Babam kız kardeşimi evden kovacakmış yardım :((((

blackberryli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2012
270
125
123
38
Kızlar merhaba nasıl anlatayım bilmiyorum benim 21 yaşında bir kız kardeşim var çocukluğundan ergenliğine kadar hep benim ilgilendiğim annelik ettiğimi sandığım bir kardeş...dünyanın en zor insanı gece hayatına çok düşkün, bencil, patavatsız... babamla küsler sabaha karşı eve geldiği bir gün taksiden inerken görüyor babam o tarihten beri yüzüne bakmıyor...bende aynı evin içinde mecbur kalmadıkça konuşmuyorum. Ne yaptıysak vazgeçmedi saat 23.00 olmadan eve gelmiyor ve her gece alkol alıyor. Biz aile olarak kendi halimizdeyiz ne benim ne de diğer kardeşlerimin içkiyle gece hayatıyla çok işimiz olmaz. Eskiden takıldığı insanları az çok biliyordum o kadar çok peşinden koştum ki hata yapmasın, yanlış insanlarla görüşmesin diye şimdi sanırım evli bir adamla beraber ( aynı yerde çalışıyorlar ve adamın karısı hamile..(kesin emin değilim ama ciddi şüphelerim var ve kimseye söylemedim henüz) babam evden kovmayı düşünüyor ve bu akşam oturup konuşalım dedim iş çıkışı konuşmaya gideceğim yardım edin bana konuşmaktan dilimde tüy bitti her yolu denedim akıl akıldan üstündür.. evden kaçmasından hata yapmasından çok korkuyorum babam evden kovsun kötü şeyler olsun istemiyorum nasıl düzeltebilirim nasıl??? Ailemizi ve kardeşimi kınamadan yorum yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Allah yardımcınız olsun..evden kovmakla işler daha kötü olabilir dediğiniz gibi.bıkmadan uanmadan karşınıza alıp konuşun sabredin dua edin..empati kurmasını sağlayın başka ne yapılır bilemiyorum ki aklıma bişeyler gelirse yazarım tekrar...ama kesinlikle evden kovmak çözüm değil..

İnanın her gece dua ediyorum psikoloğa gidelim diyorum gitmiyor hocaya gidelim diyorum geri kafalı diyor annemin gözünün yaşı bitmiyor teşekkür ederim yorumunuz için

Canım baban başedememiş sen ne yapabilirsin ki? Çalışıyor mu kardeşin? En azından kendi geçimini sağlayabilir mi?

Canım baban başedememiş sen ne yapabilirsin ki? Çalışıyor mu kardeşin? En azından kendi geçimini sağlayabilir mi?

evet çalışıyor 800 lira maaş alıyor onu da gece gezmelerinde yiyor. Ben okuttum onu, çalıştığı işe ben soktum ne biliyim bir çaresi çözümü hiç mi olmaz o kadar bunaldım ki anlatamam size

aileni seni hatta kardesini kinamak ne haddimize...iflah olmayani iflah edemez.Allahtan baska kimse.evden kovsa daha bi ozgur mu olur ki? iyoce mi abartir acaba?.isi gucu varmis gerci bir duzen kurar kendine.Allahherseyin hayirlisini versin.insallah iyi olursunuz

Kardeşinin zararı kendine bence
Ama babanın çözümü de abes, evden kovunca ne olacağını sanıyo ?

evet çalışıyor 800 lira maaş alıyor onu da gece gezmelerinde yiyor. Ben okuttum onu, çalıştığı işe ben soktum ne biliyim bir çaresi çözümü hiç mi olmaz o kadar bunaldım ki anlatamam size

Canım çok zor anlıyorum, kardeş atsan atılmaz. 800 lira ile geçinemez de, ancak ortak eve çıkarsa falan belki. Siz yine bir konuşmayı deneyin, hiç mi geleceğe dair hayalleri yok bu kızın?

