- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
RUYAbuse .!.:slm canım.....Bak hangi ortamda kimlerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz ama seninle burda tanıştık ne güzel...
'' Baba evine duyulan özlem '' konusuna yazdıkların çok güzeldi gerçekten....Ben çok üzüldüm açıkcası durumuna.....Keşke evlenmedn önce görebilsek , bilebilsek başımıza neler gelebileceğini de ona göre hareket etsek ama maalesef kaderde yazılanları yaşıyoruz.....Hani demişsin ya gözlerim kıpkırmız konuştum annemle , babam msj çekmeyi öğrendi diye.....Çok üzüldüm o an , ağladım.....Sen eşinle mutluysan kvnleri takma boşver.....Allah yardım etsin canım....Sen canın sıkıldıkça anlat bana..100 tane cevabın olunca özel msj gönderebilirsin......İçine atma hepimizin derdi çok , ama dinleyecek iyi dost olduktan sonra rahatlıyorr insan..Allaha emanet ol arkadaşım...
cnm daha çok yeni evlisin, alışamaman,aileni özlemen, şimdi ki hayatına adapte olmakta zorluk çekmen çok normal..
çoğumuzun başına geldi bunlar..
kimi zaman bu sorumluluğu kaldıramayacağından korktuk, kimi zaman eski hayatımızı,evlendikten sonra ki hayatımızla kıyaslayıp özlem duyduk...
dönem dönem yaşandı ve geçti..
artık sende yeni bi aile kurduğunun farkına vardığın zaman alışmaya başlıyosun..
ben burda mutsuz olsam, sürekli ağlayıp dursam ailemin hoşuna gitmez,onlar da benim mutlu olmamı ister diye düşün..
eskiyi düşünüp durma artık kendine yeni bi sayfa açtın ve bu sayfayı nasıl dolduracağında senin elinde...
tabi ki aileni her zaman seveceksin, gidip geleceksin ama sende artık bi yuva kurduğun için herşeyin bekar halin gibi olması mümkün değil...
sen sağlıklısın,sevdiğin insanlar sağlıklı, seni seven ve değer veren bi eşin var..
şöyle bi düşündüğün zaman, mutlu olman için bi sürü sebebin olduğunu göreceksin..:)
Arkadaşımız çok güzel şeylerden bahsetmiş. ona katılıyorum. kesinlikle ve kesinlikle artık sende bir yuva kurdun. tıpki annen bir zamanlar kendi ailesinden gelinliğiyle çıktığı gibi ve babanın evine geldiği gibi. o nasıl alıştı sanıyorsun?? seninde çocukların olacak inşallah. sende artık yuva kurdun. kuş olup uçuyoruz işte yuvadan zamanı geldiğinde.
kendini toparla. şimdi biraz duygusalsın. kiymet bilmeye başladın. tartıştığın zamanları hatırla :) ben yurtdışında doğup büyüdüm. evlendim buraya geldim. burda kimim var?? eşimden başka hiçkimsem. o yüzden haline şükret canım. hiç değilse, eşini alıp hafta sonu 1 günlüğüne ziyaretlerine gidebiliyorsun. Benim ailemle aramda 3000 km var(
haftada 2 kez annemle konuşur veya konuşmam bile. kardeşlerimi çok özlüyorum, onlarla tartıştıklarımı hatırladıkca tebessüm ediyorum bir yandanda vicdan azabı çekiyorum.
Buda yüce allahın bizlere vermiş olduğu duygu bu. bunu tatmakda güzel, hiç değilse ailemizin kıymetini anlıyoruz öyle değilmi???
topla kendini. artık evinin hanımı, çocukların annaları olacaksın allahın izniyle. millet ne düşünür diye sakın düşünme. o eski gelinler yok artık, kayınvalidesinin dizinin dibinde oturacak.
onlar cahillikten. şimdi bayanlarında elleri iş tutuyor. sen istediğin zaman annene git. gidip geldikten sonra laf olacaksa eğer, beni istedi bir işi varmış dersin.
hesap vermek zorunda değilsin, ne işi varmış diye de soramaz zaten. sonuçta onunda dünürü, bukadar merak iyi değildir. herşeyini anlatma! mesafeni koru.
hiçbirşeyden korkma, eşinle anlaşıyorsan o yeter sana. birde eşin seni anlamasaydı ortada kalırdın. şükret allaha dua et.
allah yardımcın olsun..
saygılarımla.
