BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

buyuklerde karın tokluguna yasıyorlar yazık ya ne bıtmez cılelerı var
kendı ısteklerıyle bakarlarsa ne ala ama bakmak ıstememekte o kadar haklılar kı
eskıler kıt kanaaat gecınmıs bır suru cocuk buyutmus bır yasa getırmıs tam oh nefes alıcam,gezme tozma yasama zamanım geldı dedıgı an torun cıkıyor

sıgorta yok maas yok prım ıkramıye yok omur boyu karın tokluguna bır sıcak yataga ev işciligi yapmak var
yazık gercekten yazık uzuluyorum ben

Kendi iş yeriniz olduğu için şöyle bir önerim var. Ben ilk bebeğim 2,5 aylık olduğunda, ikincisi ise 29 günlükken bakıcıya bırakıp işe döndüm ancak bebeklerim 6 aylık oluncaya kadar haftada 3 gün işe gittim. Bu şekilde hem sütüm azalmadı, hem bebeklerimle ilgilenebildim, hem de işten uzak kalmadım.

6 aylık olduklarında ise tam gün başladım ancak benim işimin doğası gereği zaten mesaim erken bitiyor. Öğleden sonra 4 buçuk gibi evde oluyordum. Yani hem çalışıp hem bebeklerime vakit ayırabilmem bu şekilde mümkün oldu.

Ancak iş hayatından uzak kalmak istemiyorsanız, evden bile çalışmanız gerekse bakıcı muhakkak şart. Bunu pandemi döneminde bizzat deneyimledim.

Eşinizle uzun uzadıya konuşun. Gebeliğinizin son 3 aylık döneminde yanınıza birini alın ve birbirinizi iyice tanıyın. Gerekirse kamera sistemi de kurarsınız. Anneanne/babaanne arada habersiz baskınlar yapıp kontrol ederler, sizin de gözünüz üzerinde olur. O güven oturunca bunların hiç birine zaten gerek kalmaz.

N nscckts dediği gibi dert miras ile ilgili kardeşin daha çok söz hakkı olma korkusu olabilir. Yok babamı yalnız bırakmak istemiyorum falan hikaye.
Öyle olsa ikinci kelimesi miras olmazdı.

Onu da anlamıyorum. Nasıl bir kardeşlik hemen bir boşluk bulup sorumluluk yarıştırır ki?
Bugün ona yarın bana der işime bakar yeğenim için ne iyiyse onu isterim. İşin içine para girince böyle mi oluyor hakkaten

Eşiniz bakıcıya karşıysa o niye işe ara verip çocuk bakmayı düşünmüyor? Bakın hayatınız boyunca kendinizi ispat etmeye çalışmışsınız bi kadın olarak, ama yine tıkanmışsınız hem de eşinizde. Madem hayatınızı buna adadınız önce eşinizin zihniyetiyle savaşın, ne demek bakıcıya bırakamam.. zaten kendi işinizse daha esnek çalışırsınız bide bakıcı ayarlarsınız kaliteli, arada da anneler vs gider yanında olur bitti gitti. İşi zorlaştıran kadın olduğunuz için evde oturup çocuk bakmanız gerektiğine inanan kocanız maalesef

29 gunlukken derken bacim daha dikislerin iyilesmemistir.. bu kadara acil miydi ise gitmen

siz babanızı düşünüyorsunuz ama kv size kolaylık sağlasın oldu peki..

sen galiba resmen kaos yapmaya gelmişsin sanki konudan uzaklaşıp ayrıntılarda takılıyorsun biraz profesyonellik lütfen
ahh ayrıntılar benım ısım

en ufak ayrıntılarla yakalarım ve anlarım ınsanın ne oldugunu

bence konu sahıbının endısesı bu kardesı oyle yapacagından degılde
yoksa konu sahıbı calıssa da calısmasa mıras hak ve esıt

Şimdi ki fikrim öyle. Hatta ikinci çocuğa bile çok zor karar verdim. Çünkü 5 senede rahata erdim biraz

Ama o zamanki şartları, fikirlerimi bilemem. Gerçekten çok zor. Ben de rahatıma düşkünümdür. Ama büyükler de torun bir başka diyor ya kimbilir belki uzak duramam da

29 gunlukken derken bacim daha dikislerin iyilesmemistir.. bu kadara acil miydi ise gitmen
Ne yazık ki :) İki kişilik ufak bir ofisimiz var. İşlerin çok yoğun olduğu zamanda doğdu minnoş kızım :) Totomun üzerine oturmaya başlar başlamaz evden çalışmaya başladım zaten. Sonrasında da ofise gitmem gerekti işte. İkinci doğumumda hem işle hem de ailevi milyon tane olay oldu. Kızımda hiç lohusa olamadım, iyi ki oğlumda dibine kadar lohusalığımı yaşamışım :)

Saçmalamayın eltim kendi dedi canım sıkılıyor çalışmak istiyorum diye eşi böyle bi şey talep etmiyor zaten ondan onların da durumu iyi

Bir şeyi yanlış anlamışsınız. Eşlerimiz bizden çalışmamızı veya çalışmamamız talep edemez. Sürekli durumumuz iyi kredi kartları vs diyorsunuz da konu bununla alakasız.
Siz çalışmak istiyorsanız çalışırsınız.
İstemiyorsanız çalışmazsınız.
Eltiniz de aynı şekilde.

Babaanne ve ananeyi tebrik ediyorum. En doğrusunu yapmışlar. O kadın eltinin Cocuguna bakıp sizinkine bakmasa haklı olarak gönül koyacaktiniz,ikisine bakıp diğerinin Cocuguna bakmasa beriki olay çıkaracakti. Bu anneniz için de geçerli. Sonuçta ileriki yaşında, eklem ağrıları ile minik bebeğin kocaman sorumluğunu alıp çoğu zaman kendini bebeğin annesine de begendiremeyip üstüne bir de öteki cocuklariyla arası bozulacakti. Ne de güzel demişler.
Nefret ediyorum torun adı altında tam zamanli bakıcılık yaptırıp emek sömüren düzenden...
Benim cevabım su; firma babanın firması değil mi???
Çik bebeğin doğunca. Ama eğer istersen bilgisayar ile yardımcı olabileceğini soyle,hesap kitap bilmemne, seninle iligli bazı konularda yani hepten de isle bağını kesme.
Hem bebeğine kendin bakarsın,hem de üçüncü senesinde,kreş çağı gelince yeniden girersin ise. Nasılsa babanın firması:)
Elalem de ne desin? Maşallah çocuğuna kendi bakıyor derler.
Madem elalemin dediği çok önemli, elalem şöyle de diyebilir diğer durumda; şuna bak, bir baltaya sap olamadı babasının dükkanında yönetici oldu, bebeğe de annesi bakıyor. Oh valla, kraliçe
Yani elalem bu,ağzı torba değil ki buzesin. Öyle ya da böyle elalemi duymamayi öğrenmen gerek

ben bakarım . eger saglıgım el verırse... ama bakmak ıstemeyende o kadar haklı kı kımse bırsey dıyememelı bakamam dıyene...

Ben 3 ay kendime gelemedim. …. öyle işi derdim sanırım.

eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.

ha yani size miras kalacak işyeri için kv taşın altına elini koysun bebeğe baksın diyorsunuz.
elti ile aradaki farkta kv yi bağlayan ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…