• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba evinden ayrılmak..

Nişanlım benden daha çok sever gezip tozmak dışarda vakit geçirmek gibi aktiviteleri hele öğrenciyken tüm çevre illeri gezmiştik inşallah evlenincede aynı sosyallik devam eder teşekkürler tavsiyeleriniz için :)

Meslekler nedir bilmiyorum ama iş hayatiyla ögrencilik bir olmuyor. Vaktiniz çoksa, çok sosyal olun, özellikleilk aylar. Ricaederim. :)

Herkesin derdi kendine ağır gelirmiş ya zaten o hesaptan biraz. Üniversitede evde yaşadığım için yemek temizlik konusunda ben rahatım şükür hepsinin altından kalkarım tek sıkıntı gurbetlik.

Sizinde anneniz yakınmış yardımcı olur en azından yemek öğrenme konusunda gidip gelir öğrenirsiniz :)
ben universiteyle evlilik hayatının aynı olcanı sanmıyorum :D bakalım yaşayıp görelim 3 gün zor gelir 4. gün alışısırız elbettt
şimdiden mutluluklar üzülmeyin sevinin sevdiğiniz adamla evleniceksiniz:KK200:

Bu şekilde evlenecekseniz erteleyin. Ben de evliyim ve ailemden 1.5 saat uzaktayım. Çalışıyorum ve tabii ki sürekli gitmiyorum. Eşimin ailesi de uzak. Sürekli ailem de ailem diyen bir adam olsa çoktan boşamıştım. Artık çocuk değilsiniz. 26 yaşındasınız. O yaşta dünyanın bir ucunda yaşayan var. Yapmayın Allah aşkına. Dediğim gibi çok düşkünseniz ailenize biraz daha bekleyin evlilik için.

Bu şekilde evlenecekseniz erteleyin. Ben de evliyim ve ailemden 1.5 saat uzaktayım. Çalışıyorum ve tabii ki sürekli gitmiyorum. Eşimin ailesi de uzak. Sürekli ailem de ailem diyen bir adam olsa çoktan boşamıştım. Artık çocuk değilsiniz. 26 yaşındasınız. O yaşta dünyanın bir ucunda yaşayan var. Yapmayın Allah aşkına. Dediğim gibi çok düşkünseniz ailenize biraz daha bekleyin evlilik için.

Çok farklı yerden bakmışsınız sanki nişanlımı seviyorum ne kadar zor gelsede evlilik fikrinden tabiki vazgeçme ya da erteleme durumu olamaz 5 senedir birbirimizi yeteri kadar tanıdık. Çocuk değiliz elbet ve normal hayatta oldukça dişli biriyim şuan polisliğe hazırlanıyorum mesela herşeye kolay kolay boyun eğmem ama ailem benim hassas noktam ve ayrılık fikrine alışmaya çalışıyorum bu konuyu açarkende benim gibi dışarıya evlenenlerin görüşlerini almak istedim evlilikten vazgeçme ya da ertleme fikri çok uç bir nokta yinede teşekkürler yorum için.

Ne kadar sanslisiniz bi bilseniz. 1.5 saat neki ... bide nisanliniz her firsatta gideriz demis, daha ne olsun. Benim mesafem senkinin bes kati ve esim her gittigimde sorun cikarir. Yani su an zor olur ayrilmak ama inan bana cok degil 1.5 saat.

Merhabalar herkese ben 26 yaşında nişanlıyım Mart ayında düğünüm var 5 yıllık birlikteliğimizden sonra nişanlandık Allaha şükür herşey yolunda gidiyor nişanlımın ailesi çok iyiler ve beni çok seviyorlar. Ailemin tek kızıyım annem babam bana çok düşkünler ve bende onlara tabiki. Evleneceğim şehir 1.5 saat uzaklıkta biliyorum kilometrelerce uzağa evlenenler var 1.5 saat nedir ki biliyorum ama olmuyor işte nasıl koparım nasıl ayrılırım düşündükçe kötü oluyorum hele ki babamla aramda öyle duygusal bağ var ki gün içinde beni 3 4 kez arar nasılsın napıyorsun diye. Nişanlımı çok seviyorum çok anlayışlı sürekli gideriz eksikliklerini hissetmezsin diyor ama biliyorum evlenince öyle olmuyor aynı şehirdeki gibi asla olmaz. Çoğu kişiye göre çok saçma gelecek belki dediklerim bununla nasıl başa çıktı uzağa evlenenler tavsiyeleriniz nelerdir şu psikolojiyi nasıl atarım üstümden.
Birakin 1 bucuk saati ailemle aram 15 dk. Yeni evlendigim zmn lar bebek gibi geceleri aglardim. Ozledim diye. Elbette ailenden uzaklasmak cok zor. Ama insan zmnla alisiyor. Mesela simdi annemlerde kalmam gerekiyor bazrn o zmn da aklim evde kalir. Zmn la kendi evin oldugunu daha da benimsersin. Evet insan her an ozluyor. Ama her ozledigimde atiyorum kendimi annemlere. Napalim doganin kanunu boyle kurulmus...

