Babam diyabet 1 rahatsızlığı var diye istemiyor :(

Tip 1 z anladığım kadarı ile şeker hastalığına yakalanan insanlara önce geçmiş olsun sonra hayırlı olsun der doktorlar çünkü çok sağlıklı beslenecekler diyetleri karbonhidrat alımları herşey düzenli bir şekilde ilerleyecek korkmayın derim arkasında durun sevdiğinizin bizim pankreas organımız salgilarken vucudumuz onlar insülin ile salgiliyorlar babaniza demek zorundaymiydiniz peko ayrica diyabet babanız yaşlandığında da onda çıkmayacağı ne malum

Çok büyük vebala giriyor babanız. Bilinen herhangi bir hastalığı olmayan ama sizin kıymetinizi bilmeyen, içen, evine bakmayan, sizi döven bir insan olsa daha mı iyi? Sırf tip 1 diyabet için karşı çıkıyor. Allah ıslah etsin babanızı.

Çok yakın bir arkadaşım tip1 diyabetli. Kız insülinlerine, ara öğünlerine çok dikkat ediyor. Sürekli göz dr ve üroloğa rutin kontrollere gidiyor. Şuan 5 aylık hamile. MaşaAllah çokta mutlu eşiyle

İnşallah babanızda vicdana gelir. Çok üzüldüm sevgilinize ve size

Bana başka bir durum var da hastalığı bahane ediyor gibi geldi. Ama cidden düşüncesi buysa da çok mantıksız ve ayıp, insanların başına ne geleceği belli değil. Hastalıkta sağlıkta diye boşa evlilik yemini edilmiyor, bir kazaya bakıyor insanların sakat kalması ya da birdenbire olmadık bir hastalık başa gelebiliyor. Kimsenin garantisi yok bu hayatta. Ama dediğim gibi bence başka bir durum var, hastalık bahanesi.

Babaniz sizi dusunuyor ,adam hakli ....
Siz henuz nasil buyuk bir sorumluluk oldugunun farkinda degilsiniz ,
Benim teyzemin esi de bu sekilde rahatsizdi,
Tip 1 diyabet,genetik gecici olan bir hastalik ileride cocugunda da bu hastalik olacak ,bu sebepke teyzem evlat sahibi olmadi ,
Ehliyet bile verilmiyor,
Bobrek yetmezligi,sinir hasari sonucu organ kaybi hastaligin yan etkileri ,
Benim enistemin ,en son ayak parmaklari kesildi ,
Sonunda cinsel iktidar yetersizligi basladi ,daha 40 yasinda evde abi kardes gibi oturmaya basladilar ,
Cok zor bir hastalik ,iyice tartiun kendinizi

babaniza bu kdr yuklenmeye gerek yok , sizi duusnuyor
bu kdr abartmasamda bende olsam karsi çikar vazgeçirmeye çalisirdim herhalde kizimi
tabiki hatsalik Allhtan gelir, seker hatsaligini çok iyi bilirim ailemizde genetik bendede olacak belki illerde ama neyse

40 yasindaki kuzenim kuçuk yastan beri seker hastasi yani tip 1 diyabet
bildiim bileli gozluk kullanir hep sorunluyydu gozleri, simdi haftada uç gun diyalize giriyor vuicuttaki harabiyeti sen dusun
evli çocuklari var ,o evi geçindiurmesi vs hersey sorun, haftanin yarisini duiyalizde geçirince çalissada kazancini siz dusunun
yeiyemedigi sofalar vs onlara girmiyorum bile
tahmin ettigindne daha zor bi hayat istiyorsun erkek arkadasini seçerken
hastalik Allahtan gelir ama bile bilede lades denmezkii

seker hastaligi demek insulin ve diyet demek deilki, vucutda verdigi hasari aç oku istersen internetden ..

Ne olabilirmis mesela gerekcesi ne.Seker hastalarinin omurleri daha uzun oluyor ustelik arastirmasi var.
Hangi arastirma ki
Pek mantikli degil cunku diyabetin bir suru komplikasyonu var.
Diyalize girenlerin buyuk kismi seker hastasi mesela. Bobreklere vuruyor vs
Goz, el, ayak, tum sinirler, butun vucudu etkileyen bir hastalik maalesef.

herkes ya babanın başına gelirse demiş ama konu sahibinin babası zaten tip 2 diyabet hastası.
benim de babam tip 2 diyabet, yaklaşık 20 yıldır da insülin kullanıyor.
eğer birimiz diyabetli biriyle evlenecek olsak ayılıp bayılırdı muhtemelen çünkü annemin ve kendisinin yaşadıklarını bizim de yaşayabileceğimiz düşüncesi onu nasıl korkutuyor anlatamam...
bu, bu adamı kötü bir insan yapmaz ki, belki eşine yaşattıklarını kızı yaşasın istemiyor o kadar...
evet hepimiz yarın kanser, tansiyon, kalp, böbrek vs vs hastası olabiliriz ama bunları bilerek evlenmek başka evlendikten sonra ortaya çıkması başka...

