Şanslıymılsın yine kardeşin varmış benim kardeşim annemle kalıyor babam tek kalıyor yarın öbürgün yaşı geçince nasıl olur bilmiyorum belki bizim de başka bir şehre gitme durumumuz var babanın elinden yemek işi geliyor demek ki benim babam yumurta kırmayı bile bilmez
Peki yanınıza almayı düşündünüz mü ya da yarın öbür gün daha da yaşlandığında nasıl olucak plan yaptınız mı hiçValla babam 75 yaşında
Kardeşim halamın evinde kalıyor (evde halam yok arada geliyor) babam başka şehirde kendi evinde kalıyor
Arada babam da kardeşimin yanına gidiyor.
Ama dediğim gibi kardeşimin babama en ufak bi yardımı yok
aynı sofraya bile oturmuyorlar herkes kendi havasında
Erkeğim yapamam diye bişey yok benim babam da karnıyarık yapmıyor tabiki
Peynir ekmek yumurta tarhana çorbası kasaptan köfte alıp kızartma falan öyle basit şeyler yapıyor.
Eli ayağı tutuyor sonuçta şükür.
Değil yardım etmek, aylardır yüzünü görmüyorum ama Kardeişim bazen gidiyor. Söylediği kadarıyla her şeyini kendisi yapıyormuş. Biliyor çünkü kimse bu saatten sonra ona bakmazBen kardeşimden daha yumuşak kalıyorum kardeşim daha çok kızıyor, bazen üzülüyorum tek başına kaldı bir de ben öyle yaparsam ne yapar diyorum ama hareketlerine bakıyorum hala annemi suçluyor ve sürekli hastayım demesi beni bezdiriyor daha 55 yaşındaki adam sürekli hastayım derse 60 yaşında nasıl olur, annemi de bezdirdi sürekli hastayım deye deye, annem hasta olsa bile hiç belli etmezdi babam yatak döşek yarardı şimdi ne yapıcak bakalım. Fazla samimi olmak istemiyorum ilgilenmeyince de içim tuhaf oluyor vicdan yapıyorum nasıl olucak bilmiyorum durumumu ancak yaşayan bilir
Babalarımızın huylarını biraz benzettim sanki şu an tek başına mı yapıyor her işini yardım ediyor musunuz
Peki yanınıza almayı düşündünüz mü ya da yarın öbür gün daha da yaşlandığında nasıl olucak plan yaptınız mı hiç
Ev işi yemek bilen bir adam olsaydı hiç sıkıntı olmazdı sadece boşanma durumunda değil Allah korusun vefat durumu da olabilir, yalnız kalabilir iş bilmek lazım hayat ne getirir bilemeyiz
Ay ben yanlış yazmışım görüşmüyorum ölene dek te görüşmeyi düşünmüyorum yazmak istedim. Telefonun azizliğine uğradımBenimki de aynı durumda görüşüyorum ve ölene dek görüşmeyi düşünüyorum kendi etti kendi buldu
Şimdilik iyi kendi işini kendi yapıyorsa ama bunun yaşlılığı var ileride elden ayaktan düşerse nasıl olur bilemiyorum hastalığı olur vsDeğil yardım etmek, aylardır yüzünü görmüyorum ama Kardeişim bazen gidiyor. Söylediği kadarıyla her şeyini kendisi yapıyormuş. Biliyor çünkü kimse bu saatten sonra ona bakmaz
Offf bu nasıl bir bağımlılık nasıl bir ilişki.babamın saçının teline kurban olurum.bakışına ölürüm.gülüşüne ömrümü veririm.bu ne kadar hastalıklı bir baba kız ilişkisi.yazık....burada babasının bir saç teline dünyayı yakacak kadınlar var. burada babasını bir kez daha görebilmek için her şeyinden vazgeçebilecek kadınlar var. burada keşke babam olsaydı diyenler var.
ben binlerce kez şükrederim her gün varlığına, yaşadığına.
benim babam da çoooookk huysuz hatta o kadar huysuz ki anlatamam. ama bir bakışına ölürüm. o yüzden sizi kimler anlar, hak verir bilemiyorum ama benim yorumum bu.
her şeyden önce sizi dünyaya getirmiş bir insanın (anne olsun baba olsun) bir fazlalık gibi görünmesi beni çok rahatsız ediyor.
biraz empati yapsanız mesela siz yaşlanınca eşinizden boşansanız, psikolojiniz iyi olmasa, çocuklarınız sizin hakkınızda bunları söylese ne düşünürsünüz?
