Babamın öküzlüğü.,

nimolik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
3.639
4.709
48
29
Ay kızlar bayram bayram sinir oldum size de anlatmak istiyorum. Annem babam ve teyzemle sakaryadaki evlerine geldik. Bayram sabahı kahvaltı yapıyoruz. Annemin hem annesi hem babası vefat etti. Annem beni mezarlığa götürür müsün dedi. Babamda burda oku dedi. Babamın da babası vefat etti. Annemde sende burdan oku dedi. Babam benim annem var ondan gidiyoruz dedi. Yarın köye gidecekler babaannemin yanına. Sanki senin annen öldü benim annem var ölüyü ziyarete gerek yokmuş gibi söyledi. Bende kızdım neden öyle diyorsun götürsen ne olur dedim. Eşim yolda şimdi yanımıza geliyor. Araba gelince siz götürün dedi. Bende tamam ben götürürüm dedim. Ama sinirlendim. Gözlerim doldu. Baktım annemde ağlıyor. Sonra diyor ki şaka yaptım neden böyle yapıyorsunuz. Nimolik senin yüzünden oldu karıştın diye annen ağlıyor. Ben sizi nereye istedinizde götürmedim. Sonra sofradan kalktı. Hala konuşmaya, söylenmeye devam ediyor. Bayram günün hora geçirmiyorsunuz. Bilmem ne. Aşırı sinirlendim. Hep böyledir. Lafın nereye gittiğini bilmeden konuşur. Annemi üzer.

Siz doğruları söyleyince utanıp şaka ayağına yattı sanırım ama yemezler. Herkesin anne babası kendine değerli götürmezsen götürme.

Siz hiçbir şey olmamış gibi davranın, eşiniz gelince götürürsünüz annenizi. Bazı insanlar böyle hem suçlu hem güçlü derler ya. Bozmayın keyfinizi.

Kadın ona yıllarca emek vermiş bir mezarlığa gitmek için annenin kalbini kırıyor ben sizde hata bulmuyorum
Babanız Şakaya vurarakta toparlamaya çalışıyor

Ettiği denyoluğun farkında, çaresizce üste çıkmaya çalışmış. Tavır mı yapıyor surat mı asıyor napıyorsa yapsın, bırakın köşesinde zırlasın dursun siz işinize bakın. Sanırım şu zamana kadar yüzlediğinizden ağzına ayar vermiyor. Bayramdır seyrandır, büyüktür diye alttan almayı kesin. Yoksa daha çok bayram babanızın küçük mümin latifelerine maruz kalırsınız.

Dümdüz baba hiç üzülmeyin eminim pişman olmuştur. Böyle şeylerde gelen konuşma tarzında cevap veriyorum çekiliyorum ben mutlaka pişmandır yasına başına verin üzülmeyin bayram gunu

Tek cümle ile belirteyim klasik türk aile babası
Yooo benim çevremdeki klasik Türk aile babası bu değil.
Ataerkil düzenin içinde her türlü densizligi erkek diye hoş görülmüş klasik aile babası. Kimse büyümesi gerektiğini söylememiş ki. Kadın dese böyle birşeyi klasik Türk aile annesi diyecek miydiniz?

Ben üzüldüm okurken ya. Bu gerçekten kendi anne babasına değer verip eşini çokta önemsemediğini gösteriyor bazı şeylerin şakası yapılmaz zaten. Gerçeği şakaya çeviriyorlar. Bayramlar önemini yitiriyor bunlar yüzünden. Ben uykusuzluktan ölsemde hem kendi ailemin hem eşimin ailesinin mezarına giderim bunlar tartışma konusu bile olmamalı. Siz yinede annenizin moralini düzeltmeye çalışın boşverin değişmez çünkü. Mutlu bayramlar dilerim :)

Son düzenleme:
Ama annelerimizin kaçında bunu duydunuz? Genelde babalarda yaşanıyor. Şimdi kime göre neye göre diyeceksiniz ama bu genelleme ne yazık ki erkeklerin çoğunda mevcut ana kuzusu olmasıyla başlayıp eşini önemsememesiyle de bu gibi kırıcı davranışlarla sonuçlanıyor. Klasik Türk aile annesi diye bir şey yok çünkü bu genellemeye kadınlar kolay kolay düşmüyor aile yapısına en çok kadın değer veriyor.

Hepinize teşekkür ederim. Annem o kadar alışmışki barıştılar hemen. 30 senedir böyle diyor. Bende bayram diye daha çok uzatmadım

Dümdüz baba hiç üzülmeyin eminim pişman olmuştur. Böyle şeylerde gelen konuşma tarzında cevap veriyorum çekiliyorum ben mutlaka pişmandır yasına başına verin üzülmeyin bayram gunu
Dümdüz baba mı? Normal baba veya koca böyle olmuyor bilginize. Normal öküzlükler sineye çekilir de bayram günü mezarla ilgili böyle öküzlük mu yapılır.

Nerelisin hora mora filan?

Babanızın davranışı yanlış evet; kızabilir, eleştirebilirsiniz elbette.
Fakat yanlış bir davranışa karşılık, babanıza öküz demeniz sizin de çok doğru davranan bir insan olmadığınızı gösterir.

Son düzenleme:
Evet ben de bunu diyorum. Ek olarak ya klasik baba dediginizde göz yum gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Sanki 5 yaşında çocuk çevresindeki kadınlar onu idare etmek için yasamali. O istediğini konuşabilir ama tepki goremez. Göz yumup tepki koymadikca adamlar da normallestiriyor. Klasik Türk babası değil ergenliğini tamamlayamamış klasik Türk babası.

Klasik Türk aile babasi yazmislar ya. Ben bu olgunun hic farkinda degildim. Bu kadar öküz insanlar oldugunu hic bilmeden buyudum. Babam, amcalarim, dayilarim, enistelerim .. cevremde hicbir erkek boyle degildi. Evlenince kayinprderi gorunce şok oldum. Ayni boyle biri. Karısına haber bile vermeden et vs alıp arkadaslariyla dağa bayira ma gala gitmis mesela ilk bi duymustum. Cok abes gelmisti, kırk yilda bir boyle biseye firsat bulabiliyor insan nasil ailesini götürmez diye baya içerlemistjm. Sonra neler neler gordum. Kendi anasına hizmet ettirmeye her gun kayinvalidemi köye götürüp getirirmis onceden. Kendi annesi koyden tasininca kayjnvalidemi aylar geciyor yine de koyde anne babasini gormeye götürmüyor. 3 ayda bir biz memlekete gidince kayinvalidem anne babasini gorebiliyor biz goturuyoruz cunku. Allahim boyle erkeklerden bu yasattiklari hayatin hesabini sorsun ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…