Babaannemin canımı sıkmasııııııı

çok düşünüyosan anneni yanına al madem amca dedim

Sen kapagini yapmissin ama amca duymazdan gelmis Babaanne de neden sikayetini ettigi cocugunun yaninda kalmiyor? Anasini cok dusunen oglu neden anasini yanina almiyor?

Dedem 6 sene önce vefat etti.Babaannem 67 yaşında.

Bunun neresi yasli ya. Elalemin yaslilari 80 yasinda evereste bilmem kacinci tirmanisini yapiyor bizimkiler cam acildi vay efendim olucem.

Beddua eden birine de hurmet gostermek kadar sacma bir sey var mi?

-Allah belani versin
+Peki babaannecigim

-Kocan kolunu bacagini kirsin
+Siz nasil isternseniz babaannecigim

-Kaynanan sacini yolsun
+Mutlaka babaannecigim

Ayrica bir daha unutup cami acarsam kendimi en yakin kopruden atmayi dusunuyorum. Sizce de munasipse...

Bunu mu bekliyorsunuz yani boyle mi davransin oyle birine sirf yasli diye?

Eve misafir olarak geldiğinde saygıda kusur etmemekle aynı evde yaşayıp sabır göstermeyi bir mi tutuyorsunuz? Amca belki babaanenin beddua çığlıklarını duyup geldi ne biliyorsunuz konu sahibinin gürültüsüne geldiğini? Beddua etmek kötü davranmaktan daha yüce bir hareket ama değil mi haklısınız tabi.

Super ya

öyle yaşlılar tanıdım ki, bencilliklerinden nefret geldi.
küçükken masallarda okurdum, sobanın yanında gözünde gözlüğü elinde örgüsü pamuk gibi nineleri. gerçek hayatta nedense hiç karşılaşamadım. tanıdıklarımın yüzünde nur görmüyorum.
konu sahibi hiç üzülme, durup dururken sana sataşmış. o kadar beddua düşmana bile edilmez.

Ya sen ne guzel bir insansin. Cok guzel mukafatlara layiksin oyle misafiri layikiyla agirlama sevabi yetmez sana. Insallah konu sahibinin annesi gibi bir kaynanaya ayni onun gibi 21 sene bakarsin da bol bol bol sevap alirsin. Ne kadar zorluga katlanirsan o kadar sevap sonucta. Beddua etmeyelim ama kimseye hos bir davranis degil bence.

Babaanne nin soyledikleri ne olursa olsun dogru degil. Kocan dovsun kv sunu yapsin sozleri tam bir sacmalik, saygisizlik ve cahillik.

Size gelince babanenize yakisir bir torunsunuz.

allah sizin gibi iyilerden korusun gerçekten...Ayrıca köpeğin bedduası kabul olsaydı gökten kemik yağardı... Beddua bumerangtır.

iyice azıtırsa yolla amcanın evine, belli ki zamanında annene çektirmediği dert kalmamış iki dakikada ne senaryolar yazmış, duyanda inanır.

Ben babaannemi o kadar çok sevmeme rağmen bizimle yaşamaya başladıktan sonra sinir olmaya başladım. Babamla bir olup annemin üstüne geliyorladı babamda ortada mikser misali ortalığı karıştırıyor. . Ahh ahh ne çektik..

Sesimi ben değil babaannem yükseltti amcam da aşağı inerken uğramış.Zaten odayı havalandırdığımı ve kapatmaması gerektiğini güzel bir dille söyledim.Bedduanız dönüp dolaşıp sizi bulur belki de.Öptüm kötü kalbinizden

Huy işte gençkende huysuz yaşlıykenmi değişecek ? İyi İNSAN her yaşta iyiler hele yaşlanınca hem daha sevimli dahada tatlı oluyor tabikide iyi insanların yaşlılıklarıda iyi oluyor kötü huyluda dahada bi kötümser hırçın sevimsiz yaşlı çekilmez insan oluyor herkesin kendi elinde nasıl muameleye muhatap olmak isteyen öylede karşıdakine öyle davransın diyorum

Huy işte gençkende huysuz yaşlıykenmi değişecek ? İyi İNSAN her yaşta iyiler hele yaşlanınca hem daha sevimli dahada tatlı oluyor tabikide iyi insanların yaşlılıklarıda iyi oluyor
Aynen dediğiniz gibi. Annem kendi annesinden çok sever babannemi. Babannem de aynı şekilde annemi sever. Babam zaten tek çocuk. Bunca yıldır iki taraf da birbirini incitmedi. Karşılıklı şeyler bunlar tabiki.

