Babanlardan borç al deyip duran kocam!

Merhaba hanımlar,

Bu ara çok dertli olduğumun farkındayım. Beni sık sık görür oldunuz belki ama kimseyle doğru düzgün konuşamıyorum ne yapmam gerektiği konusunda. Sizinle paylaştığımda beyin fırtınası yapmış gibi hissediyorum :)

Bu sefer sorun şu, eşimle daha yeni barıştık. Evime döndüm ve gözlemliyorum yaptıklarını. Zaten yeterince yıprattı evliliğimizi o bunu kabul etmese de. Ama bu kez de maddi olarak sıkıştık. Ben ücretsiz izindeyim bebekten dolayı. Eşim hiçbir şey yaşanmamış gibi ailenden borç al diyor. Babam emekli oldu yıllarca çalıştı didindi emeklilik parasını da bankaya yatırdı. Ben eşime güvenemiyorum ki isteyim -kaldı ki ailem de asla vermez ona borç falan. Bunu anlattım sen iste ailenden dedim. Babasının üzerine dükkan var, bir evin kirası var, ticari taksi var, kardeşlerinin oturdukları evler var kendi oturduğu evleri var. Hiçbiri kira vermiyor. Bir de eşim evlenirken evim var demişti kardeşi oturuyor o evde, ondan da kira almıyoruz durumu iyi değil vs diye. Kardeşinin karısı genç çalışmıyor çocuğunu büyütüyor ben 2 yaşına kadar bari çalışmayım çoçuğumu büyüteyim diyorum para yok ne yapacağız diyor. Babası zaten hep yardım ediyormuş ara ara para veriyormuş diye övüp duruyor bir de. Ben de en son para yardımına gerek yok hakkın olan kiranı versinler yeterli demiştim. Bir de kredi çekmiştim 15 bin+6+9 bin. Diğer 6+9 olanı 15 bin banka faizi yüksek diye kurumun vakfından çekmiştim. Araba satılınca kapatacaktı ama ötv indirimi olmuş şu an zarar edermiş. Nasıl kapatacağını bilmiyorum. Kredi çektiğim dönemde iyiydik bu arada. Kira ödemeler nasıl yapacağız hiç bilmiyorum. Babası durağa girecekmiş taksiden dolayı ondan yardım edemezmiş bu arada. Hı bir de saçına bakım ürünleri almış 1000 liraya 1 yıl gidiyormuş ama kirayı nasıl ödeyeceğiz diyorum bilmiyorum diyor. Gel de deli olma!..
Bir kere babasinizdan para alirsaniz sonu gelmez. Kendiniz cok sıkıştiginizda gizliden isteyin ama onun haricinde esinize asla yansitmayin derim ben.

Krediyi evi terk etmeden olaylardan önce çekmiştim. Bende salaklık aslında ne diye böyle bir adama kredi çektim! Ailesi deseniz evet beş para etmezler! Oğluna ye iç gez toz kızını görmeye de gitme diyen bir aile... Oplunun şiddeti karşısında bana söven beddua eden bir aile! Eşim deseniz hepsine izin veren baş kahraman! Nasıl bir şeyin içine düştüysem bir türlü başedemiyorum...
Basedersinde istemiyorsun... ben olsam bu adama ne yaparim gerekirse isten cikarim kredi falan da odemem nasil oder nasil gecinir dusunsun.. ve tabi bosanirim.. ama sen bunlari yapmak istemiyorsun.. hosuna gidiyor herhde sirtina hancer yemek... kusura bakma yani... yjva falan da deme ben yuva goremiyorum ortada... birilerini sirtimda tasiyacagma isten cikar ac gezerim daha iyi

Maas kartini da al adamdan.. o odemeyip senden bekliyor sende aynini yap.. isterse haciz gelsin umursamA.. sen umursarsan adam daha cok biner sirtina.. anladigi dilden konus

Birde benim merak ettigim krediyi osemezsen esinden mi alir banka boyle oluyorsa bunu yap bence...
Hiç bilmiyorum ama en son hacize kadar gider herhalde olay. Ama kredi notum kötü olur bir daha bankalar kredi vermez. Maaş kartımı da aldım baya oldu. Nasılsa maaş yatmıyor ya hiç istemiyor tabi.

