Babam giderken veda etmedi

başınız sağ olsun

ama ne bileyim buna da gönül koyulmaz gibi geldi bana

dedem mesela kanserden vefat etti

mezarım köyümde olsun diye arkadaşlarına söylemiş ne 5 çocuğundan birine de eşine

zira yakınlara böyle şeyler söylemek zordur

bence iyi düşünmüş deyin bizi daha az üzmek için böyle oldu deyin

Başınız sagolsun.
Benim babam bu yaz tatil için şu otele gideriz, lavaboların da bataryaları çok eskidi haftaya onları değiştirelim dedikten sonraki gün ani kalp krizi geçirdi hem de benim kollarımda.
Cenaze işlemleri icin yardımcı olacak bir akrabamız defnedilmek istediği bir yer var mıydı diye sormuştu o an tokat gibi çarpmıştı, babam bir an bile ölümü düşünemedi. Hiç lafı bile olmamıştı. Çok düşündüm sonra acaba bu hayattan gideceğini bilse ne nasihat ederdi diye, hiç öyle bir anımız olmadı. Hadi bizimki ani oldu ama insan ağır hasta da olsa kendinr bu konuşmayı yapmayı konduramaz kolay kolay.

Rabbim rahmeti ile muamele etsin. Mekanı cennet olsun insallah. Kendi içindeki yaşadığı duyguları bilemeyiz fakat çok zorlanmıştır. Daha da zorlaştırmak istememiştir.

Başınız sagolsun.
Benim babam bu yaz tatil için şu otele gideriz, lavaboların da bataryaları çok eskidi haftaya onları değiştirelim dedikten sonraki gün ani kalp krizi geçirdi hem de benim kollarımda.
Cenaze işlemleri icin yardımcı olacak bir akrabamız defnedilmek istediği bir yer var mıydı diye sormuştu o an tokat gibi çarpmıştı, babam bir an bile ölümü düşünemedi. Hiç lafı bile olmamıştı. Çok düşündüm sonra acaba bu hayattan gideceğini bilse ne nasihat ederdi diye, hiç öyle bir anımız olmadı. Hadi bizimki ani oldu ama insan ağır hasta da olsa kendinr bu konuşmayı yapmayı konduramaz kolay kolay.
Teşekkür ederim sizinde yeni oldu sanırım başınız sağ olsun çok zor bütün ölümler acı

Kızlar babam iki ayı geçti vefat edeli kanser hastasıydı vefat etmeden bir ay önce biliyor du gideceğini ama benle bizle vedalaşmadı aksine sinirliydi bagırıyo du anneme sarıldı ama kardeşim le bana sarılmadı hep kardeşlerini soruyor du onları istiyor du sizce neden veda konuşması yapma dı
Veda etseydi son sözleri dönecekti hep kafanda.Hem ne diye bilirdi ki?Benim babam x kendine iyi tamam mi dedi.Ve ölümünü hissediyormus karısına ben ölürsem kızım yaşayamaz diye korkuyorum demiş.
Senin babanda en fazla kendine dikkat etmeni isteyecekti bence

Ben babamı 16 yaşında iken kaybettim evin en büyük cocuguyum ,kardeşlerim çok küçüktü annem çok gençti ve babam akciğer kanseri idi . Bize hastalığını bile bile biz onun bilmediğini sandığımız halde sadece gozleri ile veda etti bize . Elleri ellerimde idi nefesi nefesimde . Şuan 31 yaşındayım hatta 32 olacağım,16 sene geçti dilek olay ... Annemi çok severdi anneme sadece annem için ağlardı ve cocuklugu kardeşleri gelirdi gözüne . Ne bileyim sen şimdi konuyu açmışsın ben kötü oldum . Babam bize öleceğini bildiği halde doya doya sarilamadi ama hep hissettirdi şuan ağlıyorum kötü oldum gözlerimin önünde o günler ve yaşadığımız acının benim en büyük çocuk olarak yaşadığım acının tarifi yok birde kimsemiz yoktu bir annemiz bir de biz 4 kardeş . Babamın ölüm evraklarını bile lisedeki müdürlerimden izin alarak formamla gidip yapmıştım . Cok zor ama gözlerimin önünde o veda anı . Deme niye veda etmedi ,o kendine bile veda edemedi ki öyle bir fırsatı yokki ölümü hastalık içinde bekleyenin . Onlar bize giderken veda edemezler son anı hatırla ve o anda ki acıyı hissettiginde anlarsın vedanin ne kadar zor olduğunu

Allah rahmet eylesin. Ölümü, heleki kendi ölümünü kabullenemez insan. Saati bile belli olsa inanmak istemez.
Öyle veda konuşmaları filmlerde, dizilerde oluyor ancak.