Kızıyor. Açmıyorum artık telefonunu. Mesajlar atıyor. Beddua ediyor bu sefer de. Olmayan evlat için bile beddua etti. Evladımın hayrını görmeyeymişim. Evladım olursa, babam gibi muamele edersem o da bana aynısını yapsın zaten i. Hakettim derim. Yaşlılığını düşünmedim hiç. Anneme bakarım ama onunla aynı evde yapamam sanırımŞimdilik iyi kendi işini kendi yapıyorsa ama bunun yaşlılığı var ileride elden ayaktan düşerse nasıl olur bilemiyorum hastalığı olur vs
Erkeğin yalnız kalması daha zor, annemi şu an düşünmüyorum çünkü evin hem kadını hem de erkeği durumundaydı çok şükür her işini kendi yaptı ama Allah korusun ona birşey olsa seve seve bakarım ama babama karşı öyle değilim konuşma tarzı hareketleri beni strese sokuyor. Baban gitmeyince kızmıyorsa iyi venşm babam biraz aramayalım hemen yüzü asılıyor
Ne değişik insanmış yaBabamın ayrı eve taşınmasıyla ilgili konu açmıştım ve bana birçok kişi daha çok genç kendi yapar arada yemek götürürsün demişti
Babam ayrı eve çıktı, elya aldı beyaz eşya VS gittik yardım etmeye çok fazla iş yoktu zaten temizlikçi evi temizlenmiş
Ama yardım etmekten çok babamın hareketleri beni sinir ediyor
Hala kendini haklı görüyor annemi suçluyor, sürekli borç yaptım şu kadar eşya borcum oldu diyor, sürekli ağrım var diyor VS
İnanın içim şişti hareketleri beni çok gerdi
Yardım etmek değil de bu tarz konuşmaları ve hareketleri beni geriyor illa ters mi konuşmam gerekiyor, hadi tek başına zaten deyip sakin olmaya çalışıyorum ama o hiç oralı değil hala kendini savunuyor
Borç yaptım diyor iyyi de ben ne yapabilirim yani zaten annemle babamın boşanmasına tam alışamadım bir de babamın bu tarz konuşmalarını çekiyorum
Girmesem içim rahat etmiyor gitsem hareketleri beni rahatsız ediyor inanın içim şişti babası tek yaşayanlar annesi vefat edip babası tek olanlar ya da annesi ve babası boşananlar nasıl yapıyor çok merak ediyorum doğrusu
Allah korusun yine de elden ayaktan düşürmesin o kadar zor bir durum ki yani anne baba işte atsan atılmaz satsan satılmaz çok sinirlerimi yıpratıyor ama hiç arayıp sormayınca da içim kötü oluyor vicdan azabı duyuyorumDüşünmedim çünkü babamla yaşanmaz yani Allah korusun ciddi hastalık dışında aynı evde yaşayamayız. Aynı apartman olur. Karşı daire olur, bi temizlik yardımcısı falan tutarım. iş bilmemek diye bi durumu varsa babanız her gün tabldot gibi yerlerden yiyebilir. sabah bi simit çay peynir vs. akşam da tek kişi dışarıdan yemesi evde malzeme alıp yemek yapmasından daha az masraflıdır.
madem başını beceremiyordu karısına iyi davransaydı değerini bilseydi de kaçırmasaydı.
bi düzen kurmuş belki yaşı da gençse evlenir.
Allah korusun yine de elden ayaktan düşürmesin o kadar zor bir durum ki yani anne baba işte atsan atılmaz satsan satılmaz çok sinirlerimi yıpratıyor ama hiç arayıp sormayınca da içim kötü oluyor vicdan azabı duyuyorum
Kahvaltı işini zaten düşünmüyorum ama akşam yemeği işi nasıl olur çamaşırı VS kaç günde bir ziyarete gidicem hafta 1 iyi mi ya da hasta olursa nasıl olur gibi gibi kafam o kadar dolu ki anlatamam.
