Babamı nasıl ikna edicem

Yaşım 17 bu haziranda 18e gircem
Ailenle aran bozulsun istemiyprsan ayrildim dersin yasin gelincede evlenmek istedigini tekrar acarsin .18 ine girmeden ailen izin vermeden yapma evlilik falan sonra pisman olursun.bende kactim ama hic iyi bisey degil emin ol yanlis anlama esimden sikayetim yok sadece icimden gele gele usteye isteye bi soz nisan dugun yapamadim simdi sana pek koymaz ama ilerde cok koyar.bence ilk okulunu bitir sevgilinle devam edebilirsin tabi ona bisey soyleyemem ama oncw okul sonra evlilik olmali.evlenip evde oturacagina git meslegini eline al calis boylesi daha iyi olur senin icin..
Tecrubeli olarak soyleuyorum canim yanlis anlama lutfen :)

Çok saolun tavsiyemiz için bende böyle düşünüyordum zaten doğru ki yaklaşım oldgnu düşünüyorum tecrübeli insanda öyle düşündüğüne göre

Kimse sana "kaçtı" damgası vuramaz, çünkü
"vermezlerse yine kaçıcam sevdiğim adam için değer "
Bu cümle ve dahası sana ait. Amma içselleştirmişsin . Diğer konularda çok rahatsın ama burada çaresiz kalmış, zorlanmış görünümü vermeye çalışma bence.
Umarım diğerleri gibi 3 günde pişman olmazsın.
Kararından dönerek en kötü anne ve baba nın bile elin oğlundan bin kat kıymetli olduğunu, abin yaşındaki adama sap gibi varıp kendini küçültmeden anlarsın. Aşk meşk hikaye çook vurursun kafanıda iş işten geçmiş olur. Okuma mevzusuna gelince, eşimin tarafından bi adam senin gibi kıza ilanı aşklar ağlamalar aşkından ölüyorumlar, şurda 2 yılın kalmış benim okuluna engel olmaya hakkım yoklar....Neler neler..
Sonuç; kız kaçtı, İkitelli de oturuyorlar , durumları fazlasıyla kötü.ÇÜNKÜ KIZ OKULU BIRAKTI VE Bİ KARGONUN YAZIHANESİNDE ÇALIŞIYOR. Kocası Gelmeseydin diyo,çalışmıyor ve kız 3 sene önce aldığı telefonun faizlerini bile ödüyor .
Noldu? Hani seviyorlardı ölüyolardı? Bunlar hep "benimki başka asla öyle bişey yapmaz " diyenlerin başında. Sende öyle olacaksın. Burda herkes aynı şeyi sölüyorsak bi bildiğimiz var.Ne yaparsan , yolun açık olsun

Elalemin babasına güvenme, oda sana gamuk yapar , bulunduğun ortam çok mu bozuk ki oturup rahat rahat ders çalışamıyorsun , üvey kardeşlerin mi rahat vermiyor?

Çok değil 1-2 sene bekle, daha iyilerini hakettiğini, layık olduğunu anlamazsan gel burda yüzümüze tükür.
O adam seni kolay lokma görüyor, vallahi bak. Sen kendini ağırdan sat, sazan gibi atlama,eğer foyası ortaya çıkmazsa benim adımda Nihal değil . Bekle dene ve gör.
Sen yapabilirsin, çünkü kararlı bi kıza benziyosun. Ama o adam yapamayacak. Şuan sahne toz pembe, bi ileriyi gör bakalım.
Dene göreceksin, bu kararını adama yansıt. Ben bir iki yıl beklemeyi düşünüyorum, aileme sırtımı dönmek zoruma gidiyor de. Bidaha aynı hatayı yapmak istemiyorum gelinlikle çıkmak istiyorum falan bak ne dicek. Seven adam ömür boyu bekler. Ama o seni aceleyle ucuza kapatmaya çalışıyo kusura bakma. Bugün yaz bunları bakalım ne tepki verecek.

