• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam neden böyle yapıyor?

canım aynı senin gibi bir arkadaşım var.. anne ve 2 kardeş aynı evdeler.. annesinin onların maaşına ihtiyacı yok ama.. ama işte.. küçük olan yurtdışına gitti geldi işe girdi çıktı vs vs hayatını yaşadı yaşıyor.. arkadaşım ise lise yıllarından beri çalıştı okudu şimdi çok iyi bir işi ve maaşı var.. annesi resmen evlenmesini istemiyor.. o da artık durumu kabullendi.. 38 yaşında ve elinde avucunda birşey yok evlenmeye zaten.. hep annesi aldı maaşını ev geçindirdi.. yıllar içinde bu "yardımlar" "mecburiyete" dönüşür kopamazsın.. yeni bir aile kurmaya çalıştığında hep yarım olur herşey.. yapma.. ihtiyaçları da yok madem kendi geleceğini de düşün..

Babam.. iyi insan aslında herkes sever tabi ben de ama bazen babam tarafından kullanildigimi düşünüyorum maddi yönden. Nedenine gelince...

İki kardesim de evlendi Ben bekarim ve calisiyorum. Babam evelden beri küçük kardesimin gözüne bakar, Ablamla bana eşit davranirdi yani çok ustumuze dusmezdi. ben universiteden beri babamdan para istemem . Çünkü bize zor yetisiyordu babama çok aciyordum bu nedenlr öğrenim kredimle gecindim. Universitden hemen sonra calismaya basladim ve babama her ay 400-500 lira arasi gondermeye calisiyordum. Bir süre böyle devam etti sonra baktım ki en küçük bir seyin parasini bile benden istemeye basladi. Örneğin onlarin evine tatilde geldigimde borek yaptirdi firin ve kiyma vs parasini bile istedi.

Bu arada küçük kardeşim geldiginde ise onun gözünün içine bakıyor, yol parasini bile karsiliyordu. benden ise her seyin ama her seyin parasini istiyordu.

Ben icimden gelerek cok isteyerek para verirken birden bire bu ayrımcılığı görünce icimden gelmemeye başladı çünkü artık yaptigi ayrımcılık kalbimi kiriyordu.

Ben artık bahane uretiyorum vermemek için içimden gelmiyor kullanildigimi düşünüyorum. Böyle düşünmek istemezdim ama babam hiç ince düşünceli değil bana karşı. Kardeşime karşı cok ince dusunceli yegenime birçok sey aldı mesela. Alsın ama beni de düşünsün biraz.

Haksiz miyim? yardım etmek istiyorum ama suistimal edilmekten korkuyorum

e yani haklısın
belki baban için değersiz olduğundan değildir bu
bak başka bir görüş açısı açıcam şimdi sana
böyle düşünmeye çalış lütfen

bir ihtiyacın olsa kimden bulursun
??????????????????????????????

sana en yakın hissetttiğin ve senin halinden en çok anladığını düşündüğün
en çok onun tarafından sevildiğine inandığın kişiden

belkide babanın sana maddi konudaki bağının sebebi bu

küçük kardeşinin durumu varmı yokmu bilmiyorum
ama olsa bile
sanırım baban için
onu en iyi anlayan çocuğu sensin

e yani haklısın
belki baban için değersiz olduğundan değildir bu
bak başka bir görüş açısı açıcam şimdi sana
böyle düşünmeye çalış lütfen

bir ihtiyacın olsa kimden bulursun
??????????????????????????????

sana en yakın hissetttiğin ve senin halinden en çok anladığını düşündüğün
en çok onun tarafından sevildiğine inandığın kişiden

belkide babanın sana maddi konudaki bağının sebebi bu

küçük kardeşinin durumu varmı yokmu bilmiyorum
ama olsa bile
sanırım baban için
onu en iyi anlayan çocuğu sensin
zannetmiyorum

canım zamanla evlendiğindede onlara ihtiyacın olacak babanı sevmesende anneni ve kardeşini arayacaksın..benim annem rahmetli oldu..
eşin olduğunda o ailesiyle görüştüğünde sende görüşmek isteyeceksin..

hepsini seviyorum ama yine de canları sağolsun ya. hayatta en korktuğum sey onların yokluğu.

Annem de bazen babam gibi davraniyor ama babam anneme hiç para vermediginden. Babamin yaptiginin farkında beni destekliyor ama babam anlamiyor. Babam sürekli param yok diyor bundan bıktım artık. CÇünkü hem emekli hem calisiyor , ev kira değil ayrıca
Canim babaniz cimrilesmeye baslamis o zaman konusulmali bu konu sen kac yasindasin ????

[QU"mutsuzpunk, post: 36951798, member: 236226"]veriyorum ama annem de bazen suistimal ediyor[/QUOTE]
Ne gibi bisey söyleyeceğimcok acik anlatamamissiniz ya da ben anlamamisim babaniz yillardan beri mi boyle evlimisin iz bilmiyorum okuyomusunuz bilgim yok peki ilerde bu isler icin ne yapacaksiniz ??? Mersk ettim babaniz niye herseyin parasini istiyor bence evladiinin parasına kiymamali... tam icerigini bilmedigim icjn devam edemeyeceğim farklı bir sey soylemek istemiyorum

TE="mutsuzpunk, post: 36970039, member: 236226"]yaşım 26. konumda sorduğunuz sorular mevcut zaten. bu hafta sonu yine ailemin yanındayım bakalım neler olacak[/QUOTE]
Hmm :(

Back
X