BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

O eski görüşleriymiş. Zaten ilk 6 ay evde olacaksınız sonra da belki anneniz ya da kayınvalideniz fikrini değiştirir bakmak isterler şimdiden Bence dert etmeyin zaten bakmayacaklarsa bakmayacaklar o yüzden zamana bırakın hamileliğinizin tadını çıkartın

Ben 3 ay kendime gelemedim. …. öyle işi derdim sanırım.
Dışardan bakınca öyle görünüyor değil mi :) Ama onların gelecekleri benim elimde, dünyaya getirdiğime elimden gelen en iyi şekilde yetiştirmekle mükellefim. O yüzden geliri düşününce öyle diyemiyorsun ve dört elle sarılıyorsun işe.

Daha dün şahit olduğum bir olay.
Komşum ise başladı çocuklar ufakta değil. Anneanne birini okuldan alıyor, diğeri servisle geliyor, birkaç saat ilgileniyor çocuklarla.
Anneanne dün komşusuna aldırmış torununu, ayakların ağıriyor kızım, evlat uğruna ilgilenmeye çalışiyorum ama evden çıkacak halim yok dedi. Bu kadının çok yaşlı da değil. Cidden üzüldüm haline.

Babaanneler, anneanneler gelinlerinin sigortasını düşünmek zorunda değil, belli bir yaştan sonra çocuk bakmak zorunda falan değil. Eltinin eşinin işi iyiymiş, bakıcı tutup çalışsaydı. Oğulları bakıcı istemiyor diye kadın niye çocuk baksın? İyi yapmış bakmamakla.

Ben de çalışıyorum ama bebek 4-5 aylık olunca falan hazır hissettim kendimi gitmeye. Öncesi kaos resmen. Zor bir şey yapmışsınız valla. Ya da ben çok geberik bir kimseyim bilemedim.
Şu an 7 aylık bebeğim haftaya başlayacağım.

kayınvalide bakmak zorunda değil ama sizin anneniz bakmak zorunda babanızın size sirkette ihtiyacı varsa tabi... ha yok babanın da size ihtiyacı yoksa işgüzarlık yapmanın anlamı yok bırakırsınız işi evladınıza kendiniz bakarsınız .. açıkçası bence olması gereken de o

ben bakarım . eger saglıgım el verırse... ama bakmak ıstemeyende o kadar haklı kı kımse bırsey dıyememelı bakamam dıyene...

Şu anki hayat şartlarını düşününce evde iki kişinin çalışması gayet normal ve şart. Eskiden lüks gibiydi eve iki üç maaş girmesi.

Eğer önümüzdeki 30 yılda bazı şeyler kökten değişmezse (ki hiç umudum yok) çocuğuma, geline/damada yardımcı olmak lazım

Cocuk doğunca cocugi seçeceksiniz hatta 3 yil bakayim diyip oyle is hayatina döneceksiniz cok küçük ve savunmasizlar doğunca anlayacaksınız ve hep diyorum para gelir ama cocugum o yaslari geri gelmiyor dolu dolu annelik yapin

Bu tamamen şartlarla alakalı. Oğlum ilk bebeğimdi. 2,5 aylık bırakırken çok zorlandım çok ağladım. Bakıcı, ev, iş, lohusalık karmakarışıktı. Çok zor oldu benim için.

Kızım doğduğunda (oğlumla araları 22 ay), zaten bakıcımız vardı, ev-iş düzenine alışıktım. Sorular bildiğim yerdendi yani :) Bebekli bir eve bir bebek daha gelmişti sadece. O yüzden kızımı 29 günlük bırakırken çok zorlanmadım mental olarak.

Yine de düşününce işim müsait olsaydı, 6 aylık olana kadar ikisine de ben bakmak isterdim.

Sizin temel isteğiniz çalışan kadın olmaya devam etmek. Bu gücü kaybetmek istemiyorsunuz ki haklısınız. Bu durumda annenizin ya da kvnin çocuk bakmaya ikna edilmesiyle değil eşinizin bakıcıyı kabullenmesiyle uğraşmanız gerekiyor. Eşinizle çocuk olunca işi bırakacağınıza dair bir anlaşmanız yoksa eşinizin bakıcı kabul etmemek gibi bir lüksü de olamaz. Kendi gücünüzün farkına varın. Bazı arkadaşlar çok güzel fikirler vermiş. 6 ay bebeğinizle kalın, sonra yarı zamanlı bir bakıcıyla başlayın, sonra ister tam zamanlı bakıcıya ister kreşe geçiş yaparsınız. Çocuğa bakıcının bakıp bakamayacağına eşiniz tek başına karar veremez, siz de kararlı durmalısınız. Eşim istemiyor, ekonomik gücü olan bir kadın için çok komik bir cümle.

