BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

Açıkçası çocuk bakımı için büyüklerden beklentiye girmek (kendileri istekli değilse) bana çok bencilce geliyor. çocuk bakmak hiç ama hiç kolay değil. Onlar üç beş yaşına gelene kadar ömürden ömür gidiyor.
Bakmak istemediklerini önceden ima etmişler. Bu durumda bu konuyu açmanıza bile gerek yok.
paraya ihtiyacınız yoksa birkaç yıl kendiniz bakın bebeğinize, çalışmak zorundaysanız bakıcı en mantıklısı.

Kusura bakmayın da eltinizle gayette aynı durumdasınız. Sizin babanızın iş yerinde çalışıyor olmanız ayrıcalık mı sağlıyor ?

Kusura bakmayın da eltinizle gayette aynı durumdasınız. Sizin babanızın iş yerinde çalışıyor olmanız ayrıcalık mı sağlıyor ?
Gayet de pozitif ayrıcalık istiyor... Bakıcı tutsun kaynana anne arada denetler ohh mis

Öncelikle anneanneler babaanneler bakmak zorunda değil insanlar belli bir yaştan sonra rahata erecekken torun bakma zorunlulukları yok haklılar.
Ama bakanlar da sağolsunlar.
Size siz daha bekarken babanız öyle söylemiş. Yani pekala da düşünceleri değişebilir, sizin çalışmanızı istiyorlarsa baksın anneniz. Siz babanız için orada çalışmak istiyorsanız onlar da sizin için bebeğe baksın.
Ya da oturun bakın bebeğinize madem maddi sıkıntı olmayacak. İlle çalış diyorsa babanız, bebeğim ne olacak dersiniz.
Daha doğmamış bebek için o baksın bu baksın kim ne yapsın ne zor muhabbetler.

Yani benim anlattığımla sizin yazdığınız o kadar alakasız ki şu an. Babanız çalışmanızı isteyebilir evet ama dedi mi size Doğumdan sonra da yanımda olmanı istiyorum? Siz kimseyle konuşmadan kendi kendinize mi kafanızda kurdunuz bunca şeyi anlamadım

torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
Babanızın böyle bir talebi var mı?İlla çalış diyor mu?Evet kv ve anne asla sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil.Belli bir yaşın üstündeki insanlar niye buna mecbur olacak.İki çocuk doğurdum annemden emdigim süt burnumdan geldi kolay mı çocuk bakmak

Neden gerildiniz bu kadar anlamadım. Başka bir şirkette çalışıp doğum iznine çıkan kadın çalışanlar da var. Kaldı ki şirket babanızın. Siz yokken de idare edilebilir. Hem doğum yap, hem bebek bak, hem de aktif çalış. Kadına ve bebeğe eziyet olur.

Çalışan biri doğum raporu alınca zaten 3 ay işyerinden uzak kalabiliyor. İlk 3-4 ay hariç sonraki zamanları daha esnek saatler haline dönüştürüp çalışmaya devam edebilirsiniz. O arada bebek baya ele gelmiş olur ve günde bir kaç saat bakıcı tutulur.

Siz yokken çocuğa eşiniz bakacaksa bakıcıya hayır desin tabi. Ama eminim bu fikre sıcak bakmaz malum. Siz de çalışan bir insansınız. İşinizi tümden bırakmak istemiyorsunuz. O zaman ortak paydada buluşacak. Bakıcı istemiyorum demek çözüm değil..

He benim fikrim madem aile şirketi bebekle günde bir kaç saat takılır işime bakar evime gelirim orası ayrı

eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.

eşimin maddi gücü yerinde çok şükür evi kendi döndürür. hatta çalışmamı istemez evde rahat rahat otur der. ama ben babama kıyamıyorum.
Ama konu sadece eşiniz değil..iki konu var 1-ortak çocuğunuzun büyütülmesi 2-Sizin kişisel kariyeriniz..Mesela siz babanızla yaptığınız işte kilit personel değilseniz..başkasının işe alınması babanızı maddi yönden belini bükmüyorsa..ya da işyerinin varlığı tehlikeye girmiyorsa sizin babanıza kıyamamanız diye birşey olamaz sonuçta bir bebek var ve babanız annenize baktırmayarak "onu bakıcı " yaptırmayarak sizi mağdur etmiş ..sizin emeğinizi kullanmış oluyor.Ama diyorsanız bu işten babamın bana verdiği rakam normal şartlarda çalışma hayatına "patron kızı değil kendim olarak başlasam " bana verilecek rakamdan çok çok fazla ..hiç işten çıkmayı düşünmeyin bile derim

Aynen tabiiii. Elti keyfinden çalışıyormuş. Konu sahibi ise babasının yanında
Eltiye gelince kayınvalide haklı.
Hayır bu hikayede yanan neden elti oldu şimdi kadının ne suçu varsa.

2 kız kardeşiz ve hep babama iki kızın var sen damatlara mı çalışıyorsun derlerdi çok zoruma giderdi.ben de onlara kız çocuklarının da her alanda etkin olduğunu (evlenseler dahi) göstermek istiyorum

ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
Şu iki mesaja bakınca siz anne babanızı değil yine kendinizi düşünüyorsunuz. Babanızın başkalarına bunu ispatlama ihtiyacı var mı? Yada ben sizi okuttum, şimdi de kurduğum firmada ömür boyu bana destek olmak zorundasınız diye bir talebi?
Çocuk sahibi olmanın kararını siz vermişken, annesi olarak ona bakma yada başka birine baktırmanızın sorumluluğunu neden başkalarına yüklüyorsunuz?
Siz anne olmak isteği ile hamile kalırken onları düşündünüz mü?
Kv yada annem belli bir yaşa gelmişler, bir bebekle uğraşacak enerjileri yada istekleri var mı dediniz mi?

Anne baba olmak sizin ortak kararınız, sorumluluğunu da maddi manevi eşin ve sen yüklenmelisin.
Bir yaşına kadar işine ara verirsin, sonrasında bakıcı desteği alarak haftada bir kaç gün çalışarak yumuşak bir geçiş yaparsın.
Anne sütünden ayrıldığında tam zamanlı çalışır hale gelirsin.
Bakıcı ile ilgili karar tek başına eşine ait olamaz, şimdiden alıştır bence eşini bu duruma.

Son düzenleme:
eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.
Siz orada çalışsanız da çalışmasanız da miras hakkınız zaten.
Ayrıca 2 3 yıl ara verseniz mirastan men mi edilirsiniz. Çok tuhaf düşünceleriniz var.

torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.
Hamileliğinizden önce de biliyormuşsunuz. Çocuk bakmak istemiyorlar ama siz o kadar bencilsiniz ki geriye kalan hayatlarını ipotek etmek istiyorsunuz.

Aynen tabiiii. Elti keyfinden çalışıyormuş. Konu sahibi ise babasının yanında
Eltiye gelince kayınvalide haklı.
Hayır bu hikayede yanan neden elti oldu şimdi kadının ne suçu varsa.
Konu sahibine miras kalacakmış iş yeri eltiye birsey kalmayacakmış o çalışmasa da olurmus

Tamamda babaniz cocuk baktirmam diyor ki buna karar verecek olan anneniz siz yinede babami birakmam diyorsunuz o sizi dusunmuyor ama siz calisma derdindesiniz cok sacma bir sure kendiniz buyutun krea yaşına kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…