babam benim adıma kredi çekmek istiyor

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
kızlar merhaba..

dün gece gözüme uyku girmedi resmen yaza düğünüm var 2 düğün olacak yatak odası ve bi düğünü biz karşılayacağız.dedem düğünümü yapacaktı dün tartıştık düğünü ben yapıyorum madem tarihi ben belirlerim falan dedi herşeye kendi karar veriyo mekan tarih benim ne düşündüğümü sormuyo bile.bende çok kırıldım dün istemiyorum düğün falan iyiki bi düğün yapcan vs dedim.bu yüzden babam yaza doğru kredi çekerim dedi bende gerek yok baba ben size borç bırakıp gitmek istemiyorum. yatak odamı kendim alırım eğer paramız varsa burda bi düğün yaaprız yoksa da yapmayız zaten eşimin tarafında bi düğün olacak dedim.

yok ben kredi çekcem dedi. senin adına çekcem merak etme ben öderim dedi bende kesinlikle istemiyorum eşimde istemiyor babama bu konuda pek güvenemiyorum bugüne kadar kaç kere icralık olduk borçlarını ya zamanında ödemedi yada hep sıkıntı çıktı.annemle bu yüzden kaç kere kavga ettiler. olmaz dedim yaaa ben ödüycem size ödetmiycem ki dedi bende olsun yinede ne senin ne de benim krediyle düğün yapmasını istemiyorum dedim bişey demedi 4-5 ay sonra başvururuz hallederiz herşeyi dedi.

babam çok iyi niyetli bi insandır ama malesef ve malesef iş konusunda çok ayran gönüllü sürekli iş değiştiriyo sürekli kredi çekiyo borçlar icralar ben kendimi bildim bileli böyle. dün ben üzüldüm diye böyle bişey söyledi ama kredi çekme olayı daha sıkıntılı eşim kesin sorun çıkarır borçla geleceksen çekme der ki bunu hep söylüyo kredi çekme işine çok karşı düğün yapmayın o zaman diyo. yatak odasını da taksitle alırız falan dedi. babamı kırmak istemıyorum ama kredi çıkmaması için elimden geleni yapmam lazım. ne yaapsrsam kredi başvuruma red cevabı alırım?

ayrıca nolur; ayy baban o senin güvenmen lazım çok ayıp vs diye fetva verecekler yorum yapmasın yeterince moralim bozuk.

guvenmemekte haklısın , artık yenı bır hayatın olcak ve baban kredıyı gercekten odemezsen erkek tarafıyla aranda sorun olabılır

işyerinden bodro vermedilermi desen
kredi kartlarımı aksattıgım için puanım cok düşükmüş de diyebilirsin

söz konusu krediyse kendine bile güvenmiyeceksin canım asla kredi almayın halin durumun neyse ona göre yap ha kredi çekmişsin ha tefeciden borç almışsın aynı şey

Ben olsam bende kabul etmem..
Baban hem bu konuda guvenılmez,hem senın adına cekecek olduuuuu!
Dugunude tek tarafta yapın ohalde..

Kocam bekarken babası onun adına yukluce bı mıktar cekmişti..aradan 10 sene geçti..kocam hala kırmızı cızıklı bankalar tarafından..kredı kartı bile alamıyor..sakın sakın

istemiyorum demişsin sonuçta zorla bankaya götürüp kredi çektirecek değil ya demişsin düğün istemiyorum diye ... borçla gerçekten evlenme biz ilk 1 yıl borç ödedik belimiz kırıldı yani

Canım, kendin ödeyecek olsan bile ne gerek var zaten. Borç harç içinde 2 düğün çok lüzümsuz. Yok akrabalarım diğer asıl düğüne, oğlan tarafının olduğu şehre gelemez diyorsan, sen de nikahını ailenin bulunduğu şehirde yaparsın.

Hiç başvurma tabi ki.Bu oyunlara ne gerek var.Evleneceksin yuva kuracaksın.
Aklına yatmayan bir işe niye kalkışacaksın ki.
İnsanlar tek nikahla evleniyorlar.
Maddi imkanınız yok ise tüm masrafları en asgariye indireceksiniz mecburen.
Babana bu konuda güvenmiyorsan ,hayır diyeceksin o kadar.
İleride sana da bana da eziyet olur diyeceksin reddedeceksin.
Dedene de şaştım doğrusu.Para vermemek mi öne sürdü bu tarih işini:))

Maddi durumunuz yoksa iki düğün de neyin nesi?
Krediyle,borçla düğün mü yapılırmış?
Açıkça söyle babana,diğer önceliklerinizin olduğunu.

Baban iyi niyetli davranmış üzülmemem için ama daha çok sıkıntıya sokacak dediğin gibi.. ben olsam 2 düğün yapmazdım erkek tarafı düğün zaten yapacak kına gecesi yapılsa yeter, boşuna neden strese gireyim ki

asla ama asla borçla evlenme
baban el gün derdine düşmüş birazda
söyle babana k.bakma babacığım ama biz senin yüzünden kaç kere icralık olduk
hem nişanlım da istemiyor de
kısa ve öz konuş...