Merhaba hanımlar,

Bu ara çok dertli olduğumun farkındayım. Beni sık sık görür oldunuz belki ama kimseyle doğru düzgün konuşamıyorum ne yapmam gerektiği konusunda. Sizinle paylaştığımda beyin fırtınası yapmış gibi hissediyorum :)

Bu sefer sorun şu, eşimle daha yeni barıştık. Evime döndüm ve gözlemliyorum yaptıklarını. Zaten yeterince yıprattı evliliğimizi o bunu kabul etmese de. Ama bu kez de maddi olarak sıkıştık. Ben ücretsiz izindeyim bebekten dolayı. Eşim hiçbir şey yaşanmamış gibi ailenden borç al diyor. Babam emekli oldu yıllarca çalıştı didindi emeklilik parasını da bankaya yatırdı. Ben eşime güvenemiyorum ki isteyim -kaldı ki ailem de asla vermez ona borç falan. Bunu anlattım sen iste ailenden dedim. Babasının üzerine dükkan var, bir evin kirası var, ticari taksi var, kardeşlerinin oturdukları evler var kendi oturduğu evleri var. Hiçbiri kira vermiyor. Bir de eşim evlenirken evim var demişti kardeşi oturuyor o evde, ondan da kira almıyoruz durumu iyi değil vs diye. Kardeşinin karısı genç çalışmıyor çocuğunu büyütüyor ben 2 yaşına kadar bari çalışmayım çoçuğumu büyüteyim diyorum para yok ne yapacağız diyor. Babası zaten hep yardım ediyormuş ara ara para veriyormuş diye övüp duruyor bir de. Ben de en son para yardımına gerek yok hakkın olan kiranı versinler yeterli demiştim. Bir de kredi çekmiştim 15 bin+6+9 bin. Diğer 6+9 olanı 15 bin banka faizi yüksek diye kurumun vakfından çekmiştim. Araba satılınca kapatacaktı ama ötv indirimi olmuş şu an zarar edermiş. Nasıl kapatacağını bilmiyorum. Kredi çektiğim dönemde iyiydik bu arada. Kira ödemeler nasıl yapacağız hiç bilmiyorum. Babası durağa girecekmiş taksiden dolayı ondan yardım edemezmiş bu arada. Hı bir de saçına bakım ürünleri almış 1000 liraya 1 yıl gidiyormuş ama kirayı nasıl ödeyeceğiz diyorum bilmiyorum diyor. Gel de deli olma!..
Ailenizin parasından haberdar ise o kötü olmuş. Borç alamayacağınızı söyleyin. Konuyu kapatın sen al babana git muhabbetlerine girmeyin . O düşünsün. Ne yapması gerektiğini.

Merhaba hanımlar,

Saçlarını yol,bakım setine ihtiyacı olmaz artık,ailenden borç iste diyen koca,çok itici:olamaz:

Benim en buyuk hatalarimdan biri ailemden borc almamiz ki ben istemedim esimede vermediler kp istedi diye ona guvenip verdiler.kp alip esime verdi, kp vefat ederkende benim kimseye borcum yok dedi.. emeklisi ile odeyexegini soylemisti alamadan oldu. Kv daha sonra soyledim, borc sizin odeyin dedi ki oglunun odeyecek durumunun olmadigini biliyor.

Herne hikmetse parayi ogluna vermis sozde oglu odememis vs vs resmen dolandirdi ailemi, suan bosaniyoruz ve 100 bn borcu var aileme.

O kadar kotu hissediyorumki keske mani olsaydim diyorum.suan ailemin yanindayim ve mahcup durumdayim.
Siz siz olun,

Esinizin odeyecek durumu ve karakteri yoksa asla borc almayin.

Kirayi odemiyor, sacina basina harciyor degisikler yaa.
Çok kötü olmuş.
Eşimle ailem arasında alacak borç ilişkisine asla meydan vermiyorum,lafı bile edilemez,böyle bir düzen kurdum,iyi ki yapmışım böyle...

Back
X