Evlendikten sonra şeker hastası olsa boşanmanızı mı isteyecekti
İstemiyorda bahanesi gibi geldi bana
Sanki madde bağımlısı gibi muamele yapılmış

Hangi arastirma ki
Pek mantikli degil cunku diyabetin bir suru komplikasyonu var.
Diyalize girenlerin buyuk kismi seker hastasi mesela. Bobreklere vuruyor vs
Goz, el, ayak, tum sinirler, butun vucudu etkileyen bir hastalik maalesef.
Hatirlamiyorum seneler once okumustum.Mantikli olmayan ne uzun omur dedim ben diger etkilerinden bahsetmedim.

Linki incelemedim fakat ilerleyen senelerde kontrol altinda olmayan sekerin nelere zarar verebilecegini biliyorum.
Bana seker hastalari evlenemez vs gibi durumlar acimasizca geliyor kontrol altinda olduktan sonra problem yok.Hastaliktan korkmak burnu buyukluk bana gore.

Yarın kimin hangi hastalığa yakalancağının garantisi yok.

Bir kaza ile ömür boyu engelli yaşamak zorunda olanlar kazadan önce sağlıklı bir şekilde nikah masasına gitmiş insan da olabilir.

Düşünce şekli kesinlikle zayıf

buğün hepimiz sağlıklıyız peki yarın ?? bunun garantisi var mı .onun istediği beğendiği ve sağlıklı birisi ile evlensen sonrada bi hastalığı ortaya çıksa babanız boşan kızım mı diyecek acaba ... nasıl bir düşünce dir ya

Evlendikten sonra böyle bir rahatsızlığı çıksaydı ne olacakmış ?
Ve ya sizin böyle bir rahatsızlığınız olsaydı diye birinin ailesi istemese babanız ne hissedermiş? Sordunuz mu hiç.

Hatirlamiyorum seneler once okumustum.Mantikli olmayan ne uzun omur dedim ben diger etkilerinden bahsetmedim.
Bobrek yetmezligi hayati uzatan bir durum degil maalesef.
Diyabet dunyada olum sebepleri icinde 8.sirada
Her yil 4 milyona yakin kisinin de olum nedeni

Yakin komsumuz Tip 1 diyabetti ve 4 cocugunda 3ündede var ayni hastalik. 13 yasinda cikti en kücük oglunda. Tip 1 malesef tek basina olan bi hastalik degil beraberinde bircok hastalikta getirebiliyor. Babaniz sizi düsünüyor kesinlikle kötü bi niyeti oldugunu düsünmüyorum, sevgilinize kötü gözle baktiginida düsünmüyorum. Konu hastalik olunca direkt vicdana baglayip yorumlar yapiyoruz ama asil mesele siz bununla başedebilecekmisiniz?

Diyabeti niye bu kadar abarttıki baban yatın öbür gün Allah korusun sendede bi hastalık çıkabilir.seni düşünüyordur elbet ama tepkisi çok fazla.Allah yardımcın olsun

Babanın kötü bir ınsan olduğunu düşünmüyorum tamamen seni düşündüğü için böyle yapıyor. Şeker hastalığı basit gibi duruyor ama hastanın kendisini ve ailesini bunaltan bisey gerçekten. Cinsel anlamda sorunlara sebep oluyor kısırlıkta dahil. Korkuları var babanın haklı. Burda da eşi seker hastası olanların konuları vardı onları oku istersen.

Benim annemde de böbrek yetmezliği vardı ve babaannem ve amcam hep küçük gördü bu baştan hastaydı kandırdı çocuğu(babamı) dediler. Babama hep sana temiz kadın buluruz deyip arayı bozdular ailem dağıldı şimdi amcam da kum babannem de böbrek hastalığı çıktı ve babaannem bu yüzden vefat etti.Ön yargı en büyük hastalık aslında.

Kime önce bir şey olacağı belli olmaz. Benim babam da böbrek hastasıydi, dedem de istememiş ama sonra yumuşamış. Evlilikten sonra 2. böbreğini de kaybedip diyalize girmiş, yurt dışında nakil de oldu. Ama nakilden 1 sene sonra trafik kazasında kaybettik onu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…