Babamla yaşamaktan çok yoruldum

1.5 sene öncesine kadar bu evin farklı kuralları vardı ben ona göre yetişip karakter sahibi oldum sorun da bu işte
Gelmişim 28 yaşına kişiliğim ona göre oluşmuş ama bu yaşımdan sonra bu yaşıma kadar yaşamadığım kısıtlamalarla uğraşmaya başladım sorun bu
Sizin görüşlerinizle benim hayat görüşüm hiç uyuşmuyor o yüzden dedim empati yapıp ona göre yorum yapılamayacaksa hiç yapmamak daha iyi çünkü dediğiniz şeyler sadece sinirimi bozuyor çünkü anlamıyorsunuz
Çok teşekkürler
Haklısınız beraber yaşıyorsanız " baba ben şuan çıkmak zorundayım" deyip evden çıkabilmeniz gerekiyor. Merak ederse tabi ki arar sorar. "Benimle yaşıyorsan benim kurallarım geçerli"' diye bir şey söz konusu olamaz.
 
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun🙏Konu dışı oldu tabi ama babaları görünce dedemi anımsadım ben de:)) Ki yaşı da olduğu için arkadaşın babasına göre çok daha tuhaf halleri vardı dedemin.Niyetini bildiğimden güler geçerdim ben.Ki 85 yaşındaki haliyle ve yetiştiği koşulları da düşünürsek gece 12'ye 1'lere dek dışarda olmamı kabullenmesi de onun açısından büyük adımdı örneğin.Bu işler karşılıklı anlayışla ve akran olmadığınzı ,kuşak farkını da kabul ederek davranmakta yatıyor.
Kesinlikle katılıyorum büyük bir adım atmış olduğuna. Benim babam dedenizden daha küçük olmasına rağmen o adımı hiç atamadı. Kendisinden izin alarak gittiğim köyümüzden akşam 8de (yaz günü hava aydınlık) geldiğim için 4 yıl küs kaldı benimle. 🤔😔
 
Tamam da yalnız yaşasanız dahi şu an bu yazdıklarınızı rahatça yapamayacaksınız ki. 9 da evde olmamız gerekiyor zaten. E hafta sonu yasak var. İzin belgeniz olsa bile hiçbir yer açık değil. En fazla perşembeden gidip arkadaşlarınızda kalabilirsiniz ki bu da covid yüzünden riskli. Sorun babanız değil. Sorun pandemi. Şunu da ekleyeyim; bir açıdan da haklı babanız. Erkek arkadaş olayını bir kenara koyarsak birinin sizi görüp takip etmesi ihtimali bile çok ürkütücü. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum fakat bu tür vakalar emin olun az değil. İşin içinde olan biri olarak yazıyorum bunu. Keşke babanızın yaptığı çok yersiz, 28 yaşında kadına karışılır mı diyebilseydim fakat gördüklerim; duyduklarım beni yukarıdakileri yazmaya mecbur bıraktı maalesef.
 
Ben de arkadaşlarımla cafeye falan giderdim .Gece 12 gibi eve gelirdim,ev karanlık herkes yatmış falan..Annem snradan derdi ki dedem meğersem ışıklar açık beni beklermiş ama kapı sesini duyunda kapatırmış ışığı 😁😁( bende baba yok dede vardı nur içinde yatsın😍)
Oyy ortim benım Allah mekanını cennet etsin kuzum benım.
 
Bu ülkede kaç baba kızına bira almaya giderki?
Sizin özgürlük anlayışınızı sorgulamak lazım, babanızın değil.
Daha fazla ne istiyor olabilirsiniz?
Babamı istemiyorum deyin olsun bitsin, kılıf aramayın, yok çünkü.
 
Kızlar merhaba

Başlıktan da anlaşılabileceği üzere derdim babamla yaşıyor oluşum. 1.5 sene önce annemi kaybettik. Kız kardeşim ben ve babam yaşıyoruz. Annemi kaybetmeden önce babam varla yok arası bir şeydi bizim için, nereye gittiğimiz nerede kaldığımız konularını tamamen annemle hallederdik. Annem özgürlükçü bir kadın olduğu için ve bize güveni tam olduğu için bizi hiç kısıtlamadı, annem varken kendimi hiç baskılanmış hissetmedim. Annemi kaybettikten sonra ise bu konuları babamla halletmek zorunda kalmaya başladık doğal olarak ve annemden çok farklı bir profil kendisi. Bir yerlere giderken geç kalırsam laf eder mi diye ya da istediğim yerlerde istediğim kadar kalamıyorum diye çok bunalmaya başladım. Şimdiye kadar o kadar özgürken şimdi böyle olması beni çok bunaltıyor. Geçen gün evde bira içesim geldi “sen dur tekele kız başına gitme ben gideyim” dedi düşünün artık. Bu pandemi dolayısıyla da her şey daha da kötü oldu, önceden işim uzadı mesaideyim diyip arkadaşlarla görüşebiliyordum ya da 10da eve gelirim demem yetiyordu şimdi tüm gün evdeyim, nereye kimlerle gittiğimin hesabını veriyorum. Arkadaşlarıma kalmaya gidiyorum diye huzursuzlanıp teyzemleri aramış çok sık gidiyor niye arkadaşları bize gelmiyor erkek arkadaşına falan mı gidiyor falan demiş...

Mayıs’ta 28imden gün almaya başlayacağım yaşım gereği de yapım gereği de artık bu durumları kaldıramıyorum. Sevgilim olsa rahat görüşemeyeceğim rahat gidip kalamayacağım resmen.

Yurtdışında mı iş bulsam taşınsam diyorum (böyle bi ihtimalim var) ama aklım kardeşimde kalacak. Bilmiyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim önerileriniz var mı? 🥺
Evlendirin ayrı eve siz çıkın tek kurtuluş.
 