Her gün bir konu trend oluyor sanki. Bugün de gelinlik kızlar :)
Hayat telaşına düşünce öyle bir alışılıyor ki yıllar bile çabucak geçiyor..

Merhabalar herkese ben 26 yaşında nişanlıyım Mart ayında düğünüm var 5 yıllık birlikteliğimizden sonra nişanlandık Allaha şükür herşey yolunda gidiyor nişanlımın ailesi çok iyiler ve beni çok seviyorlar. Ailemin tek kızıyım annem babam bana çok düşkünler ve bende onlara tabiki. Evleneceğim şehir 1.5 saat uzaklıkta biliyorum kilometrelerce uzağa evlenenler var 1.5 saat nedir ki biliyorum ama olmuyor işte nasıl koparım nasıl ayrılırım düşündükçe kötü oluyorum hele ki babamla aramda öyle duygusal bağ var ki gün içinde beni 3 4 kez arar nasılsın napıyorsun diye. Nişanlımı çok seviyorum çok anlayışlı sürekli gideriz eksikliklerini hissetmezsin diyor ama biliyorum evlenince öyle olmuyor aynı şehirdeki gibi asla olmaz. Çoğu kişiye göre çok saçma gelecek belki dediklerim bununla nasıl başa çıktı uzağa evlenenler tavsiyeleriniz nelerdir şu psikolojiyi nasıl atarım üstümden.
Bende ailemi cok özlüyorum, alışılcak gibi degil, türkiyeye gelin geldim , hergün konusmamiza ragmen özlüyorum

ayni sehire evlendim 5 sene oldu ama hala baba evime karsi ozlem icindeyim her iatedigim dk gidemiyorum gittigimde oliyor doya doya kalamiyorum cocouk oldultan sora daha da degisiyor baba evinden ciktigin an tamamen cikiyosun umarim alisirsin ..ama evini cok seviceksin zamanla..hatta evine donmek isteyeceksin ordayken bile...ama baba evi kalbinin bir kenarinda hep kalacak asla cikmayacak

Hiç de saçma değil ,benim direkt evliliğe alışamama nedenim hatta .. yazdıklarını okurken yıllar önce hissettiğim kaygılar geldi hatırıma ..Babam ağlamaktan düğün salonuna giremiyorDu ,ben ıcerde ağlıyorum o dışarda ..hatta ilk gece sabaha kadar evimin etrafında dolaşmış ,belki vazgeçer de gelir diye ..bana coookkk sonra anlattı ..keşke arasaydin koşar gelirdim ,dedim ..damadını çok severdi :/ ben de severim ama damadını ,iyi adamdır :)

Ne güzel kısa mesafe seninki ..istediğin an gider görürsün babanı ..aman ihmal etme ..

Mutluluklar ..

Evin en büyüğü bendim evlendiğimde ve 4 kardeşim annem ve babamı bırakıp 20 saat uzaklıga gittim.
İlk yıl çok paraladım kendimi çok ağladım siz tek beni özelerken ben hepinizi ayrı ayrı özlüyorum derdim.
Kardeşlerin ikisi küçüktü biri 10 biri 5 yaşındaydı o zamanlar.
Sağolsun annemler gelir ben giderdik mesafe dinlemeden.
Sonra pc aldık günlük görüntlü konuşurdum.
Çocuk düşünmüyordum evde tek başıma olmadı kızım oldu şükür o bana dert ortagı oldu.
Yıllar sonra eşim issiz kaldı ailemin yanına taşındık ev ev üstüne olmadı derken o zamanlar diyorum.
Mutluluk olsun huzur saglık olsun da varsın uzakta olsun.

Back
X