Babamin is yerinde virus çıktı :(

Ben sizin hala 16 yasinda yaşadığınız acı dahil hiç bir şeyi anlamadığınızı görüyorum. Siz heralde covid i takıntı haline getirdiniz. Çünkü ölmek üzere annesi çırpınırken kimin aklına gelir kendi ile ilgilenmek. Ciddiye almamak ne demek bu seçenek aklımıza gelmedi diyorum, gayet insanı değil mi. Apar topar annemi taburcu ettiler yemek yemiyor damar yolu ile veriyorlardi..biz ne bilelim damar yolu açmayı. Hastane hemşire yollllamaya 500 lira istedi. tanidik hemşire aradık.. dayanılmaz ağrı çekiyor morfin verilmesi lazım rapor gerekiyor ilacı almak icin..bu arada küçük bebekler var. Detay veriyorum çünkü covidden daha önemli gelmiyor size enteresan şekilde.. Ayrıca cenaze töreni duzenlenmedi. Bunu da yazmıştım oysa.Kimse çağırılmadi. "Biri tek tek aradık gelmeyin" dedik falan dems asagida. Ben telefonlarımi acmadim.birakin gelin ya da gelmeyin demeyi başın sağolsun diyene sağol diyecek kadar gücüm olmadığı için. O yüzden bu düğün değil plan yapamazsınız organizasyon yapamazsınız. Sen şuraya otur sen burada dur denemez.. cenaze namazı gasilhane önünde sosyal mesafeli filan kılındı sizi tatmin edecekse. Diğer söylediğiniz örneklere gelecek olursak sizin değil etraftan duyduklarıniz kusura bakmayın ama veri değil. Kayınpederim geçen ay hasta gibi hissetti Eyvahbaba virüs kapmayasın dedik. Evden çıktığım mi var cevabını aldık. Sabah kahveye gitmen dışında mi diye sordum cevap yok... Düğünde asker alayında kim ne durumda kim kime ne kadar yakın bilmiyoruz. Ben size net verileri söyledim. Ateş yoksa bulaş yoktur da demedim. "Semptom" yoksa bulaş yokmus doktor öyle söyledi, bizde bu şekilde tecrube ettik dedim. Öksürük bir semptomdur. Ciddi bir semptom hemde. Bizde sadece 1 kişi de öksürük oldu. O da ben. Çünkü bende astım var. Öksürüklü hastanın ciğer hasarı vardır. Öksürüge gelene kadar sırtı ağrimistir mutlaka ateşi de çıkmıştır bu arada olcmemistir. Çünkü covidin farklı bir ateşi var..gündüz hiç yok gece inip çıkan şeklinde. Bir olcersin 38 bir olcersin 36... İnsanlar saçma sapan köpürtülmus haberlerle covid olunca öleceklerini sandıklarından tedbirsiz davranıyorlar işte bu anlattığıniz sadece onu gösteriyor. Benim çevremde hatta burada da çok okudum... Ateşim var gibi boğazım acıyor ama üşüttüm heralde klima yedim diyen o kadar çok ki. Daha dün benim zorumla bir tanıdığım test yaptırip pozitif olduğunu öğrendi. Ve yine birebir görüşmelerle satış yapması gereken bir işde çalışan bu kişi aa nereden kaptim acaba hiç de bir yere gitmedim ki dedi. Kimse kondurmuyor kendine.

Muhtemelen hepinize test yapılır ve karantina süreci geçirirsiniz.Maskenin tek başına korutuculuğu yok ama bir şey olmadığını düşünüyorum babanıza bunu yine de test belirler.Geçmiş olsun.
Malesef temaslı herkese test yapılmıyor. Aynı evin içindeyse bile belirti verirsen test yapılıyor

Abdest degil de sabunla temizlik virusu oldurur. Veya iste dezenfektanlar.

