Baba evimi özledim, evliliğe alışamıyorum

ben dün nişanlımdan ayrıldım oraya gelin gitseydim 23 saatlil bir yolculukla oraya gelin gidicektim.
ben batılıyım o doğulu yaptığı yanlışlar ve ailesinin despotluğu ile olayı bitirdim.
kimse göründüğü gibi değil.
ben buna nasıl dayanırdım...
gözüm açıldı en sonunda.

Konu sahibi arkadaşım yaşadıklarını fazlasıyla yaşayacağımı tahmin ediyorum...Bende Bolu'dan Marmarise gelin gidiyorum... 12 saatlik yola gidiyorum...Sen yine şanslısın arada yine anneni,babanı görüyormuşsun canın sıkılsa moralin bozuk olsa hemencicik anacığının şefkatli kollarına gidebilirsin ama ben öyle değil 2-3 ayda bir belki o da maddi durum el verdiğince...Yine ailen,eşinin ailesi,akrabaların aynı şehirde imiş...Biliyor musun benim gittiğim şehirde marmariste tanıdığım tek bir insan dahi yook...Ne kendi ailem ne nişanlımın ailesi kimseciklerim yook..Bu durum o kadar koyuyor ki...Sokağa çıksam yabancı turistler,tanımadığım insanlar...Ve eşimin çalışma saatleri oldukça sinir bozucu...Kendisi turizimci olduğu için malesef sabah 8 akşam 12 ve ben sabahtan gece yarısına kadar dört duvar arasında kalacağım...Bense Bolu'dan ailesinden en fazla 1 hafta ayrı kalmış garip şimdi gurbet ellere gidiyor...Düğünüme 2 ay kaldı eşyalarım kolilendi şimdi marmarise evime yola çıkıyor...Eşyalarımı paketlemek o kadar zor geliyor ki...Annemin,babamın,abimin yüzüne bakamıyorum ne zaman baksam içimden birşeyler kopuyor nasıl dayanırım diyorum...Acı-tatlı geçirdiğimiz zamanlar aklıma geliyor...Güldüğümüz,ağladığımız.. birbirine çok bağlı bir aile idik...O kadar çok büyük konuştum ki Bolu'dan asla başka bir ile gelin gitmem demiştim kaç kere büyük konuşmamak lazımmış...Keşke bende senin gibi ailem ile aynı şehirde olsaydım...Kayınvaliden kayınpederine gelince kim sana ne diyebilecek ki başkasının yanına gitmiyorsun ananın,babanın yanına gidiyorsun buda senin en büyük hakkın...Velhasıl kelam zor olsada artık herşeyi kabullenme vakti geldi...Kimse kabullenemese de hayatın koşuşturmacasına kapılıp gidiyor işte...Rabbim herşeyi gönlüne göre versin..Selamatle...

ben de Boluluyum ..
ankaradan istanbula gelin geldim
hala inanamıyorum kendime nasıl cesaret ettim diye
kendi ailemden kimse yok burda
kaynanamla aynı apartmanda yaşıyorum
ne kadar sevsemde hep pişmanlık var içimde ailemden ayrı kalmaya hala alışamadım
yiğenim doğru haftalar sonra görebildim, annem ve kardeşim böbrek nakli oldu yanlarında olamadım
bebeğim doğacak ailem çocuguma hasret kalacak
şu an anneannem akciğer kanseri ve sayılı günleri var belki cenazesine gidemeyecem..
ve daha neler neler..
aşkmış sevgiymiş hikaye
insanın kendi ailesi gibisi yok asla kimse anne babanın yerini tutamıyor..
ve hiç kimse onlardan uzak kalmaya değmiyor...

ana gibi yar olmaz arkadaşlar..
bu akşam yaşadığım bir olayı anlatıyım
anneannem hasta olduğu için annem gelemiyor yanıma
doğuma az bir zaman kaldı
ve bütün hazırlığımı kendim yapmak zorunda kaldım
günlerdir temizlik yapıyorum
bebeğin kıyafetlerini yıka ütüle
camlar perdeler vs...
dört görümcem var kaynanamda karşımda
biri bile bişeye ihtiyacın var mı yardım edelimmi demedi bugüne kadar
neyse..
akşam kaynana gelmiş var yine bunda bişey durduk yere gelmez dedim
tamda tahmin ettiğim gibi
eşim mutfağa gitti o çıkar çıkmaz bana yarın misafirim gelecek yardıma gel demez mi :S
ölür müsün öldürür müsün
karnım burnumda benden yardım bekliyor ki benim yardıma ihtiyacım varken..
annen olsa işte kıyamaz bile ..

