Babamla ilgili açtığım kaçıncı konu bilmiyorum

Valla babam 75 yaşında
Kardeşim halamın evinde kalıyor (evde halam yok arada geliyor) babam başka şehirde kendi evinde kalıyor
Arada babam da kardeşimin yanına gidiyor.
Ama dediğim gibi kardeşimin babama en ufak bi yardımı yok
aynı sofraya bile oturmuyorlar herkes kendi havasında
Erkeğim yapamam diye bişey yok benim babam da karnıyarık yapmıyor tabiki
Peynir ekmek yumurta tarhana çorbası kasaptan köfte alıp kızartma falan öyle basit şeyler yapıyor.
Eli ayağı tutuyor sonuçta şükür.

Peki yanınıza almayı düşündünüz mü ya da yarın öbür gün daha da yaşlandığında nasıl olucak plan yaptınız mı hiç
Ev işi yemek bilen bir adam olsaydı hiç sıkıntı olmazdı sadece boşanma durumunda değil Allah korusun vefat durumu da olabilir, yalnız kalabilir iş bilmek lazım hayat ne getirir bilemeyiz

Değil yardım etmek, aylardır yüzünü görmüyorum ama Kardeişim bazen gidiyor. Söylediği kadarıyla her şeyini kendisi yapıyormuş. Biliyor çünkü kimse bu saatten sonra ona bakmaz

Düşünmedim çünkü babamla yaşanmaz yani Allah korusun ciddi hastalık dışında aynı evde yaşayamayız. Aynı apartman olur. Karşı daire olur, bi temizlik yardımcısı falan tutarım. iş bilmemek diye bi durumu varsa babanız her gün tabldot gibi yerlerden yiyebilir. sabah bi simit çay peynir vs. akşam da tek kişi dışarıdan yemesi evde malzeme alıp yemek yapmasından daha az masraflıdır.
madem başını beceremiyordu karısına iyi davransaydı değerini bilseydi de kaçırmasaydı.
bi düzen kurmuş belki yaşı da gençse evlenir.

Benimki de aynı durumda görüşüyorum ve ölene dek görüşmeyi düşünüyorum kendi etti kendi buldu
Ay ben yanlış yazmışım görüşmüyorum ölene dek te görüşmeyi düşünmüyorum yazmak istedim. Telefonun azizliğine uğradım

Bosandigi esi suclamak, ara sira iftiraya varan soylemlerde bulunmak erkekler arasinda gelenek cok da takmayin bence.

Değil yardım etmek, aylardır yüzünü görmüyorum ama Kardeişim bazen gidiyor. Söylediği kadarıyla her şeyini kendisi yapıyormuş. Biliyor çünkü kimse bu saatten sonra ona bakmaz
Şimdilik iyi kendi işini kendi yapıyorsa ama bunun yaşlılığı var ileride elden ayaktan düşerse nasıl olur bilemiyorum hastalığı olur vs
Erkeğin yalnız kalması daha zor, annemi şu an düşünmüyorum çünkü evin hem kadını hem de erkeği durumundaydı çok şükür her işini kendi yaptı ama Allah korusun ona birşey olsa seve seve bakarım ama babama karşı öyle değilim konuşma tarzı hareketleri beni strese sokuyor. Baban gitmeyince kızmıyorsa iyi venşm babam biraz aramayalım hemen yüzü asılıyor

Offf bu nasıl bir bağımlılık nasıl bir ilişki.babamın saçının teline kurban olurum.bakışına ölürüm.gülüşüne ömrümü veririm.bu ne kadar hastalıklı bir baba kız ilişkisi.yazık....

Kızıyor. Açmıyorum artık telefonunu. Mesajlar atıyor. Beddua ediyor bu sefer de. Olmayan evlat için bile beddua etti. Evladımın hayrını görmeyeymişim. Evladım olursa, babam gibi muamele edersem o da bana aynısını yapsın zaten i. Hakettim derim. Yaşlılığını düşünmedim hiç. Anneme bakarım ama onunla aynı evde yapamam sanırım

Ne değişik insanmış ya

Allah korusun yine de elden ayaktan düşürmesin o kadar zor bir durum ki yani anne baba işte atsan atılmaz satsan satılmaz çok sinirlerimi yıpratıyor ama hiç arayıp sormayınca da içim kötü oluyor vicdan azabı duyuyorum
Kahvaltı işini zaten düşünmüyorum ama akşam yemeği işi nasıl olur çamaşırı VS kaç günde bir ziyarete gidicem hafta 1 iyi mi ya da hasta olursa nasıl olur gibi gibi kafam o kadar dolu ki anlatamam.
Şöyle benimle aynı sıkıntıları yaşayan biri bana yol gösterse ben hafta da şu kadar gidiyorum şu yardımları yapıyorum gibi bana yol gösterse o kadar bunaldım ki artık babamın yüzünden olan stresi eşimden çıkarıyorum sürekli sinir halindeyim

