- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi blackberryli
-
Nasıl yardım edilebilir ki?
Baban şimdiye kadar nasıl sabretti merak ettim açıkcası.
Çünkü hergece eve geç ve alkollü gelen bir genç kızdan bahsediyosun.
Normal bir durum değil ki bu.
Kırkyılın başı olur hadi görmezden gelinir.
Nasıl çığrından çıktı bu kadar.
YAnlış anlama kımamıyorum da,aile olarak düzgün bir ailesiniz sanırım,
ee peki bu kıza bu kadar toleransı niye tanıdınız bu hale gelene kadar.
Yaşı az değil ama aklı bi karış havada demek ki.
Böyle bir hayata bi gecede atılmış olmasa gerek.
Baban da haklı bi yerde,şimdiye kadar taşımış bundan sonra taşımak istemeyebilir
ama kovmak çözüm değil ki.
Kardeşin babandan hiç çekinmez mi.Onun uyarılarını hiç dikkate almaz mı.
Aslında bi müddet işten çıksa,hem o görüştüğü adamdan uzaklaşır hem de
elinde para olmaz fazla.
İşten çıkması için bir adım atsanız.
Aklıma da başka bi çözüm gelmiyor ki.
Babasından çekinmeyen evlat kimden korkar ki?
Allah ıslah etsin...
e siz ikiniz kardeşinizle ayrı eve çıkın olmaz mı. böylece babanın saygınlığı zedelenmemiş olur !!
nasıl çığırından çıktı söyleyeyim önce okuldan atıldı, sonra psikolojim bozuk dedi aylarca evde hiç hareketsiz yattı, yalvara yakara açık öğretim lisesine yazdırdık kurslara gönderdik nerde sorunlu insan var gitti buldu arkadaş oldu çalışmaya başlamasıyla çığırından çıkması aynı zamana denk geldi önce mesaiye kalıyorum dedi evden kaçarım diye tehdit etti biz annemle hep babamdan saklayıp tolere ettik.. bluğ çağıdır belki böyle atlatacaktır diye inanın yıllarca kendi hayatımı yaşamadım onun derdine düşmekten son 3 aydır eve otel gibi uğruyor babam erkenden yatar ve yüz göz olmak istemiyorum diyor sabrediyor konuşursa ağır konuşacak ve son sözü söyleyecek...
Kardeşinizi karşınıza alıp, konuştuğunuzda tepkisi,cümleleri ne oluyor genellikle ?
Psikoloğa götürmeyi deneseniz ?
Çok üzüldüm, ALLAH yardımcınız olsun.
Sizi ve ailenizi yargılamak kimin ne haddine .
Böyle konularda düşmez ,kalkmaz bir ALLAH . Kime ne zaman ne olacağı belli olmaz.
Canım işiniz zor gece hayatına düşkünse birşey yapamazsınız gibibenimde tanıdığım biri vardı ana baba sözü dinlemez başka şehirlere keyfi isteyince gezmeye giderdi sonra şükürki iyi bir insan çıktı karşısına evlendi düzeldi belki düzgün birini bulur evlenirse düzelir yoksa zor gerçekten
Bence birakin kovsun babaniz evden. sanki bu zamana kadar cok yumusak davranmissiniz ondan bu kadar salmis kardesiniz. Bir kac ay burnu surtsun, tipis tipis geri doner. Zaten su anda evli biriyle iliskisi var diyorsunuz, geceleri istedigi saatte de eve geliyor. Yani kardesinizin ailenizle yasamasi onu kisitlamiyor ki, kiz zaten istedigini yapiyor. Ayri eve cikarsa en azindan ayri evin sorumlulugu biner ustune. Bence boyle bir derse ihtiyaci var.
tepkileri şöyle
bu benim hayatım karışmayın akşamdan akşama eve geliyorum onu da gelmem rahat edersiniz.
Psikoloğa gitmek istemiyor çünkü hayatının normal bizim sıkıcı ve sıradan olduğumuzu düşünüyor.