Canim.. Bende aileme uzagim senin gibi.. ama ben senden daha uzagim.. Aramizda nerdeyse 9000 km var.. Ucakla ancak 16 saat suruyor.. Yeri geliyo bazen annemle haftada bir konusabiliyorum.. Bazen iki.. Kizkardeslerimi cok ozluyorum, babami annemi.. Insan ne kadar da sevdigi biriyle evlense, onunla herseyini paylassa, onunla ayni dusuncede olsa.. Yine de annesinin babasinin eksikligini hep duyuyor.. Ben esimle severek evlendim.. Kismet iste.. Yurtdisina gelin geldim.. Bzen diyorum insan kendi kismetini kendi mi yaratiyor? Yoksa gercekten sans mi? Ama kismeti insan kendi yaratiyor ben buna cok inaniyorum.. Bekarken en yakin arkadasimda kalirdim, ertesi gun eve gittigimde annemle sanki kirk yildir gorusmemisiz gibi sarilip operdik birbirimizi, ne yaptim nasi gecti gunum anlatirdim.. Ozlerdim odami evimi, yatagimi.. Mis kokulu evimi.. Smdi de hasret kaldim evimin duvarlarina , mis kokusuna, babamin sicakligina, bana sarilip kizim tatli kizim demesine, annemin gelip yanagima opucuk kondurmasina, ablamla sakalasmalarimiza, annemin hadi yatin artik gec oldu demesine.. Herseye hasret kaldim.. Yine de sukrediyorum Allah'ima isyan etmiyorum.. Esim cok iyi bi insan.. Aramizdaki sevgi cok kuvvetli.. Ama iste dedim ya kismet.. Boyleymis.. Bazen telefonda annem diyo ki "kizim cok ozledim seni kokunu yavrum diyo.. Ben agliyo oluyorum telefonda ama belli etmemek okdr zor ki.. Ama ben de sesimi bozsam kadincagiz hepten uzulucek.. Ne yapayim.. Lafi ceviriyorum bende annecim bende diorum.. Sora baska laf getiriyorum araya.. Ben uzulmuyomuyum guzel annem bende kokunu ozledim canimsin benim.. Demek istiorum ama kafasina takicagina eminim o yuzden susuyorum.. Bir kiz icin baba evi ne kadar onemliymis,ne kadar degerliymis.. Gelin olmadan evinin kapisindan disari cikmadan anlamiyormus ki degerini......
Canim.. Bende aileme uzagim senin gibi.. ama ben senden daha uzagim.. Aramizda nerdeyse 9000 km var.. Ucakla ancak 16 saat suruyor.. Yeri geliyo bazen annemle haftada bir konusabiliyorum.. Bazen iki.. Kizkardeslerimi cok ozluyorum, babami annemi.. Insan ne kadar da sevdigi biriyle evlense, onunla herseyini paylassa, onunla ayni dusuncede olsa.. Yine de annesinin babasinin eksikligini hep duyuyor.. Ben esimle severek evlendim.. Kismet iste.. Yurtdisina gelin geldim.. Bzen diyorum insan kendi kismetini kendi mi yaratiyor? Yoksa gercekten sans mi? Ama kismeti insan kendi yaratiyor ben buna cok inaniyorum.. Bekarken en yakin arkadasimda kalirdim, ertesi gun eve gittigimde annemle sanki kirk yildir gorusmemisiz gibi sarilip operdik birbirimizi, ne yaptim nasi gecti gunum anlatirdim.. Ozlerdim odami evimi, yatagimi.. Mis kokulu evimi.. Smdi de hasret kaldim evimin duvarlarina , mis kokusuna, babamin sicakligina, bana sarilip kizim tatli kizim demesine, annemin gelip yanagima opucuk kondurmasina, ablamla sakalasmalarimiza, annemin hadi yatin artik gec oldu demesine.. Herseye hasret kaldim.. Yine de sukrediyorum Allah'ima isyan etmiyorum.. Esim cok iyi bi insan.. Aramizdaki sevgi cok kuvvetli.. Ama iste dedim ya kismet.. Boyleymis.. Bazen telefonda annem diyo ki "kizim cok ozledim seni kokunu yavrum diyo.. Ben agliyo oluyorum telefonda ama belli etmemek okdr zor ki.. Ama ben de sesimi bozsam kadincagiz hepten uzulucek.. Ne yapayim.. Lafi ceviriyorum bende annecim bende diorum.. Sora baska laf getiriyorum araya.. Ben uzulmuyomuyum guzel annem bende kokunu ozledim canimsin benim.. Demek istiorum ama kafasina takicagina eminim o yuzden susuyorum.. Bir kiz icin baba evi ne kadar onemliymis,ne kadar degerliymis.. Gelin olmadan evinin kapisindan disari cikmadan anlamiyormus ki degerini......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?