Bizim isyerimizde de cikti virus. Cok asiri panige kapilmaniza gerek yok. Hem isyeri hem de calisanlar gerekli tedbirleri alirsa umarim bulas artmadan atlatilir. Bu durumda maske, devamlı sabun veya dezenfektanla temizlik ve olmazsa olmaz sosyal mesafe cok onemli.

Hanımefendi acıdan ne anladık ne anlamadık ortada. Sizin acınız yanlış yaptığınız, yanlış bilgiler verdiğiniz gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Hepimizin çevresinde vefat edenler oldu, birilerinin annesi birilerinin babası birilerinin evladı vefat etti. Herkes hassasiyet gösterdi. Evlerimizden dualarımızı ettik çünkü her cenazeye covidli gibi muamele edilmesi gerektiğini bas bas bağırdılar. Bakın yanlışı da kabul etmenizi beklemiyorum ama yanlış bilgi vermeyin şu ortamda.
Dilek hemşireden bahsetmişsiniz. Pandeminin ilk günlerinde vefat eden hasta kayıt sorumlusu Dilek Hanım FMF hastasıydı, hamileyken virüse yakalanan Dilek hemşire 1 Haziran'da vefat etti. FMF gibi bir durumu yoktu bir isim benzerliğinden geldiğiniz nokta bu yanlış bilgi.
Birde hastalık semptom varken hatta sadece ateş varken bulaşıyormus.
Avmlerde mağazalarda kafelerde vs neden ateş ölçülüyor acaba düşündünüz mü ?
Ateş konusunda yazdıklarınız bunlar bunlara istinaden çevremde yaşananı anlattım. Benim etraftan duyduklarım veri değilse sizin anlattıklarınızı veri olarak nasıl kabul edebiliriz ayrıca?
Kayınpederinizle geçen anlamsız diyalogu, birinin sizin zorunuzla gidip test yaptırmasını şu anlattıklarınızla hiç bağdaştıramadım. Galiba virüsü ciddiye alıyorum falan demek istediniz.
Doktorlar bile bu virüse çok yabancıyız, her gün bir yeni bilgi ediniyoruz derken siz bence burada kendinizle çelişen ve yanlış bilgilerinizi "bilirkişi geldiii" diye paylaşmayın.
Annenize tekrar Allah rahmet eylesin.

Sıkmayın canınızı abdest alıyorsa temizdir ve zinhar mikrop bulaşmaz. Araştırmalara göre virüs bir tek namaz kılmayıp abdest almayan mınafıklarda rastlanıyormus . Haaa ülkemize bu mikrobu ümre topluluğu getirdi ama onlarda yolda toptan cünüp olup topraklarımıza cenabet geldiklerinden mütevellit bu belayı sardılar başımıza.
Not :İnançlı biri olarak bile yorumun saçmalığına dayanamadım kusura bakmayın.

Seher yıldızı savurdu bizi

Kesinlikle gitmeyin. Gittiğimiz yerdeki insanları da riske atarsınız bu virüsün kişinin temiz olması ile alakası yok. Tuttuğu dosyası tutsa elini yüzüne sürse geçecek bir virüsten bahsediyorız. Kesinlikle 14 gün karantinada kalın

Valla iş.ateşle olsaydı covid ülkemise girmezdi gelen gidenin ateşini ölçtüler sonuç ülkemiz covidle savaşıyor..
NOT; yanlış alıntıladığım için özür dilerim

Marketten aldıklarımızın üzerinde virüs olmasını çok çok düşük bir ihtimal ile değerlendiriyorlar.
Zaten bağışıklık sistemimiz ne kadar güçlüyse o kadar virüsü etkisiz hale getirebiliyoruz.
Hatta belki de bağışıklandınız, düşük bir ihtimal ama %1,5-2 oranında virüs geçirmeyenlerde bağışıklık çıktı antikor testinde.
83 Milyon bilinen nüfuslu ülkede henüz 260bin kişi tanı aldı belki de onlarla henüz karşılaşmadınız.
İhitimaller çok ama yanlış bilgilere inanmayın lütfen.

yok benim tanidigimda da kendisinde pozitif, evde birlikte yasadigi kisilerde negatif, esi cocugu falan.