Hadi bea Hadi bea yorumlarını bekliyoruzzz
Tekele sen yanlız gitme ben gider biralarını alırım diyen babanın elleri öpülür bence . Konu sahibi dünyada ne türlü babalar var henüz farkında değil sanırım . Bazı babalar bunu söylemeyi bırak bira dahi içirdiğini öğrendiklerinde çocuklarıma şiddet uyguluyorlar , bunuda hatırlatmak isterim.
Bencede gitsin yurtdışına da anlasın ailenin anlamlını , ayrıca adama yük olmasın bosubosuna ....
 
Tekele sen yanlız gitme ben gider biralarını alırım diyen babanın elleri öpülür bence . Konu sahibi dünyada ne türlü babalar var henüz farkında değil sanırım . Bazı babalar bunu söylemeyi bırak bira dahi içirdiğini öğrendiklerinde çocuklarıma şiddet uyguluyorlar , bunuda hatırlatmak isterim.
Bencede gitsin yurtdışına da anlasın ailenin anlamlını , ayrıca adama yük olmasın bosubosuna ....
bulmuş da bunuyor derdi bu duruma büyüklerimizzzz :rolleyes:
 
yani şimdi böyle babalar da var diye halime şükretmem gerekiyor olabilir böyle şeyler yaşamadığıma şükürler de olsun ama mutlu olamıyorum malesef.



Merhabalar
sanırım yanlış anladınız, pandemi olmadan da bu önceden yaptıklarımı annemden sonra yapamamaya başlamıştım babam sebebiyle. Pandemi de iyice tuzu biberi oldu tüm gün evde olunca daha çok kontrol edebilme imkanı oldu babamın diyorum. Yoksa pandemi yüzünden yapamadıklarımı babama yüklemiyorum tabiki :)

tekel olayında konu tamamen “kız başıma” tekele yollamak istememesi yoksa nezaketen değil. Eve döndüğümde camdan bakıyordu başıma bir iş gelir mi diye, neden çünkü alkol almaya gittim. Ama markete gitsem böyle baktığı asla yok. Bu zihniyetten bahsediyorum.

kalma muhabbetinde de basit bir merak değil, teyzemleri arayıp demiş ki “takip edesim geliyor geldi çok rahatsızım bu durumdan” yani çok huzursuz edici bir düşüce tarzı.
Dediğim gibi babanız bocalıyor. Alkol olayında babanızı anlayabiliyorum maalesef Ülkemizde bu zihniyette pek çok kişi olduğu için gece vakti "kız başınıza" tekele gidip alkol almanızdan huzursuz olmuştur; benim evladım olsa ben de camlara çıkardım. Yoksa kendi de bu zihniyette olsa alkol içmenize de almanıza da karşı çıkardı.
Daha önce anneniz sağken karışmıyordu. Kontrolcü bir baba olsaydı o zaman da karışırdı ama bu sorumluluğu babanız tamamen annenize bırakmıştı. Şimdi anneniz olmayınca babanız bu sorumluluğu üstlenme ihtiyacı içerisinde hissediyor kendini.
Bu arada sizin babanız yine de iyiymiş. Ben arkadaşımla gündüz işyerinde buluşuyordum akşam 7den önce eve gelmeme rağmen babam da dayıma "bir takip etsene nereye gidiyor" demiş. Geceleri yatıya falan kalmama da izin vermiyordu. Bir gece dinlemeyip arkadaşımda kaldım da babamın bana söylediği lafı buraya yazmayım. Sabah eve dönerken arkadaşımın annesi getirdi beni eve, bir çay içip gitti, babam olay çıkarmasın diye. Diyeceğim o ki kaç yaşına gelirsek gelelim onların gözünde hala biraz çocuğuz ve annelerin vefatından sonra da babalar böyle bocalamalar yaşıyor. Babanızı anlamaya çalışın. Dediğim gibi siz babanızla biraz vakit geçirin, ben öyle çözdüm. Sohbet edin, dünyadan, siyasetten, ekonomiden işten, felsefeden, ilişkilerden yani her konuda konuşun, birlikte için babanızla biranızı (anladığım kadarıyla babanız buna müsait bir yapıda), güçlendirin ilişkisini; sizi tanısın, sizin güçlü karakterde olduğunuzu, yetişkin bir birey, sorumluluk sahibi, aklı başında biri olduğunuzu anlasın; ona da güven gelsin, o da biraz rahatlasın siz de.
 
Böyle düşünceli baban varken kıymetini bil yoklugunda zaten hep özgür kalicaksin o zamanda babani anlarsin...
 
Annen vefat ettiği için baban kendini sorumlu hissediyor size birşey olursa diye , sonuçta sizin başınızda o var şuan herşeyi kontrol etmek istiyor. Yasin da küçük değilmiş ama ufak ufak alistirabilirsin bence kırmadan
 
Bence babanız baskıcı biri değil. Siz daha çok bu sorunları babanızdan dolayı değil pandemiden dolayı yasiyorsunuz. Babanız annenizi kaybetmis. Sonra size sarmamis sadece sizi de kaybetmekten başınıza bir şey gelmesinden korktuğu için biraz korumacı davranıyor.
 
Ben de arkadaşlarımla cafeye falan giderdim .Gece 12 gibi eve gelirdim,ev karanlık herkes yatmış falan..Annem snradan derdi ki dedem meğersem ışıklar açık beni beklermiş ama kapı sesini duyunda kapatırmış ışığı 😁😁( bende baba yok dede vardı nur içinde yatsın😍)
ay gözlerim yaşardı ya... Nur içinde yatsın.
 
X