Babamla ilgili açtığım kaçıncı konu bilmiyorum

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Babamın ayrı eve taşınmasıyla ilgili konu açmıştım ve bana birçok kişi daha çok genç kendi yapar arada yemek götürürsün demişti
Babam ayrı eve çıktı, elya aldı beyaz eşya VS gittik yardım etmeye çok fazla iş yoktu zaten temizlikçi evi temizlenmiş
Ama yardım etmekten çok babamın hareketleri beni sinir ediyor
Hala kendini haklı görüyor annemi suçluyor, sürekli borç yaptım şu kadar eşya borcum oldu diyor, sürekli ağrım var diyor VS
İnanın içim şişti hareketleri beni çok gerdi
Yardım etmek değil de bu tarz konuşmaları ve hareketleri beni geriyor illa ters mi konuşmam gerekiyor, hadi tek başına zaten deyip sakin olmaya çalışıyorum ama o hiç oralı değil hala kendini savunuyor
Borç yaptım diyor iyyi de ben ne yapabilirim yani zaten annemle babamın boşanmasına tam alışamadım bir de babamın bu tarz konuşmalarını çekiyorum
Girmesem içim rahat etmiyor gitsem hareketleri beni rahatsız ediyor inanın içim şişti babası tek yaşayanlar annesi vefat edip babası tek olanlar ya da annesi ve babası boşananlar nasıl yapıyor çok merak ediyorum doğrusu

burada babasının bir saç teline dünyayı yakacak kadınlar var. burada babasını bir kez daha görebilmek için her şeyinden vazgeçebilecek kadınlar var. burada keşke babam olsaydı diyenler var.
ben binlerce kez şükrederim her gün varlığına, yaşadığına.
benim babam da çoooookk huysuz hatta o kadar huysuz ki anlatamam. ama bir bakışına ölürüm. o yüzden sizi kimler anlar, hak verir bilemiyorum ama benim yorumum bu.
her şeyden önce sizi dünyaya getirmiş bir insanın (anne olsun baba olsun) bir fazlalık gibi görünmesi beni çok rahatsız ediyor.
biraz empati yapsanız mesela siz yaşlanınca eşinizden boşansanız, psikolojiniz iyi olmasa, çocuklarınız sizin hakkınızda bunları söylese ne düşünürsünüz?

Benim annem öldü babam tek yaşıyor
Erkek kardeşim var aynı evde bile olsalar farklı odalarda oturuyorlar iletişim kurmuyorlar pek çünkü babam herkese, her şeye müdahil. Benim evliliğimi hala kabullenemedi, eşime laf ediyor. Hep bir huzursuzluk içinde kendisi. Çocuklarının aslında ona ait olmadığını, onların birer birey olduğunu, duygu ve düşüncelerinin olduğunu kabul etmek istemiyor. Bu yüzden kardeşimle de ters düşüyorlar. Yani kısacası çok zor...

Huysuzluk başka birşey ama
Babam zaten kendini her zaman haklı gören bir adam bir tek kendi haklı herkes suçlu
Kaç ay olmuş boşanalı hala annemi suçlayıcı konuşuyor annemi suçlayıcı konuşunca dayanamıyorum
Bir de sürekli hastayım diyor borcum var diyor ben ne yapabilirim ki evine gidip yardım etmeye çalışıyorum ama o hala laf sokuyor

hiç kimse siz ben dahil boşanınca kendini suçlamaz
babadır, candır. İlgi bekliyor. Benimki yaşlı ve artık çocuk gibi iki gün gitmesem küsüyor ama ben bunu bunalım olarak değil beni özlüyor diye duygulanarak seve seve koşa koşa gidiyorum. Gidince de hep aynı şeyleri anlatır. Laf sokar. Kızar benimle ilgilenmez tv izler. Ama olsun iyi ki var !

Öncelikle Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun inşallah.
Aslında çoğu baba öyle ama anneler dizginliyor.

Babam baba denmeyecek bir insan(!) boşandılar daha yeni. Bizim hayatımıza eden adam şu an beni aramıyorsunuz, sormuyorsınuz, yanınıza alıp bakmıyorsunuz. Boşan da bana bak kızım Benimle yaşa.... öldürürüm kendimi bilmem ne neler dedi. Sonuç? Aylardır aramıyorum sormuyorum. Burnumdan getiriyordu hep. Her aramada anneniz benimle barışsın. Bir daha aldatmam, dövmem. Hemen boşanması mı lazımdı. Söz eskisi gibi olmam.... bu da verdiği 273829 söz bu arada. Şimdi her işini kendisi yapıyor. Mecbur yapacak. Ettiğini bulması laızm. Nasıl bir babanız var bilemem ama ben ona zerre acımıyorum

Boylelerinin cani tatli olur kendilerine kiyamazlar.. en dogrusunu yapmissin

Eğer ben babam gibi ebeveyn olursam konuşsun çocuklarım. Ben 28 yaşındayım ve 20 yılım her gün ölsün diye dua etmekle geçti. Beni dünyaya getirmesi , benim ona bakmamı gerektirmiyor. Keşke be halt ederse etsin babadır diyecek bir kalbim olsaydı ama olmuyor işte.

