kadın laf sokuyo hele 1 hafta kalsam demedini bırakmıyo lanet olsun

tatlım çok duygulandım yaa aynı şeyleri hissediyoruz ama sen biraz küçük evlenmisin nasıl kaldırdın o yaşta evliliği yaa..en kötüsü de o hayatın artık olamayacağını bilme...onlara misafir olmak....eskisi gibi sürekli yanlarında olmamak ...1 ay kalsan herkezin laf yapması ..eskiden ölemiydi bu yaşa kadar yanlarındaydık şimdi kalmaya gelince herekeze batıyo...kabullenemedim ben hala evlendiğimi ..zaten bu evde evliliği nasıl benimseyip kabullenebilirimdimki

şuan ailenin yanındasın heralde ay negüzel ama gerçketn insan burk oluyor 1 hafta sonu yine ayrılıacağız o 1 haftalık süreçte okadar değerli ki yaşadığıız herşey...

o da kötü yaa neden yanlarında değilimki diyor insan?
bende şuanki duygularla eşim şehir dışına gitse annemlerin yaında kalsam çok sevinirim ama tabi yaşamayan bilemez ozamanda eşini özler insan ..ben beraber oturuyorum alışmıcam canım..anca ayrılınca alışırım

evet yinede şükür ayda 1 de olsa görebiliyorum şükür allahıma ama yetmiyo işte neden ayda 1....ölümlü dünyada onlarsız geçen günlerim neden

canım yapcak bişeyimiz varmı kimse zorla evlendirmedi sonuçta bizi tek çaren artık evlendiğini ve eskiye dönüş olmicağını kabul ettirmen kendine sen boşansanda emin ol bazı şeyler eskisi olicaktır duygular değişiyo çünkü...hayat bu kurallar bu benim 2 yaşında bi kızım var şimdi hayat onun için geçicek..oda ayrılıcak birgün...RABBİM.en kötü günümüzü böyle eylesin...sana tek tavsiyem dua etmen ozaman görüceksin içinin sıkıntısı geçicek hafifliceksin..yoksa inan bana anne babamıza duyduğumuz duyucağımız hasret 60 yaşındada olsa dinmicektir

Son düzenleme:
İlk zamanlar hep zor olur
Ben babamı küçük yaşta kaybettiğim için zaten hiç dört dörtlük bir ailemiz olmadı ..
o yüzden hep annem için ağladım ilk aylar sonra alışıyorsun ister istemez en çokta çocuğun olduğu zaman alışıyorsun çünkü sende artık aile oluyorsun ..

şimdi tek bir isteğim var ALLAH cümlemizin çocuklarıyla yaşamasını nasip etsin .. kızımla babası oyun oynarken sarılırken daha bi duygulanıyorum diyorum ki kızım şanslısın sen benim yaşamak istediğim anları yaşıyorsun ,, dilerim hep yaşasınlar ,,
iş ayrılığa gelirse eşim şimdiden ağlıyor büyüyüp gidecek diye kızım kimbilir nasıl ağlar

ALLAH ailenin eksikliğini göstermesin kimseye ,, sağlıklı olmaları bile yetiyor uzakta olsa ..

herkez öle diyo çocuğun olunca alışırsın bukadar kötü olmazsın diyorlar ama çocukda olmuyo...
dua ediyorum ama beni onlarsız bırakma diye..başka türlü edemiyorum

evet canım çok haklısın...............

Canım bence sorun sen eşinin ailesini sevmiyorsun. Çünkü sendeki aile sevgisini ve imajını onlarda bulamamışsın.. onlara uzak olup görüşmeseniz çok sevdiğin ve yanında mutlu olduğun eşinle beraber huzur içinde olsanız hah şuaraya yazıyorum ağlar ağlar 6 ay ağlardın.. sen aileni çok özlediğinden değil bence eşinin ailesi yüzünden mutsuzsun ağlıyorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…