muhtemelen daha onceden ailecek gecirdiler ama benim tanidigimda virus tamamen temizlenmedi, diger aile bireylerinde ise tamamen temizlendi diye dusunduk biz

Başınız sağ olsun

geride kalanlar da sağlıklı günler geçirsin

Hanımefendi acıları yarıştıran sizsiniz! Herkes her durumda sizin kadar soğuk kanlı olmak zorunda değil. Benim gözüm görmedi beceriksiz davrandım kendimi çocuğumu koruyamadim diye suçlanmam ne kadar acimasiz. Hatta terbiyesiz ve hadsiz... Ben benim yaşadıklarımı gayet insanı olduğunu anlatmaya çalıştım. Bakın benim bilgilerim yanlış değil sizinkiler yanlış şaka mısınız gerçekten. Yukarıda şu şu tanıdığıma aynı evde bile virüs bulaşmamış nasıl oluyor anlamiyorum dedikleri için ben işimi gücümü bıraktım. Şu şu durumda gecti. şöyle olduğunda bulasmadı diye (sağdan soldan duyduğum ne kadarı abartı ne kadarı yanlis belli olmayan muğlak bilgiler vermedim) Tek tek yaş yaş kime ne kadar ne durumda bulaştı, doktorlar ne dedi onu yazdım! Ne fazla ne eksik. N'apalım gerçekler sizin hezeyanlarıniz ile uyuşmadı diye! 20 kişi hastandik 5imiz oldu 10 kişi entube deseydim mutlu olacaksınız galiba. Bin tane farklı örnek ve açılarla tarif ettim. Aralardan cımbızla laflarımi çekip manipüle etmek sizi iyi mi hissettiriyor. Çok enteresan insanlar var şu hayatta gerçekten:) Kayınpederim ile geçen anlamsız dialogu sizin çevrenizden duyduğunuz anlamsız dialoga benzer olduğu için ornekledim. tek doğru anladığımız şey o dialogun anlamsız oluşu olmuş ayrıca pandeminin ilk günlerinde ölen hanımefendi fmf değil KOAH di. Hamile olan dilek hemşire fmf ti.

Siz bir yakınınızı kaybettiniz mi diye kıyasa başlayan sizsiniz hatırlatırım. Yaşadıklarınız sizin tecrübeniz ama burada insanları yanlış bilgilerle yanlış yönlendirmelerinizi uyarmak benim halk sağlığı açısından vatandaşlık görevimdir.
Benimle aynı fikirde olup yazan bir çok kişi var ama cevaplarınız sadece bana nedense.
Birilerine bulaşan virüsün diğerlerine bulaşmamasının tek sebebini şu an BAĞIŞIKLIK olarak açıklayabiliriz.
Alttan alttan bana ettiğiniz hakaretleri de kibliyorum.
Son cümlenize ithafen haber linkini bırakıyorum. Cümle alemin ulaşabildiği haberi bile burada yanlış olarak ısrarla yazıyorsunuz, diğer verdiğiniz bilgileri çürütmek için buraya pubmed makaleleri paylaşmama gerek yok bu haberin doğrusu yeterlidir.

Ben virüsün bulasmamasindan çok ona şaşırdım zaten annesine bile söylemeye çekinir yani söylenmez ama bu iş arkadaşına bahsetmiş

Oda ulu orta herkese anlatmış
Kocanız da gelmiş size anlatmış siz de gelmiş bize anlatıyorsunuz. Tencere dibin kara seninki benden kara olayı tam

demissiniz ki "tek bulas riski hapsirmak". ben de diyorum ki sadece hapsirmak degil konusurken oksururken vs agzinizi acip karsiya uflemeniz nefes vermenizde bile bulastirablrsiniz dedim. simdi saglik bakaninin maskeyle ilgili soyledigi sozle ne alakasi var benim soyledigimin? ne alaka yahu?

ayrica yalan soyluyor vs diye konusamazsiniz siz bir bakan hakkinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…