Ne değişik insanlar var yaaKocabank ne enteresan bi söylem, doğmamış çocuğa don biçmeyin, bebek doğunca bakarsınız Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin öncelikle.
sen galiba resmen kaos yapmaya gelmişsin sanki konudan uzaklaşıp ayrıntılarda takılıyorsun biraz profesyonellik lütfenbu konuda tek bır ksıı sacmalıyor
acaba o kım o kım
29 gunlukken derkenKendi iş yeriniz olduğu için şöyle bir önerim var. Ben ilk bebeğim 2,5 aylık olduğunda, ikincisi ise 29 günlükken bakıcıya bırakıp işe döndüm ancak bebeklerim 6 aylık oluncaya kadar haftada 3 gün işe gittim. Bu şekilde hem sütüm azalmadı, hem bebeklerimle ilgilenebildim, hem de işten uzak kalmadım.
6 aylık olduklarında ise tam gün başladım ancak benim işimin doğası gereği zaten mesaim erken bitiyor. Öğleden sonra 4 buçuk gibi evde oluyordum. Yani hem çalışıp hem bebeklerime vakit ayırabilmem bu şekilde mümkün oldu.
Ancak iş hayatından uzak kalmak istemiyorsanız, evden bile çalışmanız gerekse bakıcı muhakkak şart. Bunu pandemi döneminde bizzat deneyimledim.
Eşinizle uzun uzadıya konuşun. Gebeliğinizin son 3 aylık döneminde yanınıza birini alın ve birbirinizi iyice tanıyın. Gerekirse kamera sistemi de kurarsınız. Anneanne/babaanne arada habersiz baskınlar yapıp kontrol ederler, sizin de gözünüz üzerinde olur. O güven oturunca bunların hiç birine zaten gerek kalmaz.
ay allah aşkına ortamı germeyin ben kayınvalidemin düşüncesine hak verdim. ama eltim ve benim durumum farklı o başkasının iş yerinde evde canı sıkıldığı için çalışıcaktı. ama benimki farklı firmamız var ve ben oradan sorumluyum.anlamaya çalışın lütfen. ben bakmak zorunda demiyorum. ben onları düşünüyorsam onlarda bana kolaylık sağlasın diyorum.
ahh ayrıntılar benım ısımsen galiba resmen kaos yapmaya gelmişsin sanki konudan uzaklaşıp ayrıntılarda takılıyorsun biraz profesyonellik lütfen
illa gel çalış dedi.yoksa benim eşimin maddi gücü yerindedir yani.
bence konu sahıbının endısesı bu kardesı oyle yapacagından degıldeOnu da anlamıyorum. Nasıl bir kardeşlik hemen bir boşluk bulup sorumluluk yarıştırır ki?
Bugün ona yarın bana der işime bakar yeğenim için ne iyiyse onu isterim. İşin içine para girince böyle mi oluyor hakkaten
Çocuklarımı çok seviyorum eminim torunlarımı da çok seveceğim.
Ama tam rahata erecek, kendi isteklerimi yaşayacağım yaşlarda tam zamanlı torun bakma fikri bana da çok zor geliyor.
İhtiyaç halinde destek olurum, gerekirse planımı da iptal ederim.
Ama yeniden doğum yapmış gibi tam zamanlı bebek bakamam.
Ne yazık ki :) İki kişilik ufak bir ofisimiz var. İşlerin çok yoğun olduğu zamanda doğdu minnoş kızım :) Totomun üzerine oturmaya başlar başlamaz evden çalışmaya başladım zaten. Sonrasında da ofise gitmem gerekti işte. İkinci doğumumda hem işle hem de ailevi milyon tane olay oldu. Kızımda hiç lohusa olamadım, iyi ki oğlumda dibine kadar lohusalığımı yaşamışım :)29 gunlukken derkenbacim daha dikislerin iyilesmemistir.. bu kadara acil miydi ise gitmen
Saçmalamayın eltim kendi dedi canım sıkılıyor çalışmak istiyorum diye eşi böyle bi şey talep etmiyor zaten ondan onların da durumu iyi
Bana hiç samimi gelmiyorsunuzeşimin maddi gücü yerinde çok şükür evi kendi döndürür. hatta çalışmamı istemez evde rahat rahat otur der. ama ben babama kıyamıyorum.
ben bakarım . eger saglıgım el verırse... ama bakmak ıstemeyende o kadar haklı kı kımse bırsey dıyememelı bakamam dıyene...Şimdi ki fikrim öyle. Hatta ikinci çocuğa bile çok zor karar verdim. Çünkü 5 senede rahata erdim biraz
Ama o zamanki şartları, fikirlerimi bilemem. Gerçekten çok zor. Ben de rahatıma düşkünümdür. Ama büyükler de torun bir başka diyor ya kimbilir belki uzak duramam da
Ne yazık ki :) İki kişilik ufak bir ofisimiz var. İşlerin çok yoğun olduğu zamanda doğdu minnoş kızım :) Totomun üzerine oturmaya başlar başlamaz evden çalışmaya başladım zaten. Sonrasında da ofise gitmem gerekti işte. İkinci doğumumda hem işle hem de ailevi milyon tane olay oldu. Kızımda hiç lohusa olamadım, iyi ki oğlumda dibine kadar lohusalığımı yaşamışım :)
eltimin üzerine kalacak bir iş yeri yok ama bana miras kalacak bir işyeri var. ben elti hakir görmüyorum yanlış anlaşılmasın durumunuz aynı deyince cevapladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?