Boylelerinin cani tatli olur kendilerine kiyamazlar.. en dogrusunu yapmissin
Aynen öyle. Kendini öldürecek İnsan ben kendimi öldürecem demiyor. Ama bizimki arar ağlar ağlar, ben kendimi öldürmekten korkuyorum kızım der. Pencereden mi atlasam, ilaç mı içsem diye bide sorar. Hiç omurgalı bir İnsan olmadı ki bu konuda olsun

Benimki de aynı durumda görüşmüyorum ve ölene dek görüşmeyi düşünmüyorum kendi etti kendi buldu

Son düzenleyen: Moderatör:
Kiminin annesi çok zordur, kiminin babası. Bende babamı 3 hafta önce kaybettim. Çok özlüyorum. Keşke hayatta olsaydı da maddi sorunları dert etseydi. Herşey halledilirdi, keşke yanımda olsaydı. Ama bunu her zaman yanımda olan, eksikliğini görmediğim, her ihtiyacım olduğunda bir arkadaşım gibi yanımda olduğu için söylüyorum. Son günlerinde hastalığından dolayı ona bebek gibi davranırdım. Dokunurken bile incitmemek için, canı acımasın diye. Ama bu hislerim babam her zaman bize kol kanat gerdiği için. İş arkadaşları, işçileri bile ona “baba” dediği için. Eğer tam tersi olsa ben de pek bir şey hissetmezdim. Hayatımın en güzel zamanlarında bana hayati zehir etse, belki bende merhamet etmezdim. Ama tek derdi babanızın annenize kızmak onu suçlamaksa biraz sabredin. Hatalıysa belki zamanla anlar. Belki sizin omunla beraber yaşamanızı istiyordur. Maddi destek de bekliyor gibi geldi bana. Erkek kardeşleriniz var mı peki?

Allah rahmet eylesin anneniz için.
Peki babanız ve kardeşiniz evde nasıl hayatlarını nasıl sürdürüyor
Yemek temizlik gibi
Siz ne kadar yardım ediyor sunuz

Valla gözle görülen hatalar varsa ve herkes beni haksız görürse şöyle dönüp bir kendime bakarım özeleştri yapmaya seven bir insanım
Ha tabi ki bu annem yüzde yüz haklı demek değil ama biz babamı kaç kere uyardık ama o kafasının dikine gitti.
Kardeşimdr ben de elimizden geleni yapıyoruz ama o hep daha fazlasını istiyor kendi biz küçükken bize iyi babalık yapmamasına rağmen yine de ihtiyacı olunca destek olmaya çalışıyoruz bir baba çocuğa annesini kötülemicek anne de babasını kötülemicek

Kafasının dikine gitti derken neyi kastediyorsunuz ? Özel değilse?

Acaba maddi yardım mı etmenizi istiyor ?
Emekli ve tek başına ayrıca şimdi dükkan kiralayıp çalışmayı düşünüyor biz ise kredi ödüyoruz biliyor ve benim işimin ne olucağı da belli değil yani durumumuz ortada
Kendini acındırıyor borcum vvar hastayım diye çünkü kardeşime bana söylediklerini söyleyemiyor

Kafasının dikine gitti derken neyi kastediyorsunuz ? Özel değilse?
Annem ondan borç yapmamasını istedi çocuk evlenditicez kenara koy dedi ama annemden habersiz kendine aldı da aldı
Daha çok şey var da şimdi hepsini yazmak istemiyorum
Yani her konu da dinlemez kendi bildiğini okur sonra da başına birşey gelince anlatır durur
Ben mi istedim annemle babamın boşanmasını ama elimde değil işte ben ne yapayım her insanın patlama noktası var ve annem patladı.
Neden hala kendini acındırıyor anlamıyorum
Kardeşime öyle değil bana öyle ben daha sakin kalıyorum

Biraz bencilce davranmış. Emekli maaşı var mı peki? Haftada 1 temizliğe ya san yardıma biri gelse, bunu kendisi ayarlayabilir mi? Sizde ne kadar kredisi var önemli olan bu. Sizde ne kadar hatrı var? Yemeğini temizliğini haftada 1-2 kez yağabilecek durumda mısınız? Diğer kardeşler de işin içinde olmadan çok zor. Babanız eğer kendisi halledebilecekse haftada 1-2 kez birisini çağırsın parasıyla ona yardımcı olsun. Anladığım kadarıyla kardeşler ilgilenmek istemiyor sadece siz yardımcı oluyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…