babam evden kovdu

fuume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
514
72
123
İstanbul
günaydın,

o kadar berbat haldeyim ki çalışamıyorum bile sizlerden bir akıl almak ümidiyle yazıyorum. 24 yaşındayım öncelikle ve kendimi bildim bileli babamla sürtüşür fikirlerimiz. babam herşeye bağırıp çağıran sadece para odaklı yaşayan bir adam. önceleri çok sesimi çıkarmazdım ama abim evlendiğinden beri sürekli bana yüklenir oldu. abim evlenirken çok fazla borç yapıldı ve krediler çekildi. sadece benim çektiğim 3 kredi var ve bunların hepsini de ben ödüyorum. evlendikten sonra abim hiçbir yardımda bulunmadı kredi ödemelerimde ve 2 yıldır da ödüyorum. sorun şu ki krediler ve evdeki ödediğim faturalarla birlikte 1000 tl ye yakın bir para veriyorum babama. işim iyi Allah'a şükür kendime yetebiliyorum ama ne bir birikimim ne de bir çeyizim var. üstelik ödeyeceğim kredilerin daha 3 yılllık ödemeleri var. evde bir tek ben çalışıyorum ve parayı yetiremiyoruz borçlardan dolayı. babam 2 hafta önce benden 15 bin tl kredi çekmemi istedi ve ben de ilk defa hayır dedim. çünkü bu 15 bin tl benim bir 4 yılım daha demek ve ben artık kendim için de birşeyler yapmak istiyorum. bunu da kendisine söyledim yarın bir gün evlendiğimde koca evine borçla mı gidicem bir tek çeyizim yok zaten her ay 1000 tl veriyorum bana ne kalıyor geriye dedim. bulup getireceksin para bu eve filan gibi laflar etti.o gün bana etmediği hakaret kalmadı saatlerce bağırdı durdu evin içinde. işten geliyorum daha kapıdan girer girmez ne nankörlüğüm kalıyor ne bişeyim. dün de yine para mevzusundan açtı konuyu ve artık dayanamadım ve ben de bağırdım . şu eve gelmek istemiyorum daha ne yapıyım canımı mı istiyosunuz dedim bıktım sizden diye karşılık verdim. babam daha da köpürdü ve berbat küfürler etti bana defoluıp git bu evden dedi. o an ki sinirle direk kapıya yönelip çıktım annem zorla geri getirdi eve ama ağlamaktan berbat haldeyim kafama vurmaya başladım sinir krizi geçirdim resmen. annem zor sakinleştirdi ama babam hala bağırmaya devam etti. zar zor uyumuşum öyle sabah da kalkıp direk işe geldim. kızlar şimdi ben ne yapayım eve adım atmak istemiyorum sürekli evde kavga gürültü hiç huzurum yok. bir baba kızına kol kanat germesi gerekirken kızını bu kadar hırpalar mı ya. ne yapmalıyım bilemiyorum.

Evin babası niye çalışmıyor? Kusura bakma ama abini baban değil sen evlendirmişsin! Okurken çok sinir oldum. Yaşın 24. Gencecik kızsın. Kazandığını senin de yemeye hakkın var. Yardım etmeyecek misin? Edeceksin tabi. Sonuçta seni bugünlere getiren ailen. Ama tüm yük de sadece 1 kişiye bırakılmamalı. Kısmetin olur (vardır belki) evlenmek istersin. Abinin düğün borçları yüzünden evlenmeyecek misin? Gidip abinle konuş. Senin borçlarını ödüyorum. Biraz yardım et de. Ev durumuna da gelince kiraya çıkma şansın varsa ayrıl evden. 1 odalı uygun fiyata evler çok var. Ben para kazanıp evi geçindireceğim hem hakaret yiyeceğim. Oh ne ala memleket!

