• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam evimi vermiyor

Sizin is yas. Evlendikten sonra edinilen mal olacagi icin kocanizin hak sahibi olmadiginix ispatlamaniz lazim. Diger taraftanda babaniz olurse hem esi hem kardesleriniz mirasci olacak. Tavsiyem kazi ürkütmeden yolmaniz yönünde. Daha iyi bir lokasyonda ev alalim, kredi cekecegim, alacagimiz evin kirasi daha yuksek olacak gibi kandirmaniz lazim
Eşime de kalsın istemiyorum. Çünkü gelecek göremiyorum pek

Ben bu tarz konulara sadece kkda denk geliyorum. İnsanlar ev alıyor,parasını veriyor ama ev başkasının üzerine. Neden yani? Evin bilmem kaçta kaçına paranız yetmiyorsa almayıverseydiniz,ne münasebet bir lira bile ne alırım başkasından ne de gücümün yetmediğine el uzatırım.

Allah kimseyi kendi malının dilencisi yapmasın.
Aile diyorsun güveniyorsun .

Aile diyorsun güveniyorsun .
Nasıl güvenebiliyorsunuz? Tek çocuk değilsiniz,bir kardeşiniz var. Olası bir vefat halinde (Allah gecinden versin) babanızın malı görünen o evden kardeşiniz de pay alacak. Üvey anneden önce böyle bir sorununuz var.

Nasıl güvenebiliyorsunuz? Tek çocuk değilsiniz,bir kardeşiniz var. Olası bir vefat halinde (Allah gecinden versin) babanızın malı görünen o evden kardeşiniz de pay alacak. Üvey anneden önce böyle bir sorununuz var.
Kardeşim yapmaz. Yapsa da Benim çocuğum yok. Ona kalsın sorun değil. Benim şu an paraya ihtiyacım var. O yüzden lazım.

Onun da mezarcı karısı var. Ikisinin ortak çocuğu olsa kardeşime kalır bari derim. Çocukları da yok. Babama bir şey olsa üvey anneme ve onun yeğenlerine kalacak.
Mal babanın, baba ölünce karışı ve evlatlarına kalacak yani üvey annenize size ve kardeşinize kalacak, üvey annenin yeğenleri ne alaka?

Onun da mezarcı karısı var. Ikisinin ortak çocuğu olsa kardeşime kalır bari derim. Çocukları da yok. Babama bir şey olsa üvey anneme ve onun yeğenlerine kalacak.

ddhdhdh siz ailece mezarcı eşleri seviyorsunzu zannımca

Şaka bir yana güzellikle alamazsınız, yukarda biri kandırın demiş aynen öyle yapın. Üvey anneyle güzelce konuşun, daha iyi bir ev gördüm elimde nakit para da var bu evi satıp üstüne koyucam/bu evi bankaya gösterip kredi çekicem diyin. Öyle açgözlü tiplere daha çok para , daha iyi ev derseniz duramazlar.

ddhdhdh siz ailece mezarcı eşleri seviyorsunzu zannımca

Şaka bir yana güzellikle alamazsınız, yukarda biri kandırın demiş aynen öyle yapın. Üvey anneyle güzelce konuşun, daha iyi bir ev gördüm elimde nakit para da var bu evi satıp üstüne koyucam/bu evi bankaya gösterip kredi çekicem diyin. Öyle açgözlü tiplere daha çok para , daha iyi ev derseniz duramazlar.
Şu an ev onların niye böyle bir şeyi kabul etsin ki ?

Banka vermiyordu notum düşmüştü. Ona girmek istemiyorum çok tatsız bir mazi yüzünden tatsız bir borctu. babama güvendim. Hatta bir dönem bipolar rahatsızlığım ilerledi dünyayla tüm bağım koptu ev benim neyime senin olsun demiştim. Şimdi bu sözümü de kullanıyorlar.

Sanirim daha once bipolar oldugunuzu soylememistiniz, cocuk ile olan konunuzu, evi babaniza vermeniz gibi kararlarinizi acikliyor bu durum. Bebek dusundugunuze gore Lityum kullanmiyorsunuz, teratojenik bir ilac cunku, doktor kontrolunde misiniz? Herhangi bir ilac kullaniyor musunuz? Siz kendinize iyi bakmazsaniz boyle yanlis kararlar vermeye devam edersiniz. Ev konusu da babanizin vicdanina kalmis artik.

Sanirim daha once bipolar oldugunuzu soylememistiniz, cocuk ile olan konunuzu, evi babaniza vermeniz gibi kararlarinizi acikliyor bu durum. Bebek dusundugunuze gore Lityum kullanmiyorsunuz, teratojenik bir ilac cunku, doktor kontrolunde misiniz? Herhangi bir ilac kullaniyor musunuz? Siz kendinize iyi bakmazsaniz boyle yanlis kararlar vermeye devam edersiniz. Ev konusu da babanizin vicdanina kalmis artik.
Bebek için kullanmıyorum. Bir düşük geçirip psikolojik olarak fenalastim. 20 gün yattım hastanede ama uzun süreli ilaç reddettim. Verdiler,eve gelince almayı bıraktım. Uzun süredir hiç almıyorum. ama Depresif değilim . Stabil bu aralar. Siz de mi kullanıyorsunuz?

Bebek için kullanmıyorum. Bir düşük geçirip psikolojik olarak fenalastim. 20 gün yattım hastanede ama uzun süreli ilaç reddettim. Verdiler,eve gelince almayı bıraktım. Uzun süredir hiç almıyorum. ama Depresif değilim . Stabil bu aralar. Siz de mi kullanıyorsunuz?
İlaçları neden kullanmadığınızı çözemedim tam. Bebek istiyor ve o yüzden kullanmıyorsanız bir sonraki atakta nelerden vazgeçeceğiniz belli mi? Önceliğiniz kendi iyilik haliniz olmalı. Ayrıca işler çirkinleşirse bu durumunuzu da kullanabilirler, acilinden bir avukatla görüşün. Bir de son olarak, verdiği katkı dörtte birken neden kira babanıza gidiyor o kısmı da anlayamadım.