Belki de baban evden atmayacaktır; korkutmak için demiştir sadece.:44:

Baban evden atsa da atmasa da gidişat iyi değil. Akşamları onu tek bırakmasanız birlikte bişeyler yapsanız sinemaya, kahve içmeye vs. gitseniz iyi gelir belki. Allah kolaylık versin size.

Son düzenleme:

inşallah arkadaşım iflah olur sağol yorumun için.. bana abartır gibi geliyor canına minnet koşa koşa gider 2 aya pişman olur ama tamiri nasıl mümkün olur yaşananların (( oturduğumuz çevrede babam saygı gören, sözü geçen bir insan rezil olalım başımız yere düşsün istemiyorum ((

Baban evden atsa da atmasa da gidişat iyi değil. Akşamları onu tek bırakmasanız birlikte bişeyler yapsanız sinemaya, kahve içmeye vs. gitseniz iyi gelir belki. Allah kolaylık versin size.

hepsini yaptım hatta daha fazlasını bile ama olmuyor olmuyor teşekkür ederim cümlemize Allah yardım etsin

Calisiyorsa gitsin ayri eve ciksin ailesini de bu kadar uzmeye hakki yok

ayrı eve çıkmaz çünkü yediği tabağı kaldırmaktan bile aciz sorumluluk duygusu sıfır kovulmadan gitmez asla babam kovarsa bizim evimizde huzur kalmaz gitmesi umurumda değil inanın el alem ne der diye düşünüyorum anneme üzülüyorum içim sıkılıyor

bnce cevresi degismeli.baska bi ise girmesini, yeni ve duzgun arkadasliklar edinmesini saglasaniz belki duzelir.isyerinden evli biriyle gorustugunden de supheleniyomussunuz zaten bence kesinlikle ordan uzaklasmali.bi hata yapiyosa belki uzak kalmak engel olabilir.ustune gitmek tepki gostermek daha cok iter.

Yani neden böyle oldu daha 21 yaşında baban nasıl izin verdi o saatlere kadar dışarıda olmasına o yaşta otur yerinde bir yere gidemezsin dediği zaman nasıl gidebiliyor ki. Okumamışta sanırım bari tanıdık bildik bir yere işe girseydi. Hiç olmadı madem ilişkiden şüpheleniyorsunuz işten ayrılmasını sağlayacaksınız oturacak evinde çıkarılmayacak dışarıya. Evden atmakla olmaz ki 800 maaşla nerede kalacak ne yiyip içecek daha kötü olur böyle hiç olmazsa gözünün önünde yani alıp karşınıza konuşmalısınız ama babanın yapamadığını sen nasıl yapacaksın baban anlayışlı biriymiş yoksa evde oturtmasını bilirdi baban bakıcı gibi bir süre iş çıkış saatlerinde gidecek alacak işyerinde ayrıca o adamla beraberlikten şüpheleniyorsanız o adama da bir gözükecek böylece bilmesine gerek yok adam görsün babanı yeter uzaklaşır kardeşinden ancak böyle yapabilirsiniz.

evet bu yol çok mantıklı bencede...baskının dozunu çok fazla arttırmadan biraz dizginlemek lazım..

Öfkelisiniz de böyle düşünüyorsunuz, kardeş candır gitse canınız acır, elalemden bir halt olmaz ancak konuşurlar, kardeşinize sevgi hissettirmeyi deneyin bence, çünkü 21 yaşında bir insan her gece alkol alıyorsa ciddi problemleri var demektir. Sabırla üzerine eğilmek lazım, babanızı da bu şekilde yönlendirmeye bakın. 21 yaşında bir çocuk, 800 lira gelir ve kötü alışkanlıkları ile tek başına bırakılırsa sonu ne olacak bellidir. Kardeşlik sevginizi hatırlayın, elalem de dış kapının dış mandalı onların dedikleriyle yaşansa kimse hayatta kalamazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…