Kızlar babam iki ayı geçti vefat edeli kanser hastasıydı vefat etmeden bir ay önce biliyor du gideceğini ama benle bizle vedalaşmadı aksine sinirliydi bagırıyo du anneme sarıldı ama kardeşim le bana sarılmadı hep kardeşlerini soruyor du onları istiyor du sizce neden veda konuşması yapma dı
Psıkolojısını bilemeyız ki?Ayrıca kendine bıle veda etmemıstır belki .

İnsan ölümü kendine yakıştıramaz öleceğini bilse bile. Ki babam ölmeden vedalaşmadı demek bana bencillik gibi geldi. Adam kimbiir içinde ne savaşlar veriyordu. Oturup da sizinle vedalaşmayı düşünecek hali yoktur bence

Bizde babamla vedalaşamadık.. En son ocak ayında gördüm bize gelmişti farklı şehirlerdeyiz bebeğim ameliyat olduğu için gelmişti annemle sonra döndüler geri. Beveğimin toparlanması için gidemedik bizde. Bebeğim toparlandı mart ayında ve yasaklar başladı gidemedik .. Yasakların geçmesini bekledik sonra virüse yakalandı babam ve tüm ailem temmuz ayında yine gidemedik ev karantinadaydı... Hep iyileşir umudu vardı sadece bi kere konuşabildim ama veda tarzında değildi iyiydi bi anda fenalaştı ve yoğun bakım süreci hep uyutuldu iki hafta içinde kaybettik..

Sizin durumunuz yine bi nebzede olsa veda olmasa bile yanında olduysanız son anlarını görebildiyseniz çok düşünmeyin aslında vedaları sevmem babamda sevmezdi.. Ne çok yazdım affola☺️

Başınız sağolsun

Kolay mı öleceğim demek

Hem de çocuklarına

Hem üzmek istemedi hem de kabul edemedi belki

Bunları düşünmeyin bence bu sizi daha çok üzer

Allah gani gani rahmet eylesin

Kolay mi stres, psikoloji ve yasadiklariyla cocuklariyla vedalasmak? Bence hic kotu dusunmeyin ne yapsa durumuna verin.

Ölümü kabullenmek kolay mı?
Benim babamda son günlerindeyken bırakın veda konuşması yapmayı, gündüz açık kalan ışığı işaret ediyordu zar zor kaldırdığı parmağıyla bunu kapatın diye. Aklı hala dünyalık işlerdeydi 😥 O psikolojiyi anlayamayız...

3 ay once ben de babamı kaybettim çok ani hem de baypass olduktan 6 gun sonra taburcu olduğu günün akşamı o sureci hatirliyorum da 18 gun hastanelerde geçti ama kimsenin aklina ölüm gelmedi ameliyat sonrasi ne sevinmistik cok iyi gecti atlattik diye hayat iste ne zaman vuracağı belli olmuyor felegi şaşıyor insanın. Kalbi kotu durumda olmasina ragmen hep cok iyimis gibi davrandi ama o surecte korkusunu gormustum gozlerinde kelimelerinde. Bana o surecte veda konusmasi yapsa berbat olurdum heralde gerci boyle de berbatim. Simdi kendimden yola cikarak hassas bi donemdeyiz ve cok saglikli degil dusuncelerimiz. Surekli bi ic catismasi halindeyim ben zor. Hala atlatamadim cok kotü günlerim geciyor. Bugun de kotüyüm çok özledim.size sabir diliyorum babaniza da Allahtan rahmet.

Back
X