Babanlardan borç al deyip duran kocam!

Papatyakb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2018
1.641
1.279
83
40
Merhaba hanımlar,

Bu ara çok dertli olduğumun farkındayım. Beni sık sık görür oldunuz belki ama kimseyle doğru düzgün konuşamıyorum ne yapmam gerektiği konusunda. Sizinle paylaştığımda beyin fırtınası yapmış gibi hissediyorum :)

Bu sefer sorun şu, eşimle daha yeni barıştık. Evime döndüm ve gözlemliyorum yaptıklarını. Zaten yeterince yıprattı evliliğimizi o bunu kabul etmese de. Ama bu kez de maddi olarak sıkıştık. Ben ücretsiz izindeyim bebekten dolayı. Eşim hiçbir şey yaşanmamış gibi ailenden borç al diyor. Babam emekli oldu yıllarca çalıştı didindi emeklilik parasını da bankaya yatırdı. Ben eşime güvenemiyorum ki isteyim -kaldı ki ailem de asla vermez ona borç falan. Bunu anlattım sen iste ailenden dedim. Babasının üzerine dükkan var, bir evin kirası var, ticari taksi var, kardeşlerinin oturdukları evler var kendi oturduğu evleri var. Hiçbiri kira vermiyor. Bir de eşim evlenirken evim var demişti kardeşi oturuyor o evde, ondan da kira almıyoruz durumu iyi değil vs diye. Kardeşinin karısı genç çalışmıyor çocuğunu büyütüyor ben 2 yaşına kadar bari çalışmayım çoçuğumu büyüteyim diyorum para yok ne yapacağız diyor. Babası zaten hep yardım ediyormuş ara ara para veriyormuş diye övüp duruyor bir de. Ben de en son para yardımına gerek yok hakkın olan kiranı versinler yeterli demiştim. Bir de kredi çekmiştim 15 bin+6+9 bin. Diğer 6+9 olanı 15 bin banka faizi yüksek diye kurumun vakfından çekmiştim. Araba satılınca kapatacaktı ama ötv indirimi olmuş şu an zarar edermiş. Nasıl kapatacağını bilmiyorum. Kredi çektiğim dönemde iyiydik bu arada. Kira ödemeler nasıl yapacağız hiç bilmiyorum. Babası durağa girecekmiş taksiden dolayı ondan yardım edemezmiş bu arada. Hı bir de saçına bakım ürünleri almış 1000 liraya 1 yıl gidiyormuş ama kirayı nasıl ödeyeceğiz diyorum bilmiyorum diyor. Gel de deli olma!..

Babanızdan istemeyin sakin.
Kocaniz çok arsiz.
Kirayi odemeyip bakim kuru alan adama adam demem ben.
Ev sahibi geldiği zaman da bakıp kürlerini uzatirsin deyin hadsize.
Madem çekip gitmistin bu aptala hiç donmeseydin daha iyiydi.
Oksijen israfı.
Yok onlar verse ben almam nasıl güveneyim...

Yapmasi cok zor, biliyorum, ama dusunmeyin. Dusunseniz bile belli etmeyin. Gamsiz numarasi yapin. Ona para yetistirmek icin didineceginize birakin, batsin ve gorsun dunya kac bucakmis. Iyi alismis her seyi sizin dert etmenize. O sac bakim urunlerini falan size guvenip aliyor hep. Daha sizi soktugu borcu temizlemeden agzini acmasin ayrica.

ahhh böyle bir koca da bende var... taşındık cebinden 20 tl anca çıkmıştır. dün bir de utanmadan abime kız çok masraf yaptı diyor :işsiz: eksi hesabım sıfıra indi.. maaşımı alamadım ne yapacaz dedim bilmiyorum dedi :halay: hiç öyle annemlerden alayım demek yok aynı sizin kocanız gibi..

takmamaya çalışın, çünkü kusura bakmayın her ne kadar seviyoruz desekte bu tür adamlara asalak diyorum ben.. kendimiz ettik kendimiz çekeceğiz..

Kizmayin ama sanki siz yakinda isteyeceksiniz gibi geliyor ailenizden.yani esiniz sizi her defasinda kandirmis ikna etmis.bundada edecek.ve en acisi malesef karisini resmen kullaniyor.
Yok hiç güvenmiyorum. Asla istemem. Daha boşanmadan babası aracı başkasının üzerine devret diyen bir baba! Eşim de dur bakalım falan diyor. Neymiş babasının kafası ticarete çalışıyormuş. O zaman otursun hesap yapsınlar ben ne yapayım. Kredi olayı benim adıma olduğu için o kötü.

Benim en buyuk hatalarimdan biri ailemden borc almamiz ki ben istemedim esimede vermediler kp istedi diye ona guvenip verdiler.kp alip esime verdi, kp vefat ederkende benim kimseye borcum yok dedi.. emeklisi ile odeyexegini soylemisti alamadan oldu. Kv daha sonra soyledim, borc sizin odeyin dedi ki oglunun odeyecek durumunun olmadigini biliyor.

Herne hikmetse parayi ogluna vermis sozde oglu odememis vs vs resmen dolandirdi ailemi, suan bosaniyoruz ve 100 bn borcu var aileme.

O kadar kotu hissediyorumki keske mani olsaydim diyorum.suan ailemin yanindayim ve mahcup durumdayim.
Siz siz olun,

Esinizin odeyecek durumu ve karakteri yoksa asla borc almayin.

Kirayi odemiyor, sacina basina harciyor degisikler yaa.

Sizin eşinizin kardesınden ne farkınız var? Sızede yardım etsinler o zaman, sızden ev sahıbınız zor durumdalar dıye kıra almamazlık edıyor mu?
Bırde kredıyı ne yapacaksınız,oncekı kredıler ne ıcın ıdı?

siz neye dayanarak barıştınız ki ..
1 adam arsız
2 adam yüzsüz
3 adam ev geçindirmek yerine saçına 1000TL ye bakım kürü alıyor
4 en çirkini de karısını maddi anlamda kullanmak için ikna edip barışmış belliki
onur gurur adamlık kısmına bile değinmiyorum koluma takıp dolaştıramam bile

O saç bakım ürünlerinı alsın .....
Bırakın batsın çamura düşsün size bakacak bir aileyi kocanız yüzünden kaybetmeyin .
Ailenizle anlasın ben sizden para istemiş gibi yapicam ama siz vermiceksiniz diye önden anlaşin , istedim vermediler kocan kel dediler dersiniz olur biter. O çok sevdikleri anababaciklari hep lafta varlar destek işteyince hepsi birer wanted Jack Joe

Back
X