Babamın kaldırılamayacak hakaretleri

20 yaşındayım açıktan okuyorum işe ancak yazın girebilirim abimde söz nişan yapcak bu durumda boşanmak çok sıkıntılı olur hiç bişey diyemiyorum ben çok bunalıyorum

Mesleğini eline al,anneni kurtar bu adamdan

Hayırdır ya? Babadır evin çınarıdır evet ama, insanı bu kadarda ezemez ki ?!

Ah be ablacim bir an kendimi yaşadım. Benim babam alkolikti annemi dövmediği abime eziyet etmediği bir Allahin günü yoktu. içer içer gelir annemin boğazına satır mi dayamadi boğmak üzereyken abim elinden zor mu aldı dersin, abim evden kaçtı annem sabahlara kadar balkonlara anlardı yavrum gel diye.Polisler birşey yapmadi akşam giden babam sabah tekrar geliyordu eve. Boşanmak ne hattine annemin ? ailesi ile bizim ile tehdit ediliyordu kadın. O zamanki yaslarimda caresizdik ben ve kardeşlerim. Babam gerçekten şiddetin en üst seviyelerini yaşatıyordu. Odada silah sıktı ve Allah ya bu korudu bizleri her yer delik deşik tabi. Daha neler nelerrr. Ama ne oldu biliyor musun? Büyüdük biz! ve o çok değişti hatalarının farkına vardı. Çünkü biliyor bugün aynı şeyler olsa yeryüzünden silinir bizden yana. O korku girdi içine. Tabi bizim cocuklugumuz annemin gençliği gitti de napalim bundan sonrasına bakıyoruz. Içimizde dinmeyen bir öfke olsada değiştiği için annemiz suan onun yanında sorunsuz yaşadığı için yüzüne hiçbir seyi vurmadan saygıyı bozmadan yaşıyoruz. Umudunu yitirme Allah islah etsin diye dua et her zaman. Inşallah birgün senin Baban da doğru yolu seçer. Bizimki degistiyse senin babanda hala umut var demektir sıkma canını beee Allah büyük

Ay inşallah be ablam ya seninki daha zormuş kurtardın çok şükür ama insanın gözünün önünde olunca böyle şeyler sabredemiyo bazen

Haklısın ablacim, böyle var ya dünyayı alt üst etmek istiyorsun. O an ya ölmek istiyorsun yada karsindakinin kim olduğu unutup öldürüp kurtulmak ve anneni kurtarmak istiyorsun. Sonra kendine bakıyorsun gücün yetmez ona. Sen bişey desen veya yapsan bedelini annen ödemek zorunda kalacak. Bütün bunlar kafandan geçip duruyor . Birşey söyleyeyim sana? eğer ki babanın şiddet derecesi aşırı değilse yani bizim ki kadar. Sahip çıkabilecek kimseniz yoksa ayaklarinin yere sağlam basmasını bekle. Çünkü bugün ne dayinin ne teyzenin nede bir başka akrabanin evine sigamazsiniz. Ev ev üstüne olmuyor. En kötü baba en iyi akrabadan kat kat daha iyi oluyor o durumlarda. Akıl veren çok olur ama sahip çıkmaya gelince bir bakarsın 2 gün sonra lafı olur. Ha birde sakin evlilik kararı alma böyle bir psikolojiyle pişman olursun. Ne yak yık ortalığı nede sessiz kal sineye çek. Sadece hataları yanlışları uygun zamanda uygun ortamda dile getir.

Fiziksel şideet yok Allaha şükür pskolojik şiddet var kız kardeşim var 10 yaşında babam her bağırdığında yanıma koşup ağlamaya başlıyo onu öyle görmeye dayanamıyorum çok kötü oluyorum bazen

Peki konuşmaya kalksanız hatalarıyla yuzlestirmeye kalkınca karşısında konusunca şiddet uygular mi?

Eğer uygulamaz diyorsan bence dene. Ama tek deneme yanında abin annen olsun kardeşin olmasin. Zaten sürekli küfür etmiyor mu bağırıp çağırmıyor mu ki dayanamayasin. Sürekli olmasından sa birkez kopsun kıyamet . Kendini aileni hazırla önce söylenecek bütün küfürlere hakaretlere kapatsinlar kulaklarını duymazdan gelsinler bir seferlik. Kardeşinin ne hale geldiğini sizin ne hale geldiğinizi nasıl bir psikolojiye soktuğunu anlatın. Sakin sakin izah etmeye çalışın oncelikle. Baktin yine ayni mi Karşılık mi veriyor nefes almadan duyma onu dinleme soyleyeceklerini soyle sen. Farkında olması gereken en önemli şey birgün elden ayaktan düşeceği ve onunda sizin elinize düşeceği. Üstü kapalı tehdit gerekirse ne sayarsa saysin. Tabi bunları bak diyorum şiddet uygulamayacak bir kişiliğe sahipse yap. Eğer biraz şüphen varsa sabret yapacak bişey yok suan elden bişey gelmez zamana bırakmak gerek. Bizimki konusmadan siddetciydi o yüzden olmadı yapamadik zamanını bekledik. Eğer o alaylar bu zamanimda olsaydı çok cok şey değişmişti.

Hayırlısı sabrımın yettiği yere kadar gidecem zaten sustuğumuzdan olmuyomu bütün bunlar şiddet uygularsada alır annemi kardeşimi çıkar giderim evden kimseyi dinlemem hiç kimse benim ne yaşadığımı ne hissetiğimi bilmiyo

Cok uzuldum halinize.. hadi sen birgun evlenip gidiceksin kurtulacaksin.. ya annacigin... Allah ona sabir ver nsin ve bir an once kurtulur ondan insaallah.. yaptigi zulum baska birsey degil

Cok uzuldum halinize.. hadi sen birgun evlenip gidiceksin kurtulacaksin.. ya annacigin... Allah ona sabir ver nsin ve bir an once kurtulur ondan insaallah.. yaptigi zulum baska birsey degil
Annemde geçenlerde aynı cümleyi kullandi evlenip gidersem annemi bırakmicam eğer halâ devam ederse boşanma konusunda anneme destek olcam

Çok bunaldım elbet birgün gideceğim ama annem hep babamla kalıcak

Kalmasın. Kalmayın..
Söyle annene boşansın. ikiniz de girin bir işe bal gibi huzurla yaşarsınız..

Anneme o.pu diyecek adamı itin g.t ne sokarım ben. Baba falan demem. Neden ana kız bu kadar pasifsiniz? Yapmayın bunu kendinize.

İnsanca yaşamak istemez misiniz Allah aşkına?
Kaç yaşındasın. Başka kardeş falan var mı?

Annemde geçenlerde aynı cümleyi kullandi evlenip gidersem annemi bırakmicam eğer halâ devam ederse boşanma konusunda anneme destek olcam
Boyle insanla omur gecmez guzelim... bak isten ciktim eve gidiyorum.. bir an once eşim gelsede gorsem sarilsam diyorum... vallahi uzuldum annacigina.. abin falan yokmu anneni koruyacak..destek olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…