- 11 Kasım 2016
- 200
- 222
- 18
- Konu Sahibi asabihatun
-
Babaannen zamanında bi yanlış yaptıysa sana aynı aynı muameleyi ona yaparsan ne farkın kalır ondan, halbuki sen ona kibar davransaydın o bugün anlamasa bile ilerde derdi ben bunlara böyle davrandım ama torunum benden büyük davrandı der utanırdı...Bu kadın çıldırtacak beni ya da öldürecek ya cidden.Sabah kalkmışım ne güzel duşumu almışım kendime kahvaltı hazırlıcam oturma odasının camını açtım havalandırmak için.Mutfağa gittim kahvaltı hazırlıyorum üşenmeden kendi odasından gelip odanın camını şak diye kapattı sesimi çıkarmadım.Evimizde doğalgazlı kaloriferler yanıyo bide ayrı dogalgaz sobası yanıyo odada daha sıcak oluyo yani.
İçeri geçtim camı tekrar açtım babanneme kapatmamasını içerisini havalandırdığımı söyledim vay efendim ben bilerek yapıyomuşum bu evde istenmiyomuş anamın kızıymışım bilerek geberticekmişiz onu soğuktan.Odana gir kapını kapat gelmesin sana soğuk dedim ama dinleyen kim.İnşallah gittiğin yerde de sana böyle hakaret yaparlar kocan ağzını burnunu kırar da öyle gönderir seni bu eve.Kaynanan saçını yolsun da bilmem ne canıma tak ettirdi.
Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.
Siz söyleyin çıldırmakta haklı değil miyim ? Annem 21 senedir çekiyo bu kadını 6 sene önce dedem de vardı bir de.Küçükken kendi odalarında soba yakıp bizi salonda soğukta bıraktıkları günler geldi aklıma
Bir konu daha var şu anda 45 yaşındaki k.valide gelinine yarın bende kal misafir agirlamama yardım et demiş,gelin de olmaz gibi bir şey söylemiş.konuya 10 kişi yorum yaptıysa 8 tanesi aferin iyi yapmışsın yazmış.hayır birde konuyu gelin açsaydı 67 yaşında kv dem diye, ooo şimdi saydırıyordu insanlar.babaanne deyince sekseninde yaşlı geldi sanırım akılllarına.
Babaannen zamanında bi yanlış yaptıysa sana aynı aynı muameleyi ona yaparsan ne farkın kalır ondan, halbuki sen ona kibar davransaydın o bugün anlamasa bile ilerde derdi ben bunlara böyle davrandım ama torunum benden büyük davrandı der utanırdı...
Ama cidden çok havasız oluyor doğalgaz sobaları yüzünden, bende mecbur açıyorum ananem bizde kaldığında koku alamadığı için kızıyor ama dayanılacak gibi değil.Bana burdan inat uğruna gibi yansıdı, yan oda da ki babaannenin de aynı şekilde algılaması kaçınılmaz...
ne utanacak, aklına bile gelmez yaptıkları.mis gibi hayat.Kesin utanırdı
Hayat sırlar dünyasından çok farklı
+1000Babaanne 67 yaşındaymış çok yaşlı değil.yani ne cocuklasmis durumda ne de şuursuz davranacak yaşta.beddua ederken gayet bilinçli.
Abartmayın.
Ya size çok üzüldüm. Benim babaannemde annemle beraber yaşıyo hemde nerdeyse 35 senedir bu yılların sadece 1 senesini halamda geçirdi. O da güç bela yazık annem sinir hastası oldu. Genç yaşında çoook zor ameliyatlar oldu. Birde babaannemin ayrı evi olmasına rağmen bizimle yaşadı. Büyükle yaşamayan gerçekten sıkıntısını bilemez. Eskilerden gerçekten anlayışlı olanı çok az. Neler neler söylerdi bize. Akşam babama yapmadığımızı yaptı der anlatırdı yaptığımızıda abartıp anlatırdı. Babamda yazık adam birinde susar ikincisinde susar üçüncüsünde patlardı. Annesine bişey diyemediği için ya anneme ya bize patlardı. Halamda amcada kuzenlerde babaannemin kardeşleride gelip gidip bizi öğütlerlerdi.
Ama neticede halam 1 sene dayanamadı 40 kişiyi gönderdi geri alın diye.
Kim ne derse desin ben size hak verdim. Allah yardımcınız olsun
HaketmissBu kadın çıldırtacak beni ya da öldürecek ya cidden.Sabah kalkmışım ne güzel duşumu almışım kendime kahvaltı hazırlıcam oturma odasının camını açtım havalandırmak için.Mutfağa gittim kahvaltı hazırlıyorum üşenmeden kendi odasından gelip odanın camını şak diye kapattı sesimi çıkarmadım.Evimizde doğalgazlı kaloriferler yanıyo bide ayrı dogalgaz sobası yanıyo odada daha sıcak oluyo yani.
İçeri geçtim camı tekrar açtım babanneme kapatmamasını içerisini havalandırdığımı söyledim vay efendim ben bilerek yapıyomuşum bu evde istenmiyomuş anamın kızıymışım bilerek geberticekmişiz onu soğuktan.Odana gir kapını kapat gelmesin sana soğuk dedim ama dinleyen kim.İnşallah gittiğin yerde de sana böyle hakaret yaparlar kocan ağzını burnunu kırar da öyle gönderir seni bu eve.Kaynanan saçını yolsun da bilmem ne canıma tak ettirdi.
Başladım konuşmaya annem bitti bana mı sardın dedim kapatmıcam camı inat değil mi dedim üşüyen insan odasına gider odan zaten sıcak.Yukarda da amcamlar oturuyo indi aşağıya amcama diyoki bak oğlum bana nasıl hakaret ediyolar gör diyo tabii amcam da bana demediğini bırakmadı bende çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim yazıklar olsun dedi bana.
Siz söyleyin çıldırmakta haklı değil miyim ? Annem 21 senedir çekiyo bu kadını 6 sene önce dedem de vardı bir de.Küçükken kendi odalarında soba yakıp bizi salonda soğukta bıraktıkları günler geldi aklıma
Arkadasin dedigi gibi yaslilar cok cok alingan oluyrlar canim yasli insan tipki cocuk gibidir anlamaz hep yanlis anlar tamam belki kolay değil ama ter tepki gösterme günahtır haklida olsan sert olma sabr et merak etme yaradan bunun mukafatini verir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?