Acilen bi avukata danışın derim.yasadigim ülkedeki gibiyse kanunlar hakkınız olabilir.

Bi arkadaşıma birlikte yaşadığı sevgilisi araba hediye etmisti.Bi süre sonra ayrıldılar.adam arabaya taktı geri vereceksin diye.o da cocugu olduğu için vermek istemedi arabayı.araba bu arada arkadasin üstüne vergisini sigortasini arkadaşım oduyordu.Ama arabanin taksitlerini adam ödedigi için mahkemeye verdi tak diye aldı arabayı.Burda kanunlar malın kimin üstüne olduğu değil kredileri ödeyenden yanaymis öğrenmiş olduk.

Belki kanunlar Turkiyede de ayni şekilde isliyordur.zaman kaybetmeden arastirin

Evet ben bipolar degilim ama baska bir problemden dolayi kullaniyorum. Uzun sureli ilaci reddetmeniz cok yanlis bir fikir olmus, kaldi ki ne zaman hamile kalabileceginiz bile belli degil. Terapi gormuyor musunuz? Psikiyatristiniz yok mu duzenli gorustugunuz? Bebek konusundaki takintiniz sebebi bile bu durumunuz olabilir ki iliskilere bakis aciniz zaten yardima ihtiyaciniz oldugunu gosteriyor. Bu sekilde saglikli bir bebek yetistirmeniz mumkun degil.

Kardeşim yapmaz. Yapsa da Benim çocuğum yok. Ona kalsın sorun değil. Benim şu an paraya ihtiyacım var. O yüzden lazım.
Yapmaz demeyin,kardeşinizle henüz böyle bir süreç içine girmediniz,önceden bilemezsiniz. Benim iki kuzenim senelerce mahkeme kapısı aşındırdılar benzer meseleden. Yeni sonuçlandı daha davaları. Onlar da kardeş,onlarda da sorun asla yaşanmaz deniliyordu ama yaşandı. Biri hak yedi,diğeri mahkemeye verdi.

Bundan 8 yıl önce henüz bekarken 1+1 ev aldım.iş yerim dağ başı gibi bir yerdeydi oraya yakın yeni yapılan bir siteden aldım. Babamla pek görüşmem evlendiginden beri. Ama o dönem yolda harap olma peşinatı da ben vereyim dedi. Neyse o dönem 45 bin verdi. Dörtte biri bu para. Evi satarsam herkes koyduğu para oranında payını alır dedik. Eve geçtim bir yıl sonra evlenince kiraya verdim.esimin cimriliklerine kızgın olduğum için o evin gelirini babama bıraktım. Kirayı birkaç ay alıp babamin hesabına yollayın dedim. Ev babamın üstüne bu arada krediyi o çekti ben ödedim.
Şu an ev 3 milyon. Babama satalım benim ihtiyacım var dedim. Ona da 750 bin vereceğim hesapta koyduğu paranın oranını aynen koruyorum.
Ama üvey annem evi satmayalım kirasıyla geçinelim biz ölünce ev yine kızına kalır demiş şimdi evi satmıyor.işin komik tarafı babamla aramda 17, üvey annemle 7 yaş fark var. Onlardan önce öleceğim zaten çektiğim kahırla. Israr edince ev zaten bizim üzerimize git mahkemeye anlat derdini dediler. Ben ödemeleri ispatlayıp geri alabilir miyim?
Bu arada hakaretvari üslup istemiyorum. Ne olursa olsun onlar ailem sadece kanuni olarak bir şey çıkar mı?
Siz önceki konunuzda babasız büyüdüm yazmıştınız, babanızda mı üvey?

Ünlü birinin dekontları kanıt göstererek evdeki hakkını aldığını okumuştum gazetede. Yani ev kocasının üstüne ama kadın da kredi ödemelerine destek olmuş. Babanız da aynı şekilde evin tamamını nasıl ödediğini kanıtlamalı diye biliyorum.
Maddi sıkıntınız yok, niye bir avukat tutmuyorsunuz? Açtığınız konulara istinaden iyi bir avukat lazım size. Hem bu konu hem de eşinizle olabilecek uyuşmazlıklar için.

Siz önceki konunuzda babasız büyüdüm yazmıştınız, babanızda mı üvey?

Ünlü birinin dekontları kanıt göstererek evdeki hakkını aldığını okumuştum gazetede. Yani ev kocasının üstüne ama kadın da kredi ödemelerine destek olmuş. Babanız da aynı şekilde evin tamamını nasıl ödediğini kanıtlamalı diye biliyorum.
Maddi sıkıntınız yok, niye bir avukat tutmuyorsunuz? Açtığınız konulara istinaden iyi bir avukat lazım size. Hem bu konu hem de eşinizle olabilecek uyuşmazlıklar için.
Babam üvey değil ama hiç baba kafasında olamadı. 15 yaşındayken evlenmiş 16 yaşındayken abim 17 yaşındayken ben olmuşum. Abim doğduğunda gözü hep arkadaşlarının oyunundaymış. Gezme tozma cağındaymış. Bir ara keşke ölseler de ben de yine uyuyabilsem gezebilsem diye bile aklından geçirmiş. Babadan çok büyük abimmis gibi hissettim daha fazla dayanamadı evden kaçtı çalışma bahanesiyle . Eşim avukatla konuşmuş sanırım geri alacağız ama eşim de az hak yiyici değil.

Back
X