Haftada birgün yarım gün uğrayabilirsin
Dolaba buzluktan çıkarıp ısıtabileceği şeyler koy
Köfte olur börek olur
Zeytinyağlı yemekler yapıp götürebilirsin onlar dayanıyo biraz daha
Çamaşır makinesini babana öğret kendi kıyafetlerini en basit programa atsın
Nevresimleri sen değiştirirsin gittikçe

Ben babama gidince bi bakıyorum 1 ay önce koyduğum havluyu kullanıyor mesela. Temizlik düzen aramıyo adam öyle seviyor napiyim.
İmkanın varsa ayda 1 yardımcı gelsin evi temizleyiversin

Eski konularinizi bilmiyorum ama bosanmalarda her iki taraf da kendine gore haklidir ve diger tarafi suclar. Siz bunlara girmwyin. Babanizin nasil biri oldugunu yada evliliklerinin neden bittigini bilmiyorum ama her ayrilikta herkes kendince haklidir ama ortada da biten birsey var. Babaniz ayriligi kabullenene kadar bir sure daha boyle konusacak. Siz bu konulara girmeyin bosverin.

Ben anlarim kardesim seni. Benim babamda ayni hep kendi hakli oldugunu sanan (bunu konuda ayni yani)
kardesi kardese kirdiran anneyi evlada kesen bana agiza alinmayacak hakaretler eden bi babaydi. Ciddi bi birlikteligim oldugunu biliyordu (acik acik arastir dedim hic bisey yapmadi) ama babam ve benim bi buyugum maalesef ablam olan sahis bir olup sirf canimi yakmak icin bir tek beni yaralamak icin hep karsi durdu 4cu istemede verdi tabii o surede laflar sozler yalan ve iftiralari durmadi. Tek sucum haksizligi karsisinda dik durmamdi egilmememdi. Sirf babamdan korktuklari icin diger ablamlar bile konusmadi yardim etmediler kapilarini kapattilar. Evlendim ve daha gorusmuyorum. Suan esimle cooook mutluyum yine olsa yine onla evlenirim.. Suan annemle bosaniyorlar ve yalniz.. ablamin biri kapisini kapattigi icin cok pisman. bazen fazla dusunmemek lazim. Haksiz oldugunu sonuna kadar anlamasi lazim...
Babamda senin ki gibi (benimki daha beter muhtrmelen) ama en buyuk suc sizlerde bunu kendi ailemede soyluyorum hep neden biliyormusun? Yalniz birakmadilar hatasi oldugunda sirf korktuklari icin sustular egildiler dolayisiyla ben hakliyim ben yaparim ben asarim ben keserim diyorlar... sana tavsiyem biraz yalniz birakin bunu yapmazsaniz daha duzelmez boyle gider (aslinda daha erken yapilmasi gereken bisey bu sonradan ise pek yarar mi bilemiyorum)
Yine de yasasin bedduam yok olamazda Allah biliyor goruyor benimkini
Sen bi sure mesafe koy ayriligi kabul edene kadar Allah can sagligi versib

Ay ben yanlış yazmışım görüşmüyorum ölene dek te görüşmeyi düşünmüyorum yazmak istedim. Telefonun azizliğine uğradım
Hiç yardım etmiyor musunuz
Böyle düşündüğünüze göre babanız çok çektirmiş olmalı, bazen vicdan azabı duyuyorum ben bizden başka kimsesi kalmadı diye ama yine de bu olanların çoğu babamın dik başlılığından

Kaç günde bir gidiyorsun babana çalışıyor musunuz çalışmayınca daha kolay bir de ayrı şehirde olsam daha zor
Yemek işi belki hallolur ama yarın öbür gün hast a olduğunda nasıl olur devamlı yalnız olunca nasıl olur
Sivri dili bilmiş hareketleri kendini haklı görmesi beni geriyor geriyor

Önceden 3 saat mesafede oturuyorduk 15 te bir gidiyordum
Şimdi 9 saat mesafedeyiz gidemiyorum. Annen de yalnız mı?

Babamın bize ve bizim yardimımıza ihtiyacı olduğunu hiç sanmıyorum Canim çünkü onun sevdigi istediği yanında. Bize değil ama anneme çok çektirdi bu yüzden nefret ediyorum ondan.

Haklısın annem çok kötü bir kadın iyi oldu bosandin kurtuldun, de geç. Muhteşem böyle bir şeyler bekliyor senden.
Deyemem ki annem hakkında kötü konuşamam içim rahat etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…