Babamın ayakları çok kötü kokuyor

Bide babam gunluk hayatta kundura tarzi giyiyo acaba spor ayakkabi alsak daha iyi olmaz mi. Birde sirkeli suyu deneriz

Bütün yorumları okuyamadım ama direk çözümü yazmak istiyorum. 7yaşındaki oğlumun aynı şikayetten muzdariptik sürekli yıkattım çorap değiştim olmadı.
İlk olarak ayakkabılarını attım makinede yıkadım kurudu. sonra içine üç beş tutam karbonat attım her yerine bulaştırdım sabaha kadar durdu sabah çırptım döktüm. Yeni aldığım ayakkabılarına dahep döküyorum.
Sonra senede 1-2 ılık sıcak suya bi yaş mayayı eritip ayaklarını 15-20 dk beklettirdim. Çok şükür bitti. Biz bu çözümleri bulduk ilaçlar kortizonlu olduğu için kullanmadık
İnşallah birinin işine yarar

babaniza kaliteli bir ayakkabi alin %99 ayakkabidandir

Mevsimsel mi? Yani sadece sıcak havalarda mı böyle? Çizme falan diyorsunuz bu sıcakta normal çünkü. Eczanelerde sprey falan oluyor koku için onu biliyorum, mantar rahatsızlığı olmasın?

Bide babam gunluk hayatta kundura tarzi giyiyo acaba spor ayakkabi alsak daha iyi olmaz mi. Birde sirkeli suyu deneriz

Evet kundura deri olur. Etki yapar. Spor ayakkabi isine yarar. Tarzi olmasa bile giyer galiba. Gozune batmasin derseniz en siyahindan bi spor ayakkabi alin.

Evet o zaman direk ayakkabıdan kaynaklı problem. O bottan alsa bir tane daha? Gün içinde değiştirme imkanı olmaz mı acaba? Nemli kalırsa ne yaparsa yapsın koku oluyor.

Babanda mantar var kokan bu
Abim subay koğuşu kokmasın diye hergün duşa mecbur koşardı
Ayaklar onların bilürsin postalın içinde dağ bayır giderler askerler sabunla yıkadıktan sonra kolonyoyla ovup pudra sürerlermiş bı sayede kokmaz birde Açık ayskkabı hiysin ayakkabıyı atsın

Evet o zaman direk ayakkabıdan kaynaklı problem. O bottan alsa bir tane daha? Gün içinde değiştirme imkanı olmaz mı acaba? Nemli kalırsa ne yaparsa yapsın koku oluyor.
Babama söyledim bu söylediginizi .orda yedek ayakkabi cok bi tane alirim sikinti olmaz gun icinde degistirirm dedi bakalim :)

Duransol ayak spreyini önerilmişti eski bir konuda ucuz maliyetli bir şey denemekten zarar gelmez bence

Suni deri ve ucuz çin malzemeli ayakkabılar koku yapıyor. Mümkün olduğu kadar kaliteli gerçek deri veya iyi markaların spor ayakkabılarını alın.
Sirkeli su ve karbonatlı su faydalıdır. Ayak pudrası yerine eczaneden utalk alabilirsiniz. Ayakkabısına utalk veya karbonat dökebilirsiniz. Çoraplar da naylon karışımı olmasın, pamuklu olsun bu arada.

Babamın da ayaklarında mantar sorunu var ama kendince aldığı önlemler sayesinde koktuğunu bir kez bile görmedim. Size de anlatayım belki faydası olur.

-Asla suni deri ayakkabı giymez. Mutlaka dışı hakiki deri içi doğal bezden bir ayakkabı kullanır.
-Yazın asla kapalı ayakkabı giymez, şık etrafı açık ayakkabı giyer
-Eve gelir gelmez ayaklarını yıkar ve çoraplarını değiştirir
-Her gece yatmadan ayaklarını pudralar
-Evden çıkmadan mutlaka krem kullanır
-Ayakkabılarını havadar bir yerde tutar

Bende oluyordu özellikle baharda başlıyordu.
Hiperhidroz demişti doktor aşırı terden mantar ve egzama oluyordu.
Hala terler ama şükür mantar filan olmuyorum.
Yıllarca kullanmadığım krem, spery, pudra filan kalmamıştı.
Permasol denilen bir ilacla geçti benim.
Haftada 3 kere ile başlıyorsun suya atıp ayaklarını 15-20 dk kadar bekletiyorsun ılık suda.
3 hafta-4 hafta böyle sonra 2 ye düşürüp koku kesilince de 1 e düşüyor haftada. Sonra tamamen kesiliyor zaten.
Akşamları yatmadan terkur krem sürdüm. Şükür kalmadı.
Açık ayakkabıda bile kokardı çok utanırdım. Şükür geçti bununla.
Koku olmuyor şuan ama oldukça her yaz başında 2-3 kere uyguluyorum yine.
Ayakları böyle rengi değişiyor tırnak sararıyor ama geçmesi için değer valla.

Çözümü kaliteli ÇORAP VE en az 2 AYAKKABI. bir gün birini diğer gün ötekini giymeli ve ayakkabıları havalandırmalı. İş yeri müsaitse yazları açık ayakkabı giysin.

Kesinlikle kına derim benim eniştemin de ayakları felaket kokuyordu adam öldüren cinsten yani o kadar. Bildiğimiz normal kına sürünce kokusu falan olmadi sizde deneyin sizde de işe yarar belki. Ama aralıklarla sürmesi lazim kina geçince tekrarlanmasi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…