Kızlar merhaba nasıl anlatayım bilmiyorum benim 21 yaşında bir kız kardeşim var çocukluğundan ergenliğine kadar hep benim ilgilendiğim annelik ettiğimi sandığım bir kardeş...dünyanın en zor insanı gece hayatına çok düşkün, bencil, patavatsız... babamla küsler sabaha karşı eve geldiği bir gün taksiden inerken görüyor babam o tarihten beri yüzüne bakmıyor...bende aynı evin içinde mecbur kalmadıkça konuşmuyorum. Ne yaptıysak vazgeçmedi saat 23.00 olmadan eve gelmiyor ve her gece alkol alıyor. Biz aile olarak kendi halimizdeyiz ne benim ne de diğer kardeşlerimin içkiyle gece hayatıyla çok işimiz olmaz. Eskiden takıldığı insanları az çok biliyordum o kadar çok peşinden koştum ki hata yapmasın, yanlış insanlarla görüşmesin diye şimdi sanırım evli bir adamla beraber( aynı yerde çalışıyorlar ve adamın karısı hamile..(kesin emin değilim ama ciddi şüphelerim var ve kimseye söylemedim henüz) babam evden kovmayı düşünüyor ve bu akşam oturup konuşalım dedim iş çıkışı konuşmaya gideceğim yardım edin bana konuşmaktan dilimde tüy bitti her yolu denedim akıl akıldan üstündür.. evden kaçmasından hata yapmasından çok korkuyorum babam evden kovsun kötü şeyler olsun istemiyorum nasıl düzeltebilirim nasıl??? Ailemizi ve kardeşimi kınamadan yorum yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Kızlar merhaba nasıl anlatayım bilmiyorum benim 21 yaşında bir kız kardeşim var çocukluğundan ergenliğine kadar hep benim ilgilendiğim annelik ettiğimi sandığım bir kardeş...dünyanın en zor insanı gece hayatına çok düşkün, bencil, patavatsız... babamla küsler sabaha karşı eve geldiği bir gün taksiden inerken görüyor babam o tarihten beri yüzüne bakmıyor...bende aynı evin içinde mecbur kalmadıkça konuşmuyorum. Ne yaptıysak vazgeçmedi saat 23.00 olmadan eve gelmiyor ve her gece alkol alıyor. Biz aile olarak kendi halimizdeyiz ne benim ne de diğer kardeşlerimin içkiyle gece hayatıyla çok işimiz olmaz. Eskiden takıldığı insanları az çok biliyordum o kadar çok peşinden koştum ki hata yapmasın, yanlış insanlarla görüşmesin diye şimdi sanırım evli bir adamla beraber( aynı yerde çalışıyorlar ve adamın karısı hamile..(kesin emin değilim ama ciddi şüphelerim var ve kimseye söylemedim henüz) babam evden kovmayı düşünüyor ve bu akşam oturup konuşalım dedim iş çıkışı konuşmaya gideceğim yardım edin bana konuşmaktan dilimde tüy bitti her yolu denedim akıl akıldan üstündür.. evden kaçmasından hata yapmasından çok korkuyorum babam evden kovsun kötü şeyler olsun istemiyorum nasıl düzeltebilirim nasıl??? Ailemizi ve kardeşimi kınamadan yorum yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
madem başına buyruk özgürlüğü seven bir kız, neden ayrı eve çıkmıyor? çalışıyomuş parasını kazanıyomuş, babasını üze küse baba evinde diretmesi neden anlayamıyorum. Evden kovmak kötü ama ayrı eve çıkması için bi öneride bulunacak dese anlarım. Şimdi kardeşinin kötülüğünü istemiyosun seni de anlıyorum ama buzamana kadar laf dinelmeyen biri bundan sonra da dinlemez bence..
aldığı para kendine yetmiyor inan 1500- 2000 lira alsa çok daha farklı olur. Hem yediği tabağı kaldırmayan yerden kirli donunu kaldırmayan biri niye gitsin ki evde resmen hizmetçisi
İşte ben de onu demek istedim madem okadar özgürlüğüne düşkün ozaman bazı sorumlulukları da almak zorunda. Ev işi yapmasa bile en azından evin huzurunu kaçırmamalı. Amaa yok yapamam diyosa buyursun başka eve çıksın, kovmak değildir ki bu. Bu şudur;'ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin' başka söze gerek yok bence. İnsanlar ancak yaşadıkça akıllanırlar yapacak bişey yok malesef tabi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?