Sorduğunuz soruları sordum hepsini onceden bana dediği şey ikna etmeden zaten seni alamam dedi

Sorduğunuz soruları sordum hepsini onceden bana dediği şey ikna etmeden zaten seni alamam dedi
Neyi sordun? Evet alamam diyor ama kaçana amenna diyor. Sana diyeceğim tek şey bu tutumunu sürdür,bekliycem ben de. Aşkından ölüyom bitiyom beni iste vermezlerse gaçır tarzı konuşma. Bi duruşun ciddiyetin olsun.Kaçan kovalanır, ama dediğim gibi kolay lokma arayan bi adam , kovalayacağını sanmıyorum yüzünü gösterir çok geçmeden.

ağzınızda sağlık çok güzel yazmışsınız, bu gençler hiç buyuk lafı dinlemiyor ,

ben geçnlere hep şu lafı söylüyorum ÜNİVERSİTE OKUMADAN ÖLMEYİN diye , ben 31 yaşında evlendim ama keşke biraz daha geç evlenseydim diyorum degilki senin yaşında bir ömür o sorumluğu sırtlamak kolay değil , herşey gezmek sarılmak sevişmek değil
hele para yoksa hiç birini yapamıyorsun . aklını başına topla okulunu oku kendi paranın keyfini çıkar kocada neymiş sokakta çok var önemli olan kendi ayaklarının üzerinde kimseye muhtaç olmadan yaşaman , kendine çeki düzen ver o babanın ellerinden öp ve okumana devam et hadi güzel kardeşim

bence sen yat kalk o babaya dua et ileridede buyuk ıhtımal ıyıkı o gun berı orda bırakmamıs gelıp almıs yanımda olmus dıyeceksındır..
Ben dusunuyorum da gayet bı medenı bı aılem olmasına ragmen oyle bısı yapsam kımse 1 haftada normal davranmaz hep bı mahcubıyet kalırdı bende...
çok kucuksun bende 20-22 yasında evlenırım sanırdım da şimdi çok gülüyorum 27 yaşındayım ve sevıp de çok çok guvenım bunsuz yapamam dıyecegım bırı olursa evlenebılırım evlenmesemde olur yanı.. ama meslegım elimde ıstedıgım an calısabılırım yada ıstedıgım an ısten ayrılabılırım gezebılırım.. evimi arabamı kendım alabılırım.. ne bıleyım hersey bı koca degıl :) olsa güzel olur olmasa da olur .. ılerdefıkırlerın cok degısecek umarım mutsuz olacagın bır yola gırmezsın..

Babanı kaybedersen emin ol o adam sana ilerde sahip çıkmaz perişan olursun.Baban arkanda ise hiçbişey olmaz sana.Bnim babam okutmamıştı ilkokuldan sonra ve bn 6 yıl sonra azimle dışardan verdim 2 üniversite okudum babamdan kuruş almadan burs sayesinde.Eşim bnim okulum bitsin diye 6 yıl bekledi 27 de mezun oldum evlendim .Şimdi hem çalışıyorum hem de mutlu bir ailem var .Diyeceğim şu ki bu yaşta okuluna devam et ayaklarının üstünde dur.babana ayrıldık de çok seviyorsan o adama beklemesini söyle beklemezse başka şekilde aklına girerse bil ki o adamdan sana yar olmaz.Seven erkek gerçekten bekler ve senin iyiliğini düşünür canım sakın aşk için geleceğinden olma!

evet olmuyor. hiç bir şey olmuyor zaten di mi? şu an 17 yaşında dünyaları biliyorsun sanıyorsun ama çok değil 2-3 sene sonra şimdiki halinin yüzüne tükürürsün ancak. o zaman sigaranı bol bol iç. aşkın nedeniyle depresyona gir. 18 oldun mu yine kaçarsın.

her bir cümlene tek tek katılıyorum.

Çok guzel yorumlar.. Tabi konu sahibi takıntılı biri gibi ki yazmış da bir yorumda.. %99.99 Reşit olduğunda yapacağı ilk is belli.. Umarim o zamana kadar bazı şeylerin farkına varir ve öyle bir babayı da uzmez.. Gençliğine yazık edeceksin be cocuk.. Herşey toz pembe geliyor .Sonunda pembesi gider tozu kalır.Sonra pismanliklar,keskeler..Okuluna odaklan.Baba sözü dinle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…