Bu babannemiz baya huysuz valla. Anneye de çok çektirmiş zaten. Allah kolaylık versin evde huzursuzluk çok kötü. Yaptığı şeyler için de yaşının arkasına saklanmamalı.

Benim dedem de olmeden önce kışları bizde kalırdı gerçekten çok zor bir yaşlıydı.anlatsam sasarsiniz.ama babam babasına öyle bir baktı ki anlatamam.annem desem bir kere bile şikayet etmedi,biz de onun etkisiyle mi nedir dedeme bir çocuğun bir liseli gencin gosteremeyecegi şekilde sabır gosterdik.tabi su var Dedem çok iyi niyetliydi birçok zorluk yasatirdi ama giderken hakkınızı helal edin diye ağlayarak giderdi,anneme mutlaka bir yüzük ,bir kolye gibi hediye alırdı giderken.siz babannenizin iyi niyetli olmadığını dusunuyorsaniz böyle yapamayabilirsiniz o açıdan anlayabilirim

Babanneyle yasamis biri olarak söylüyorum. Tabi dünyada iyi yaslilar da var. Ama benim babannem gencken de ayniydi. Üzerime sandalyeyle yürüdügü oldu sirf kumandayi aldim diye. Cocuktum. Haksizlik yaptilar. Anlatsam kendi dalinda ayri bir konu olur bunlar bu yüzden kisa kesiyorum.
Cekilecek bir ceza sadece bu tipteki insanlar.
Yillarca eziyet ederler, yas iyice kemale erdide mi yasli kampanyasindan faydalanmak isterler.
Bizim cocuklugumuz nerede kaldi, ya annemin gencligi.
Hizmetcilik yaptirmis senelerce, hic ama hic sevemiyorum bu kadini. Icimde en ufak bir sevgi yok. Seni öyle bir kullanirlar ki simdi de yasliyiz biz vay efendim saygi. O saygiyi sen yaslanmadan önce azicik bize göstereydin el üstünde tutardik seni.
Annem babannemden daha yasli daha yipranmis bir halde.
Bir sürü ameliyat gecirmis, üzerine senelerce hizmetlerini yapmis. annem kadar sabirli bir insan da görmedim ben erdi erecek kivamdaydi simdi birden bosaldi sinirleri. Görmeye katlanamiyor. Herseyin bir sinir var.

Kesin utanırdı
Hayat sırlar dünyasından çok farklı
Sırlar dünyasını bilemem ama çok gördüm kınayanın küçümseyenin küçümsediğine muhtaç kaldığını... Kötülüğe kötülük herkes yapar ve bu kısırdöngü doğurur, ama kötülüğe bile iyilik en güzeli.. Ha bunları söylüyorum da ben çok mu iyiyim hayır insan öfkeyle mantıklı düşünemiyo 3. bi kişiden boşver kendine yakıştığı gibi nezaketli davran tarzı şeyler duyunca farkediyo o anlamda...

Burada çok vicdanlı bu tip yaşlılara bile merhamet üstü duygular besleyen hatta beddua boyutuna getirecek kadar melek olan üyelere konu sahibinin babaannesi gibi bir ton ton yaşlı ile bir ömür geçirmeyi nasip etsin Allah.

Köpeğin ettiği dua kabul olsaydı gökten kemik yağardı .
İyi birisi olsaydı bu lafı etmezdim emin ol
hatta başlığı ilk okuduğumda ölünce toprağını öpersin diyecektim ama bu kadına değmez .
Yaşlı olması beddua etmesi hakkını vermiyor.
Birde seni adam dahi olmayan oğluna şikayet etmiş
Hadi gülelim ikisinin de kafası gidik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…