Babaannemin canımı sıkmasııııııı

Evlerinde böyle yaşlı insanla oturmayan bilemez bunları.
Aynısınin hem babanne hem dede kısmı var bende de
Annemin ömrünü yediler gözümün önünde.
Gram acimiyorum bu tarz insanlara.

85 yaşında dedem var. hem anneanneme hem anneme çok çektirmiş. 25,35 inde neyse hala öyle.
4 aylık kızım var, ağlarsa "bu çocuk aç" diyor. daha yeni doyurdum uykusu var ondan ağlıyor diyorum. çocuk aç, nasıl uyusun diyor. inanın hiç susmadan saatlerce inatlaşır her konuda.

ayda bir kez banyo yapardı, annem ikna edemezdi haftada bir banyo yapması için. baktık olmuyor. en sonunda "dede çok kötü kokuyorsun. git yıkan" deyince hem kızdı hem yıkandı. şimdi her ziyarete gittiğimde kokmadığı halde "banyo vaktin gelmiş, kokuyorsun" diyorum. çok kızıyor bana ama içim rahat. en azından haftada bir banyo yapıyor :)

Babaanne ne yaşlıymış ne yaşlıymış.

Ayrıca bir insan çocuklaşıp da beddua etmez, kalbinin karalığından eder.

Baslarim oyle kv'ye. Gelinin hayatini, gencligini somurecek, ameliyatlik edecek, sinir hastasi edecek bir de yasli diye saygi gorecek. Oh ne guzel. 35 sene ne demek ya resmen bir omur. Yazik annenize niye hala cekiyor? Allah kurtarsin.

Annem çok iyi niyetli bi kadındır. Sanki onun evinde kalmazsa babaannem yiyemez, içemez, hasta olur diye düşünüyo. Bide alışmış tabi senelerin verdiği alışkanlık. Bizde söylüyoruz çekme diye. Kimse bişey diyemez diyoruz işte çok vicdan yapıyo. Artık hepimiz büyüdük evlendik vs. eskisi kadar yapsa anneme falan ortalık fena karışır. Bunu herkes biliyo babaannem de dahil. Şimdi kızım canım cicim ama iş işten geçti, yıllar geçti tabi

Amcanıza dedikleriniz içimin yağlarını eritti. Ben de sevmem babaannemi hastalık olmadığı sürece elime düşse rahat ettirmem öyle diyim. Siz saygısız bir harekette de bulunmamışsınız. Asıl inada bindiren kendisi olmuş. Burda aman o yaşlı saygı göster alttan al diyenlere bakma, annenizin intikamını aldığınızı düşünüyorlarsa da bırakın öyle düşünsünler. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez sonuçta. Ayrıca bana beddua eden insana yaşlı falan dinlemem ağzıma geleni sayarım acımam.

Bir insana kokuyorsun demek ne kadar kötü bir karakterdir

Büyükler kücüklere sevgiyle yaklaşmali ki kücüklerden saygı görmelidirler
Bizim yaşlılarımiz gelinlerinin ve çocuklarının üstüne öyle biniyolarki hiç bir millet bizim insanımız kadar degil. HEM baktiriyolar kendilerine hem de söylemedikleri hakaret beddua kalmıyor.
Onlar da Küçüklerin olsalardı bir insan sonuçta. Hemen de birakiverirler kendini ,hiç bir şeye el sürmedikleri halde bir de fırça yiyorlar üstüne
Ama haddini aşmamak fayda var

Bazı yorumları dehşetle okudum.babaannemi hic gormedim ama halam çok çektirmiş anneme şimdi kendi çekiyor.sevmedigim için üzülmüyorum ama evimize geldiğindeyse saygıda kusur etmeyiz.rabbim kimseyi merhametten ayırmasın ki sadece konu sahibinin anlatti kadarını biliyoruz.ben olsam biraz havalansin kapatacağım derdim.demek ne kadar sesinizi yükselirmişsiniz ki amcanız gelmiş.bence siz zulmediyorsunuz.neyse herkes yaşlanacak elbet.cocuklara ve yaşlılara kötü davrananlar kendilerinden çıksın.alin bir bedduada benden

Bir insana kokuyorsun demek ne kadar kötü bir karakterdir
e kokuyordu ayda bir yıkandığı için. zorla banyo yaptıramayacağımıza göre, "acı gerçekle yüzleşmesi" gerekti ve işe yarıyor. haftada bir banyo yapıyor. hem onun sağlığı hem bizim iyiliğimiz için böyle olmak zorunda. buna mecbur eden kendisi.
bir yorumdan karakter analizi yapanın karakterinden şüphe ederim.
o yüzden haddi aşmadan yorum yap.

Valla bende babaannemi sevmezdim..yasli diye herseyi sineye cekemeyiz yani..mesela anneannene omrumun yarisi kurban olsun..ama oburune 1 gunumu vermem..hak ediyorlar..kim olursa olsun anne baba nene dede amca dayi fark etmez..insan yasina gore edepli hayali nerde ne konusmasi gerektigini bilmeli..konu sahibi iyi yapmissin hak etmis..

Valla haklısın oyle hakaret edilir mi YA . Yaşlı dıye herseyı desin aptal degıl kadın gayet akıllı oyle davranılmaz konu sahibi iyi sabretmiş bile gayet sakin yemegını verince dua eden yaşlılarda var onların neyı eksik .. Allah aşkına yapmayın konu sahibi sonuna kadar haklısın

tanımadığı insanlara beddua eden karakter.
üzgünüm ama "acı gerçekle yüzleştireyim: kötü bir insansın"
bir tarafa hak verirken diğer tarafa beddua etmek, çelişkinin dibi.

Allaha sukur insanları rencide etmekten korkacak kadr karakteriyim.had bildirecek kadarda olgun olmadığını düşünüyorum.

Küçükken bana öyle yaptıkları için bu karşılığı vermiyorum hatta bunların karşılığını verme gereği bile duymam allah görsün.Ama evet yapıyorlardı yaşına bile girmeyen kardeşimi üşüsün diye camın altındaki koltuğa yatırırdı hep.Dedem ve babaannemde sobalı odalarında sohbet muhabbet ederlerdi gülüşerek ve asla kapıyı açmazlardı sıcaklık bize gelmesin diye

ben intikam alırdım, net.
gençliğinde zalim olan yaşlanınca mağdur olmaz.
hiç acımam.

Babannemin zamanında yaptığı yanlışların karşılığını vermiyorum ki ona ben.Sadece bu camı açmakla ilgili olay olunca aklıma küçüklüğüm geldi.Üşümekse eğer bizde üşürdük kardeşimle birbirimize sarılıp.O da canının içi kocasıyla sıcacık odada gülüşürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…