Şöyle benimle aynı sıkıntıları yaşayan biri bana yol gösterse ben hafta da şu kadar gidiyorum şu yardımları yapıyorum gibi bana yol gösterse o kadar bunaldım ki artık babamın yüzünden olan stresi eşimden çıkarıyorum sürekli sinir halindeyim
Eski konularinizi bilmiyorum ama bosanmalarda her iki taraf da kendine gore haklidir ve diger tarafi suclar. Siz bunlara girmwyin. Babanizin nasil biri oldugunu yada evliliklerinin neden bittigini bilmiyorum ama her ayrilikta herkes kendince haklidir ama ortada da biten birsey var. Babaniz ayriligi kabullenene kadar bir sure daha boyle konusacak. Siz bu konulara girmeyin bosverin.Huysuzluk başka birşey ama
Babam zaten kendini her zaman haklı gören bir adam bir tek kendi haklı herkes suçlu
Kaç ay olmuş boşanalı hala annemi suçlayıcı konuşuyor annemi suçlayıcı konuşunca dayanamıyorum
Bir de sürekli hastayım diyor borcum var diyor ben ne yapabilirim ki evine gidip yardım etmeye çalışıyorum ama o hala laf sokuyor
Ben anlarim kardesim seni. Benim babamda ayni hep kendi hakli oldugunu sanan (bunu konuda ayni yani)Babamın ayrı eve taşınmasıyla ilgili konu açmıştım ve bana birçok kişi daha çok genç kendi yapar arada yemek götürürsün demişti
Babam ayrı eve çıktı, elya aldı beyaz eşya VS gittik yardım etmeye çok fazla iş yoktu zaten temizlikçi evi temizlenmiş
Ama yardım etmekten çok babamın hareketleri beni sinir ediyor
Hala kendini haklı görüyor annemi suçluyor, sürekli borç yaptım şu kadar eşya borcum oldu diyor, sürekli ağrım var diyor VS
İnanın içim şişti hareketleri beni çok gerdi
Yardım etmek değil de bu tarz konuşmaları ve hareketleri beni geriyor illa ters mi konuşmam gerekiyor, hadi tek başına zaten deyip sakin olmaya çalışıyorum ama o hiç oralı değil hala kendini savunuyor
Borç yaptım diyor iyyi de ben ne yapabilirim yani zaten annemle babamın boşanmasına tam alışamadım bir de babamın bu tarz konuşmalarını çekiyorum
Girmesem içim rahat etmiyor gitsem hareketleri beni rahatsız ediyor inanın içim şişti babası tek yaşayanlar annesi vefat edip babası tek olanlar ya da annesi ve babası boşananlar nasıl yapıyor çok merak ediyorum doğrusu
Hiç yardım etmiyor musunuzAy ben yanlış yazmışım görüşmüyorum ölene dek te görüşmeyi düşünmüyorum yazmak istedim. Telefonun azizliğine uğradım
Kaç günde bir gidiyorsun babana çalışıyor musunuz çalışmayınca daha kolay bir de ayrı şehirde olsam daha zorHaftada birgün yarım gün uğrayabilirsin
Dolaba buzluktan çıkarıp ısıtabileceği şeyler koy
Köfte olur börek olur
Zeytinyağlı yemekler yapıp götürebilirsin onlar dayanıyo biraz daha
Çamaşır makinesini babana öğret kendi kıyafetlerini en basit programa atsın
Nevresimleri sen değiştirirsin gittikçe
Ben babama gidince bi bakıyorum 1 ay önce koyduğum havluyu kullanıyor mesela. Temizlik düzen aramıyo adam öyle seviyor napiyim.
İmkanın varsa ayda 1 yardımcı gelsin evi temizleyiversin
Kaç günde bir gidiyorsun babana çalışıyor musunuz çalışmayınca daha kolay bir de ayrı şehirde olsam daha zor
Yemek işi belki hallolur ama yarın öbür gün hast a olduğunda nasıl olur devamlı yalnız olunca nasıl olur
Sivri dili bilmiş hareketleri kendini haklı görmesi beni geriyor geriyor
Babamın bize ve bizim yardimımıza ihtiyacı olduğunu hiç sanmıyorum Canim çünkü onun sevdigi istediği yanında. Bize değil ama anneme çok çektirdi bu yüzden nefret ediyorum ondan.Hiç yardım etmiyor musunuz
Böyle düşündüğünüze göre babanız çok çektirmiş olmalı, bazen vicdan azabı duyuyorum ben bizden başka kimsesi kalmadı diye ama yine de bu olanların çoğu babamın dik başlılığından
Deyemem ki annem hakkında kötü konuşamam içim rahat etmezHaklısın annem çok kötü bir kadın iyi oldu bosandin kurtuldun, de geç. Muhteşem böyle bir şeyler bekliyor senden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?