Oldururum tabi ki
Herkes oyle degil ama kvmi hiç sevmem, sesini bile duymak istemiyorum ama saolsun dogumuma yakin geldi evin her isine o bakiyordu
Beni dogum odasina aldiklarinda annem kotu oldu kizima bisey olursa diye saolsun kv disarda annemi sakinlestirmek için ugrasmis
Dogumdan sonrada kizim çok sancili bir bebekti ve kv olmasaydi esim de ben de perisan olacaktik, sabah 5-6 gibi aliyordu bebegi biz yatiyorduk
Sevmiyorum ama bazi konularda gerçekten iyi bir insan

Canim.. Bana msj atmissin ama benim henuz msj hakkim dolmadigi icin yazamadim sana cvp.. Kayinvalide kayinbabayla ayni evi paylasmak zor.. Bunu en iyi ben bilirim.. Bende ayni evde oturuyorum henuz.. Ve ne zaman cikicagim da belli degil.. Esim cikmak istiyor ama ne zaman cikariz onu da bilmiorum.. Ilk zamanlar cok diretirdim , yeni evlendik anlamiyorum hicbise.. Esimle oturmak istesem yanyana dogru duzgun ne bakisioduk ne bi fis fis aramizda konusalim.. Askim, hayatim diyelim.. Hersey laf oluyordu. Evde bide gorumce var. sagolsun o da ortaligi karistirirdi hep. Sora hicbise olmamis gibi odasina girerdi. Benimki anlatmakla bitmez. Herkes kendince yasiyor iste biseyler. Senin derdin bana az gelir. Benimkisi sana az gelir. Ama aslinda hepimiz de kendimizce sikintilarimizi yasiyoruz. Bazen bakiyorum arkadaslarima, bazisi evde calismiyor bebek buyutuyor, bazisi ise gidip geliyor , bazisi da 5 caylarinda. Dyorum hayat ne guzel size, ne karisan var ne dirdirlanan. Kendin harca parani, kendin alisverisini yap evine, yemegini pisir tasir, kocana suslen puslen, aksamin gelmesini bekle heyecanla. Malesef hicbirini yasayamadim ben. Kucukken hep yattigim yerde derdim ki acaba kimle evlenicem ben anne. Annem de derdi kizim sansin guzel olsun. Allah cirkin sansi versin sana. Derdim o ne be anne ? Cirkin sansi da neymis? Annem derdi cirkinin sansi ayakucunda ,guzelin sansi da alninda olurmus. Sans gelince ayakucundaki hemencecik gider, taa alnina gelene kadar ayak ucundaki ucar gider derdi. Guzel annem bana bole dualarda bulunurdu, artik tuttu mu tutmadi mi hayat gostericek. Bende oyle bi konusuyorum ki sanki hayatim olaganustu degisicekmis gibi.. :) bu halimle bile gulebiliyorum. Yasadiklarim cok zordu. Ama Allah yine de saglik versin yapacak baska biseyim yok ki. Cicim aylari cicim aylari derler hep. Merak ederdim cicim ayi neymis. Ben tatmadim ki onu. Ama ben hep suna inaniyorum, eger icin rahatsa Allah seni biliyor ve bi sekilde sana cektigin sikintilari unutturucak. Artik bilemezsin ne sekil.. Ya bir bebek, ya bir sans.ya bir ev. Bi yol tutacak sana. Sana tek diyebilicegim sey, esinle sakin ama sakin onun ailesi yuzunden ters dusme. Biliyorum ne kadar kaynananlar iyi olabilir de bunun iyi olup olmamasiyla hicbir alakasi yok. Neticede o bir kayinvalide!! Ne kadar iyi olabilir ki? Babaannem melektir benim. Kanatsiz melegim o benim. Ama o bile bazen kaynanaligi tutuyor. Diyorum anneme niye bole bole dedin. Diyo kizim bise demedim ki. Iste bu. artik o psikoloji onlarda yer etmis. Diyosun iste laf ediyosun, nesi demedim! Diyemiyorum iste babaanneme. Biliyorum cunku benimde basimda var. ama esinle aranin cok iyi olmasi lazim. Sevginizi bir tutun. Onu sikbogaz etmemen hep senin yararina olur. Biliyorum zor gelebilir, seni anlamiyo olabilir ama bu bir kural demiyim de. Bu boyle olmasi lazim diyim sana. Sen anla iste arkadasim. Sakin bozma arani esinle. Bazi seyleri duymamazliga gel. Kulaklarini tika. Icinden dua et zor geliyorsa. Annenleri mi ozledin. Esine soyle epeydir gormuyoruz ziyaret edelim gel, de! Bilmiyorum nasi sikintilar icinde oldugunu ama simdilik bunlari soyleyebilirim sana. Ben bunlari soyluyorum ya sana, sanma ki uygulayabiliorum cogunu. Terzi kendi sokugunu dikemezmis. Ama napalim canim , iste biraz biraz yapicaksin. Allah'a emanet ol arkadasim. Kendini de uzme inan kendine ediyorsun kimseye degil..