Son düzenleyen: Moderatör:

babam emekli ve çalışmak istemiyor . 24 yaşındayım ama bir evin tüm yükü üstmde resmen ve artık dayanamıyorum. üniversiteden mezun olduğumdan beri tüm kazancımı eve verdim bunun da hiç lafını etmedim ama yıllarımı bağlayacak borçlar altına girmek istemiyorum artık. beni en çok yaralayan da bir babanın kız çocuğuna bu şekilde davranması böyle bir baba kızını her yola sevk eder. Ben kime sırtımı dayayayım ki abim abilik yapmıyor babam babalık ben kime güveneyim

sen çık o evden yoksa kafayı yersin ki yemeye başlamışşsın ayrı bi eve çık o aldığın parayla aileni geçindirip borçlarını ödeyebiliyosan sadece kendini geçindirip borç ödemen kenara para atman daha mantıklı bu genç yaşta sinir krizlerine girme seni düşünmeyeni sen hiç düşünme

bankaya şuan sadece benim 15 bin tl borcum var bu borç 3 yıllık taksit şeklinde zaten. kendimi o kadar kötü hissediyorum ki bu yaşıma kadar aileme ters düşecek hiçbir şey yapmadım karşılığı buymuş. ayrı eve çıksam da nasıl geçinirim bilmiyorum korkuyorum biraz da. teyzem ankarada yanıma gel diyor ama burada ki işim çok iyi bir daha böylesini bulabilir miyim bilemiyorum. kafam o kadar karışık ki

özel değilse ayda borçlara ne kadar para ödüyosun

Bir kredi cek uc kredini kapat tek kredi bircun olsun o evden cik suluk gibi somurgen insanlarin yaninda aklini kaybedersin...

Abin çeksin krediyi, bu ne rahatlık,
Aileni borca batır, kardeşinin üstüne bas evlen bu nasıl vicdan
Ayrıca sizin yeni bir kreji çekecek kadar geliriniz kalmamış
Bankalarda muhtemelen adına 3 kredi olan birine 4 yü de vermezler
Banka vermiyor deyin sıyrılın bu işten

aynı şeyi ben de düşündüm direk banka vermiyor diycektim ama benim adıma gitmiş sorgulatmış ve banka veriyor krediyi bunu bildiği içinde bana baskı yapıyor. abime dün durumu anlattım ama hiçbir şey demedi ne bir yardım edecek harekette bulundu ne de teselli edecek bir şey söyledi daha da yıkıldım. dün eve hırsız gibi girdim ve yataktan hiç çıkmadım bu şekilde ne kadar devam edebilirim bilmiyorum

Anneniz dahil olmuyor mu bu tartışmalara, o ne diyor?

Abiiz ve babanızla konuşsa...

Anneniz dahil olmuyor mu bu tartışmalara, o ne diyor?

Abiiz ve babanızla konuşsa...

annem yıllardır babamdan baskı göre göre sinmiş resmen ağlayıp duruyor sadece . Aie ne kadar öenmli bir insanın hayatında son bir aydır zehir oldu herşey bana

annem yıllardır babamdan baskı göre göre sinmiş resmen ağlayıp duruyor sadece . Aie ne kadar öenmli bir insanın hayatında son bir aydır zehir oldu herşey bana

Durumunuz çok zormuş... Size ayrı eve çık demek kolay; ayda 700 tl ile bir genç kızın tek başına yaşaması çok zor. En ufak hesap dışı harcamanız olsa ( sağlık vb nedenle) çok zorda kalırsınız.
Kira ödemeyeceğiniz bir çözüm bulmanız lazım. Eğer Ankara'daki teyzenizin evi müsaitse gerçekten oraya taşınabilirsiniz. Tabii bu kararı vermeden önce, teyzeniz evliyse eşinin huyu-suyu gibi ya da bekarda yaşam şeklin vb gibi pek çok şeyi düşünüp araştırmanız lazım ki sonradan size problem çıkmasın. Orada size uygun bir iş bulup bulamayacağını da sorabilirsiniz. Firmanızın Anara'da şubesi var mı, varsa transfer isteyebilirsiniz ya da patron anlayıslı biriyse onunla konusup durumu anlatıp Ankara'da tanıdıkları olup olmadığını sorabilirsiniz iş açısından.

