- 12 Eylül 2018
- 761
- 1.044
- 113
- 36
- Konu Sahibi Bankacihanim07
-
Ben sizin hala 16 yasinda yaşadığınız acı dahil hiç bir şeyi anlamadığınızı görüyorum. Siz heralde covid i takıntı haline getirdiniz. Çünkü ölmek üzere annesi çırpınırken kimin aklına gelir kendi ile ilgilenmek. Ciddiye almamak ne demek bu seçenek aklımıza gelmedi diyorum, gayet insanı değil mi. Apar topar annemi taburcu ettiler yemek yemiyor damar yolu ile veriyorlardi..biz ne bilelim damar yolu açmayı. Hastane hemşire yollllamaya 500 lira istedi. tanidik hemşire aradık.. dayanılmaz ağrı çekiyor morfin verilmesi lazım rapor gerekiyor ilacı almak icin..bu arada küçük bebekler var. Detay veriyorum çünkü covidden daha önemli gelmiyor size enteresan şekilde.. Ayrıca cenaze töreni duzenlenmedi. Bunu da yazmıştım oysa.Kimse çağırılmadi. "Biri tek tek aradık gelmeyin" dedik falan dems asagida. Ben telefonlarımi acmadim.birakin gelin ya da gelmeyin demeyi başın sağolsun diyene sağol diyecek kadar gücüm olmadığı için. O yüzden bu düğün değil plan yapamazsınız organizasyon yapamazsınız. Sen şuraya otur sen burada dur denemez.. cenaze namazı gasilhane önünde sosyal mesafeli filan kılındı sizi tatmin edecekse. Diğer söylediğiniz örneklere gelecek olursak sizin değil etraftan duyduklarıniz kusura bakmayın ama veri değil. Kayınpederim geçen ay hasta gibi hissetti Eyvahbaba virüs kapmayasın dedik. Evden çıktığım mi var cevabını aldık. Sabah kahveye gitmen dışında mi diye sordum cevap yok... Düğünde asker alayında kim ne durumda kim kime ne kadar yakın bilmiyoruz. Ben size net verileri söyledim. Ateş yoksa bulaş yoktur da demedim. "Semptom" yoksa bulaş yokmus doktor öyle söyledi, bizde bu şekilde tecrube ettik dedim. Öksürük bir semptomdur. Ciddi bir semptom hemde. Bizde sadece 1 kişi de öksürük oldu. O da ben. Çünkü bende astım var. Öksürüklü hastanın ciğer hasarı vardır. Öksürüge gelene kadar sırtı ağrimistir mutlaka ateşi de çıkmıştır bu arada olcmemistir. Çünkü covidin farklı bir ateşi var..gündüz hiç yok gece inip çıkan şeklinde. Bir olcersin 38 bir olcersin 36... İnsanlar saçma sapan köpürtülmus haberlerle covid olunca öleceklerini sandıklarından tedbirsiz davranıyorlar işte bu anlattığıniz sadece onu gösteriyor. Benim çevremde hatta burada da çok okudum... Ateşim var gibi boğazım acıyor ama üşüttüm heralde klima yedim diyen o kadar çok ki. Daha dün benim zorumla bir tanıdığım test yaptırip pozitif olduğunu öğrendi. Ve yine birebir görüşmelerle satış yapması gereken bir işde çalışan bu kişi aa nereden kaptim acaba hiç de bir yere gitmedim ki dedi. Kimse kondurmuyor kendine.16 yaşındayken "vah vah çok da gençmiş" dedikleri babamı kollarımda kaybettim ve yanımda bana sarılacak kardeş de yoktu bir annem bir ben kaldık.. Sizi tatmin eder mi acı konusunda? Acılarımızın boyutunu kıyaslamak istemem ama.
Düğünle kıyaslama yapmadım tekrar okuyun. Vakalarda düğün, taziye ve asker ugurlamalarin payı büyük deniyor onu diyorum.
Sizin pek koronayı ciddiye almayışınız kardeşinizin halsizliginden şüphe etmediğinizden belli kusura bakmayın ama.
Bahsettiğiniz twitterda sadece markete gittim covid oldum diyen bir dolu insan da var.
İstanbul'da yaşıyorum ve çevremde pek çok covid geçiren oldu. Birini anlatayım size arkadaşımın eşi; kalabalık bir ortamda çalışıyor öksürük şikayeti başlıyor doktor faranjit diyor ama asla yüksek bir ateşi olmuyor sadece gıcık gibi gelen kuru öksürük. Ailelerle görüşmeye devam ediyorlar. Aradan 1 hafta geçerken arkadaşımda kas ağrısı, halsizlik annesinde ateş başlıyor babada hiçbir belirti yok. Astım hastası annenin ateşinin çıkması endişe ettirdiği için test yaptırdılar ve 4 covid pozitif sonuç. Yani ateşi olmayan öksürük şikayeti olan kişi 3 kişiye daha bulaştırdı ve birinde ateş vardı birinde belirti bile yoktu salgının ilk günleri olduğundan test yapıldı şimdi ona yapılmaz bile. Buna o doktorlar ne diyecek? Evet %87 ateş görülüyor ve semptom gösterdiği zaman virüs epeyce artmış olduğundan bulaş artıyor ama diğer zaman dilimlerinde de bu bulaş mümkün. Bir çok bilimsel kaynak öyle diyor.
Avmlere girişte ateş ölçmelerinin sebebi başka bir somut veri elde edilemeyişindendir.
O dakika boğaz ve burun sürüntüsü alamayacaklarına göre. Kaldı ki 40 derece güneşin altından avmye giriş yapan kişilerin ateş ölçümü de çok sağlıklı değil. Eşim geçen ateş ölçülerek girilen bir yerde öğle saati çok kuyruk beklemiş güneşin altında, ateşi 38 çıkmış.. Güvenlik siz kenarda biraz soğuyun tekrar ölçelim demiş şaka gibi değil de ne? Ateş ölçme olayı tam anlamıyla hiç önlem almıyor değiliz bakın demek. Hiç düşündünüz mü demişsiniz de ben öyle düşünüyorum.
Testler bile yanlış çıkabiliyor, yalancı pozitif yalancı negatif gibi kavramlar konuşuluyor. Bu sebeple fiziksel bulguları da çok önemsemiyorum. 4 aydır covid taşıyıcısı olabilirim mantığıyla yaklaşıyorum en azından benden başkasına bulaşır diye vebal almak istemiyorum. Obsesif miyim bilmem ama vebal anlamında içim rahat. Sizler ne mutlu ki atlatmışsınız kimseye de bir şey olmamış covid dolayısıyla ne güzel.. Ama olsaydı işin vebal kısmının ağırlığı zor olurdu eminim.