Reactions: anu
Bence nisanlinla konus babani ikna etmek icin. nisanlinla beraber karsina gecip
"baba tesekkur ederiz bizde isteriz burda dgun olsun ama fazla masrafa gerek yok, ne sen nede ben kredi cekmeyelim bosuna para odenecek zaten bi dugun olacak" falan diyin

Neden 2 düğün yapıyorsunuz mesafeler çok mu uzak eşinin oradaki düğüne minibüs tutun yakın akrabalar gelir sadece. Ya da küçük bir yerde düğün gibi kına gecesi yapın az masrafa. Yatak odası zaten alınır taksidini kendiniz ödersiniz yani kredi çekileceğine 2 düğün yapmayın gereksiz yani insanları eğlendireceksiniz diye borcun altına girmek mantıksız zaten bir düğün olacak. Bende şehir dışına evlendim kendi şehrimde küçük bir salon tuttum kına deyince filan konuşunca indirdiler de parasını orada yaptık buraya gelemeyecek olanlar oraya geldi yani. Gelinliğimi de kınada da giydim. Hiç adınıza kredi alınmasın ödeyemezler eşinizle de sorun yaşarsınız.

2. düğünü de yapmayıverin bence. zaten 1 düğün olacakmış.
2. düğün bence tamamen gereksiz..
sizin tarafta kına gecesi olsun sizin düğüne gelemeyen akrabalar oraya gelsin.

Reactions: anu
genel konuşuyorum ; maddi durum yeterli değilse 2 düğün neden???

sinir oluyorum buna, kredi çekip elalemi eğlendirmek için düğün yap, aylarca öde dur, kimseyi memnun edeme.
aileler altınlara el koysun, bir sürü rezillik.

halbuki herkes ayağını yorganına göre uzatsa, 2 düğün yerine 1 düğün, ona da durum yoksa yap nikahı git evinde otur.
yazık günah evliliğin ilk yılları borç içinde geçiyor sonra kavga hır gür.
taşıma suyla değirmen dönmez!

kardeşim; baban da olsa kredi borcunun altına girme bu dönemde.
dedeymiş, neneymiş kimseye de minnet etme.
durumun neye elveriyorsa o kadar.

Aman diyeyim arkadaşım. Evlilik zaten birc harcla oluyo eksik bitmiyor evde. Bir de kredi borcu ekleyip cicim aylarını zehir etme. 2 düğün yerine evde yakın akrabalardan kına gibi bişey yapabilirsin. Ben yaptim çokta eğlenceli oldu

arkadaşlar düğün dediğim şey zaten kına yani tutacağı max 3 bin bişey bide yatak odası alcaz 5-6 bin lazım bunu da ben biriktirebilirim ama babam sırf ben üzülmeyeyim diye böyle bişey söyledi 2 düğün yapacak durumumuz zaten yok kına gibi olacak küçük bi yerde dedem bunun lafını yaptı bende üzüldüm. ama en mantıklısı dediğiniz gibi babama ben tamamen burdaki kına işinden vazgeçtim bi otobüs tutarız herkes erkek tarafının oldugu yere gelir demek olacak sanırım.

Merhaba ben eşinizin fikrine katılıyorum, devir tasarruf devri 2 düğün yapmayıverin ki bana kalırsa israf-fuzuli-gereksiz.. bir taneyi anlarım ama 2. kesinlikle öyle. bana da 2 düğün yapıldı hiç istemedim ve sonrasında da ah iyi ki yapılmış falan da demedim yani.. ailelere söz geçmiyor işte.. hala da israf gözüyle bakıyorum-aynı şekilde eşim de..

neyse krediyi kendi üzerinize çakin illa çekecekseniz, en kötü ihtimale göre düşünürsek eşinizle çok sorun yaşarsınız, en büyük sorunlar aile kaynaklı oluyor zaten o yüzden temkinli olun bu konuda. ha bana kalırsa kredi çekmeyin, 2. düğünü yapmayın ve eşyayı da taksitle alın, tadınız kaçmasın hiç. şimdiden tebrikler ve mutluluklar.

Bende çektim babam ödüyor düzenli ama senin yerinde olsam bende çekmezdim.
Sana kredi çıkmaması için seninde icralık, kartlarını geç ödeyen biri olman gerek, yani banka geçmişinin düzensiz olması gerek.
İkincisi diyelim ki kredi çıkmasın diye zor bankalara başvuru yaptın ama baban bu işlerden anlıyordur ona göre banka tercihi yapacaktır.
Sen güzelce kesin olarak kredi çekmek istemediğini söyleyeceksin, borçlu olmayalım vs. diye. Bence başka seçenek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…