Bir süre abinizle kalmanız da bir çözüm olabilir. Eşiyle de aranız iyiyse size destek olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta onların borçlarını ödüyorsunuz. Benim kardeşim olsa hayatta ezdirmezdim ah ahh...

Evde yaşamaya devam etmeniz ruh sağlığınız açısından gerçekten çok zorlayıcı bir hal almış. Size en önemli tavsiyem bundan sonra başkası için 1 kuruş dahi borçlanmamanızdır. Bakın siz zordayken size destek olan yok. Yarın bırgun ıssız kalsanız ne olacak?

Canım ne zor ya, Allah sabr versin. Bence abin ile konuş. Bu yaşadığın olayı aynen anlat. Sonra da evde artık duramayacağını, kesin taşınacağını ama seni tek bağlayan şeyin onun adına girdiğin borçlar olduğunu söyle güzellikle. En azından elinden geldiği kadar yardımcı olsun, bu kredi borcunun yarısını o ödesin. Annenin bir köşede altını, bileziği yok mu, birazını da o kapatsın ve sen artık kendi hayatını kur bence. 1+1 eve çık, huzurun olsun

ankaradaki teyzem evli ve beni de çok sever. üniversiteyi de yanlarında kalarak okumuştum Allah razı olsun eniştem de en az teyzem kadar iyi davranır bana. Geçici bir çözüm olarak oraya gitsem diyorum ama tüm düzenim alt üst olacak. sonrasında ne yaparım bilemiyorum. ya da iş yerinden izin alıp bir iki hafta ankaraya gidip onlarla bir çözüm bulayım diyorum. müdürümle bu konuyu konuşucam bakalım.

abimle konulmayı denedim ama hiç bir yardımda bulunmadı. keşke sırtımı dayayabileceğim biri olsaydı onunla yuva kurma ümidiyle de olsa dayanırdım ama kimsem yok kendimi berbat hissediyorum. durumumu kimseye de anlatamıyorum çünkü kimse benim böyle bir sıkıntımın olduğunu tahmin edemez. çünkü iş yerimde mevki olarak çok iyi bir yerdeyim ve herkes dışardan ailemin de çok harika olduğunu düşünüyor . arkdaşlarıma anlatmaya utanıyorum bu durumu. eve çıkma fikrini düşünüyorum ama korkularımda var o evden çıkarsam bir daha dönüşüm olmaz ve tek başıma istanbul gibi bir yerde ne yapabilirim bilemiyorum. Allahıım bir kapı açsın artık bana

Sana bu kadar yükleneceğine bir zahmet borcu senin sırtına dayayan abine de yüklensin baban. Ne münasebet, niye abimin eli ayağı tutuyorken ben onun borcunu ödeyeyim.

Git bir arkadaşında filan kal, güvendiğin. Ama baban işyerine gelir rezil eder oradada. Bilemedim ki şimdi.

okuyunca cok uzuldum.baban kadar abin suclu nasil gormezden gelir nasil ezdirir seni.bide kiz kardessin kiz evlatsin korkar insan
ayri yasayan arkadasin yokmu yada cevrelerinde guvendikleri biri vardir belki kirayi evin masraflarini bolusursun.bi arkadas tek kredi cekip hepsini kapat demis cok guzel demis.cekebilirsen borcunu kapat,taksitleri dusuk tuttur rahatca gecinirsin ozaman
Allah yardimcin olsun kardesim olsa bu durumda hic dusunmezdim gel derdim

Evden ayrılman senin için çok daha iyi olur. Ayrı eve çıksan geçimin için kalan para yeter mi? Abinin de bu kadar sorumsuz olması gerçekten çok sinir bozucu. Allah yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…