Dün gece bu sebepten ağlamışken sabah bunu okumak hiç iyi olmadı yani.
Eylülde düğünüm var ben şimdiden başladım ağlamaya küçük kız kardeşim abla beni bırakma dedikçe içim parçalanıyor.
Bir de dilini bile bilmediğim bir yere gidicem.
Ne yaparım nasıl dayanırım bilmiyorum ama Allah sabrını verir.
İnşallah sende kısa zamanda alışırsın.

Benim duygularıma tercüme olmuşsun aynı durumdayım bende

Son düzenleme:
yazdıklarınızı okudukça içim acıdı inş çok geçmeden alışırsınız... kaynana, görümceyle yaşanmasa aslında daha katlanabilir olur. Sadece kocanız ve siz olsanız böyle olmazdı bence, eşinin ailesiyle yaşamak problem... Evlenince buna dikkat etmeliyiz anlaşılan...

Kızlar yargılamak adına sormuyorum cidden ama siz ne bekliyordunuz ki
İnsan kendi annesine babasına yeri gelince tahammül edemiyor
Siz bu adamlar için, neden aşiret halinde yaşamayı kabul ettiniz
Önce siz kendinize değer vermelisiniz ki sonra başkaları değer versin

Çok hizmet etmek istiyorsanız da oturun kendi anne babanızın hizmetini edin
Ne bu evde kalmış gibi düzen vs. kurulmadan körü körüne evlenmek
Kimse buna değmemeli

İşte insan evlenirken bilemiyor .insanın basireti bağlanıyor galiba

bazı erkekler sürekli kendi ailelerine değer verdirtirler.
kızın ana babasına ağız ucu ile saygılı davranır.
hep bana hep bana buda olmuyor.
ben niye senin ananın evinde yaşamak zorunda kalıyorum.
ben nişanlımdan ayrıldım geçen sene şöyşe demişti
ailemin evinde yaşıyalım ben onlarsız yapamam yok efendim o hastalıklarında anası bakmış ona.
ben burda 27 saatlik mesafe ile ailemi bırakıp doğuya gelin gidicem birde.
sanki bana ailem bakmadı.
sonra ayrı eve çıkmaya razı geldi
ama çalışıp evde olmadığı zaman anasının evinde kalacakmışım sabahleyin onlarla kahvaltı yapacakmış beyfendi.
anacı erkek...

tatlım inan bana bu geçici bi durum ailen ne kadar mesafede bilmiyorum ama daha sık görüş cümbür cemaat deilde kocanla git sadece akşamda gel yat eweinde huzurlu huzurlu kocana biraz daha açık yürekli samimi olmaya çalış ona biraz daha sırtını yasla ben tam 2 sene alışamadım ama kimmseye belli etmedim her hasta olsuğumda başım ağrıo deyip annemin babamın sıcaklığını koşuşturmalarını özlediğğim için ağladım geçicek sadece kabullen sen de onları örnek alıp bi yuva kurmaya ewlendin şimdi kocaman aile oldunuz böyle düşün ve kayınpederin kaynanan çok sık değilde az görüş ben kendi anne babamı onlarla kıyaslardım hep bi suçları yokken canı ilan ederdim kendime onları içim içimi yerdi o yüzden zaman bırak herşei

kimse buna değmez zaten...özellikle eşim..çok pişmanım onla evlendiğime

eşim söyledi canım sen kızını hergün görüyon ona niye karışıyosun ben izin veriyorum demiş...eşim diyor ...oda bildiğini okuyor..oğlum sen yanlız kalma diye....

verilmiş sadakan varmış..
dönmüş nişanlın...zaten sende kabul etmezdin..anacı babacı erkekden nefret ediyorum..ya tamam ana babadır bakılır edilir ama bazıları çok abartıyor mesela benim eşim işte buna kızıyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…