Normal değil mi bakıcı-ev-iş kaosu. Evet benim bilmediğim yerdenmiş kimse beni uyarmadı. Uyarsa da anlamazdım sanırım. Demin yazmışsınız doğumdan önce bakıcı tuttum diye. Bana böyle bir tavsiyede bulunsanız anlamazdım ne gerek var derdim. Evim küçük. Annem o evden taşınmadan çocuk düşünme derdi. Amaaan bir bebekten eve mi sığmayacağız derdim. Ama şu an bebek sığıyor da bakıcı sığmıyor. Şimdi işe gideceğim. Bakıcımı sevmiyorum. Evimi sevmiyorum. İşimi özledim ama çocuğumu da özleyeceğim. Karmakarışığım.

Uygun şartlar olusmadiysa, niye hamile kaldınız o zaman, anlamadım? Artık bebek gelecek, bebeğinizi düşünün.

Herkes kendini düşünüyorsa mecbur siz de kendinizi düşüneceksiniz. Babanız karısını bakıcı yapmak zorunda değilse siz de onun dükkanının başını beklemek zorunda değilsiniz. Kimse kimseye birşey yapmak zorunda değil düz mantıkta. Ama aile olmak da böyle bir şey değil işte, insan ailesinden birine zorunda değilim çekerse oturur evinde kendi mecburiyetleri ile kendi savaşır. Siz bebeğinize bakıcı bulursunuz, babanız da dükkanına yabancı sokmak zorunda kalır.

Babanız da karımı bakıcı yaptırmam demiş düşüncesi hala geçerliyse demek ki sizi yanında tutmak istemiyor da olabilir. Bence çocuğunuza kendiniz bakın.

umarım calısanların durumu el verırde daha yaslarına ve gelısımlerıne uygun daha enerjılerıne uygun ortamlarda cocuklarını buyutebılırler... bır babanenın anannenın 55-60 yasında torununa verebılecegı ıle kres ortamı veya ozel bakıcı tarafından yetıstırılmesı bambasska...

Babanız için gurur duysun diye çalışmak istiyorsunuz, ama babanız annenizin bebek bakmasını kabul etmiyor.
Anneniz de istemiyor olabilir tabii, hakkıdır.
Yani insan kendisi için çalışmaz mı, babam gurur duysun diye niye çalışayım?
Çocuk istiyorsam ya oturur çocuğuma bakarım veya eşime çalışacağımı söyler bakıcı ayarlarım.

Bana ortağım ilk doğumumdan önce bakıcı tut dedi, ne gerek var dedim ben de :) O yüzden işe döneceğim zaman öyle karmakarışık oldum. E serde lohusalık da var tabi.. Kızımda düzen vs herşey hazırdı. Ben tecrübeliydim, hormonlarım, bedenim tecrübeliydi. Bakmayın bu da çok önemli.

O yüzden şu anki karmaşıklığınızı çok görmeyin kendinize. Hakkınız :) Umarım siz de en kısa sürede düzeninizi kurar, derin bir oh çekersiniz.

Baba dükkana yabancı sokmuyor, karısını bakıcı yapmıyor, eş bakıcı istemiyor. Hem hanelerine yabancı sokmuyorlar hem de birbirlerine zorunda değilim istemiyorum çekiyorlar. Sanki şu dışardan sıkı fıkı, ördek ailesi gibi gördüğümüz, kendi içlerinde birbirini yiyen geniş aile tipi gibi.

Uygun şartlar olusmadiysa, niye hamile kaldınız o zaman, anlamadım? Artık bebek gelecek, bebeğinizi düşünün.
şükürsüzlük yapmak istemiyorum ama düşündüğümüzden erken oldu diyeyim.önümde bi ablam olsaydı ona bakarak örnek alırdım ama ilk çocuğum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…